Vzplanutí

Vzplanutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396561/bmid_vzplanuti-0JC-396561.png 4 506 506

Policista Tomáš Volf série

< 3. díl >

Hromada popela byla ještě včera lidským tělem. Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na složité vyšetřování je tak vlastně sám. Pomůže mu návrat k uzavřenému případu, který začal podobně hrůzným nálezem? Může se ale stát, že narazí na něco, co změní život hned několika lidí.... celý text

Přidat komentář

lidunka1
včera

Pro mě už je pan Březina sázkou na jistotu. Psaní je svižné, příběh zajímavý.

ozzak
předevčírem 5 z 5

Moc pěkny detektivni roman s porucikem Volfem který řeší případ případ schoreleho lidského těla které se ale ukáže jako nešťastná, náhoda ale díky tomu se mu podaří vyřešit jiný podivný případ kde dokáže po mnoha letech nevinu vnučky s vraždy dědy a usvědčení pravych pachatelů. Rád si přečtu dali případy poručíka Volfa


Olous1
21.07.2024 5 z 5

Skvělé počteníčko, poručík Tomáš Volf je mi sympatický.Zápletka velmi dobrá, děj ubíhal rychle. Už se těším na další díl. Za mě doporučuji,100%.

Péťa1950
17.07.2024 5 z 5

Dva podobné případy. Jejich vyřešení se postupně spojí. Policista Tomáš Volf svojí tvrdohlavostí vyřeší starší případ a pomalu získává respekt svých kolegů. Líbí se mi atmosféra vyšetřování . Plus je známé prostředí. Díly čtu na přeskáčku, tak jak je zrovna v knihovně mají. Těším se na další.

Lucissia
15.07.2024 5 z 5

Výborné, kniha mě hodně bavila. Líbí se mi i život Tomáše Volfa, není nijak upřednostněn nad vyšetřování, přesto se v knize prolíná. :-) Těším se na další knihu s ním.

Rainbowdreamer
30.06.2024 5 z 5

Moc pěkná česká detektivka s originální zápletkou a sympatickým mladým detektivem Tomášem Volfem. Protože jsem předtím slyšel audio verzi v Českém rozhlase, trochu mě při čtení rušilo, že jsem poznával už známé pasáže z poslechu, ale bonusem zase bylo, že jsem si při čtení promítal hlasy herců Neužila a Kubařové, kteří to načetli fakt dobře a přinesli příběhu svými hlasy novou kvalitu. Kniha je napsána čtivě a poutavě, strávil jsem u ní pěkné oddechové chvíle, doporučuji.

knihovna1
06.06.2024

Poslechla jsem si audio na ČRo. A příběh se mi líbil. Sledovat dvě dějové linky bylo oživení a taky se mi moc líbilo načtení. Hlavně paní Kubařovou.

IVANA0123
31.05.2024 5 z 5

Moje třetí setkání s Tomášem Volfem a řekla bych, že díl od dílu je série lepší. Už minulé Promlčení mělo zajímavou zápletku a i tento díl byl super vymyšlený a propracovaný. Líbilo se mi střídání vyprávění v deníku a současnosti. Tomáš přichází na nové místo jako outsider a "protekční" týpek a musí dokázat co v něm jen nejen svým novým kolegům, ale i sám sobě. Vyšetřování bylo skvěle popsané a nejvíc mě zaujala "rekonstrukce" činu provedená s pomocí Technického ústavu požární ochrany. Velmi povedený a napínavý díl série a já se těším na další. 5*
(5/24)

Janadvorackova
28.05.2024 4 z 5

Roztomile zuhelnatělá paní na začátku vrtá hlavou mnoha lidem.
Ale příběh nemá jen jednu jednoduchou rovinu o možném spontánním vzplanutí. Další dějová linka sleduje podobný príběh, jehož poměrně smutné pozadí poodhalí mnohem víc, než by jeden člověk snesl.

mataj
25.05.2024 4 z 5

Příjemné poslouchání na ČRo. Děj se střídavě odehrává v současnosti, kde probíhá vyšetřování podivné vraždy, a v minulosti, kde v deníkových vzpomínkách sledujeme příběh mladé dívky Veroniky, která byla odsouzena za vraždu svého dědečka. Mé první setkání s autorem, a myslím, že nebude poslední.

5tužka
23.05.2024

Parádní audio na Rozhlase, jela jsem nonstop v autě.

norrasun
23.05.2024

Bohužel, nadšení se u mě nekoná,
námět je, uznávám, zajímavý, ale zpracování (dle mě) prostě nezáživné. Takže s poručíkem Volfem se tímto loučím, k jeho toporným vyšetřovacím metodám jsem vášní nevzplála..

Pechule
22.05.2024 4 z 5

Nečetla jsem, ale poslouchala ve skvěle zpracované audio verzi na ČR 2. Detektivka mě zaujala, bavila a ráda si přečtu nebo poslechnu od autora další jeho knihu.

666Jitka
14.05.2024 4 z 5

Pozoruhodná zápletka, dvě časové roviny, dvě dějové osy - to vše dá dohromady zajímavý příběh, který se velmi slibně rozvíjí a postupně do sebe zapadá jako kousky skládačky. Vraha jsem trefně tipla až ve 3/3 tohoto interesantního případu. Skvělý přednes jsem si užila na ČRo.

ma_Run_ka
07.05.2024 4 z 5

Český autor, česká detektivka. Jiří Březina byl na seznamu a lákal k přečtení. Tentokrát jsem nečetla, ale zaposlouchala se do desetidílné série s audiotéky ČR 2 (mimochodem - moje první audiokniha). Děj napínavý, hlasy obou herců podmanivé (Václav Neužil a Veronika Khek Kubařová), zajímavé vyprávění ve dvou rovinách (dva případy, které se střídají).
Poručík Tomáš Wolf vyšetřuje smrt ohořelé ženy. Otevírá také archív s již uzavřeným případem a stejně zničeným tělem, hledá souvislosti a rozplétá pomalu nitky obou případů.
Další knihy Jiřího Březiny si ráda přečtu, už čekají v seznamu.

ondrej0119
07.05.2024 5 z 5

Moc jsem od toho nečekal a překvapivě dobré, bavilo

Ovecka_Saki
07.05.2024

První kniha od autora a je to pěkná detektivka. Bavila mě, utíkalo to, žádná nuda.

ivousekk
06.05.2024 4 z 5

Bezva to bylo. Pribeh mel spad, zadna hlucha mista, primerene napeti. Libily se mi i dve casove linky. Urcite zkusim i dalsi Brezinovy detektivky. Jen teda chudak Veronika, ztratit tolik let zivota…
Provedeni CRo jako vzdy skvele.

klara.fr
06.05.2024 5 z 5

Tak jsem při tom poslouchání taky rovnou všude uklidila a navařila na dva dny dopředu. Příběh byl krásně český, chytlavý a hlavně příjemný pro duši a uši. Spěch posledních dní mě alespoň na chvilku opustil.

Centurion.d
03.05.2024 4 z 5

Posloucháno na Českém rozhlase, takže nevím, zda jde o přesný přednes knihy nebo je to pokrácené apod. Každopádně provedení skvělé a to samé mohu říct o samotném ději knihy a příběhu. Líbilo se mi to, moc povedená pohodová detektivka se zajímavým námětem.