luksky luksky komentáře u knih

☰ menu

Panoptikum Panoptikum Jeffery Deaver

Některé povídky mi přišly takové stejné (oi nájemných zabijácich). Některé mě nebavily (Prázdná pohlednice). Některé mě mile překvapily (Spolu). Ale hlavně mám rád Lincolna s Amélii, takže nejlepší povídka byla Vánoční dárek :-)

10.04.2024 3 z 5


Beren a Lúthien Beren a Lúthien J. R. R. Tolkien

Čekání je u konce Ale kniha a příběh mi nedal o moc více než v Silmarillionu.
Za mě je dobře, že se změnil původní příběh v nový s účastí Saurona.
Ale i tak je pro mě příběh Berena a Lúthien vrchol Tolkienovy tvorby

08.02.2024 5 z 5


Modrá sféra Modrá sféra Jeffery Deaver

Bylo zajímavé číst knihu o hekrech, virech a počítačích o více jak dvacet let později ale bavilo mě to. Napínavý příběh, plno zajímavých změn atd, tohle mám rád

18.01.2024 4 z 5


Bruce Lee - Kompletní příběh legendárního Zlatého draka Bruce Lee - Kompletní příběh legendárního Zlatého draka John Little

Za mě velké zklamání. Kniha má z 90% jen obrázky,6% je nějaký text, který se z dalších 4% opakuje. Chceš-li fotky Bruceho, super. Jinak o ničem.

20.12.2023 1 z 5


Katedrála hrůzy Katedrála hrůzy Jeffery Deaver

(SPOILER) Kratší příběh, který by se asi dal více rozepsat a dát do něj více napěti. Ale i tak se mi to líbilo. Spoiler: Chudák holka, otec se ji zabije, matka a nevlastní otec na ni kašle a ještě k tomu matka je ku.va. No se nedivím jaká je.

07.12.2023 3 z 5


Thrawn: Velezrada Thrawn: Velezrada Timothy Zahn

Finále této trilogie mě bavilo nejvíce, propojení s Povstalci a poznání více o novém nepříteli. Návrat Eliho a hlavně mé oblíbenkyně z Ascendence Aralani mě hodně potěšilo a měli oba dost prostoru. A Thrawn, jedna z nejzajímavějších postav SW univerza. Super, uvidíme čeho se v budoucnu dočkáme dál o těchto postavách.

21.11.2023 4 z 5


Thrawn: Spojenectví Thrawn: Spojenectví Timothy Zahn

Těšil jsem se pokračování, že se to více rozjede, ale jsem zklamán. Linka ohledně Padmé byla dost nudná. Bavil mě až konec knihy a ten byl hodně rychlý. Snad bude pokračování lepší.

09.11.2023 2 z 5


Thrawn Thrawn Timothy Zahn

Po přečtení Ascendence je tato kniha spíše slabší. Snad se to více rozjede v dalším díle Ale jsem rád, že to fajn navazuje a taky za nějaké to propojení s Rebely.

26.10.2023 3 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Od Kinga bych čekal trošku více hororových prvků, ono kdyby se z ní vytáhlo násilí, tak je to pohádka pro děti, ale četla se dobře, postavy byly fajn, nějaké prvky překvapení tam jsou, ale taky dost předvídatelnosti a neoriginality. Ale i tak doporučuji přečíst. :-)

12.10.2023 4 z 5


Noční návštěvník Noční návštěvník Jeffery Deaver

Mám rád sérii o Lincolnovi a tato kniha se mi četla velmi dobře. Začátek byl trošku slabší, ale dál se to vyvinulo k mé spokojenosti. Jedná z něj knih celé ságy a těším se na další případ a jelikož už není tajemství o koho tam půjde... šup, překládat

05.09.2023 5 z 5


Kompletní příběh Def Leppard Kompletní příběh Def Leppard kolektiv autorů

Magazín o mé oblíbené kapele, kdy jsem se dozvěděl pro nových věcí a četlo se mi to dobře. Jediná výtka je prvních 13stran které jsou o NWOBHM..kde sic DF přiřadili, ale ani oni sami se k této vlně nehlásí a v těchto stránkách je o DF zmínek málo. Jinak pro fanoušky doporučuji.

26.08.2023 5 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

Pozor obsahuje spoilery: Wow, příběh mě hodně uchvátil, nevím proč jsem jej tak dlouho odkládal. mělo to nějaké slabší části a spojení s Temnou věží bylo sic fajn, ale zase předem byl jasný konec "záporného" hrdiny. Překvapilo mě hodně úmrtí některých hlavních postav, hlavně třeba Nicka, toho jsem měl rád. Jen asi škoda vcelku rychlého konce. Ono bych asi klidně snesl ještě dalších 200 stran o některých postavách hlavně ze západní strany. Ale jinak super, k dokonalosti chybí jen málo ale i tak dám 5* :-)

01.08.2023 5 z 5


J.V. Stalin J.V. Stalin Nigel Blundell

Zpracování bylo nějaké podivné.

25.06.2023 2 z 5


Králové a královny - Fascinující životy panovníků od starověku po současnost Králové a královny - Fascinující životy panovníků od starověku po současnost kolektiv autorů

Sic jsem se dozvěděl pár zajímavých informací, ale jak to napsat, asi stačilo přečíst do časové období dole, neboť ten hlavní text nepřinesl nic moc vic podstatnějšího. Jsem spíše zpracováním zklamán.

15.06.2023 2 z 5


Všichni panovníci českých zemí - od roku 623 až po současnost Všichni panovníci českých zemí - od roku 623 až po současnost Helena Plocková

Bylo fajn si zopáknout naše dějiny. Pěkně udělaná encyklopedie.

20.05.2023 4 z 5


Dívčí hrob Dívčí hrob Jeffery Deaver

Vracím se zpět k Deaverovým starším knihám, některé mě baví více, některé méně a tady bych spíše napsal méně. Vyvrcholení bylo fajn, ale dalo se tipnout, že to nějak tak bude. Hlavní kladné postavy pro mě nebyly zajímavé, agent o ničem a Melániiny výpravy do svého mozku jsem nejraději chtěl přeskočit, spíše byl lepší příběh záporné postavy.

09.05.2023 2 z 5


Bába Motyka Bába Motyka Marko Hautala

Přiznám se, že po začátku jsem měl obavy, zda dočíst, ale náhle to různé propojení příběhů dávalo aspoň trošku smysl, jen škoda toho "nudného" zakončení :-(

23.04.2023 1 z 5


Platanová alej Platanová alej John Grisham

Pokračování příběhu "..A je čas zabíjet" jsem přečetl snad jedním dechem..je vidět, že oproti prvnímu příběhu jde kvalita pana Grishama nahoru :-) Jsem rád, že se objevují mě známe postavy, jen mi scházela jedna, pro mě z prvního příběhu důležitá postava. Ale odhalení a celkově příběh mě nadchl.

23.04.2023 4 z 5


...a je čas zabíjet ...a je čas zabíjet John Grisham

K této knize jsem se dostal až díky filmu, o kterém sem nevěděl, že je podle knihy :-) Příběh v knize je místy zdlouhavý, filmová podoba je lepší, což většinou mám raději knihy...ale na obranu knihy, přečetl sem i rychle, bavila mě :-)

23.04.2023


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Nadchla mě změna žánru. Příběh byl hodně silný a četl se dobře...jen asi ten závěr byl pro mě zklamáním..takový zásek prostě :-(

23.04.2023 3 z 5