Noční návštěvník

Noční návštěvník https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512914/bmid_nocni-navstevnik-fii-512914.jpg 4 163 50

Případy Lincolna Rhyma série

< 15. díl

V New Yorku řádí geniální zločinec, který si říká Zámečník. Je přímo fascinován zámky a umí si poradit s jakýmkoli bezpečnostním systémem. Když po nocích vniká do cizích obydlí, prozatím své oběti okrádá jen o pocit bezpečí. Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová ale vědí, že ho musí zastavit dřív, než své útoky vystupňuje a prolije nevinnou krev. Jejich pátrání je ovšem přerušeno, když Rhyme kvůli jinému případu přijde o pozici policejního konzultanta. S okamžitou platností musí ukončit veškerou spolupráci s newyorskou policií pod pohrůžkou, že pokud on či jeho kolegové příkaz poruší, bude to pro ně mít dalekosáhlé následky. Jenomže udržet geniálního kriminalistu mimo akci není tak jednoduché – je odhodlaný Zámečníka dopadnout, i když mu za to hrozí pobyt ve vězeňské cele.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Midnight Lock , 2021


více info...

Přidat komentář

Gaeberys
12.04.2024 5 z 5

Nevěřila bych, že dokáži dát 5* u některého z posledních dílů série, ale kniha mi opravdu sedla. Vše bylo tak nějak rozumně vyváženo.

Spoiler -
A hlavně tam nebyl reálně ten prodělaný Hodinář:)

MatBla
17.02.2024 5 z 5

Skvělé, Deaver opět nezklamal. Sérii s Rhymem a Sachsovou mám prostě ráda.


Anasa
06.02.2024 2 z 5

Dvě a půl by dát nešlo? Nudila jsem se. Asi ve třetině knížky jsem ji chtěla zaklapnout, možná dokonce v polovině. Nakonec se děj trochu rozhýbal a dočetla jsem, ale se smíšenými pocity. Všechno se nějak propojilo, ale právě že nějak. Neviděla jsem žádná vodítka, ale ani jsem nežasla nad Rhymovým důvtipem. Román mi nesedl. Možná se vrátím k těm počátečním dílům série, které jsem nečetla, počátek série se mi zdál lepší.

Toledo
26.01.2024 5 z 5

Opět skvělá práce i když ten konec tedy možná přitažený trochu za vlasy. Na posledních pár stránkách se vyřeší skoro 3 případy ? No ale co už, opět skvělá jízda. Lincoln nikdy nezklame.
Doporučuji celou sérii, každý díl je z jiného prostředí, ale vždy skvělě propracovaný do posledního detailu. Někdy mnoho postav, ale dá se to.

Martule44
21.01.2024 4 z 5

Rhyme a Sachsová, to je prostě dokonalá dvojka! Zápletky a složité vyšetřování v jejich podání,kdy nevíte, kde, co a jak, dokud nejste na konci...to je jednoznačně pecka!

peeetta
03.01.2024 5 z 5

Zase jsem se nezklamala. Krásné čtení. Musím zapojit mozek a přemýšlet, ale je možné si všimnout skrytých souvislostí.

kolacky
29.12.2023 5 z 5

Opět perfektní. Lincoln a Amélie nemůžou zklamat, jakožto ani jejich tým. Líbil se mi i Lyle Spencer. Nelíbily se mi politické čachry.

Nestorkea
25.12.2023 3 z 5

Takové jakési překombinované, povrchní, nevím...

Boruvka.cerna
01.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Trochu jsem se knihy obávala, neboť Ocelový polibek mě hodně zklamal. Zde to bylo podobné - hlavně pasáž, kdy měla být Amélie s Lincem sražena autem, ale co člověk nechtěl - tajný agent je nezabil. To už se mi zdálo přehnané - že by autor nechtěl hrdinům zkřivit ani vlásek? Proč?
Konec však nabral grády (konečně) a vyklubala se z toho fajn kniha. Jen to bylo až příliš zamotané, mnoho vedlejších dějů a spiknutí. Ale rozhodně lepší než předchozí kniha.
Pasáže o zámcích byly zajímavé, ale bylo jich až moc (na můj vkus). Celkově - fajn čtení, ale autor to umí i líp. Nebo mám větší nároky po těch letech čtení :)

TeaPeter
19.11.2023 3 z 5

Slušná deaverovka. Nic ducharvoucího, ale čtenáře znejistěného sotva podprůměrnou sérií s Colterem Shawem uklidní, že autor ještě stále umí psát. Matení čtenáře a podstrkávání zavádějících faktů je občas násilné a postrádá tu jemnou eleganci počátečních dílů, jako byl v knize zmiňovaný Hodinář nebo skvělá Iluze. Velmi se mi líbily technické pasáže o zámcích a klíčích. Mechanická řešení čehokoli mě vždycky fascinovala a zámky vždycky byly oblastí, kde spolu vždycky bojovaly dva intelekty - konstruktéra a lupiče. Myslím, že s postupujícím Green Dealem se mechanická řešení dostanou zpět na výsluní. Přece jen ve srovnání s "digitalizací" nepotřebují elektřinu, které je méně a méně...

Calinda
14.11.2023 2 z 5

Moje první zkušenost s tímto autorem a ač jsem se těšila, neboť vím, že se jedná o oblíbeného autora, nadšení se nekoná. Nějak mě to celé nebavilo, chybělo napětí, resp. kniha mě zaujala jen v částech, kde se Zámečník ocitne u někoho doma, ale takových částí tam bylo naprosté minimum. Jinak považuji příběh za překombinovaný, těžko uvěřitelný a hlavně naprosto nezáživný. Pokud je tohle klasický Deaver, tak jeho knihy asi nebudou nic pro mě.

Lee7
06.11.2023 4 z 5

Opět skvělý díl a ten konec, poslední adrenalin do posledních stran. Těšila jsem se na další díl a není zklamání.

Iva B.
31.10.2023 5 z 5

Skvělý Deaver, jako vždy!!! Miluju!! Nejdříve pořádně zamotat a pak překvapit! Zase se budu moc těšit na další díl.

radus
31.10.2023 4 z 5

Lincoln a Amélie opět nezklamali. Mě se líbí, že autor do každé knížky nastuduje téma úplně z jiného soudku a dokáže ho mistrovsky popsat. Je taky zajímavé, jak si spousta lidí neuvědomuje, kolik informací o sobě pouští na internet a kolik lidí toho může zneužít.

Nelly
30.10.2023 4 z 5

Klasický Deaver - zamotávat, mlžit a překvapovat. Osobně mě trochu nudily pasáže o zámcích, ale pro jiného čtenáře to může být zajímavé.

VěraČamková
28.10.2023 5 z 5

Když se chce člověk začíst do detektivky, která nezklame, je Jeffery Deaver celkem volba na jistotu. Je tomu tak i v tomto případě.

koki.veru
24.10.2023 5 z 5

Miluju knihy s Lincolnem Rhymem a ani tato nebyla výjimkou. Opět zajímavý příběh, napínavá zápletka, nemůžu si stěžovat na nic. Doufám, že bude brzy další díl.

misaC
17.09.2023 4 z 5

Všechny knihy s detektivem Lincolnem Rhymem mám doma, a tak jsem si musela koupit i tuto. Nelituji, ale začátek knihy mě trochu nudil. I když se během řešení případu objevily různé zvraty, tak podle mě nepatří tento tato kniha k nejlepším.

Kami33
07.09.2023 5 z 5

Vzhledem k tomu, že mám přečteny všechny díly série s Lincolnem, a je to můj oblíbenec, nemohu hodnotit jinak než za pět. Víte, co čekat, a to se vám také dostane. Napětí, trocha poučení, něco humoru a postupné odkrývání zápletky. Mě to stačí.

13werka
06.09.2023 5 z 5

Příběh je dobře vystavěný, má spád a na rozdíl třeba od Sběratele kostí postrádá brutalitu. Co ale nepostrádá, jsou nečekané zvraty, kdy si autor se čtenářem tak trochu hraje umožní mu vytvořit si dojem, že už ví, jak to vlastně bylo a bác, ono je všechno jinak. Mně se knih líbila a přečtenou jsem ji měla za pár večerů (protažených trochu do noci ).