Město z kostí přehled

Město z kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167983/bmid_nastroje-smrti-mesto-z-kosti-xLD-167983.jpg 4 3666 3666

Nástroje smrti série

1. díl >

Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy a vstoupí tak do světa lovců stínů, bojovníků, kteří mají svět chránit před démony. A už z něj nevystoupí, protože její život se převrátí vzhůru nohama... Co je Clary vlastně zač? Kde se vzaly její schopnosti? A jsou pro ni spíš prokletím, nebo požehnáním? Zábavná, odvážná a neotřelá fantasy slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub

City of Bones, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město z kostí. Přihlašte se a napište ho.

klaudiasmelkova
09.04.2025 5 z 5

Keď som videla film, veľmi mi dej nedával zmysel. V knihe je to oveľa lepšie. Prečítam si aj ďalšie diely série.

knihy_a_filmy
24.03.2025 2 z 5

Když se zamyslím nad tím, co jsem to dočetl, snažím se opravdu brát v potaz to, že jde o kultovní YA sérii - skoro DVACET let starou. Takže se snažím nevidět ty prvoplánové věci klišé momenty, myšlenku vyvolené hlavní hrdinky a motivy, které už jsou dnes neskutečně profláklé a většinou nudné (klid, na ty jsem se ale těšil) - protože si uvědomuju, že v době, kdy ta série začala vycházet, tohle víceméně skutečně představovalo něco nové, stejně tak inspirativní v tomhle směrování YA pro další autory. Než začnu mluvit negativně - je to moc čtivé, jen díky tomu jsem to možná dočetl. Viděl jsem seriál a zatím můžu říct, že ten mě oslovil více. První knižní díl sleduje z většiny dost podobné události s menšími rozdíly. Přišlo mi ale, že výprava v knize je ve většině případů hrozně mrtvá, nezáživná a nerealisticky umělá. Přijde mi, že za více než 400 stran, se tam toho stalo strašně málo. Celkově mi chyběla asi nějaká větší dynamika. Ta, když v závěru přišla, byla neuvěřitelně nezáživná. Uvažování emocím naprosto nedostupné postavě, stačí pár minut, aby se daný charakter kompletně proměnil, a z nějakého pohybu děje se ocitáme v šíleně dlouhé scéně výměn názorů a pravd. Sice jsem tušil (podle adaptace) k ní vše směřuje, ale to, co jsem dostal, mi nepřišlo uspokojivé, a v případě dialogů ani realistické. Myšlenka světa jako taková by mohla být za mě skvělá - autorka ale za první díl jela v detailech až příliš, ale jen v rychlých odbočkách, že mi přijde jako by mi něco uteklo, a nebo má její myšlenka skutečně díry (třeba to jak vysvětlovala existence a rozdíly různých entit podsvěta - skákalo mi v hlavě samé PROČ? a skoro žádné PROTO). Clary jako hlavní hrdinka je příšerná - a teď nechci kritizovat její osobnost a to, že mě nebaví a ani nezajímá - takové je to i totiž životě, a tudíž můžu být tímto směrem postava reálná. Ano, ta postava moc neuvažuje, ale mě hlavně vadí to, že si dost protiřečí a její konání jsem si často nedokázal vysvětlit.
Prý mám přetrpět ještě druhý díl, a od třetího to začne stát skutečně za to. Mě ta série opravdu zajímá, tak budu věřit. Už kvůli lince Aleka a Magnuse - ta mě tu zatím neodradila, možná taky proto, že tu skoro nebyla :|

Mušketyrpepa
15.03.2025 5 z 5

Moc pěkné čtení doporučuji

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019

Kniha Město z kostí v seznamech

v Přečtených5 925x
v Mé knihovně1 479x
v Chystám se číst1 154x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)