Žena mého života

Žena mého života https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415924/bmid_zena-meho-zivota-3hf-415924.jpg 4 766 219

David Raker série

< 9. díl >

Tři dny po Vánocích se na policejní stanici v Charing Crossu objeví žena. Nemá mobil ani žádný průkaz totožnosti, jen kousek papíru se jménem soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Představí se jako jeho manželka Derryn. Když na stanici dorazí Raker, je v naprostém šoku. Neznámá žena vypadá jako Derryn, zná podrobnosti o jejich manželství, společných vzpomínkách, a dokonce popisuje i jejich soukromé rozhovory. Je tu ale jeden problém: Rakerova manželka je už osm let mrtvá. Žena tvrdí, že se Raker psychicky zhroutil a podlehl iluzi, že zemřela, a její verzi potvrzuje i uznávaný psychiatr. Raker chce její slova vyvrátit Derryniným úmrtním listem a další dokumentací, jenže… všechno je pryč. A navíc se v případu brzy stává hlavním podezřelým. Bylo jejich manželství skutečné? Nebo Raker celou dobu trpěl bludy? Opravdu je tohle žena, kterou miloval a oplakal? Raker se ocitá na útěku před policií a současně musí vypátrat pravdu dřív, než přijde o všechno – své vzpomínky, zdravý rozum i život…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

You Were Gone , 2018


více info...

Přidat komentář

Flowerka
21.04.2024 4 z 5

Kniha bola fajn, bol to tradičný Weaver - na začiatku výborná zápletka, ktorá ku koncu vyšumí a mení sa na obvyklú naháňačku, či prestrelku, v ktorej musí byť David vždy nejakým spôsobom zranený. Často preskakujem celé riadky, či odstavce, v ktorých autor opakovane vysvetľuje, čo sa stalo predtým. Napriek tomu sa teším na ďalší diel...

gordon13
09.04.2024 5 z 5

Můj oblíbenec David zase dostal pořádně naloženo, chudák!
Tentokrát to bylo hodně osobní a velmi citlivé, přiznám se, že jsem sama
chvilkama nebyla jistá, kde je vlastně pravda. Pěkné!


Aymira
19.03.2024 5 z 5

Hodně zajímavý námět. V mnoha věcech se už Weaver sám trochu vykrádá, ale tady mě alespoň zmátl natolik, že jsem sama nepřišla na to, kdo je skutečným zloduchem.

Jen teda konce Rakerových příběhů, v kterých už se jen vysvětlují motivy, odhalují následky apod. jsem se naučila přeskakovat mezi řádky. Ty už jsou pro mě moc zdlouhavé.

tristessa
19.03.2024 3 z 5

Poslouchám postupně, na Weaverovi/Rakerovi ujíždím, ale tohle byla zatím - podle mého názoru - nejslabší kniha série. Zápletka, zvraty i rozuzlení skvělé, ale celkem často mě v této knize Raker fakt s*@l... Tak jen doufám, že Rakerův duševní stav není odrazem zhoršujícího se duševního stavu autora...

luckomar
18.02.2024 3 z 5

Zajímavá kniha...hrozně mě štvalo odhalení pachatele v 2/3 a pak mile překvapil konec.

Pucimka
22.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Za mě jedna z těch nejlepších Rakerovek. Přesto znám celý Davidův příběh, tak místy jsem opravdu pochybovala o tom, jestli se fakt nezbláznil. A o to víc silnější to byl zážitek. Jo, dostalo mě to.

mataj
20.01.2024 4 z 5

Velmi zajímavý námět, nicméně, kdyby se to týkalo nějaké neznámé osoby a ne Davida, bylo by to přesvědčivější a čtenář by nevěděl, co je ve skutečnosti pravda. Takhle jsem celý čas tušila, že se někdo snaží manipulovat jinými a jenom jsem byla překvapená kdo a proč. I navzdory tomu byla kniha čtivá a napínavá až do poslední stránky.

alekis
11.01.2024 5 z 5

Čtecí krize u mě na svém vrcholu! Snaha byla, ale nic, co jsem pokusně otevřela, mě nezaujalo. Neveselo, truchlivo... Nakonec ale, anotace k této knize mě nalákala, zkusila jsem a ejhle! Přečteno v jednom zátahu! Moje první setkání s autorem i se sérií o Davidu Rakerovi.

Nevyhledávám výhradně krimi příběhy, ale odskok z jiných žánrů byl vítaný. Čekala jsem něco úplně jiného. A jako obvykle mi ani na mysl nepřišlo, kdo je konkrétně ten, co za vším stojí. Příběh jako takový, tak jak je vymyšlený, není vůbec špatný. Jenže....
V knihách tohoto druhu, tedy aspoň zdánlivě s reálným příběhem, čekám, že si řeknu: jo, tohle je samozřejmě možné. Tentokrát, vlastně už asi několikrát, když byl hlavní záporák magor na kvadrát a vymýšlel a vyváděl neskutečné taškařice, říkala jsem si, že toto přece možné není!

Ale asi je. Magoři, kteří mají ve svých pokřivených mozečcích silnou utkvělou myšlenku, jsou schopní všeho. U nich žádná logika nefunguje. Takže je docela možné, že i magor z této knihy by - doufám, že pouze teoreticky - mohl existovat.
Moc mě zaujalo, jak lze změnit osobnost člověka. Zde popsáno spíše okrajově, ale pokud vím, takové pokusy s vymýváním mozků se prováděly... nechci si to ani představovat!
Ano, možné je opravdu všechno.
Ke knize se asi už nevrátím, ale je to zajímavý a napínavý příběh, který stojí za přečtení.

Elapheg
22.12.2023 5 z 5

Opět skvělý thriller s Davidem Rakerem od Tima Weavera s názvem: Žena mého života. Na vánoce dostane David telefonní hovor od policie, že na stanici v Charing Crossu se dostavila žena, která je bez jakéhokoliv dokladu totožnosti a chce mluvit s Davidem Rakerem s tím, že je jeho žena Derryn. Jenže David Derryn pochoval před ca devíti lety. David se na stanici dostaví a zarazí ho fyzická podoba s jeho zemřelou pravou Derryn a navíc to, že cizí žena, jež se představuje jako Derryn zná mnoho intimit z Davidova života. Jak je to možné? A kdo je vůbec ta neznámá žena. V tomto thrilleru si David bude muset sáhnout až na dno svých schopností a možností, aby případ vyřešil. Ze začátku, když jsem knihu četl, jsem si říkal, že přece nemůže být takový problém, prokázat pravdu o úmrtí, jenže jsem v průběhu knihy změnil názor. Na Davida někdo velmi dobře políčil a to, že neznámá žena je Davidova manželka, tvrdí policii i uznávaný psychiatr. Davidovi zmizí i úmrtní list a je to slovo Davida proti slovu "Derryn" a je teď na policii, komu uvěří. Byl to opět skvělý thriller z pera Tima Weavera. Kniha má napětí od prvních stránek, velice propracovanou zápletku, dějové zvraty, tajemství a hlavně přitažlivost děje a pachatele jsem tipnul špatně. Kniha ani není nijak brutální, přesto napínavá. Děkuji všem knižním přátelům, kteří mě k autorovi přivedli, za jejich recenze a budu se zase těšit na další díl. Jasných pět hvězd a doporučení všem thrillerovým fandům.

Hakate
10.12.2023 5 z 5

Tento díl se mi opravdu hodně líbil. Skvělé zpracování příběhu. David si tentokrát zažije kruté časy a je to jízda.

TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

Už podle názvu jsem tušila, že tenhle díl nebude jen tak... Naprostá pecka! To se mi fakt líbilo! Asi zatím nejvíc ze všech! I tentokrát dostává David zabrat, ale tak nějak spíš po jeho psyché... opakuji se, ale rozhodně must to read!!!! :)

soupik2012
21.10.2023 5 z 5

Začátek příběhu se nese ve znamení těch nejlepších psychologických thrillerů. Sice hned od začátku se mi příběh jevil značně nevěrohodně, ale s postupem času ve mně začal hlodat červíček nejistoty. Bylo to opravdu dobře napsané. Velmi pozvolné vypravování, které mi umožnilo nasát atmosféru příběhu a začít pochybovat. Až na ten závěr. Proč? Ve snaze šokovat za každou cenu, téměř každý příběh z této série ztrácí velmi výrazně na věrohodnosti. Bohužel se to týká také této knihy, která mě jinak velice bavila. Audioknihu čte pan Igor Bareš a tak jako vždy odvedl mistrovskou práci.

nai.ivka
27.09.2023

Dávám do nedočtených. Mám ráda lecjaké pohádky, ale už na začátku se policie dočte na netu, že jeho žena zemřela ... co to jako má být? Ve všech jeho knihách jsou pro mě drobné nedorazy, které přecházím. Ale toto ... Kniha má opět přes 500 stránek, normálně přecházím i to, že je to poněkud ukecané a rozvleklé, tentokrát to nedám.

Schamila
15.09.2023 5 z 5

Zvláštní verze příběhu, ale stejně zajímavá, jako všechny ostatní, doporučuji...

dlabikk
02.08.2023 4 z 5

David Raker trochu jinak a jsem za to ráda. Tento jeho osobní příběh mne pohltil, pravda, že mohl být trochu kratší a méně rozvleklý, ale bavil. Konec navnadí na další díl, na který se těším :o)

hana1039
31.07.2023 5 z 5

Audiokniha:
Vždycky se mi chce dát o hvězdičku míň než zamýšlím kvůli těch zdlouhavých úvah a přirovnávání... tohle někdy zbytečně podhodnotí knihy i když je jinak skvělá... ale tentokrát dám všechny hvězdičky i přes to všechno... bylo to až na dřeň, psychika, vymývání mozku...David si v tomto díle opravdu zkusil hodně, né fyzicky, ale psychicky...no,snad tato záležitost s jeho mrtvou manželkou je už za ním a začne vyšetřovat né sebe,ale hledat jiné lidí...

alabra
24.06.2023 3 z 5

Tentokrát se mi neposlouchalo tak dobře, jako obvykle u tohoto autora, místy zbytečné opakování již známého, dost dlouhé úvahy, což mám jinak ráda, ale tady to bylo už nad rámec, vadí mi, když hrdina pochopí něco, co je už čtenáři známo, až za delší čas. A také to opakované rytí hřebíku v otevřené ráně (smrti manželky) bylo pro mě za hranou. Proto dnes pouze tři hvězdy u jinak oblíbeného autora.

Kami33
22.06.2023 5 z 5

No, zápletka byla trochu divoká, ale četlo se to dobře.

Kira747
17.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Zacatek pecka, desne me to bavilo. Ja totiz doufala, ze je fakt nemocnej :D No nic, konec mi prisel ne uplne dodelanej, co ten Kennedy vyresil, ja to nepochopila. Ale precteno za odpoledne, je to psany pekne a svizne.

martineknatasa
04.02.2023 5 z 5

Opět krása. Celá série je skvělá. Líbí se mi způsob psaní, zápletky i to že každá kniha je akční. Jdu číst 10. díl a moc se na něj těším a jak autor zpracuje toto téma.