Králové a královny - Fascinující životy panovníků od starověku po současnost

Králové a královny - Fascinující životy panovníků od starověku po současnost https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408487/bmid_kralove-a-kralovny-6ff-408487.jpg 4 10 3

V edici časopisu Živá historie vyšla pečlivě vybraná překladová publikace. Tzv. bookazine (kombinace knihy a magazínu) Velká kniha Králové & královny - Book of Kings and Queens z britského vydavatelství Future Publishing. Celých 164 stránek nabitých informacemi, časovými osami, infografikou..

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Extra Publishing
Originální název:

Book of Kings and Queens , 2018


více info...

luksky
luksky
15.06.2023 2 z 5

Sic jsem se dozvěděl pár zajímavých informací, ale jak to napsat, asi stačilo přečíst do časové období dole, neboť ten hlavní text nepřinesl nic moc vic podstatnějšího. Jsem spíše zpracováním zklamán.

crazyslunicko
crazyslunicko
18.12.2022 4 z 5

Ač jsem si myslela o sobě, že o historii toho vím celkem hodně a znám nejznámější krále a královny, tak jsem se hluboce spletla. Některá jména jsem nezaslechla ani z dálky natož o nich něco vědět. Kniha je nabušená vědomostmi a osobnostmi bez rozdílů světadílů. Doplněno o časové osoby a nejvýznamnější životní události konkrétního panovníka. Trvalo mi celkem dlouho než jsem se knihou prokousala neboť jsem se chtěla nového naučit a opravdu těch mne neznámých osobností bylo mnoho...


Daduška
Daduška
14.10.2019 3 z 5

Dobré pro doplnění informací, ale spíš heslovité pojetí textu a jeho zestručnění až do encyklopedické formy není nic pro začátečníky, kteří o uvedených osobnostech nic nevědí. Na druhou stranu kniha uvádí životy vládců do širších souvislostí. Nejde o román, takže je to takové, jaké to má být.