LadyHip LadyHip komentáře u knih

☰ menu

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Půjdu proti proudu, ale pro mě to bylo obrovské zklamání. Podobných příběhů jsem přečetla dost na to, abych narazila na velké množství zajímavějších, propracovanějších, uvěřitelnějších a nápaditějších. Další díl už nemám chuť otvírat.

03.11.2023 1 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

"..jediné skutečné bohatství, které v životě máme, je vliv na lidi kolem nás."

06.09.2023 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Mám ráda příběhy, kdy mě autor/ka dokáže překvapit a otáčet situace o 180°. Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala v postavách, ale během pár kapitol začalo být jasno a mohla jsem se nechat unášet.
Dobře napsané, dobře přeložené. Jen mě mrzí, že jsem předem neměla přečtenou Grišu.

13.03.2023 5 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Už dávno nejsem cílová skupina a vlastně je to dlouho, co jsem četla takhle čistou fantasy. Roky slibuju dětem, že si tu jejich srdcovku taky přečtu.
1.hvězda za poutavý příběh
2.hvězda za popis správného výstřelu
3.hvězda za Horáce a jeho vývoj
4.hvězda za poselství, že nezáleží na tom, jestli máte 2 metry v ramenou, ale jak odvážné srdce vám bije v hrudi
5.hvězda za Halta, jeho přístup a jeho úsměv :)
a 6. za skvělý překlad, díky kterému je téměř nemožné se od knížky odtrhnout.

26.08.2021 5 z 5


Vášnivý lhář Vášnivý lhář Christina Lauren

Osvědčená klasika. Příběhy těchhle autorek prostě fungují a tečka. Úplně jsem tedy nepochopila proč "lhář", ale kdo by to řešil, když se ponoříte do čtení.

13.11.2019 5 z 5


Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Mám ráda hrdinky, co mají rády sebe i svoje kila. A když je dokáže ocenit i někdo další :) Další skvělý počin mé oblíbené autorky.

09.11.2019 5 z 5


Sexy farmář Sexy farmář Alice Clayton

Skvělé jídlo, skvělý spánek, skvělý sex. Svatá trojice šťastného života. Přimíchejte Alice, její humor a vyprávěčský um a vyjde vám lahodný výsledek, u kterého se sbíhají sliny. I na jídlo.

07.11.2019 5 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Tentokrát se Carter překonal. Bezkonkurenčně nejlepší díl plný chytrých zvratů, napětí a fantastického rozuzlení.

06.11.2019 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Laskavé vánoční pohlazení. Příběhově nika neposouvá, ale za to hladí po duši.

04.11.2019 5 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Nejlepší Carter, jakého jsem zatím četla. Nedávno jsem někomu tvrdila, že jeho příběhy jsou fantastické, jen mi na nich vadí ta sadistická brutalita, ale bez ní by to nemělo takovou šťávu. A vida - ono to jde. A funguje to skvěle. Už se těším na další díl s Lucienem.

25.10.2019 5 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Další skvělý Hunter. Tady se dvojitá linka opravdu vyvedla a jako bonus senzační závěr.

22.10.2019 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Přiznám se, že tentokrát jsem rozpolcená. Na jednu stranu skvěle vystavěný příběh, velké překvapení v závěru, kdy všechno nakonec dává smysl. Ale na straně druhé přehnané a pro mě až zbytečně brutální způsoby trýznění a vraždění, kde se to detaily jen hemží. Cartera a jeho knihy obdivuju, ale násilí na dětech, to už na mě bylo moc.

17.10.2019


Zloba Zloba Chris Carter

Jo, Carter je návykový. Souhlasím s předchozími komentáři - tohle je nejlepší díl. Jen to prvotní prohlášení o autentičnosti většiny příběhu mi tedy nahání skutečnou hrůzu.

15.10.2019 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Jedním slovem - ohromné. Fantazie a představivost autora, autentičnost postav.. Carterovi knížky se nedají jen tak odložit. Co je na nich ale skutečně ohromné je přesah. Jednoduše vás nutí netrvat na jediném úhlu pohledu a to mě baví.
Jen není dobrý, když vám málem přivodí infarkt malá beruška, co vám při setmění přistane na nose. Ten pocit, že na vás útočí tarantulový jestřáb - ježíši, ty potvory fakt existujou!

13.10.2019 5 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Tak TOHLE jsem teda fakt nečekala.. Přiznám se, že u tohohle případu mi spadla brada a poprvé jsem nakonec fandila záporákovi. Celý tenhle díl byl neskutečně originální, chytrý a i když dost ujetý, pořád měl svoje nezaměnitelné kouzlo. Od prvního dílu už se nenechávám zmást tím závěrečným rozdvojením případů a pachatelů, ale jak dopadne hlavní případ, to tápu až do konce.
Jen jsem poslední dobou nějak lekavější než normálně. Čím by to tak mohlo být? :)

10.10.2019 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

To byla jízda. Číst si v noci sama doma o šílenci, který unáší svoje oběti z jejich domovů, to tedy umocní zážitek. Navrch když z 99% odpovídám profilu. Skvělý příběh, tenhle byl opravdu hodně dobře vystavěný.

06.10.2019 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Výborná knížka. Jak vás příběh vtáhne, je skoro nemožné ji odložit. Konec mi přišel kapku uspěchaný, ale i tak to bylo skvělé počtení.

03.10.2019 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Na jeden nádech, jinak se tahle kniha snad přečíst nedá. Mrazilo mě celý příběh, ale ten náznak v podobě pokoje s hvězdnou oblohou...to už na mě bylo moc.
Nicméně postava detektiva Huntera je skvělá, určitě sáhnu po dalších dílech.

01.10.2019 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Jak já zbožňuju ty arogantní, mocný a pohledný alfa samce na stránkách knížek. Nějaký hlásek mi našeptával už u prvního dílu, že Rhys má v sobě mnohem víc, než co bylo zatím řečeno.
První díl je skvělý, nicméně druhý ho o hodně velký kus převyšuje.

28.09.2019 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Začátek se docela táhl, ale jak se objevil Tamlin, chytilo to spád a nešlo se odtrhnout. Zbožňuju ty malé náznaky, drobná upozornění, zachvění, kdy se něco nového chystá, ale autorka nám to ještě nechce prozradit. Moc se těším na další díly a na Rhysanda.

23.09.2019 5 z 5