Vrahova žena

Vrahova žena https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465806/bmid_vrahova-zena-Cr2-465806.png 4 185 70

Strhující příběh o prokurátorce, která se musí vyrovnat s nejtemnější částí své minulosti a nejčernějšími obavami o budoucnost. Před čtrnácti lety byl manžel Jessiky Yardleyové odsouzen za několik brutálních vražd. Stálo ji spoustu úsilí si po tom všem se svou dcerou dát život zase dohromady a teď je uznávanou právničkou. Jenže když kdosi začne znovu zabíjet a provedením vražd kopíruje styl jejího bývalého muže, její děsivá noční můra se znovu probudí. FBI požádá Jessiku, aby se zapojila do pátrání po tomto napodobiteli. Jakmile jsou jeho motivy zřejmější, nový život, který si Jessica vybudovala, se začne hroutit. Jessica si musí položit otázku, komu může věřit a jestli je schopná vraha zastavit.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

A Killer's Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

ElikaS
30.01.2024 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, začetla jsem se hned od začátku a celou dobu jsem byla napjatá jak to bude dál. Detektivní zápletka byla celkem předvídatelná, ale i tak dobře napsaná. Za to soudní proces byl úplně parádní a hltala jsem každou stránku.
Knížka mě příjemně překvapila a už se těším na další :-)

katerina0952
28.11.2023 4 z 5

Na začátku jsem se nějak nemohla začíst, ale pak se to rozjelo. Právnické prostředí je rozhodně atraktivní. Rozřešení a závěr soudního líčení mi připadaly trochu rychlé, ale možná to byl jen můj pocit, jak jsem rychle četla. Úplný závěr překvapil. Zatím mě žádná knížka od Methose nezklamala.


SilvieSisinka
03.10.2023 5 z 5

Velice napínavá kniha,kterou musíte dočíst hned.

Leena
28.09.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, napínavé až do konce.
Co mě tedy hodně zarazilo, bylo to, že Jessica nepoznala ani u jednoho partnera, že je psychopat, nebo že má tyto sklony, což se mi zdálo dost neuvěřitelné.
Konec byl celkem překvapení, jablko nepadá daleko od stromu.-)

Danago
12.09.2023 5 z 5

Tak toto je velice napínavý thriller, zápletka je originální napětí stále vzrůstá, není nouze o překvapení. Kniha má spád a nemá hluchá místa. Moc doporučuji.
Nejvíce se mi líbila část knihy , která se odehrává u soudu.
A na konci knihy jsem zůstala v naprostém šoku!

m2056
01.09.2023 4 z 5

Super Super zajímavé od začátku až do konce.

WaN635
24.08.2023 5 z 5

Opravdu kvalitní, napínavý thriller převážně ze soudní síně. Kniha od začátku vtáhne, i přesto, že padoucha jsem odhalila hned na začátku, tak to, jak to bude mít všechno propracované jsem nečekala.
A vyvrcholení celé knihy, pro mě byla naprosto překvapivé a šokující. Aniž bych něco prozradila, napadá mě jediné...... Chudák Jessica ( která byla veskrze kladná postava, velmi jsem ji fandila).
Doporučuji si tento velmi kvalitní thriller přečíst..

hlenicka
22.08.2023 5 z 5

Psychothriller ze soudní síně! Kdo už četl nějakou od Methose, neváhejte a běžte do další! Čtivé,napínavé,žádné nudné myšlenky, nic,co by nesouviselo s hlavním dějem, všechno to k sobě sedí a výborně to hraje!

jprst
25.07.2023 4 z 5

Napínavý příběh plný zvratů, kdy si čtenář do poslední chvíle nemůže být ničím jistý. Závěr je sice poněkud neuvěřitelný, ale překvapivý i pro ty, co už mají "něco načteno".

markej
02.07.2023 4 z 5

Ani moc nevím, kde jsem k téhle knížce přišla, zkrátka mi z knihovny přišel jednoho dne mail, že ji mám rezervovanou. Nejspíš jsem na ni narazila na Databázi knih, když jsem pátrala po nějakém super thrilleru.

Jessica Yardleyová je právnička, která byla provdána za Eddieho Calla, z nějž se vyklubal sériový vrah. Eddie nyní čeká v cele smrti na popravu, ale objevil se další vrah, který styl Eddieho napodobuje. Yardleyová je proto požádána, zda by na případu nemohla spolupracovat, poněvadž zná rukopis a myšlení svého bývalého manžela.

Ač má příběh docela spád a dojde v něm k několika poměrně převratným událostem, musím říct, že na zadek jsem si z něj úplně nesedla. Nicméně jako prázdninové čtení klidně můžu doporučit, pokud vám nevadí určitá míra brutality, není to nic hrozného, ale úplný čajíček taky ne

Hodnocení: 3,5* z 5*

Emma27
08.05.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila,napínavý a strhující..

Liss93
13.04.2023 5 z 5

Ač bylo od začátku jasné, kdo je napodobitel a o co Eddiemu Calovi šlo, tak i tak byl příběh spletitý a zamotaný, že člověk až na konci zjistil, jak se všechno seběhlo. Zajímavě pojatý a napsaný thriller.

ZuK1
13.03.2023 4 z 5

Moje první autorova knížka, napínavá, vraždy hodně brutální, víc se mi líbila druhá část se soudním procesem.

85098211
08.03.2023 4 z 5

(audiokniha)
Z této knihy jsem byla na začátku tak trochu na rozpacích, ale hlavní měrou k tomuto mému pocitu přispěla hlavně interpretace audia, která mi nesedla a na kterou jsem si nezvykla až do konce. Nechci ovšem hodnotit tuto skutečnost, ale případ v knize zpracovaný ;-). V první řadě bych chtěla pochválit originalitu a propracovanost zápletky. Jednou z hlavních postav je prokurátorka Jessica Yardleyová. A dále je zde její dcera, jejímž otcem je vrah... Kromě toho je samozřejmě potřeba zmínit, že tady dochází k celé řadě doslova brutálních vražd párů, u kterých brzy vzniká podezření, že pachatelem musí být člověk, napodobující činy Jessičina bývalého manžela - vraha. Ten se ale aktuálně nachází ve vězení, proto je jasné, že to nemůže být on a že je nutné co nejrychleji onu lidskou zrůdu najít, a tím zabránit dalším vraždám. Poté, co jeden pár útok přežije, má Jessica velkou naději, že odhalení zločince je jen otázkou času. Nic ovšem není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát - a úplně nejhorší na tom všem je, že když je opravdu podezřelý zatčen, nebude vůbec jednoduché mu jeho zločiny dokázat. Mne osobně na knize asi nejvíc do svého víru strhnul soudní proces, i když také to, co tomu všemu předcházelo, mě pochopitelně zaujalo (skoro) stejně ;-). No a úplný závěr mě opravdu překvapil. Knize tedy dávám poctivé čtyři hvězdičky a byla sice první od tohoto autora, která se mi dostala do rukou, ale určitě nebude poslední ;-).

Roubas
03.02.2023 3 z 5

Svižný thriller, který sice nepřichází s ničím novým, ale čtenáře si namotá s neochvějnou jistotou. Uvězněný sériový vrah, napodobitel, urputná federální žalobkyně s pohnutým osudem, všechno to známe, ale funguje to.
Problém mám asi s posledníma čtyřiceti stránkama. Tam se za mě kniha krapet rozpadla. Záporák i přes takovou dobu trpělivosti, promyšlených kroků a schopnosti adaptace najednou několikrát nesmyslně vyteče.
A poprosil bych thriller, kde se autor nebude snažit na poslední tři stránky hodit něco, co čtenářovi vyklopí dolní čelist - je to únavný.

Opatov
04.12.2022 5 z 5

Skvělý psychotriller. Napětí graduje postupně a od knihy se nedá odejít. Ráda si od autora přečtu další knížky.

jaroiva
02.12.2022 4 z 5

Navnaděná skvělým Obhájcem jsem ihned, jak jsem uviděla tuto knihu, sáhla i po ní.
Zpočátku se mi zdálo, že narozdíl od Obhájce, půjde o standardní tuctovou detektivku, ale postupně, jak se dostalo na soudní proces, mě to opět chytlo. A konec byl dost překvapivý. A protože poslední dojem vždy přebije případné nedostatky na začátku (pokud ovšem nejsou natolik zásadní, že ke konci už nedojdu), musím hodnotit opět velmi kladně a těším se na nějakou další knížku od autora. Sáhnu ale raději po mužském hlavním "hrdinovi", takže pokračování Obhájce bude ideál, zatím tedy v angličtině no...

Evaho73
17.11.2022 4 z 5

Celkom strhujúci psychothriller, ktorý sa číta ľahko a pomerne rýchlo. Obsahuje predvídateľné zvraty a odhalenia, no dokázal si udržať moju pozornosť až do konca. Autor ma zaujal hlavne autentickým opisom súdneho procesu, ale postavy by podľa mňa mohli byť o trochu viac prepracovanejšie.

pupopony
15.11.2022 5 z 5

Dlouho se mi nestalo, že bych litoval, že je konec knihy. U Vrahovy ženy ale ano. Do poloviny to byla taková tuctová detektivka, ale posledních 200 stran to byla jízda - super !!! (Jen jsem nepochopil tag-štítek - pro ženy :-) )

Artep25
12.11.2022 4 z 5

Tato kniha měla mírně pomalejší rozjezd než ostatní. Ale konec to vynahradil. To jsem nečekala. A četla se výborně. Škoda,že nejsou další knihy. Klidně bych si další od tohoto spisovatele.

Štítky knihy

sérioví vrazi právníci thrillery pro ženy právnické prostředí

Autorovy další knížky

Victor Methos
afghánská
2021  88%Vrahova žena
2019  85%Obhájce
2021  87%Nečistá hra

Kniha Vrahova žena je v

Právě čtených1x
Přečtených209x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených19x
Knihotéce196x
Chystám se číst182x
Chci si koupit38x
dalších seznamech2x