Tři hodiny

Tři hodiny https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439790/bmid_tri-hodiny-YHF-439790.jpg 3 52 14

Tři hodiny, to je 180 minut nebo 10 800 vteřin. Je to ranní vyučování, generálka Macbetha a putování po zasněženém lese. Je to celá věčnost vyplněná čekáním na zprávy nebo odpočítáváním času před něčím strašným. V těch 180 minutách zjistíte, pro koho zemřete a kdo bude zabíjet. To nemyslitelné se stalo na venkově v Somersetu, ve škole, která je v obležení. Příběh vyprávějí lidé, kteří se ocitli v jádru dění, počínaje raněným ředitelem v knihovně, který nemůže pomoci svým uvězněným žákům a zaměstnancům, přes poprvé zamilovanou puberťačku Hannah, rodiče zoufale čekající na zprávy o dětech, šestnáctiletého syrského uprchlíka, který se pokouší zachránit svého mladšího bratra, policejní psycholožku snažící se odhalit totožnost střelců, i žáky, kteří nalezli útočiště ve školním divadle. Ti všichni prožívají nejintenzivnější hodiny svých životů, kdy se zlo a teror střetnou s odvahou, láskou a spásou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Three Hours , 2020


více info...

Přidat komentář

PetikH2O
08.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Čekám, kdy se tohle začne dít i u nás.

Trik vydávat se za policistu jako v Mlčení jehňátek.

katynka78
17.06.2022 3 z 5

Téma mě docela nalákalo, ale tušila jsem, že nebudu odvařená. Se čtením jsem se navíc trefila do doby, kdy se v Americe opět staly dva podobné případy. No nic, zrovna vyšla rezervace, tak jsem knihu vzala.
Beru to jako takový klasický středně náročný triler, rozhodně teda ne bestseller, na to to není. ALE...
Autorka mě velice překvapila jednou věcí, kterou jsem tam nečekala a která mě opravdu velice "potěšila ve smyslu, že na to vůbec někdo myslí". Samotný důvod, proč se v knize dělo to, co se dělo, jsem taky nečekala. Možná, kdybych o tom věděla, číst bych to nechtěla, ale takto bych občas přišla o čtení dobrých knih.
No a co jsem chtěla říct k tomu tématu, co mě tam velice potěšilo a stálo to opravdu za zamyšlení?
Jak se cítí rodič, když zjistí, že jeho milované dítě, které zná, se kterým si opravdu celý život je blízký a povídá si, kterému se věnuje, najednou zjistí, že to dítě se změnilo a vyvedlo ohavnost? Na jednu stranu se zlobí, na jednu stranu nechápe a na jednu stranu tuší, že už život nikdy nebude jako před tím. Ale v první řadě ho to strašně bolí a ta rána se nikdy nezahojí. Takže toto téma, toto zamyšlení mě v této knize totálně dostalo a za to dávám knize obrovské plus.
Nebyl tam opomenut žádný aspekt a pohled této problematiky, která je stále tabuizována. A bohužel pro rodiče - jsou hozeni do stejného pytle, ač se naprosto může stát, že to opravdu není vina rodičů.
Za mě je to prostě v tomto ohledu dobrá kniha.

P.S.: Ale těch tiskařských šotků tam bylo na můj vkus hodně, to se fakt nedalo přehlédnout. Uf.


Georgine
22.03.2022 3 z 5

Moje čtvrté setkání s touto autorkou a musím říct, že nejhorší. Po předchozích titulech zklamání, nemohla jsem se začíst, nakonec dočetla, ale...

čef
22.02.2022 3 z 5

Přemýšlím, jak je toto dílko účinné, když používá lehce manipulativní schémata dnešních levicových myslitelů. Asi nic moc. Nikoho už dnes příliš nerozpláčí muslimští utečenci, milující evropské ženy a svoje malinké bratříčky, ani nerozběsní vymyšlení pravicoví psychopati, připravující dokonalý masakr. Takových děl bylo v poslední době v médiích více než dost a reálně vidíme něco trochu jiného. Autorka se snažila, seč mohla, literárně ani intelektuálně však na špičku bohužel podle mne nemá. Jakž takž thriller to tedy je, ale s nezamyšleným účinkem, řekl bych.

L.Helena
04.01.2022 4 z 5

Na to, jaké drama se v knize odehrává, jsem čekala, že to bude víc nervy drásající. Zaujalo mě ale pár témat, která stojí za zamyšlení. Například to, jak rodiče mohou mít zkreslené vnímání svých dospívajících dětí. 3,5*

klaraj093
10.11.2021 2 z 5

Od autorky jsem četla všechny knihy a byla spokojená.. Ale tohle? Hrozný.. Děj mě tak nějak zaujal až za půlkou a i tak žádná sláva.. Nemluvě o šílené korektuře, na skoro každé stránce chyběla ve slovech písmena.

Jamra
07.10.2021 2 z 5

Knihy odehrávající se v krátkém časovém období nejsou v tomto žánru moc běžné, takže za to hvězdička. Jinak místy napínavé, ale šokující to už moc ne.

kilometr
06.09.2021 odpad!

Otřesné!!!!

Lenka0007
05.09.2021 2 z 5

Zajímavý námět, ovšem kniha nesplnila mé očekávání. Pokud se mi povedlo na chvíli začíst, rušily mě časté chyby v podobě vynechaných písmen. Vadilo mi přeskakování v čase, množství postav a jejich občasné nelogické chování. To, že má Rafi posttraumatickou poruchu a Hannah je bez blůzy, bylo připomínáno na každé stránce. Za mě ne.

Mandlevest
14.07.2021 5 z 5

Pro mě hodně napínavé ,zajímavé a místy hodně dojemné čtení. Otázka imigrace a terorismu rezonuje celým světem a v knize Tři hodiny ji autorka zpracovala navýsost originálně, jak to umí jen ona. Na toto téma jsem četla před časem podobnou knihu Vyvrhel, ale tato se mi líbila více. Kdo přijde stylu psaní na chuť, od knihy se těžko odtrhne. Já ji přečetla jedním dechem.

bookcase
08.07.2021 4 z 5

Autorku mám ráda, i když píše jeden žánr, pokaždé nastíní různá témata k zamyšlení.

ArwenAragorn
02.07.2021 1 z 5

Já jsem si s autorkou nesedla už u její knížky Sestra a u této bohužel také ne. Nemohla jsem se začíst, odkládám, proto nehodnotím.

zuzana2599
18.06.2021 4 z 5

Tři hodiny strachu, obav, hrůzy, čekání na smrt...
Sto osmdesát minut pro odvahu, odhodlání, statečnost, lásku a spásu...
Autorka v tomto napínavém thrilleru otvírá dnes bohužel aktuální téma násilí a terorismu na školách. To, co se zdá nemyslitelné, se jednou za čas stane strašnou skutečností.

"Láska je ta nejmocnější věc na světě a jediná tři slova, na kterých záleží jsou: Já tě miluji ".

Ilona
24.05.2021 5 z 5

Tajemný a napínavý příběh o událostech, které se odehrávají během tří hodin, ale sahají do vzdálené minulosti.. Jde o teroristický čin nebo osobní pomstu? Nebo je za tím něco úplně jiného? Výborné čtení.

Autorovy další knížky

Rosamund Lupton
anglická, 1964
2016  66%Dokonalé ticho
2012  76%Sestra
2013  81%V plamenech
2021  64%Tři hodiny
2016  73%Muž s absolutní pamětí / Slib pod jmelím / Dokonalé ticho / Kulka

Kniha Tři hodiny je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce78x
Chystám se číst74x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x