Pandemie přehled

Franck Thilliez

Komisař Sharko série

Další díl série s Franckem Sharkem a Lucií Henebelleovou od nejčtenějšího autora francouzské krimi. Člověk, jak ho známe, je nejhorší virus na planetě. Rozmnožuje se, ničí, dusí své vlastní zdroje, bez respektu, bez strategie přežití. Bez nás směřuje tato planeta ke katastrofě. Zachráněni budou jen ti nejlepší, ostatní musí být zničeni. Řešením naší budoucnosti jsou mikrobi. Po posledním dílu Strach přichází nové dobrodružství pro komisaře Francka Sharka a Lucii Henebelle. A tentokrát jde skutečně o dost – o záchranu lidského druhu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , XYZ (CZ)
Originální název: Pandemia, 2015

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha vyvolává silné emoce a mrazí. Autor se zaměřil na aktuální téma pandemie a její možné dopady na lidstvo. Příběh je napsán čtivě a napínavě, což čtenáře vtahuje do děje. Mnozí čtenáři doporučují knihu pro její realistické zpracování a akční prvky, i když varují, že je určena pro silné povahy. Kritici však poukazují na slabiny v dialozích a přílišnou brutalitu, což může některé čtenáře odradit. Více v komentářích.

Komu by se kniha Pandemie mohla líbit?

• Fanoušci napínavých thrillerů
  • Čtenáři, kteří ocení aktuální témata
  • Milovníci akčních příběhů s nečekanými zvraty
  • Čtenáři, kteří hledají mrazivé a realistické příběhy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pandemie. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LuAran
06.02.2026

Tentokrát jsem se pustila do příběhu, který je znepokojivý hlavně tím, jak realisticky působí. Už od začátku je cítit důraz na detail, odborné zázemí a snaha ukázat, jak křehký může být systém, na který se běžně spoléháme. Děj je propracovaný, místy až hutný, a vyžaduje soustředění, ale zároveň vás nutí číst dál a skládat si jednotlivé střípky dohromady.

Autora baví pracovat s vědou, medicínou a psychologií a je to znát. Nejde jen o hon na pachatele, ale o širší pohled na lidské chování, strach a chaos, který se dokáže rychle šířit. Některé pasáže jsou hodně technické a tempo tím občas zpomalí, ale zároveň dodávají příběhu na uvěřitelnosti. Postavy nepůsobí černobíle a jejich rozhodnutí nejsou vždy pohodlná ani jednoznačná.

Celkově na mě kniha zapůsobila jako velmi silný a chytrý thriller, který nestaví jen na napětí, ale i na myšlence. Ne všechno mě pohltilo stejnou intenzitou a místy jsem si přála o něco svižnější tempo, přesto jde o čtení, které ve mně zůstalo ještě dlouho po dočtení. Je to nepříjemně aktuální, promyšlené a rozhodně stojí za pozornost.

všech 91 komentářů

Související novinky - Pandemie (2)

Franck Thilliez: Všechny otevřené dveře je potřeba zase dokonale pozavírat

18.05.2021

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021

Kniha Pandemie v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně248x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Franck Thilliez také napsal(a)

Franck Thilliez
francouzská, 1973