Jamra Jamra komentáře u knih

☰ menu

Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Asi se budu opakovat, ale dějovou linku se Zuzanou nechápu - proč? Tahle část nebyla ani nijak zvlášť zajímavá.

Za to části s vyšetřováním... Tam se to rozjelo a četlo se to samo. Příště bych psala čistě jen o vyšetřování.

Předposlední kapitolu, která měla přes půl knížky taky moc nechápu. Klidně se to tam dalo rozdělit (sama tam píše, že děj se odehrává po 14 dnech... to si o novou kapitolu přímo říká). Stylisticky mi vadili opakující se slova, která byla až jako poslední ve věte, ale česká věta většinou toto slovo obsahuje jako předposlední. Jednou, dvakrát je to ok, ale pak to bylo už trochu rušivé. Ale co já s tím zmůžu, hádám, že má Lucka nebo nakladatelství po ruce nějakého stylistu, který by měl s tímto poradit... Takže jen říkám názor jednoho z mnoha čtenářů.

PS: Ostatní knihy od Lucky jsem zatím nečetla.
PS2: Držím palce do další tvorby. Doufám, že to bude něco surového, čistě z vyšetřování, případně nahlédnutí do mysli vraha.

30.12.2023


Špinavá tajemství Špinavá tajemství Helen Cooper

Horší průměr, příběh takový nemastný neslaný, postavy také ničím nevyčnívající...

11.11.2023 2 z 5


Nečistá hra Nečistá hra Victor Methos

Super, čtivé, jde rovnou k veci bez zbytečných odboček. Námět také skvělý. Prvni kniha od tohoto autora, ale pravděpodobně ne posledni.

30.09.2023 5 z 5


Roger Federer - životopis Roger Federer - životopis René Stauffer

Celý dojem, který by byl jinak dobrý, kazí příšerně moc překlepů a chyb - klidně 2 v jednom odstavci.

25.09.2023 2 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

TOP, začátek trochu pomalejší než se vlastně dostane k jádru věci, ale jinak super. Konečně knížka, kde není konec odbytý na poslední půlstraně, ale vše je hezky dovysvětlené do konce. Navíc jedna z mála filmových adaptací (obě), která zdatně konkuruje knižní předloze.

18.08.2023 4 z 5


Den mrtvých Den mrtvých Mark Roberts

Po delší době, dobrý kousek. Svižný děj, sice příliš mnoho postav a jmen, ale časem to vždycky nějak zapadne. Reálnost je další věc, ale možná právě proto, že je případ vyřešen během 1,5 dne kniha působí svišně.

17.07.2023 4 z 5


Pod Kaštanem Pod Kaštanem Barbora Majchráková

Není to můj šálek čaje, ale teda víc pubertální ty třicítky (pokud jsou starší tak tím hůř) být nemohli. Připadala jsem si jako na základce. Plus: četlo se to hodně rychle.

02.07.2023 1 z 5


Zubař Zubař Tim Sullivan (p)

Děj dobrý, "jiný" detektiv dobrý, fandim mu, ale předvídatelnější knížku jsem asi nečetla. Pokaždé když byl mj. zmíněn klíčový fakt, tak jsem hned věděla, jakou bude hrát roli vyřešeno jsem měla v první třetině celé knihy. Škoda.

06.04.2023 3 z 5


Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Vyšetřování vraždy je tady vlastně až na druhé koleji, více se dozvídáme o demonech hlavní vysetrovatelky. Vlastně to ani tolik nevadí, protože vražda nebyla v tomto případě až tak zajímavá.

29.01.2023 3 z 5


Chci tvůj život Chci tvůj život Amber Garza

Naštěstí se čte rychle, protože první část knihy se vleče. Neúnavně se opakující scény se starostí o dítě (cizí)... V druhé části, se konečně začalo něco dít, takže takový průměr.

08.01.2023 3 z 5


Nová holka Nová holka Ingrid Alexandra

Jako vlastně ani nevim. 3/4 knížky v podstatě o ničem, pak se možná začalo něco dít, ale dalo se to částěčně předvídat.

10.12.2022 2 z 5


Hledej mě Hledej mě Lisa Gardner

Jakože fajn, děj byl svižný, žádné zbytečnosti, které příběh akorát natahují, ale pro děj nemají větší význam... Takže z tohoto pohledu v pořádku, ale nějak tomu chybělo to něco navíc, wow efekt na konci nebo něco zapamatovatelného...

08.11.2022 3 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Sci-fi vůbec není můj žánr, ale proč jednou neprolomit svojí komfortní zónu. :) Samozřejmě vědátorským částem (jestli je to všechno pravda tak klobouk dolů před všemi, kteří tohle znají) jsem vůbec nerozuměla, ale to v podstatě nevadilo. Že by všechno šlo až do poloviny knížky bez problémů je jen těžko uvěřitelné, ale pak si člověk uvědomí, že je to sci-fi, navíc čtivé takže za mě doporučuji a těším se na film.

08.07.2022 4 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Svět ledatel je pro běžného smrtelní trošku jiný, okozlující svět. Proto se tato kniha plná zajímavostí a zákulisních historek, pravidel i vtipů četla jedním dechem.

24.04.2022 5 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Občas nevim, kdo je kdo. Zápletka a všechny situace už docela překombinované, neuvěřitelné, celé těžko představitelné.

16.04.2022 2 z 5


Útěk ze světa Útěk ze světa Lucinda Berry

(SPOILER) Sektářské téma jsem nečekala, ale svižný sice očekávaný děj, ale velive dobré čtení.

19.03.2022 4 z 5


Vrahova žena Vrahova žena Victor Methos

Velice chytlavý příběh, který díky krátkým kapitolám rychle odsýpal. V polovině knihy, kdy už známe pachatele se z typicky detektivního thrilleru stává sonda do právnického světa. To byla fakt změna a knížku tak určitě doporučuji.

17.11.2021 4 z 5


Tři hodiny Tři hodiny Rosamund Lupton

Knihy odehrávající se v krátkém časovém období nejsou v tomto žánru moc běžné, takže za to hvězdička. Jinak místy napínavé, ale šokující to už moc ne.

07.10.2021 2 z 5


Výjezdovka Výjezdovka David Urban

Na knihu mě nalakalo hlavně téma. Obsahově knížka nezklamala, ukazuje policejní práci takovou, jaká opravdu je.

25.09.2021 4 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Jako vlastně asi dobrý. Začátek se trochu vlekl, ale nakonec se to pěkně rozjelo. Nejasný a zamotaný motiv a postupné odhalování pravdy.

29.08.2021 4 z 5