Město nebeského ohně přehled

Cassandra Clare (p)

Nástroje smrti série

< 6. díl

Na svět lovců stínů padla temnota, zavládl chaos a zkáza. Clary, Jace, Simon a jejich přátelé se nyní musí spojit proti největší hrozbě, jaké kdy čelili - Claryinu vlastnímu bratrovi. Sebastian Morgenstern přešel do útoku a systematicky zasévá rozkol do řad svých nepřátel. Pomocí Poháru smrti mění lovce stínů v bytosti z nočních můr, rozvrací rodiny, odtrhává od sebe milence a jeho temná armáda se stále zvětšuje. Je pevně odhodlaný zmocnit se vlády nad světem a proměnit jej v pustinu, a jelikož rozhádaní, bezradní lovci stínů a podsvěťané nevědí, co si počít, zdá se, že vítězství bude patřit jemu. Blíží se rozhodující bitva a Clary s Jacem mají pocit, že všechny trumfy drží v rukou jejich protivník. Vypadá to, že je nezranitelný jakoukoli pozemskou zbraní, a Jace stále neví, jak proti němu využít nebeský oheň, který mu nyní proudí v žilách. A když Sebastián zrádně unese jejich nejbližší, zbývá Jaceovi, Clary, Isabel, Alekovi a Simonovi jen jedna možnost: vypravit se do světa ovládaného démony a pokusit se porazit Valentýnova syna přímo v jeho sídle...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Knižní klub
Originální název: City of Heavenly Fire, 2014

Co říkají o knize uživatelé?

Závěrečný díl série přináší smíšené pocity. Mnozí čtenáři si užívali napínavý příběh a emocionální momenty. Postavy se staly součástí jejich životů a loučení s nimi bylo těžké. I když se objevily části s méně akcí, čtenáři oceňovali hloubku a propojení s předchozími díly. Kniha byla vnímána jako skvostná a mnozí se k ní chtějí vrátit. Více v komentářích.

Komu by se kniha Město nebeského ohně mohla líbit?

• Fanoušci fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří mají rádi emocionální příběhy
  • Milovníci komplexních postav a jejich vývoje
  • Ti, kdo ocení propojení různých příběhů
  • Čtenáři hledající silné závěry sérií

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město nebeského ohně. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

knihomolka_jaja
07.06.2025

Finální díl série Nástroje smrti je jednoznačně uspokojivě zakončený. Autorka opravdu nenechala nic nevysvětleno, a v některých ohledech nahodila udičku na jiné své knihy, jako jsou například kroniky Magnuse Banea.

Já bohužel nemám ráda zdlouhavé konce, takže jsem na posledních stránkách skákala, protože jsem se nudila.

Stejně jako v předešlých dílech se mi špatně začítalo. Teprve až v půlce knihy mě děj alespoň trochu strhl. I když je pravda, že i navzdory pomalejšímu čtení mi bude svět lovců stínů trochu chybět.

A možná se právě díky němu někdy vrátím k autorčiným dalším knihám, které jsou stále zasazeny do tohoto pečlivě vytvořeného fantasy světa.

Rozhodně doporučuji pro mládež. Dívky od 12-18 let s láskou k fantasy příběhům, budou určitě unešené.

Samozřejmě měl příběh své mouchy, přijde mi, že autorka neumí napsat malé děti. Jednaly a mluvily pořád jako sedmnactiletí hlavní hrdinové. A vadila mi rádoby hovorová řeč Clary a ostatních,protože nemluvili hovorově konstantně, ale jen sem tam. Úplně bych všechna ta "ej" zrušila (zlej, bohatej,...).

Na druhou stranu obdivuji tu šílenou propracovanost a promyšlenost celého světa, postav, jejich minulosti a celé historie jejich předků. V tomto případě klobouk dolů. A ke konci jsem cítila i trochu toho dojetí. Bylo to sice zdlouhavé, ale vcelku příjemné čtení.

všech 227 komentářů

Související novinky - Město nebeského ohně (0)

Hrdinové nemusí vždycky zvítězit. Někdy také prohrávají. Ale bojují dál a vždycky se vrátí. Nevzdávají se. Právě to z nich dělá hrdiny. (Clary Fray)

Kniha Město nebeského ohně v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených2 805x
v Mé knihovně962x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi