Komentáře knihy Nikdo není doma
Zajímavý začátek, zapojení staré známé postavy a napínavý konec. Jen ten střed se tak nějak táhl.
Pravda je, že některé situace s Davidem Rakerem jsou přitažené za vlasy, ten nespočet úderů do hlavy a jiných různě vážných zranění, i ta jeho hloubavá a depresivní nátura, to vše je někdy na pováženou, ale přesto mě tato série moc baví. Každý díl je neotřelý. Snad nejvíc se mi líbí to tajemno a záhada okolo příběhu, kdy většinou tápu až do 3/4 knihy a pak se to celé krásně propojí, zapadne do sebe a vyjasní. Čtu chronologicky od začátku a jsem zvědavá, jak se bude dál jeho postava vyvíjet. Protože upřímně, každý jiný už by si asi hodil mašli :-)
Desiata časť s Davidom zacala veľmi dobre!
9 nezvestných ľudí po ktorych sa v jeden jediny večer zľahla zem a ostali len prazdne domy. Čo sa vtedy mohlo stat?
A čo s tym má spoločné detektivka Jo v minulosti a jej rozpravanie o hladani vraha?
Musím povedať, že som v tom mala guláš. Tak ako to skvele zacalo v polke tak ako pri ostatných knihach autora (česť vynimkam) som s toho mala taký hokej, ze som nevedela kde kto s kým ako a prečo
Nastastie to na konci všetko vysvetlil a ja som konečne zistila o co tu vlastne išlo
uz su pred nami len 4 knihy s Davidom a ja pevne verim, že to bude pecka
Opravdu velmi zajímavá výchozí situace, která má bohužel nepříliš originální rozuzlení. Padouši jednají stylem: "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" a klaďasové disponují nadpřirozenou fyzickou odolností. Děj chvíli drželo střídání dvou dějových rovin prokládaných zastávkami u "neznámého" vězněného. Ale spíš než rafinované to bylo jen posflikované. Když v jednom příběhu autorovi došel dech, stačilo hupsnout do druhého a chybějící místa pak někam dolípnout. Za mě jeden z nejslabších autorových kousků.
Tohoto autora jsem si oblíbila, ale zrovna "Nikdo není doma" mne moc nesedlo... Velký počet jmen, která se mi pletla a v polovině knihy už jsem v tom měla takový "guláš" :) , že jsem knihu odložila... Možná mám jen špatné "čtecí" období...
Kniha byla čtivá, ale přišla mi málo napínavá. Taky jsem měla trochu chaos v postavách. Nechápu, proč autor nenapsal, v které zemi se Raker po únosu ocitnul. Taky jsem nepochopila, jestli Jo zemřela nebo přežila.
Weaver je taková sázka na jistotu. Na začátku bylo velké množství postav, ale to prostě k tomuto příběhu patří.
Totok se teda Timovi moc nazadařilo. No co už, dal sem se do války, budu bojovat, třeba další bichla bude zase v ókeju. Ve finálce Tim ani nešrajbnul, na kerý adrese to Bratrstvo kočičí pracky ty tuháčky zakopalo...
(SPOILER)
Poslechnuto jako audiokniha.
Za mě nejhorší díl. David Raker je super hrdina, kterému se nikdy nic nestane ani dokonce po týdnech věznění na dně kobky, kdy je schopen po té běhat po lese a zdolávat kilometry, jako kdyby se nic nedělo. Nejvíce mě naštvalo, že v tu nejzajímavější část, kdy se přesouvá z daného místa a dojde až "k silnici" a uvědomí si, kde vlastně je, tak to najednou autor zařízne a naskočí z ničeho nic X měsíců po té a to nejzajímavější, kde se může parádně rozepsat prostě vynechá. A z čista jasna je vše vyřešeno vše v klídku a nesmrtelný David je opět v pohodě.
Hodnocení: 35%
Jak začít..? Tento díl byl plný postav, ve kterých jsem měla "sem - tam" pěkný bordel. Ve čtvrtce knihy jsem si napsala malý tahák, jelikož sem nemohla knihu číst každý den a vracet se, stále zpět mě už pěkně štvalo. Udělala jsem rozhodně dobře. Příběh skvělý, ale konec byl taková odbytá rychlovka. Jak psal někdo níž, vylézt z díry po měsíci a půl a mezitím nic a pak hned celý rozuzlení... To byla za mě škoda. Healy mi chyběl a mohlo ho tam být i víc.
(SPOILER) Začátek parádní, strhující, jako téměř vždy. Ale s tím zamotaným dějem, záměnou postav, kterých je tedy opravdu až moc, to není úplně čtení na pláž. Nadchla mě první pasáž s vězněním Rakera, nicméně pak to bylo takové hrozně uspěchané. Týdny, měsíce zavřený v kobce a i přesto náš nezničitelný hrdina hopsá, jak po noci strávené v cele předběžného zadržení. To bylo i na mě trochu moc. Přemýšlím nad pauzou, kterou bych si měla dát, jelikož slovní obraty typu "a v tom mi to došlo" nebo "a pak jsem si toho všimnul" mi začínají přivozovat lehký tik v oku :-D
Celá série s Davidem se mi moc líbí a dokonale mi sedla.
Každý díl je naprosto jiný a přesto krom Davida mají společně napětí, tajemství, skvělý vypravěčský styl, spád a nečekaný konec.
Příběh o zmizení obyvatel ze zapadlé vesničky byl přímo "nadupaný" záhadami, užila jsem si to.
Tenhle díl se zase povedl. Musím říct, že ač na začátku bylo hodně postav, tak příběh nebyl nikterak komplikovaný. Naopak tentokrát vše bylo jasné, žádné zbytečné komplikace a příběh mi dával smysl od samého začátku až do konce. A vzhledem k tomu, jak tento díl byl zakončený, jsem opravdu zvědavá, jak se tohle bude dál vyvíjet. Doufám, že další díl bude stejná bomba, jako tento, protože ho řadím mezi nejlepší z celé série :-)
Tradičně parádní Tim W. a jeho borec David Raker. Od začátku napínavé
a vrtající hlavou. Trochu se podezřívám, že se mi styl psaní autora tak
moc líbí, že mu prominu i spoustu přitaženin za vlasy :-)....a asi nejsem
sama
Raker se pouští do vyšetřování záhadného zmizení ne jednoho, ale rovnou devíti lidí. Všichni bydleli pohromadě v jedné zapadlé vesničce a zmizeli beze stopu před více než dvěma lety. Napínavé, životu nebezpečné a zamotané jak to u Weavera bývá zvykem, nicméně musím přiznat, že v postavách jsem měla trochu chaos.
Kniha, u které jsem se musela po pár desítek stranách vrátit na začátek a vypsat si všechna jména. Bylo jich hned od počátku hodně a já se začala ztrácet. Poté jsem již četla svižně a zvědavě až dokonce. Jak je již u Weavera zvykem, zápletka je pěkně zamotaná, ale propracovaná, nechybí napětí a překvapivé zvraty.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Anglie detektivní a krimi romány thrillery Velká Británie bažiny, mokřady, močály, blata krimi pohřešovaní zmizení lidí HalloweenTim Weaver také napsal(a)
| 2016 | Není cesty zpět |
- Kam všichni zmizeli? / www.centrum-detektivky.cz
- Ťuk, ťuk. Je někdo doma? / Michaela Rubášová Končelová - Chrudimka.cz

89 %
79 %
Moje první kniha od autora a jsem spokojená. Prostě poctivý, napínavý a extrémně čtivý thriller.
Doufám, že se dostanu i k dalším dílům.