Ivana11 Ivana11 komentáře u knih

Obálka knihy Řešeto: Příběh tichého hrdinství v časech nesvobody Řešeto: Příběh tichého hrdinství v časech nesvobody Monika Alžběta Svobodová

Tak to byla síla.
Velmi čtivě popsaný příběh z doby poválečného budování komunismu, příběh o statečnosti, zklamáních, lásce, krutosti.

20.08.2026

Obálka knihy Každý večer zavolej mámě Každý večer zavolej mámě Lucie Konečná

V každém věku je možný restart svého života, chce to jen jistou dávku odvahy, zde jsem Evě záviděla. Moc pěkné, svižné čtení.

Obálka knihy Na Závisti Na Závisti Marie Irová

Rodinu si člověk nevybere, tu prostě má. Zde autorka vypráví příběh blízkých příbuzných, soužití v jednom domě, vztahy, peníze, manipulaci. Kniha byla velmi čtivá.

Obálka knihy Ordinace Ordinace Petra Dvořáková

Pěkné, vtipné, svižné.

Obálka knihy Temné břehy Temné břehy Kristýna Trpková

Paní Trpková patří mezi mé TOP autorky, opět mě svou novou knihou nezklamala. Jsou zde mysteriózní prvky, ale vůbec mě to v ději nerušilo. Doporučuji k přečtení, je to velmi povedená detektivka s opravdu napínavým dějem.

Obálka knihy Skrytá vesnice Skrytá vesnice Imogen Matthews

Pěkně a čtivě napsaný příběh obyvatelů vesnice při pomoci uprchlíkům ve zbudované osadě uprostřed lesů za 2. světové války. Nejprve jsem si myslela, že se jedná o smyšlený příběh, ale v závěru autorka vysvětluje, že je její román vystavěn na skutečných událostech. Moc pěkně se mi kniha četla, příběh byl velmi poutavý.

10.07.2026

Obálka knihy Sedmá slza Sedmá slza Pavla Garwoodová

Kniha byla nádherná. Je to příběh mladé ženy, která hledá svou identitu, propletený legendou o Tuleních ženách, při čtení cítíte vůni moře a Irska. Doporučuji k přečtení.

02.07.2026

Obálka knihy Mořská Eva Mořská Eva Iva Hadj Moussa

Bylo to vtipné a zajímavé. Autorka pěkně popsala pocity Evy, když objeví svou schopnost dýchat pod vodou, co si má počít se svou jinakostí. Pěkně vystihla reakce společnosti na ulici a na sociálních sítích.

05.06.2026

Obálka knihy Vona Vona Petra Klabouchová

No, tak to byla síla. Velmi silný, syrový, drsný, mrazivý příběh několika pokolení jedné rodiny, o vlcích a vyzařující láskou autorky k šumavským horám a k přírodě. O tragédii na Šumavě v roce 1853 nic nevěděla, takže jsem se zase opět poučila. Velmi působivá kniha, před paní spisovatelkou opravdu smekám.

31.05.2026

Obálka knihy Tisíc očí Tisíc očí Ivan Fíla

Velmi těžké čtení, velmi silný příběh, ale za mě knižní bomba.

11.05.2026

Obálka knihy Königova hájovna Königova hájovna Barbora Fürichová

Knížka se líbila, pěkný příběh porodní báby a její dcery, romantika v době války s detektivní zápletkou. Jen mě rušilo hanácké nářečí.

04.05.2026

Obálka knihy Za pět minut zvoní Za pět minut zvoní * antologie

Knihu jsem přečetla jen kvůli čtenářské výzvě, nemám ráda povídky, ale jsem překvapená, líbila se mi.

20.04.2026

Obálka knihy Vraždy na malém městě Vraždy na malém městě Jiří Hubička

Čtyři detektivní případy v jedné knize, které vyšetřuje čerstvě vystudovaná Dana Králíčková. Moje první setkání s autorem, nebylo to špatné, takové oddechové čtení.

20.04.2026

Obálka knihy Když se trhá nebe Když se trhá nebe Lenka Chalupová

S knihou jsem měla trochu problém, nečetla se mi lehce, přestože téma bylo zajímavé. Velmi oceňuji práci autorky v používání dobových názvů, výrazů, popisu židovských zvyků.

17.04.2026

Obálka knihy Říkali jí Kri-kri Říkali jí Kri-kri Scarlett Wilková

Nádhera, přitom je mi smutno na duši.

05.04.2026

Obálka knihy Kdo chce s vlky býti Kdo chce s vlky býti Marie Hajdová

Moc pěkně napsaný román o místních a přistěhovaných obyvatelích v Račím údolí, nádherně popisuje ponurou mlžnou i krásně slunečnou atmosféru Rychlebských hor.

31.03.2026

Obálka knihy Zlá babička Zlá babička Ditta Kůtová

Krásně napsaný román o životních osudech Marie a její rodiny mezi lety 1888 až 1947. Posiluje tvrdý život obyčejných lidí, údělu žen v této době a že nic není vždy tak, jak se na první pohled zdá.

28.03.2026

Obálka knihy V kopřivách V kopřivách Jiří Březina

Opět skvělá detektivka.

24.03.2026

Obálka knihy Zpěv tichých dní Zpěv tichých dní Marcela Bramborová

Ze začátku jsem měla trochu problém se začíst a zorientovat se v celkem velkém množství postav, některé se objevily v příběhu častěji, některé méně. Kniha se ale četla pěkně, měla spád. V doslovu autorka zmiňuje, že vlastně psala o své vlastní rodině, kniha se mi tím stala atraktivnější.

21.03.2026

Obálka knihy Zapalte hranici Zapalte hranici Jana Jašová

Paní Jana Jašová patří mezi moje nejoblíbenější autorky, tato její kniha opět nezklamala, je výborná.

13.03.2026

Zavřít