LPG LPG komentáře u knih

☰ menu

Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Hmatatelně cítím jak mi tahle kniha mění život. Děkuji

08.02.2023 5 z 5


Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Děj už prozrazovat nebudu. To proběhlo v pár komentářích níže. Ale co musím napsat..je to bomba. Tenhle styl psaní opravdu můžu. Jo a nesmím zapomenout na Alžbětin překlad. Alžběto, to co tomu dáváte je přesně to co potřebuji (potřebujeme). Děkuji

06.01.2023 5 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Sic to dějově nebyl úplně můj šálek, ale napsaný perfektně. Děkuji Michaelo

19.04.2022 4 z 5


Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Prostě perfektní

13.11.2021 4 z 5


Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Nevěřil bych, že po dočtení KONCE HLÍDKY budu mít při tomto slovním spojení husí kůži.

19.07.2020 4 z 5


Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

To tajemno, které se na Vás na začátku nalepí a je na Vás až do konce... dokonalé. Jak to jen ti autoři dělají. No asi to prostě umí, že?

24.01.2019 4 z 5


Transmetropolitan #1 - Zpátky v ulicích Transmetropolitan #1 - Zpátky v ulicích Warren Ellis

Dlouho, dlouho jsem jedničku sháněl. Konečně ji mám. Znalci vědí.

24.01.2019 5 z 5


Pohádky bratří Grimmů (50 pohádek) Pohádky bratří Grimmů (50 pohádek) Jacob Ludwig Carl Grimm

Na veletrhu knih jsme narazili na tuhle krásnou a obrovskou knihu. Původně jsme mysleli, že to bude parádní věc na čtení pohádek před spaním. Jj bohužel to nešlo. Ale taky co se dalo čekat že? Tak se to dětem bude číst až za pár let no. Rozhodně teď patří mezi největší klenoty naší knihovny.

24.01.2019 5 z 5


Přechod Přechod Justin Cronin

Na knihu jsem nenarazil náhodou, ale byla mi doporučena. Dlouho jsem hledal pěkně napsané PostApo a tohle se opravdu povedlo. Těším se na další díly. Slyšel jsem, že celá trilogie tvoří dokonalé dílo. Po dlouhé době jsem zažil nechutenství k návratu do opravdového světa. Díky

24.01.2019 4 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Tak a máme tady moji TOPovku. Mistr KING nezklamal a vyhrnul lať zase o něco výš. Nechápu jak to dělá..
Dlouho jsem obcházel regál s KINGovkama a dokola přecházel obálku s JFK. Odrazovalo mě to ne z důvodu smrti JFK, ale měl jsem obavu ohledně zabrušování do témat politiky. Z běžného světa mám už politiky plný brejle tak proč si tím kazit ty vzácné chvíle s knihou?
Obrovský opak pravdou. Bombasticky neuvěřitelné čtení. Opravdu mám 63 na vrcholu. Vykreslování toho co vás napadne.. na jedničku. Možná už i ta jednička je chabé hodnocení. Závidím těm co tohle dílo ještě nečetli. Čeká vás parádní jízda.
Sakra jak to, že Stephen dokáže slovy popsat hudbu tak, že ji opravdu slyším? Nebo když popisuje zimu, je mi fakt kosa. Jak to dělá?
S Kingem jsem si zacestoval časem a děkuji mu za to. Děkuji i za to zamyšlení nad teorií, kterou teď nechci prozrazovat.
Závěrem nervy drásající dovětek a poznámky k celému dílu + fakta.
No a ten konec .. brrr ..

21.05.2018 5 z 5


Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Jedno z nej českých post-apo..supr trilogie...doporučuju..těším se na další takovouhle věcičku...

04.04.2018 4 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Patrik je úžaautor...jeho příběhy mě berou a asi ani nepřestanou. Pohodově a čtivě napsané. Tahle knížka je výkonný nástroj na relax. Jen jeden mínus... těch životních bomb a pecek tam bylo tolik, že mě to pomalu začalo odpuzovat. V závěru jsem si říkal proč to vlastně čtu?? Za den mě potká nějaká ta pecka a nebo si prostě chci odfouknout od všedních problémů a v klidu se přesunout do jiného světa...no a přitom se zase ponořím do světa kde je to ještě brutálnější..

28.03.2018 4 z 5


Neználkovy příhody Neználkovy příhody Nikolaj Nikolajevič Nosov

Jj Neználek. Moje nej kniha dětství. Teď živí fantazii další generaci. Jdeme na další díl.

04.03.2018 4 z 5


Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Tak jo..druhý díl zamnou..a třetí v ruce čekající na přečtení..hodně dobře se bavím..je to parádní cesta..jdu na to..dojmy a pocity shrnu ve třetím dílu...

16.01.2018 4 z 5


Pohádkový svět Františka Nepila Pohádkový svět Františka Nepila František Nepil

Mně se to líbilo a dětem taky. Super ilustrace.

05.01.2018 3 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Jo to je ono. Takhle nějak jsem si představoval postapo knížku. Všechno tak nádherně odsejpá a pozastavuje tam kde je potřeba. Autor tak jako víno. Jdu si pro další díl. Pak se ozvu. Díky

05.01.2018 4 z 5


Steve Jobs Steve Jobs Walter Isaacson

Tenhle pán si zaslouží velkou poklonu. Dokázal neobyčejné věci. Vůbec jsem netušil, že měl něco společného s PIXAREM. Nejsem příznivcem JABLKA, jedu wokna a android, ale pod APPLEM je neuvěřitelný kus práce a citu. Jak se dalo předpokládat velice smutný konce. Druhá poklona patří Isaacsonovi, parádně napsaný životopis. Povinná četba Ajfouňákům, aby věděli s čím machrujou.

02.01.2018 4 z 5


Příslib krve Příslib krve Brian McClellan

Mrzí mě to, ale odkládám. Po druhé za život odkládám nedočtenou. Vydržel jsem to do půlky a pak to se zklamáním vzdal. Nebyl jsem schopen udržet pozornost a děj.

24.11.2017 1 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Ano. Fakt dobrý. Hvězda za to, že je to KING, druhá za neuvěřitelný příběh a nápad, třetí za pomoc dostat se ze všedních dní. No a ta čtvrtá? Za to neuvěřitelné finále. Poslední strany ubíhaly tak strašně rychle. Pravidelně jsem listoval na konec a přepočítával listy. Prosil jsem aby to tak rychle neletělo. Ti, kteří nečetli se mají opravdu na co těšit. Nojo prostě Mr. KING.

31.10.2017 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Paráda. Supr české čtení. Těšim se na dalšího Hartla.

24.10.2017 4 z 5