Ivana2342 Ivana2342 komentáře u knih

☰ menu

Nůž Nůž Robert Lawrence Stine

Musím dát plný počet hvězdiček, protože tohle je nostalgie. Hltala jsem příběhy z této edice jako teenagerka a dodnes si pamatuju, jak jsem se těšila, až přijdu ze školy a zalezu si k téhle četbě. Dneska už by to na mě asi nefungovalo, ale tenkrát mě to bavilo- a moc.

20.12.2022 5 z 5


Skrýš Skrýš Johan Theorin

Tahle byla výborná. Naprosto skvělá atmosféra, gradující napětí. Za mě super, jako vše od Theorina.

18.12.2022 5 z 5


Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Takový průměr na jedno posezení. Chování komisařky jedna veliká manýra, ten její parťák také nic moc, nějak to nefungovalo. Případ zpočátku zajímavý, ale když lehce za polovinou už víte, kdo to udělal a nechápete, že na to ještě Linhartová s Benešem nepřišli, už jenom přeskakujete, abyste zjistili, že na to nakonec přece jenom kápnou. Takže mě to moc nezaujalo, další už asi nepřečtu.

24.12.2021 2 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Ale jo, mě to bavilo. Předtím jsem ovšem přečetla nejnovějšího Bryndzu, kde byl podobný motiv, takže to mě zpočátku rozladilo. Pak jsem se ale začetla a během dvou dnů ji zmákla. Napínavá detektivka to každopádně je, styl čtivý, tempo odsýpá- občas chyba překladu a na konci pravopisná hrubka- ale to jsem zamhouřila oči. Na hlavní hrdince mi taky něco vadilo, mé naprosté sympatie si nezískala. Kdyby mi někdo další knihu s Josií půjčil, přečtu si ji, ale kupovat ji nebudu. Zas tolik ji ve své sbírce detektivek netoužím mít.

20.11.2020 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Těšila jsem se, ale bohužel mě to moc nebavilo. Děj nemá spád, stále nějaké vztahové lapálie a vysvětlovací pasáže, napětí chybí. Dočetla jsem, abych věděla, jak to dopadlo, ale toto je kniha, kterou posílám dál.

04.10.2020 2 z 5


Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Pro Weavera mám slabost. Je to jeden z mála autorů, od něhož můžu číst příběhy psané v ich- formě, to jinak opravdu nemusím. Tenhle díl je za mě zase super, napětí vydrželo téměř do konce- tam už to bylo malinko překombinované, ale odpouštím. Těším se na dalšího Rakera.

13.09.2020 5 z 5


Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Nehodnotím, protože jsem nedočetla. Dvakrát jsem se pokusila, ale jednak mi vadí ich-forma vyprávění, která v dalších autorových knihách díkybohu není, a jednak jsem "nedala" ty kruťárny- a to jsem vcelku detektivní maniak a kdeco snesu. Zde jsem narazila na své limity. Mrzí mě to, ale jsem ráda, že tato kniha se mi dostala do rukou jako čtvrtá (po Syndromu E, Smrtící DNA a Atomce), protože pokud by byla první, další se už ani nepokouším číst. Takto alespoň můžu říct, že všechny ostatní díly jsou špička ve svém žánru a určitě přečtu i další. Bohužel mi navěky unikne první díl. Čili ještě doplňuji pro ty, které tato kniha znechutila- nenechte se odradit od dalších dílů s Franckem Sharkem, protože ty rozhodně stojí za to!!

12.08.2020


Pro svět mrtví Pro svět mrtví Graham Masterton

Tak toto mi nesedlo. Na brutalitu tohoto autora jsem "zvyklá" z předchozích dílů, ale musím říct, že tady už toho bylo moc (podobně třeba Bílé kosti byly také síla co do líčení brutálních scén). Katie mi tu byla značně nesympatická, chovala se jako kravka, John se choval jako jedinec zbaven veškeré sebeúcty a ten Ace Ventura byl tedy také dílo- líčení sexuálních scén bylo navýsost trapné. Dočetla jsem to s přeskakováním stránek jen proto, abych zjistila, jak to dopadne- ale další knihu od Mastertona už asi neotevřu.

14.07.2020 2 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

No, dočetla jsem a byla vcelku napnutá. Musím ale říci, že ten vypravěčův styl mi nesedl- když pominu stylistické podivnosti (ale ty mohly vzniknout překladem)- chyběla mi možnost nějak se "napojit" na hlavní postavy vyšetřovatelů, kteří jsou popisováni podivně a bez emocí. Zkrátka jako čtenářka mám ráda, když si můžu vytvořit nějaký "vztah" k hlavním postavám, když mě skutečně zajímá, co se s nimi stane a "jdu" s nimi tím příběhem. To mi tady chybělo. Takže rozpačitost, bohužel.

27.04.2020


Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Mně se to líbilo moc, atmosféra parádní. Určitě si od autorky přečtu něco dalšího.

24.04.2020 5 z 5


Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Tak bohužel jsem sáhla vedle. Opět jako předchozí knihy- žádná akce, napětí, přemíra popisných pasáží. Nelíbilo se mi to, ale dočetla jsem.

16.08.2019 2 z 5


Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Právě dočteno. Nemohla jsem knihu odložit. Napínavá zápletka,retrospektivní pasáže, sympatická vyšetřovatelka s tajemstvím, dobře vykreslené charaktery postav. Párkrát sice uhodnete něco dřív než kriminalistka, ale ten závěr je šokující- alespoň pro mě byl, naprosto nečekané do posledního momentu. Doporučuji s klidným svědomím.

03.08.2019 5 z 5


Této tiché noci Této tiché noci Mari Jungstedt

Bohužel špatné. Děj plytký, postavy nemastné neslané, motivace jednání podivná. Linka se zamilovaným novinářem jako z červené knihovny, jeho jednání též není moc pochopitelné. Prostě slabá krimi na jedno odpoledne. Za týden už nevíte, o čem to bylo.

02.06.2019 1 z 5


Vnitřní kruh Vnitřní kruh Mari Jungstedt

Opravdu špatné. Dialogy nezajímavé, k žádné z postav nemá čtenář šanci utvořit si nějaký vztah. Nakonec jsem už jen prolistovala ke konci, abych věděla, kdo je vrah. Jinak moc nechápu, jak může být autorka "nejprodávanější ve Švédsku". Četla jsem i jiné díly, ale je to spíše sestupná tendence. Nedoporučuji.

02.06.2019 1 z 5


Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Tentokrát nic moc. Přečetla jsem ji před dvěma dny a už skoro nevím, o čem to bylo- tak mi začínají jednotlivé díly série s Kim splývat. Podobné názvy, podobné příběhy- jak by řekla má babička, je to "na jedno brdo."

07.03.2019 2 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Perfektní. Příběh je napínavý, přečetla jsem na dva zátahy. Zajímavá vztahová linka mezi vyšetřovateli, z nesympatického inspektora se nakonec vyvrbil docela fajn týpek. Jediné, co jsem občas přeskakovala, byly detailní popisy vrahových praktik. O tom by se mi asi zdálo. Takže nakonec musím konstatovat, že pro slabé žaludky je spíše Hercule Poirot než tato kniha.

01.01.2019 5 z 5


Jména mrtvých dívek Jména mrtvých dívek Eric Rickstad

A mně se to líbilo! Autor se s nějakým úvodem moc nepáře a skočí do děje rovnýma nohama. Děj odsýpá svižně, atmosféra je pro tento typ knih příznačná- všudypřítomná mlha a vlhko chvílemi zalézají pod kůži i čtenáři. Souhlasím s tím, že dívka, o níž jde zejména, se na konci začne chovat poněkud nelogicky. Ale to se dá odpustit, zvlášť když jako celek kniha bavila. Komu se líbily Tiché dívky, určitě do téhle knížky může jít, nešlápne vedle.

31.12.2018 4 z 5


Ztracený Ztracený Tim Weaver

Super!! Ale- prosím vás, pomozte mi zorientovat se. Ten konec tedy- není to tak, jak si myslím? Spoiler psát nechci- kdo četl, jistě mi rozumí. Která kniha tedy následovala po Ztraceném?

17.11.2018 5 z 5


Ctitel Ctitel Charlotte Link

Mně se kniha líbila. Napínavá byla i přesto, že záporák byl vcelku hned jasný. Jako ženu mě též bavilo psychologické prokreslení postav. Takže ano, doporučila bych. Určitě si od autorky ještě další knihy přečtu.

24.08.2018 3 z 5


Pětidomí Pětidomí Tomáš Přibyl

Bohužel pro mě je to zklamání. Nápad, že pachatel se bude schovávat v jednom z pěti domů, byl docela zajímavý a zpočátku vytvářel to správné napětí. V okamžiku, kdy byl pachatel odhalen, následovala ještě spousta popisných stran- vysvětlování motivů, hledání spolupachatele- tu poslední čtvrtinu knihy jsem už jen prolistovala, zoufale nudné. Vyšetřovatelka mi moc sympatická nebyla, ani její mladý parťák. Jediné, co se dle mého autorovi povedlo, bylo vylíčení atmosféry pošmourného a deštivého podzimního dne.

16.08.2018 2 z 5