Twisted Love: Láska na ostří nože

Twisted Love: Láska na ostří nože
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506763/bmid_twisted-love-laska-na-ostri-noze-sFd-506763.jpg 4 744 744

Twisted série

1. díl >

Má srdce z ledu... ale pro ni by spálil celý svět. Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout. Jeho úsilí je poháněno tragédií, která ho pronásleduje po většinu života, a jeho bezohledná honba za úspěchem a pomstou mu nechává jen málo prostoru pro srdeční záležitosti. Když je však okolnostmi přinucen postarat se o sestru svého nejlepšího přítele, začne na hrudi cítit něco nečekaného: Prasklinu. Tání. Oheň, který by mohl jeho svět převrátit vzhůru nohama. Ava Chenová je svobodná duše uvězněná nočními můrami pocházejícími z dětství, na které si nevzpomíná. Navzdory své zlomené minulosti však nikdy nepřestala vidět na světě krásu... včetně srdce pod ledovou slupkou muže, jehož by nikdy neměla chtít. Je to nejlepší kamarád jejího bratra. Její soused. Její zachránce i její zkáza. Ti dva se do sebe nikdy neměli zamilovat – ale když se to stalo, na světlo světa vyšla tajemství, která by mohla zničit vše, co je jim drahé. Twisted Love je román o tom, jak se protiklady přitahují, a má v sobě prvek napětí. Jedná se o první knihu ze série Twisted, ale lze ji číst i samostatně.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Twisted Love , 2021


více info...

Přidat komentář

veronika4618
17.07.2024 2 z 5

(SPOILER) začátek knihy mě velmi bavil a říkala jsem si, že to bude fajn oddechovka, námět, že se hlavní hrdinka zamiluje do nejlepšího kamaráda svého bratra a bude se snažit ho obměkčit zněl slibně. Ale zhruba v půlce se to strašně překombinovalo, mafie, vraždy, pomsty... během čtení jsem kroutila hlavou a říkala jsem si, že to už snad ne. Navíc Alex byl šíleně toxickým hlavním hrdinou, ale to jsem tušila ještě předtím, než jsem knihu rozečetla.
Momentálně mám rozečtený druhý díl, který mě baví více, doufám, že se to opět v polovině nepokazí.

gabca2003
12.07.2024 5 z 5

Čteno v anglickém originále. Knížku jsem přečetla během dvou dnů a jsem mile překvapena, protože mě knížka opravdu bavila, a to mám raději fantasy knížky. Ano, byly zde klišé, ale i pár překvapivých momentů. Tento díl by měl být podle hodnocení nejslabší, takže možná pořídím i další díly, abych mohla porovnat.

Dovolím si jedno doporučení - tenhle typ knížek, kde se vyskytují erotické scény, je lepší číst v angličtině, protože do češtiny je to velmi špatně překládatelné. Je to ale pouze můj osobní názor.


Knihotyna
11.07.2024 2 z 5

Alex a Ava by nemohli být rozdílnější. On je kus ledu, který je čistě náhodou nejlepším přítelem jejího bratra. Ona je ta věčně pozitivní mladší sestra jeho nejlepšího kamaráda. A teď ji má na starost. Ale nepojí je více než to?

---HODNOCENÍ---
- asi patřím do toho menšího klubu a to těch, které tato série zatím nijak extra nenadchla - do knihy jsem se musela nutit a těšila jsem se, až ji budu mít dočtenou
- klišé a děj přitažený za vlasy - pro mě místy až moc :D
- nesympatické postavy - nevím, ale asi jsem si ani jednu z hlavních postav neoblíbila, nevytvořily se u mě žádné sympatie
- rodinné problémy obou hrdinů mi přišly bohužel až nereálné propletené a najednou rychle vyřešené
- sexuální scény - toto mi vůbec nesedlo :D a to čtu leccos :D, ale tady mi to v kontextu vůbec nesedělo
- autorce se ale musí nechat pár vtipných scén či slovních přestřelek mezi hlavními hrdiny, které pobaví :)
- také vám přijde, že Alex musí trpět schizofrenií? :D

Dle hodnocení vím, že tento díl je pro mnoho lidí nejslabší, proto se do dalších dílů této série nejspíš pustím, ale teď si od nich dávám pauzu a pustím se do něčeho jiného :).


"Ber to jako lekci do budoucna. Krásná slova a krásná tvář neznamenají krásnou duši.“

"Jsi světlo mojí duše, Sluníčko. ... Bez tebe jsem ztracený.“

elle.horacova
28.06.2024 3 z 5

Alex Volkov je ďábel s tváří anděla a s prokletou minulostí, jíž nemůže uniknout.

Zato Ava i přes její noční můry a těžkou minulost vidí ve všech a ve všem jen to krásné a je doslova ztělesněním sluníčka. (Proto jí tak i Alex říká).

Střídají se tu dva pohledy - Alex a Ava. Mám v knihách moc ráda, když vidím do hlavy oboum hlavním hrdinům, a tady tomu nebylo jinak.

Kniha byla napěchovaná dějem, nestalo by se, že by se příběh táhnul. Najdete tu skvělý zvraty a Ava s Alexem byli naprosto úžasnej pár. Zachmuřenej bussiness man a sluníčko. Jejich chemie byla hmatatelná a spicy scény? Za mě jedno velké ANO. Četlo se to strašně dobře a stránky mi utíkaly před očima.

Bohužel mě trochu zklamal konec a celá ta věc s Londýnem a za to musím strhnout jednu hvězdičku, protože mi to přišlo už moc tlačené na sílu, ale to je asi to jediné, co knize vytknu, protože já si to fakt užila. A sorry not sorry - prostě mám ráda v knihách toxické týpky, kteří neradi slyší slovo ne a jsou nezdravě majetnický. Ano, to je něco pro mě.

Knihu doporučuju jako příjemnou oddechovku a čtení po práci, u kterého se určitě pobavíte a místama se budete hodně červenat a já se určitě vrhnu na další díly ze série.

Dyna08
25.06.2024 5 z 5

Tahle knížka mě dostala! Obal vypadá tak nevinně, ale vnitřek knížky... Těším se moc na další díly

Boogi
18.06.2024 4 z 5

No... čekala jsem to lepší. Jako první jsem četla druhý díl a ten mě bavil podstatně víc. Podle toho, jak o téhle knížce všichni mluvili, jsem čekala, že bude ještě lepší. Ale nebylo to tak. Popravdě jsem moc neměla ráda Avu, prostě jsem si k ní nemohla najít cestu. O Alexovi si myslím, že je docela psychopat a ne génius. Navíc se mi to všechno zdálo až moc předvídatelné. Na druhou stranu jsem to přečetla fakt rychle, což se většinou u knížek co mě nebaví neděje.

Chápu, proč se to lidem tak líbí, ale já zřejmě nebudu fanoušek zrovna tohoto dílu.

Laf
16.06.2024 5 z 5

Knihu jsem velmi dlouho odkládala. Odrazovaly mne negativní recenze. Ale nakonec jsem se odhodlala a nelituji toho. Příběh mne hned vtáhl a knihu jsem přečetla během víkendu, jak mne to bavilo a abych se dozvěděla, jak to celé dopadne. Líbilo se mi, jak byl ze začátku Alex vykreslen jako drsňák, ale postupně se měnil na drsňáka s měkkým srdcem. Zápletky, i když někdy mohly být předvídatelné, se skvěle do příběhu hodily. Rozhodně jsem si knihu užila a mohu jen doporučit :)

Patrochilles
13.06.2024 3 z 5

Tohle je tak trochu klišé kniha, kterou si přečtete, když nemáte chuť na nic "těžkého a složitého". Alex mě sice pár kapitol pěkně štval ale jinak byl ok. Ava mi přišla trochu naivní, ale jinak i víc vyspěla než je Alex...? Jakože, nemůžete každý den sledovat svého crush i když nechce? A ani byste ho neměli nechat hlídat, aby se mu nic nestalo, protože to je, já nevím, stalkování?
Jinak kniha byl v pohodě. Nic extra jak už jsem říkala, ale při nejmenším v pohodě :)

Papimami
11.06.2024 1 z 5

Nemám bookstagram, nedělám spolupráce, na konci nebudu nikomu děkovat za poskytnutí knihy.
Tuctova zápletka, kterou čtenář ihned odhalí (jasný to tuší každý, kdo čte tento druh literatury), moc omáčky okolo, kdybych chtěla něco neuvěřitelného, vezmu si fantasy, tohle hraní si na "bad boy" hraničilo s absurditou. Kniha mě vysloveně nebavilo.

Mishaacka
09.06.2024

instagram: misha_cte_eroticke.romany

Temnota touží po světle a zároveň ho chce zničit.

„Jsi světlo mojí duše, Sluníčko. Bez tebe jsem ztracený."

pokud nevíte, tak toto je darkromance
morally grey hrdina
hrdina typu - sáhni na ni a zabiju tě
nejlepší přítel bratra
tajemství a křivdy z minulosti
pomsta
pohled ze strany Avy i Alexe
sluníčko vs bručoun
slow-burn

Lituji, že jsem knihy od Any odkládala... Nebýt jedné recenze, tak nemám ani tušení, že se jedná o darkromanci. Kniha je velmi čtivá a Alexovi jsem propadla hned na začátku. Ava byla k němu zářivým protikladem - sluníčko vs temnota.
Jsem zvědavá na další díly, když podle některých je tento z těch slabších...

Ava Chen je mladá studentka, která má přátelskou povahu, je fotografka a je ten typ, který vidí ve všem (a ve všech) něco dobrého. Je plná pozitivní energie. Ale také bojuje se svými démony z minulosti - trápí ji noční můry, ztráta paměti na 9 let života a trpí strachem z vody.
Avu jsem měla ráda, byla to inteligentní holka, která se nakonec postavila čelem svému strachu. A odhalení její minulosti bylo pro mě překvapením

Alex Volkov není žádný romantický hrdina. Je to tvrdý byznysmen, kterého vede silná touha po pomstě. Vše, co dělá, má předem promyšlené a nic není náhoda. Přesto se najde to, co nečekal - propadne sluníčkové Avě. Ale když se mu Ava jednou vzdala, stává se navždy jeho. Kdo na ni vztáhne ruku, ten skončí dva metry pod zemí.
Ale také je ten, od kterého by měla Ava utíkat, protože on je temnota a nebezpečí.

Na žhavé scény si počkáme a co mě mrzí, že pak byly 2 a dále už nic. V erotické knize o tolika stránkách očekávám sexuálních scén mnohem více, než 2. Proto také nedávám plné hodnocení. Na druhou stranu je znatelná chemie mezi Avou a Alexem, takže to celkem vzrušující je...

Zuzulinka
05.06.2024 4 z 5

Kniha byla čtivá. Avšak průhledná.

jana1874
31.05.2024 4 z 5

3,9
Konečně jsem se dostala k tomu, abych pokračovala v této sérii, před půl rokem jsem četla druhý díl a teď konečně přišel čas na tento.

Alex a Ava, dva naprosté protiklady, budou od teď bydlet vedle sebe, jelikož Avin bratr poprosil svého nejlepšího přítele, aby na jeho sestru dal pozor, zatímco bude pryč. Ava z toho není moc nadšená, ale nic s tím nenadělá, jelikož Alex bere svůj slib vážně.

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Ava trpí nočními můrami, které mají původ v minulosti, ale sama pořádně neví, proč je má. Zajímalo mě, jak je to doopravdy s Avinou pamětí, jak to, že si nepamatuje na část svého dětství, co se stalo a zda si vzpomene, či ne. Alex byl oříšek, pro ostatní nebylo snadné ho pochopit. Trochu mi vadilo, jak někdy oslovoval Avu (a přezdívku Sluníčko nemyslím). Byl takový, že stačilo jedno jeho slovo a všichni se podřídili jeho vůli, hodně věcí mu prošlo jen tak, což mi ne všude úplně sedělo.

Celkem jsem si připomněla i Twisted games, jelikož dějově se lehce prolínají. Kdybych si měla vybrat, tak se mi víc líbil Rhys

kniho_terka
01.05.2024 5 z 5

Pustit se do této knihy byl pro mě opravdu velký krok. Přeci jen je to v angličtině a toho jsem se nejvíc bála. Po veškerém doporučování a ujišťování, že angličtina tu je opravdu lehká, jsem se do knihy nakonec pustila.
A nelituji! Už od první kapitoly jsem si všimla, že začíst se nebude problém. Jak z hlediska angličtiny, tak i děje.

Josh, bratr Avi, odjíždí na nějakou dobu pryč, a tak svého nejlepšího kamaráda poprosí, jestli by se "postaral" o jeho mladší sestru...

Střídají se tu dva pohledy- Ava a Alex. Osobně mě bavily oba pohledy, ale Alexův byl kolikrát o něco těžší na porozumění.

Příběh Twisted love mě bavil. Několikrát jsem se smála, ale kolikrát mi bylo i do pláče. Je to taková ta klasická romantika, kde se hlavní postavy na začátku potkají, později se dají dohromady a poté se něco pokazí. Takže klasika, ale přesto to bylo něco jiného. Neřešila se tu jen láska, ale i tajemství a trauma z dětství.

Alex je boží>>> Konečně jsem poznala toho Volkova, kterej mi pořád vyskakoval na tiktoku. Vztah Alexe s Avou je úplně že aww. Samozřejmě tu ani nechybí spicy scény.

Četlo se to tak strašně dobře i přesto, že to bylo v angličtině. Zamilovala jsem si snad všechny postavy. Hlavně kamarádky od Avi. To se těším na jejich knihy a jejich vlastní romantické příběhy. Celkově bych to brzy viděla na novou oblíbenou knižní sérii.

Na konci jsem hodně přemýšlela o hodnocení, ale poté, jak jsem si přečetla bonusové kapitoly, jsem se rozhdola tomu dát plný počet hvězdiček.

Pitbullka
25.04.2024 3 z 5

Série, nad kterou jsem dlouho váhala. Co knize rozhodně nemůžu upřít, je čtivost. Některé zvraty byly dost zajímavé. Ovšem kniha měla pár nelogičností a závěr s Londýnem mi přišel dost zbytečný.

stelloušek
14.04.2024 5 z 5

Kniha se mi hrozně líbila. Bavila mě od první stránky. Obě postavy mi byly sympatické a vžila jsem se do nich. Líbilo se mi, že kromě jejich lásky, se v knize objevilo i drama. Těším se na další díly.

Airelle
10.04.2024 4 z 5

Začátek byl trochu slabší, než jsem se někam v ději posunula, dozvěděla jsem se několikrát, že má hlavní hrdinka noční můry kvůli traumatu z dětství a překvapivě s ním nic nedělá.

Ava se mnohdy chová opravdu nelogicky, upřímně jsem nepochopila, proč nejde se svými problémy k psychologovi. Možná by všechna ta tajemství objevila daleko dřív.

Alex mi přišel nafoukaný a sebestředný, alespoň z počátku, protože pak jsem si ho zamilovala.

Co se týče chemie mezi nimi, tak to jsem si rozhodně přišla na své. Společně mě opravdu bavili.

Hlavní zápletka byla jednoduše dokonalá, nestačila jsem se divit, co vše vyplulo na povrch.

Knihu Vám doporučím jako příjemnou oddechovku, kterou si prostě musíte přečíst!

Děkuji za společné čtení @adule.books opravdu jsem si ho užila.

IG: @freya_zlaskykpribehum

zatoulane_knihy
06.04.2024 4 z 5

TWISTED LÁSKA NA OSTŘÍ NOŽE

Od prvního popisu Alexe Volkové se mi rozbušilo srdce. Tak to, už mi přišlo velice zajímavé a tušila jsem, že to bude moje krevní skupina!

První díl série je rozhodně skvěle napsaný. Recenze co jsem na ní četla vůbec nepřeháněli.

Tento díl mi Hodně připomíná sérii padesát odstínů šedi, ale rozhodne je za mě mnohem lepší!! Knihu čteme ze dvou pohledů Avi a Alexe. Je vážně zajímavé vidět některé situace z jeho pohledu. Takové zápletky a zrady jsem nečekala ani skoro na konci. Vyrazilo mi to dech.

Co mě nejvíce pobavilo byl ostrý jazyk princezny, když si podala Alexe. Skoro celý jejich rozhovor jsem si označila!! Prostě úžasný.

Rozhodně se zde nešetří s pikantními scény. Časová linka zde trošku skáče do předu, ale to vůbec nevadí. Podle mě to každý čtenář pochopí.

Opět jsem měla problém knížku odložit. Nejradši bych přečetla celou sérii kdyby vyšli přeložené i další díly.

S hlavní hrdinkou Avou jsem se hned sžila, hodně jsem se viděla v její povaze neponaučitelného romantika.

katee21
04.04.2024 1 z 5

Ach jo... Tak jsem se zase jednou nechala stáhnout booktokem...
Knihu jsem nedočetla. Tahle kniha a série obecně má neskutečné ohlasy napříč sociálními sítěmi. Pro mě měla ale dost věcí, které jsem nedokázala zkousnou. Dostala jsem se kousek za půlku a pak knihu prostě odložila. Postavy za mě o ničem, nezajímavé. Děj je za mě tlačený strašně na sílu a to jak si Alex hraje na "mafiánského bosse" mě fakt nepřesvědčilo ani trochu...
Pokud máte rádi spicy scény asi vás to bude i bavit, za mě ale rozhodně velké ne...
Vyjímečně jsem si taky koupila jen jeden díl a ne rovnou celou sérii jako mám ve zvyku. Ještě že tak!
Tak jako tady v jednom z komentářů psala @Luccinda: Jednoduché, nereálné a toxické...

Luccinda
02.04.2024 3 z 5

Od knih tohoto žánru většinou nemívám moc velká očekávání, díky tomu se mi stává, že mě čas od času některá překvapí. To ovšem není případ Twisted Love. Tohle bylo opravdu tak jednoduché, nereálné a toxické, jak jsem čekala. Takže jsem vlastně spokojená.

Rozhodně nemůžu říct, že bych se při čtení nudila. Autorka píše čtivě, děj pěkně odsýpal, takže se ani nebojím těch dalších dílů, které mají kolem 500-600 stran. A prý jsou dokonce ještě lepší než ten první. Těším se!

lucie3944
01.04.2024 5 z 5

Za mě dost dobrý. V podstatě se těším, až si knihu zase někdy přečtu. Slušná zápletka, stránky mi tak nějak utíkaly pod rukama. Fakt jsem si čtení užila.

Štítky knihy

násilí romantika

Autorovy další knížky

Ana Huang
americká, 1991
2023  78%Twisted Love: Láska na ostří nože
2023  83%Twisted Games: Hry na ostří nože
2023  84%Twisted Hate: Nenávist na ostří nože
2024  85%Twisted Lies: Lži na ostří nože