Noční lovec

Noční lovec https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165010/bmid_nocni-lovec-165010.jpg 5 2856 630

Robert Hunter série

< 3. díl >

V Los Angeles řádí sériový vrah. Na ženách, které mu padnou za oběť, nejsou navenek patrné žádné známky násilí – jen zašité rány, v nichž se však nacházejí předměty tak hrůzné, že svědčí o mimořádně zvráceném pachateli. Detektiv Robert Hunter se při honbě za pachatelem střetne se soukromou vyšetřovatelkou Whitney Meyersovou. Sledují stejnou stopu a zjišťují, že se pohřešují další ženy. Jsou ještě naživu? Podaří se dostihnout šíleného vraha dřív, než unese a bestiálně zabije další oběť? Jaké strašlivé tajemství skrývá minulost muže, který se dopouští tak nestvůrných zločinů? Další napínavý román Chrise Cartera si v ničem nezadá s předchozími.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Night Stalker , 2011


více info...

Gracinka
Gracinka
včera 5 z 5

Tohle byla prostě paráda.

Littlemonday
Littlemonday
včera 5 z 5

Třetí díl série s detektivem Robertem Huntrem přečten. A?

Hunter a García přichází k novému případu - žena se zašitými ranami ukrývajícími děsivé překvapení. Opět je jen s podivem, kam až sahá Carterova představivost a fantazie.

Při řešení případu se Hunter setká se soukromou vyšetřovatelkou a zjistí, že si možná mají o zmizelých ženách co říct.

Příběh se stupňuje, ubíhá opět v krátkých a přehledných kapitolách, které končí přesně tak, aby vás to donutilo knihu neodložit.

Co musím na tomto díle naprosto vyzdvihnout je Carterovo umění vyděsit čtenáře. Několik pasáží jsem četla se zatajeným dechem, běhal mi mráz po zádech a vážně jsem měla stejné pocity jako při koukání na horor. Sama. V noci.

Na konci do sebe vše krásně zapadlo a nemůžu jinak než hodnotit jako další skvělou knihu!

5/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat ma IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme


archivářka115
archivářka115
27.02.2024 4 z 5

Ráda jsem si Nočního lovce přečetla znovu. Nikdy se u Carterových knih nenudím.

kristie
kristie
16.02.2024 4 z 5

AUDIOKNIHA
Vždycky se sama sobě divím proč to poslouchám, ale stejně pak zapnu na audiotéce další díl... Je to nechutný, vyhnaný do extrému. Hunter je nejlepší, nejchytřejší a nejvíc nejdrsnější polda pod sluncem. Jeho parťák se někdy úplně zbytečně a hloupě ptá a furt se něčemu diví (asi pro jistotu, kdyby to nepobral ani čtenář, ač je to zjevné). Po vyústění zápletky, kdy jde opět do tuhého se zase jako vždy najednou začnou chovat úplně proti logice a všem pravidlům (ty tu zůstaň, já jdu sám) a mohla bych pokračovat klidně dál.

Jak to tak po sobě čtu, tak je celkem s podivem, že tomu dávám 4/5. No, ač mě rozčiluje vše nahoře zmíněné a k tomu i to "anžto" na které tu někdo upozornil a od té doby mi to taky rve uši (velké díky :D), tak se tomu nedá upřít neskutečná čtivost (a v podobě audia tomu ještě přidává super interpret). Pokud mě kniha chytne tak, že si raději místo plánované 4 km procházky zajdu kilometrů 10, jen abych to doposlouchala- nedá se jinak, než hodnotit pozitivně. Carter to prostě umí, jen od toho člověk nesmí čekat něco co to není.

Jana92
Jana92
16.02.2024 5 z 5

Wow,opet mistrovske dilo i kdyz tentokrat trochu drsnejsi,chvilkami me bylo i zle,ale nedalo se prestat cist :)
Aitorovi knihy jsou snad s kazdym dilem lepsi a lepsi,takze jdeme na dalsi ;) :)

Nikol..1
Nikol..1
08.02.2024 5 z 5

Musím říct, že Carter je prostě sazka na jistotu, kniha opět nezklamala a odhalení vraha opět přímo famózní.

Šárka88
Šárka88
29.01.2024 5 z 5

Třetí díl za mnou a opět skvělé. Jen ty Cartetovi knížky jsou všechny stejně psané. Začátek parádá, dlouhé vyšetřování, a potom ke konci akce a reakce.
Je to velmi čtivé, napínavé a žádná hluchá místa, jen ten konec s Whitney je moc smutný, porad doufám, kdy se objeví štěstí i pro Huntera. Doporučuji a těším se na další díl.

Wladimirski
Wladimirski
15.01.2024 5 z 5

Moje třetí kniha od Chrise Cartera a opět 5 hvězdiček. Velmi syrové čtení, místy pro "skutečně otrlé" čtenáře, s obvyklou vlastností autora, tedy že "chytne" čtenáře hned na první stránce a už ho nepustí. Sice se vrah "vynořil" až v určité části knihy a hned byl tzv. jasný, ale motivy a souvislosti zaplnily další část knihy a neučinily ji prázdnou. Těším se na další díl.

Iva B.
Iva B.
07.01.2024 5 z 5

Do autora jsem se zamilovala už při první knížce! Hlavní postavy jsou boží, příběh skvělý. Osobně mi drsnější krimi nevadí, takze už se těším na další díly.

Crozz
Crozz
20.12.2023 4 z 5

Sázka na jistotu

Luigi1
Luigi1
19.12.2023 5 z 5

Opět se kniha povedla a velice se mi líbila

nakavusterezou
nakavusterezou
15.12.2023 4 z 5

Za mě zatím nejslabší díl a to znamená jediné, dávám si na chvilku pauzu od příběhu detektiva Roberta Huntera. První tři díly jsem přečetla vcelku rychle, tak jsem tou brutalitou a násilím už asi přesycená.

Každopádně, kdybych měla hodnotit tento příběh, tak za mě tam bylo nejméně brutality. Vraždy se stejným průběhem, nic, co by čtenáře překvapilo. Čekala jsem více.

Méně brutality ale přineslo více propracovaný příběh jako takový, což oceňuji.

Hall3006
Hall3006
07.12.2023 4 z 5

Třetí případ detektiva Huntera byl zase o něco zajímavější a propracovanější než minulý díl, kde byla i ezo linka, která mi moc nesedla. V tomto díle chytají vraha, který zase vraždí ženy, ale jinak a z jiného důvodu než v první knize, motiv byl řádně ujetý a vlastně hodně smutný.
Nápady, kterými oplývá Carter, jsou originální a nechce se mi věřit, že to někde nevyčetl. Na druhou stranu jsem rád, že to je fikce, protože to co vrah předvádí je opravdu brutální. Zatím nejlepší díl, ale než si dám další, zkusím něco oddychového. Jen postřeh na okraj: je zajímavé, že ženy mají více chvály na knihy Cartera než muži. Čím to bude?

mrsterezz
mrsterezz
06.12.2023 4 z 5

Nemůžu než souhlasit s ostatními komentáři. Parťáci Hunter a Garcia jsou prostě úžasní. Příběh ubíhal, krve a násilí bylo tak dost. Přesně, co jsem očekávala a zklamaná jsem nebyla.

mila2411
mila2411
02.11.2023 4 z 5

Další příběh od pana Cartera, další várka násilí krve a šíleného sériového vraha. Opět je to originální, čtivé a rychle to utíká. Jen tak dál...

Rosse
Rosse
27.10.2023 5 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a určitě budu v sérii pokračovat v tomto formátu. Jakub Saic namluvil audioknihy Chrise Cartera tak perfektně, že jsem se do jeho hlasu bezpodmínečně zamilovala. Příběh byl napínavý a děsivý zároveň. Nedokázala jsem se od poslechu odtrhnout.

Nikdy mě nepřestane fascinovat to, s jakým detailem Chris scény popisuje, a hlavně jeho um udržet čtenáře v napětí a naprostém šoku.

Nebojím se tedy toho, že by mě další kniha nudila, protože to bude opět něco jiného a svým způsobem nově šokující.

boxas
boxas
09.10.2023 4 z 5

Dobré, ale závěr je tak nějak uspěchaný a trochu přitažený za vlasy.
Nicméně Robert Hunter je sympaťák, a tohle zase trochu moje hodnocení vylepšilo. :-)

P3_tis
P3_tis
07.10.2023 5 z 5

Parádní série! Duo Hunter a Garcia je skvělé!
Bavily mě krátké kapitoly, díky kterým nemůžete proste přestat číst.

pablito
pablito
06.10.2023 3 z 5

Asi jsem se už autorem přesytil, dám si chvíli od něho pohov, abych nepsal nevděčné komentáře. Nicméně (narozdíl od těch předchozích) tato knížka byla trochu zklamáním. Od pohádek pro dospělé člověk nečeká, že to budou příběhy ze života ... ale v určité rovině se uvěřitelnost očekává. A tento příběh moji htanici pro to, aby byl (v té určité rovině) uvěřitelný, překročil. Dlužno dodat, že napínavé to bylo, určitě jsem se nenudil. Připdalo mi to (narozdíl od předchozích autorových knih) tak nějak tahané z paty.

Knihomolka_176
Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Tenhle autor je prostě nepřekonatelný. S každou další knížkou si říkám, jestli je on sám úplně duševně zdravý, protože vymyslet tohle???
Noční lovec je již třetím případem detektivů Huntera a Garcii a jako obvykle byl perfektní. Krátké kapitoly, stupňující napětí, nečekané rozuzlení.
Bezkonkurenční.