Soudný den
kniha od: Adriana Michálková
KoupitKoupit eknihu
Soudný den se blíží v tónech neodvratitelného zlomeného hallelujah. Čas, který Elaine má, je jen vypůjčený. Musí ho vrátit a mnoho jí ho nezbývá. Zvládne dokončit své poslání? Má Zatracený naději na záchranu, nebo ho jeho tragický úděl teprve čeká? Padne více obětí ve jménu spásy světů? Co hrozí Elaine, pokud se její osobnost nepropojí s duší? Bude jedna souzena v nebi a druhá v pekle? Jaký byl skutečný Ellienin záměr? Ztratí Kassiel vše, pro co devatenáct let bojoval a v co pevně doufal a věřil? Odejdou legendy i se svými hrdiny? Finální díl Soudný den je velkolepým završením ságy Sedmé nebe. Uvrhne vás do melancholické krajiny padlých duší, které se připravují na konečné zúčtování, při němž se mohou všichni navěky rozloučit. Tento boj bude do posledního dechu a vy budete dýchat za ně. Pofoukejte si recyklované srdce a najděte v sobě odvahu pohřbít si duši....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424576/soudny-denSByxbi-ZDw-.jpg 4.8100Komentáře (48)
Kniha Soudný den

"Nechť každý má svého anděla strážného, který bude dýchat za něj.."
Soudný den je překrásné zakončení výjimečné série, která působí jako pohlazení na duši. Nese v sobě obrovskou dávku životního moudra a námětu k zamyšlení.
Ústřední trojice zda exceluje se vzájemnou hloubkou lásky, ochotou sebeobětování a vnitřní silou. Flashbacky a záblesky, které dovolují nahlédnou do počátků, děj a pohnutky postav parádně dokreslují. Moc se mi líbí i pořádná dávka humoru a sarkasmu.
Kdyby Sedmé nebe vyšlo v angličtině, věřím, že by se zařadilo ke světovým bestsellerům!
Doufám, že se mi bonusový díl Navěky díky znovu vydání časem dostane do rukou..

Nějak se mi nepodařilo, napsat recenzi k dílům jednotlivě, protože jsem to přečetla jedním dechem. Napsala jsem k prvnímu dílu a teď tedy k poslednímu jako završení.
Je to série, která mě neskutečně chytla za srdce, jsem u ní ochotná odpustit mnoho věcí, které mě běžné rozčilují jako například ne zcela originální nápad (opravdu to neskutečně vypadá někdy, že čtěte Pád), obrovská klišé a hrdinka, která mi svým chováním někdy vážně leze na nervy. Ani to zcela neberu jako běžnou fantasy sérii, filozofie knihy mě tak oslovila, jsou tam tak neskutečně dobře vidět problémy dnešního světa v komplexním měřítku... Síla lásky, dobroty a přátelství je tu tak neuvěřitelná a čistá, že mě to opravdu dojímalo, než aby mě to rozčilovalo jako u jiných knih. Čím dál víc si uvědomuji, že příběhy, kde je vidět obrovská síla přátelství, mě oslovují nejvíc. Toto celé je hlavně způsobené tím, jak je příběh podáván a stylem psaní, který je opravdu nádherný. Popisy, fráze, pocity, myšlenky... Skvěle napsané.
A teď k ostatním dílům... Druhý díl mě neskutečně dostal, tolik smíchu a tolik frustrace zároveň jsem nezažila už dlouho. A to na příbězích zbožňuji skoro nejvíc - když ve čtenáři vyvolá neskutečnou škálu pocitů v takové intenzitě. Adam je prostě jedna z nejlepších postav, o kterých jsem kdy četla. Rebelský, průbojný, tvrdohlavý, ale ví, co je správné. A Kassiel je anděl se vším všudy. Třetí díl začíná být psán z pohledu více postav a často se střídají místa a časy, což je občas trochu rušivé, ale po chvíli jsem si zvykla. Hlavně se už dostáváme mnohem hlouběji do všech tajemství a začínáme odhalovat důvody dění. Takže v tom to bylo konečně uspokojující. Čtvrtý díl vše završil, ale už se trochu táhl, jeho čtení trvalo déle, konec byl neskutečně přeslazený, až mě to fakt nakrklo, lehce to zkazil celkový dojem, ale co už. Asi se s tím budu muset smířit už. Stejně jako u mnoha dalších příběhů.
Toť k tomu za mě snad konečně vše. Budu na tuhle sérii dlouho vzpomínat a hlavně brzy zkusím druhé upravené vydání, sice se trochu bojím, ale uvidíme.
Každopádně jsme neskutečně ráda, že se mi dostala série do rukou.

Skvělé zakončení série. Celá série je plná emocí a vše do sebe postupně zapadá. Krásné čtení.

Nemám slov!!! Všechny díly pro mě byly skvělé, ale tento je fakt bomba, skoda ze tyto knihy nejsou více proslaveny.

Finální díl série se opravdu povedl. Bavil mě asi nejvíce. Krásný závěr a celkově milé počtení.

Úžasná série.moc mě mrzí,ze není celosvětově známá.Milovnice fantasy , které toto necetly přichází o hodně.Kdyby to někdo pěkně zfilmoval, určitě by to mohl být další fenomen např vedle Velká gratulace a poděkování autorce za toto dílo.

Žasnu nad tím, jak celá sága byla od první do poslední strany detailně propracovaná. Byl to překrásný emotivní hluboký příběh, který mi několikrát vyrval srdce z hrudi. Ten konec byl naprosto dechberoucí. Pořád ty dojmy z četby ještě vstřebávám a děkuji Kassielovi, Adamovi a Ellie, že jsou součástí mého světa. Zamilovala jsem si je, jejich příběh nic nepřekoná. To, čím vším si prošli, kolik bolesti si zakusili, kolik nám předali vnitřní síly a odvahy se nevzdávat. Bytost s city tohle nemůže nepohltit. To čtení je na to až moc intenzivní. A tak je to správně. Přesně tohle od knih očekávám - že se stanou součástí mého světa a nikdy z něj neodejdou.
Jak už tu bylo psáno přede mnou, kam se hrabou zahraniční díla? Tuhle ságu, kdyby si vzalo do parády nějaký nakladatelství, tak by byla brzy zfilmovaná.
Štítky
pro dospívající mládež (young adult) láska boj o přežití padlí andělé
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2018 | ![]() |