Nečistá hra

Nečistá hra https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480583/bmid_necista-hra-5dh-480583.jpg 4 81 34

Advokátka Dani Rollinsová je v soudní síni neústupná – při obhajobě nevinných lidí tlačí soudce a státní zástupce až do krajnosti. Když se setká s Teddym Thornem, mentálně postiženým teenagerem obviněným z distribuce drog, je přesvědčená, že to celé bude snadná záležitost – párkrát se dostaví k soudu a případ bude vyřízený. Jenže žalobci se snaží soudit Teddyho jako dospělého, a to by ho čekal přísný trest. V Dani postupně sílí podezření, že Teddy je využíván jako pěšák v jakési zlověstné hře… Victor Methos ve svém dalším právnickém thrilleru opět ukazuje, že má až grishamovský vhled do složitého soukolí kolem viny a trestu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

A Gambler's Jury , 2018


více info...

Přidat komentář

jindra3953
31.01.2024 4 z 5

Dobré to bylo. Pro mě hodně překvapivé rozuzlení.

ElikaS
30.01.2024 5 z 5

Velmi silný příběh, který jsem zhltla jedním dechem. Příběh vás hned na začátku chytne a dokonce nepustí. Je to příběh, u kterého jsem pociťovala bezmoc a opravdu byla zvědavá na to, jak to celé dopadne. Jako už mnohokrát jsem ocenila české soudnictví, protože ač má mnoho much, tak i tato knížka ukazuje, že systém poroty nemusí být vždy spravedlivý.
Celkově se mi knížka moc líbila.


Miro67
15.12.2023 5 z 5

Velmi silný příběh z americké soudní mašinérie, která se asi se spravedlností moc často nepotkává. Fikce pro zvýšení čtivosti knihy nebo skutečnost? Autorovo povolání ukazuje spíš na odpověď za a). Přesto politikaření, sledování vlastních cílů a absence empatie soudce a žalobců bledne ve srovnání s... (nechci prozradit šok, který mi způsobila osmnáctá kapitola). Zaplať pánbůh, že stále žijí obhájci jako Dani, kteří jsou schopni pro své klienty nasadit krk i strávit pár dnů ve vazbě

Jamra
30.09.2023 5 z 5

Super, čtivé, jde rovnou k veci bez zbytečných odboček. Námět také skvělý. Prvni kniha od tohoto autora, ale pravděpodobně ne posledni.

SilvieSisinka
29.09.2023 4 z 5

Spisovatel jenž se drží faktů.

hlenicka
30.08.2023 5 z 5

Nemůžu hodnotit jinak než opět plným počtem. Methos a jeho dokonale vypracované příběhy,které sám zažil u soudů,je dokonalost. Nejsou tu žádné pasáže,které by odbíhaly od tématu,nebo co do něj nepatří. Prostě jde k věci a to mám ráda!

Magdalenkačte
04.08.2023 5 z 5

Dani Rollinsová je advokátka, která se nikdy s ničím nepáře. Občas z ní máte pocit, že pro dobro svého klienta překračuje ona sama zákon.
Při setkání s mentálně postiženým chlapcem Teddym si říká, ze to bude rychlý případ. Teddy je obviněn z distribuce drog, ale státnímu zástupci se povede protlačit souzeni Teddyho jako dospělého. Už to se Dani nelíbí, ale i přes to dojde k soudnímu procesu.
Verdikt padne a Dani dál za Teddyho bojuje. S pomoci svého vyšetřovatele Willa zjišťuje, že skutečně všechno bylo jinak.

Rozuzlení celé knihy mě dost překvapilo a vůbec bych ho při čtení nečekala.

Victor Methos právnický thrillery prostě umí a já vůbec netušila, že on sám působil jako státní zástupce a následně i obhájce.

berila
15.07.2023 5 z 5

Nemohu jinak, než dát plný počet *. Styl psaní, námět, čtivost - tohle všechno autor za mě splňuje.

podko_lenka
09.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Kniha dobře čtivá... Poté, co jsem se dostala přes začátek. Nepochopila jsem, proč musela být hrdinka vykreslena jako fracek, co má problém s alkoholem, má toxický vztah s manželem, pere se u soudu a chodí k soudu s kocovinou a v džínách. Spíše než neústupnou bych ji označila jako nevyzrálou, beroucí si případy, kde věřila v dohodu a tudíž bezpracnost. Pro mě absolutně nesympatická postava, obhájkyni bych si představila jinak. Zápletka, tedy kdo to na Teddyho ušil, mi byla jasná hned poté, co ho matka odvezla a už jsem to dočítala ze setrvačnosti.
Příběh byl fajn, styl psaní také. Klidně bych si přečetla další autorovu knihu, ale bojím se, že bych tam narazila na další takovou Dani.

jaroiva
02.03.2023 5 z 5

Nečtu ráda ty antirasistické knihy. Ale tohle bylo něco úplně jiného. Od začátku jízda. Nevhodné pro měkkosrdcaté povahy. Nedalo se to vypnout (audio).
Už knihou Obhájce mě autor zaujal, Vrahova žena mi připadala trošku horší, ale tímto kouskem se mi Victor Methos dostává do škatulky oblíbených spisovatelů.
Thriller, kde není potřeba vražd ani fyzického násilí, ale přesto jsem zažívala skoro infarktové stavy. A to jsme v podstatě "jen" v soudní síni.
Doporučuji, vřele doporučuji!

Olous1
29.12.2022 5 z 5

Myslela jsem, že už do konce roku nepřečtu žádnou knihu. Ale ouha, nakoukla jsem do"Nečisté hry", přečetla pár řádků a už to jelo. Milý čtenáři,kdo má rád právnické thrillery,tak určitě přečíst. Tohle byla fakt bomba. Cituji... konečně tu máme autora, který nezaplní polovinu knihy zbytečnými informacemi,a jde rovnou k věci. Za mě 120%. Doporučuji.

vera4669
07.12.2022 4 z 5

Po dlouhé době zase právnický thriller a byl super... sice od začátku tak nějak víte kdo, ale neubralo to na čtivosti a Dani mi hrozně sedla a kniha byla za 2 večery zhltnutá :-) Byla to moje první kniha autora a určitě ne poslední :-)

Artep25
10.11.2022 4 z 5

Tento právnický thriller opět trochu připomíná knihy Grishama. Dobře se četl, a i když bych asi našla drobné chybky, tak celkově mně dost bavil.

čef
09.11.2022 5 z 5

Právnický thriller napsaný přesvědčivě v současném duchu, ale celkem poctivě. Je to o znevýhodněných osobách retardovaných a barevných. Neúplatná advokátka, trochu alkoholik, dost vtipná a bojovná, zápasí o život mladého postiženého a uráží všechny včetně soudců. Závěr není, jak je obvyklé, vítězství v soudní síni, ale tak nějak mimo. V USA prostě zase bijí černochy, to by se Biľak nebo Jakeš radoval.

.berenika.
25.10.2022 4 z 5

- tuhle knihu jsem doslova zhltla, díky kratším kapitolám se krásně četla
- Dani zaujme myslím každého (charakter postavy je dobře zvolený), ničeho se nebojí, ale její lidskost Vás dojme
- no a ruku na srdce, příběh postiženého kluka nenechá chladným nikoho
- knížka byla svižná a slzička ukápla

miloslav5679
30.09.2022 4 z 5

Kniha sa dobre čítala, mám rád knihy zo súdnej siene. Na môj vkus bol však príbeh síce pravdepodobný, ale chovanie advokátky bolo tak v súkromnom živote ako aj počas procesu tak trochu pod čiarou pravdepodobnosti. Napriek tomu tie štyri hviezdičky dám

Hella
19.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Z předchozích titulů autora jsem si skoro "sedla na zadek", jak mě bavily a přišly mi dokonalé. Tento tolik ne. Jednak Dani byla na můj vkus dost nesympaticky ujetá - posedlá bývalým manželem a i ta linka s tím ideálním koncem, kdy je Teddy už najednou schopen samostatného žití, má svoje bydlení a všechno je růžové..... Ba ne, prostě tohle není správný Methos.

Pája699
12.09.2022 5 z 5

Dani Rollinsová…v tomhle příběhu pro mě byla super žena a hrdinka v jednom. Neskutečný příběh, který já osobně jsem si užila na maximum a i slza ukápla, jak mě to dostalo. Teddy…postižený černý kluk chycen při prodeji drog. Jak fungoval systém a jaké skryté kličky, domluvy, podfuky v něm figurují, rasismus….tak z toho mi bylo vážně zle a nechtěla jsem tomu vůbec věřit, že takto je to i ve skutečnosti :-( U této knihy se i zasmějete. Danielle je vostrá jak břitva a s ničím a nikým se nepáře. To se mi na ni strašně líbili…šla si prostě za svým a díky bohu, to dopadlo jak to dopadlo. Tuhle knihu vychvaluji do nebes.

Jiparis
26.07.2022 4 z 5

Brutální zneužívání právního systému soudci, ohýbání zákonů a hlavně neomluvitelný zločin spáchaný rodiči na vlastním postiženém synovi. Mix zločinů, který působí až neuvěřitelně.

helenkan
06.07.2022 5 z 5

To bylo zase bezva počteníčko. Zajímavé téma z právnického prostředí a překvapivý konec. Neměla to Daniela lehký stát proti takovým hajzlíkům, ale byla skvělá.