Šílená babička

Šílená babička https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530942/bmid_silena-babicka-65b6643d6f0f5.jpg 4 25 14

Rodiče si nevybereš, někdy se před nimi ani neschováš. Lucie potřebuje o prázdninách pohlídat děti. Předpokládá, že ideálním řešením by mohla být jejich babička, jenomže její máma je tak trochu jiná! Zůstalo v ní totiž kus nespoutaného rebelství z mládí, které strávila v době, kdy hippie zažívalo největší boom. Děti si s babičkou jistě užijí spoustu legrace, ale Lucce nejspíš naskáčou nové vrásky. Matčiným přístupem květinového dítěte je v ohrožení totiž vše, na čem si jako "vždy ta moudřejší" zakládá, včetně současného partnerského vztahu. Ale coby, vždyť nakonec ten její není jediný chlap na světě. Při předání dětí babičce však Lucka netuší, že díky všem těm strhujícím prázdninovým zážitkům se i jí samotné během krátké doby obrátí život na ruby!... celý text

Přidat komentář

knihovniceS
předevčírem 3 z 5

Šílená babička
Úsměvný příběh Lucie a její rodiny. Maminka Lucky je „odrostlá hipísačka s vtipnými nápady.
Trochu praštěné čtení za 3 hvězdy.

Márinka
19.04.2024 4 z 5

Svižné, vtipné, pro starší a pokročilé příjemně reminiscenční a ty mladší, zvláště rozedené ženy, určitě "cizí neštěstí potěší" ;o). Pohodovka na odpoledne, při které si dokonale odpočinete. Poslední dobou mám dojem, že "relaxační" funkce literatury nabírá čím dál tím více na důležitosti.


alnahu
01.04.2024 5 z 5

Další z povedených, humorných knih od této autorky u které se pobavíte a odpočinete si-i když Past na sňatkového podvodníka se mi líbila přeci jen o trochu víc.
A taková babička do rodiny je poklad a hold -:Rodiče si nevybíráš ,někdy se před nimi ani neschováš.

zaz
28.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Potřebujete si odpočinout? Recept rozdává Martina Boučková.

TetaMadla
28.03.2024 5 z 5

Recenze: Martina Boučková - Šílená babička

Knihu Šílená babička jsem brala do ruky se zvědavostí, ale i s obavami. Zvědavost je jasná, tu vzbuzuje už název, ale proč obavy?
Protože si nejsem jistá, zda já sama nepatřím do kategorie poněkud šílených babiček a protože jsem až donedávna i já měla svou maminku, která tedy také nebyla všední, ačkoli s babčou z knihy se rovnat nemohla.
Rovnou mohu říct, že obě moje očekávání se splnila. Na některých místech jsem se smála nahlas jak hyena chechtavá (no dobře, spíš jako racek chechtavý, to ke mně jde líp, doufám), na jiných mi tuhl úsměv, když jsem si představila pocity okolí.
Šílená babička je rozhodně kniha, kde se tyto dva pocity poměrně pravidelně střídají. Nezvládnutelná a vždy originální maminka organizuje nejen výlety s vnoučaty, ze kterých bude pečlivějším maminkám při čtení naskakovat husí kůže, ale způsobuje i dobře zorganizované čiré náhody s energií a zručností profesionální dohazovačky, z čehož zřejmě začnou jektat zuby zase nám starším. Neváhá se vložit i do dceřiných vztahových problémů. Scéna v kanceláři je podle mého jedna z nejlepších a vychutnávala jsem si ji několikrát Šílená babička prostě dokáže zvládnout skoro cokoli, ale vždycky tak, že to okolí bere jako klad a věc pozitivní. Okolí - s výjimkou její vlastní dcery. Ale protože dcera ani maminka nejsou zabedněné a nejsou ani ploché literární postavy, nakonec dokáží vždycky nějak přijít na to, co je správné a co už je moc. Nebo málo.
Pokud jsme na začátku měli pocit, že maminka jde své dceři poměrně silně na nervy, protože její přítomnost se dá přirovnat k některé z přírodních katastrof, pak závěr nás nenechá na pochybách, jak to s tou vzájemnou láskou je.
Víc neprozradím, ale jedno říci mohu: Šílená babička je oddechové čtení, ano. Ale nejen to. Pro mě je to mnohem víc. Pro mě je to pomník a dík všem šíleným maminkám a babičkám světa, všem bytostem, které nám pomáhají vymanit se z vlastních kolejí a stereotypů. Které nám dokáží ukázat, jak krásný může svět být. Je to kniha plná lásky, laskavosti a ano, i tolerance. Navíc psaná podobným jazykem, jaký používám i já, o to lépe se mi četlo.
Šílenou babičku mohu doporučit všemi dvaceti!
Jen jedné věci lituji: že jsem ji nemohla číst před třiceti lety. Když jsem já sama měla malé děti. Protože tohle je učebnice lásky.
Hodnocení: 100%

EvikU.
25.03.2024 4 z 5

Humorný pohled na tři generace žen. Babička si z ničeho hlavu nedělá a děti s ní prožívají velká dobrodružství, protože dopředu nic neplánuje, žije přítomným okamžikem a je tak trochu bohém. Přijíždí k dceři na prázdniny, aby jí pomohla hlídat děti, když je dcera Lucie v práci. Zdá se to jako ideální řešení. Zároveň jsou ale každá úplně jiná a jiný názor mají i na výchovu dětí.

Lucie má ráda řád a pořádek. Ale ne vždy je to ku prospěchu věci. Navíc řeší svůj milostný život s kolegou Pavlem, z kterého se vyklube úplně jiný člověk než si myslela. Její matka zároveň funguje jako skvělá dohazovačka nebo zoro mstitel. A Pavel tak ochutná sílu matčiny pomsty v podobě ostudy v práci.

V knize je příjemná atmosféra, Luci má skvělé děti Janu a Vojtu a postupně si začne uvědomovat i svou lásku k mamince, babičce svých dětí. Že i když jsou každá jiná, položila by za dceru a její děti život. A možná se Lucce rýsuje nový vztah? A co si počnou až se babi vrátí domů?

Moc jsem si užívala tu pohodu a tu rozdílnost v přístupu ve výchově k dětem mamina musí být ta přísná, ale babička si zase muže dovolit rozmazlovat a povolit otěže. Bylo to tak vždycky a je to skvělý. Kniha se četla dobře, skvělá oddechovka.

Hesonit
17.03.2024 5 z 5

V rámci žánru - lehké úsměvné čtení cílené na ženy - rozhodně knížka obstojí na výbornou. Doporučuji všem, kteří vyhledávají pohodové příběhy pro chvíle odpočinku.

Ivuska.09
17.03.2024 3 z 5

Milé, vtipné, se situacemi ze života.

nada3314
12.03.2024 4 z 5

Pokud taky máte děti, tak jistě velice oceňujete nebo jste oceňovali babičku, která neváhala a vždy přišla na pomoc. Hlavní hrdinka Lucka, šťastně rozvedená maminka dvou uličníků by potřebovala o prázdninách pohlídat děti. Protože její maminka byla v mládí šílené torpédo, která se nenechala ničím zaskočit. Žila bohémský život a žije ho tak i dnes. Taková hippies babička :-) Tak Lucka svou maminku na tyto činnosti nikdy nevyužívala. Ale bohužel je teď v takové situaci, že musela svou matku o hlídání požádat.

Jasně, že si děti užijí jak ještě nikdy. Babičky jsou tady od toho, aby své vnoučky rozmazlovaly. Jaké dobrodružství spolu zažijí a co vše se stane, se dočtete v nové knize od Martiny Boučkové. Je to již má třetí kniha od autorky a jsem spokojená. Mám moc ráda tyto humorné příběhy z českých rodin.
Parádní oddechovka, určitě nešlápnete vedle.

cornetka
07.03.2024 5 z 5

Musím říct, že mě kniha mile překvapila. Je to taková knižní jednohubka, která mě bavila a pobavila. A to od začátku do konce. Moc dobře se mi kniha četla a mnohdy jsem Vojtovi a Janě záviděla. A chápala jsem i Lucku a její názor výchovu, který byl rozhodně jiný než babičky.

Šílená babička si vás získá hned od první stránky. Je nabitá spoustu zábavných historek, ale i zajímavých myšlenek šílené babičky - třeba že je potřeba žít přítomností - s tím rozhodně souhlasím. Chcete-li si tedy přečíst něco vtipného a nenáročného, sáhněte po této knize. A určitě si budete myslet stejně jako já, že takovou babičku taky chcete!

ládík76
24.02.2024 5 z 5

Uzasna knizka, jako vsechny od Martiny Bouckove. Precteno jednim dechem. Hodne jsem se bavila.

Knihomolka97
22.02.2024 4 z 5

Od autorky jsem četla zatím jednu knihu a to Past na sňatkového podvodníka, která se mi líbila o něco více než Šílená babička.
Je to hlavně proto, že vypravěčkou příběhu je zde Lucie, rozvedená matka dvou dětí, která mi svým projevem nebyla sympatická a tím pádem, jsem si příběh nedokázala užít tak, jak jsem čekala. Musím jí ovšem připsat k dobru, že své děti nadevše milovala a snažila se jim zajistit stabilní domov. Ale vkus na muže měla teda dosti pochybný..
Zato babička, která přijela malého Vojtu a Janu hlídat, byla opravdu číslo, plná energie, bezprostřední, pro svá vnoučata se snažila vymyslet parádní zábavu a dobrodružství. I pro svou dceru Lucii by se rozkrájela. Takovou babču do každé rodiny! Z každé situace dokázala nějak vybruslit a hezky vše okecat. Taková schopnost by se mi taky hodila. :-D
Je to příjemná oddechovka, jednohubka, která se hodí ideálně na léto někde k vodě a zaručeně zvedne náladu. :-) Za mě 3,5*/5*

Alena1329
21.02.2024 5 z 5

Knížka, která Vás nenechá chladným. Zahřeje na srdci i na duši a rozzáří úsměv od ucha k uchu.
Šílená babička, ale je dětským snem mít takovou babičku doma, která si, sice po svém, umí poradit v každé situaci.

knizninadsenec
20.02.2024 5 z 5

Super obálka a i tvar knihy.

Musím říct, že dlouho mě žádná kniha nerozesmívala od prvních stran. Téhle se to povedlo. Babička je úžasná a určitě bych, jako dítě, takovou chtěla. V dětských očích je to nejlepší babička na světě. Pro každou srandu, lumpárnu, barevný styl oblékání... Zamilovala jsem si ji od prvních stran.

Kniha je vyprávěna z úhlu pohledu její dcery, která i převypráví to, co se stalo babičce a dětem. Samozřejmě matka občas nevycházela z udivu . Babička je také správná dohazovačka, pomáhá druhým a rychle se spřátelí. Také se umí pořádně pomstít i za svou dceru. (Dobře mu tak! Bylo to geniální, jak uvést jistý vztah ve známost a zároveň ho znemožnit. )

Celý příběh je vtipný, usměvavý, milý, trochu i toho dusna a pomsty,... Krásných míst, chlapů a chvil zábavy, kde z babičky rostli i jiní než jen její dcera. Nakonec trochu slz a dojetí.

Příběh je napsaný moc hezky, snadno se čte a je opravdu krásný.

Kniha pobavila, dojala a rozhodně mě bavilo jí číst od začátku do konce.

Pokud máte rádi humor, určitě doporučuji, je to super příběh. Osobně mu nemám co vytknout. Nádherný.

Autorovy další knížky

Martina Boučková
česká, 1975
2022  84%Deník zoufalé třicítky
2023  83%Past na sňatkového podvodníka
2014  91%Tajemství dědečkova deníku
2024  86%Šílená babička
2019  88%Já a Anastázie

Kniha Šílená babička je v

Právě čtených5x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce50x
Chystám se číst40x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x