Krvavý anděl

Krvavý anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408652/bmid_krvavy-andel-fKq-408652.jpg 4 288 94

Komisař Sharko série

1. díl >

Nedaleko Paříže je nalezeno ošklivě znetvořené ženské tělo. K případu je povolán komisař Franck Shark, který si právě prochází svým osobním peklem. Před šesti měsíci totiž beze stopy zmizela jeho žena. Nový případ v něm ale znovu probudí zkušeného policajta, který se zarputile pustí do pátrání. Brzy je však nalezeno další tělo a všechno nasvědčuje tomu, že obětí bude přibývat. A jednou z nich by mohla být i Sharkova manželka…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Train d'enfer pour Ange rouge , 2003


více info...

Přidat komentář

Viviana-Mori
14.04.2024 5 z 5

Inu, thrillery prostě miluju, takže mě tato kniha vlastně nezklamala - vraždy, zvraty, napětí, i nějaké ty emoce... Ale! Ze začátku jsem si říkala, jestli má cenu tuto knihu číst, první stránky mě neuchvátily. Některé pasáže mi také přišly napsány až komicky květnatě. Trochu mě to rozčilovalo a zároveň rozesmávalo. Když se řešila vražda, tak dobrý, ale autor občas při různých úvahách hlavního hrdiny zabíhal do podivných sousloví, nejspíš aby svůj projev ozvláštnil, ale přišlo mi to příliš na efekt. Také mě trochu vadilo, jak Sharko dává lidem v knize přezdívky, trochu mě to mátlo.
A když pominu vše výše zmíněné a fakt, že jsem vraha uhodla ještě než jsem dospěla k půlce knihy, tak jsem vlastně i tak jako čtenář byla docela spokojena.
Příběh se vyvíjel slušně, i když je to pěkná zběsilost a ne zrovna veselá.
Za tu zábavu dávám plný počet.

Terka1975
01.04.2024 4 z 5

Když o tom tak přemýšlím, tak kdyby tento nechutně sadistický thriller psala žena, asi bychom se o inspektorovi Sharkovi “žralokovi dověděli víc. Alespoň emocionálně. Který vyšetřovatel by zůstal půl roku po únosu své ženy klidný a vyšetřoval další případy? Spisovatelka by ho určitě nechala utápět v alkoholu nebo depresích, případně by polykal tuny prášků. Ale naštěstí je spisovatel muž, tak tam se vše zvládne levou zadní. Vlastně jsem vraha uhodla, nebylo to tak těžké. Komisař Sharko otevřel mou další oblíbenou sérii.


Flowerka
08.01.2024 3 z 5

Až na prvých pár strán slušná, rýchlo plynúca detektívka, nie však pre slabšie povahy :)

zanekzoltecu
14.11.2023 4 z 5

Ale jako jo, takovej tříčtvrteční Carter. Rozhodně jdu na další díly série, páč mi dózna nebere, že by náčelník vodešel vod švestek a zůstal se svó vymóglovanó ramlicó na domašově. Vo čem by pak byly další bichle, ne? :)

Dumicek
13.11.2023 4 z 5

No jelikož času na čtení je málo, tak jsem knihu četla opravdu dlouho..začátek byl divný, říkala jsem si, že knihu snad i odložim. Postupně se to začlo rozjíždět. Mám ráda knihy Cartera a nevadí mi tam jeho brutalita, ale tady nevím proč, prostě to bylo na mě asi až moc. Hodně morbidní, brutální, zvrácené..jinak kniha se pak četla plynule, plno napětí ,ale prostě mi nějak nesedla,ale i tak dávám pěkné hodnocení, protože si to zaslouží a časem se pustím i do dalších dílů

monte
10.10.2023 4 z 5

Začátek mě vůbec nechytil,.Naštěstí se děj rozběhl. a já četla jako divá do napínavého konce

ivoiro
20.09.2023 4 z 5

Kniha byla trošku divná, hlavně že začátku. Pak to byl slušný kvapík.

m2056
06.09.2023 3 z 5

Kniha je zajímavá je to první setkání s Inspektorem který vás nebude nudit v knize je i popsán jeho osobní život než jen případ.

lexikon_tf
11.06.2023 5 z 5

Na tohoto autora mě opět upozornila má milá marketa, a jako vždy jsem byla nadšená! Už jsem od něj četla Černou smrt, tak jsem věděla, že mě čeká drsný thriller. A to já ráda. Tato kniha je první ze série s vyšetřovatelem Franckem Sharkem.

Nález brutálně zavražděné ženy poblíž Paříže opět rozhýbe policejní složky v čele s komisařem Sharkem, který má však momentálně svých starostí až nad hlavu - před půl rokem mu beze stopy zmizela jeho vlastní manželka.

Nález další mrtvoly na sebe nenechá dlouho čekat a zdá se, že podle modu operandi budou mít vyšetřovatelé co dělat se sériovým vrahem.

Čtení jsem si jako vždy užila na maximum, děj je napínavý a příběh čtivý. Realisticky popisované drsné scény mi nevadí, vím, že je mám od autora čekat. A i tak to stojí za to - doporučuji všem milovníkům thrillerů!

Didi15
08.06.2023 3 z 5

Celkem dobrý thriller , Thilliez mě nějakým způsobem úplně míjel , narazila jsem na něj úplně náhodou . Vraha jsem uhádla, a kdo má rád drastické scény, tomu se to bude líbit. Sice nejsem úplně začtená a extra nadšená, ale to jsem nebyla ani do Netopýra od Nesba, takže tomu dám určitě šanci a další díly si přečtu.

Kami33
02.05.2023 5 z 5

Jak již bylo zde zmíněno, knížka je svým laděním podobná knihám Chrise Cartera. A protože ty mám moc ráda, tak i tady to zafungovalo. Četlo se to svižně, bylo to napínavé a na rozdíl od jiných, mi komisař Sharko byl sympatický. Ráda si přečtu další pokračování série.

MirkaProk
06.04.2023 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to bylo čteno na jeden zátah. Určitě si přečtu další díly. Celkem dobrý thriller.

Denisa232623
04.04.2023 2 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila a taky jsem ji sháněla všude možně, protože už není k dostání. Ale přiznávám, že jsem měla velká očekávání a přišlo jen zklamání..
Nepovedená zápletka, nezajímavé téma, přeskakování z jednoho tématu na druhé, spousta jmen a do čtení jsem se hodně nutila.. No asi jen rozuzlení případu mi přišlo zajímavé. Za mě palec dolů (bohužel).

DovBeerUrsus
19.03.2023 1 z 5

Na mě tedy komisař Sharko působil asi tak nějak jako filmový poručík Drebin slon v porcelánu, stále ve vleku událostí, pronášející přepjaté a expresivní (rádoby poetické?) promluvy v naprosto neodpovídajících situacích
Zatímco ve filmech o bláznivých střelách je alespoň čemu se smát, tady čtenář ustavičně zápasí s neschopností a neumětelstvím autora vytvořit věrohodné postavy, věrohodné situace, věrohodné dialogy, snad si Thilliez myslel, že v těch záplavách hnusu a mučení, jimiž nás zásobuje, že to takhle stačí, ledabyle, nevěrohodně, neumětelsky, kdo by hledal uvěřitelnost v hrůze a děsu, že?
Jenomže nestačí, kniha je z výše uvedených důvodů velice slabá.
A biblický Job (kniha) opravdu nepracuje s motivem farmářů a třísek a prostředí pornoprůmyslu, BDSM a internetu si Thilliez (jo, vím, psáno před dvaceti lety) představuje též jako Hurvínek válku.

ZuzanaZ83
10.03.2023 4 z 5

Temný a drsný krimithriller plný detailů. Zároveň autor popisuje vnitřní hrůzy hlavního hrdiny, policisty Sharka, který už půl roku postrádá svou ženu.
Děsivé, realistické, čtivé.

ArwenAragorn
21.02.2023 5 z 5

81%
Den po dni se zdokonaloval, jeho krutosti byly stále košatější, vypilovával svoji techniku lovu, pokaždé se zanořil hlouběji do nepopsatelného. Hrál si se smrtí, vysmíval se zákonům, lidskosti, životu a všem věcem, které dávají smysl existenci. Byl tím, skrze nějž se Zlo šíří. Nebyl snad dokonce samotné Zlo? Vážně, velmi vážně jsem si tu otázku kladl...
_________________________________________________________________________________________________________________
Nechápu, jak mě, milovnici thrillerů, mohl Franck Thilliez míjet. Bylo to skvělé, i když hodně morbidní, brutální a hnusné. Přečetla jsem jedním dechem. Hodně mě překvapilo, kdo se skrýval za zvrhlým sadistickým vrahem.
Určitě doporučím!

Simstr
08.02.2023 5 z 5

Všechny díly této série jsem už četla a jedině tento mi chyběl, první díl. V knihovně byla rvačka :-) Ale ničemu to nevadilo. Příběhy o komisaři Sharkovi jsou opravdu propracované do posledního detailu, mohu celou sérii jenom doporučit.

TerezaaBaarova
03.02.2023 4 z 5

Tak tohle bylo těžké čtení... klobouk dolů před překladatelem...ze začátku jsem měla opravdu problém se začíst, dlouhé rozvětvené věty mi dělaly problém... Ale příběh, zápletka a komisař Sharko byli geniální. Takže dávám v naději další pořádně nabušenou sérii, která nás nenechá po nocích spát!

ydnac
26.01.2023 5 z 5

HODNĚ SUROVÉ

Vražda a mučení.
K takovému případu je přivolán komisař Sharko.
Oběť si opravdu musela projít peklem a vrah ještě neskočil...
Odhalit ho však není jednoduché a stopy vedou přes sadisty nejtvrdšího kalibru.
Navíc před šesti měsíci zmizela Sharkova manželka, ale on stále věří, že žije.

Knihu jsem si vybrala na základě recenzí od mojí oblíbené Jenny46 a moudivlacek a rozhodně nelituji :-).
Souhlasím, že na začátku jsem se také nemohla začíst, ale najednou jako když přepne a nemohla jsem se odtrhnout.
Přikláním se i k názoru, že brutalita je srovnatelná s Chrisem Carterem a rovněž úroveň knihy je hodně dobrá.
Další díly rozhodně přečtu :-)

1v8na
13.12.2022 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá. Děj byl napínavý, měl spád, byl svižný.
Franck mi byl sympatický. Jeho osobní život dává knize grády.
Některé pasáže mohou někomu přijít brutální a nemusí je jen tak někdo rozdýchat, včetně barvitých popisů. Mě to však nevadilo.
Co mě zaujalo, je povolání psycholožky profiterky, která příběh oživila.
Za mě to byla super jízda a už se těším na další díly ze série.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány francouzská literatura thrillery

Autorovy další knížky

Franck Thilliez
francouzská, 1973
2016  85%Syndrom E
2019  80%Krvavý anděl
2021  89%Pandemie
2019  89%Strach
2017  88%Smrtící DNA

Kniha Krvavý anděl je v

Právě čtených5x
Přečtených364x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených17x
Knihotéce236x
Chystám se číst294x
Chci si koupit52x
dalších seznamech6x