Vzplanutí

Vzplanutí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396561/bmid_vzplanuti-0JC-396561.png 4 396 121

Policista Tomáš Volf série

< 3. díl >

Hromada popela byla ještě včera lidským tělem. Nadpřirozený jev, zvláštní shoda okolností, nebo rafinovaná snaha zničit důkazy? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na složité vyšetřování je tak vlastně sám. Pomůže mu návrat k uzavřenému případu, který začal podobně hrůzným nálezem? Může se ale stát, že narazí na něco, co změní život hned několika lidí.... celý text

Přidat komentář

betička
dnes 5 z 5

posloucháno jako audiokniha
Zajímavý příběh, líbilo se mi, že se nejednalo o typickou detektivku, kdy se vyšetřuje jeden kriminalistický případ od začátku do konce (vyšetřování až do polapení pachatele :-)), ale je to prošpikováno " čtením z deníku".
Chvilku mi trvalo než jsem přišla na to proč je tam ta nit s deníkem a vyprávění jedné čerstvé maturantky.
Příběh není jen o vyšetřování smrti, ale je tam i zajímavě popsána charakteristika lidí, kteří odmítají příjmout mezi sebe cokoli jiného, něco co by je mohlo nějak vykolejit se zajetých kolejí, stereotypů.

limruska
předevčírem 4 z 5

Audiokniha - bavilo mě to .


mirek7450
předevčírem 4 z 5

S Tomášek Volfem jsem kdysi jednu knihu četl (slyšel). Tuto knihu jsem si pustil na ČRo a byla fajn. Tomáš je i přes malé zkušenosti neúnavný policista a autor J. Březina ho vodí zajímavým případem.

loolee
předevčírem 3 z 5

Poslouchala jsem na Českém rozhlase a vždycky napjatě čekala, kdy bude zpřístupněna další část! Konec byl nakonec trochu předvídatelný, ne že ne, líbil se mi i popis nálady na pracovišti T. Volfa a názorů lidí ve vesnici. Fajn detektivka, od autora si přečtu další knížky.

Makii
předevčírem 4 z 5

Slyšela jsem na rozhlase a bylo to skvělé! Hodně napínavé, úplně mě to vtáhlo a musela jsem poslouchat dál a dál :) Hned jsem si vypůjčila Polednici, tak jsem zvědavá.

ViolettaCh.
předevčírem 2 z 5

Za mě poměrně slabé, ale každopádně lepší než předchozí Polednice, to byla úplná slátanina. Zápletka Vzplanutí se zpočátku jevila záhadná a nadějná, vyústění příběhu tomu ale neodpovídalo. Opět v podstatě osamocený policejní vyšetřovatel, na kterého koukali ostatní jako na zelenáče, ač měl mít za sebou odhalení sériového vraha (v díle Polednice). Tento autor se mi opravu neosvědčil, knihu bych nečetla, ale všimla jsem si, že to dávali v rádiu jako četbu na pokračování. Interpretace skvělá.

Thamilka
23.04.2024 5 z 5

Posloucháno jako četba na Českém rozhlase a musím napsat, že to bylo perfektní. Krásný přednes Václava neužila i Veroniky Khek Kubařové. Celá kniha byla celkově napínavá, až v půlce mi došlo, o co vlastně jde a kam se příběh posouvá. Do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to bude. Doporučuji !!!

Anavi8912
22.04.2024 5 z 5

Superdetektivka, zajímavý příběh v podání herců Václava Neužila a Veroniky Khek Kubařové. Poslechnuto na Českém rozhlase. Jiří Březina je další český spisovatel, který stojí za přečtení. Určitě si přečtu další jeho knihy ze série Policista Tomáš Volf.

Pivka1
22.04.2024

Vyslechnuto jako četba na pokračování v rozhlase na dvojce. Famózně načtené panem Neužilem a Veronikou Khek Kubařovou. Ač detektivky moc nečtu, tohle se mi moc líbilo. Knížku si rozhodně přečtu.

Isew
22.04.2024 5 z 5

Tak to jsem nečekala. Skvělé, velmi čtivé. Vhled do minulosti za pomoci deníku byl zajímavý. Pohled na "kamarády" a "nejlepší kamarádky" také. I na růžové brýle a zaslepenost v období zamilovanosti. To vše namíchané na pozadí samovolného vzplanutí.

99jana99
22.04.2024

Posloucháno na českém rozhlase 2 a bavilo. Kniha plná zvratů.

MakiMel
22.04.2024 5 z 5

Skvělá audiokniha, skvělý příběh. Až ke konci mi došlo, kam to směřuje. Mám ráda detektivky, kde neteče moc krve a tohle je přesně jedna z nich.

momo01
22.04.2024 4 z 5

Tohle mi včera napsala kamarádka: „Oni ani nevědí, co za divy v domácnostech těmi audioknihami způsobují.“ Takže jen v mém okolí má Vzplanutí (kromě jiného) za následek: uklizení skříně (kamarádka z Prahy), úklid botníku a oloupání veškeré zbývající úrody česneku (kamarádka z Brna), úklid skříněk v koupelně (já). Aktuálně je k poslechu na ČRo 2 a já můžu tuto čtivě napsanou detektivku doporučit jako ideálního společníka při nenáročných činnostech. Utíká to pak jako voda.

Kristulda
22.04.2024 4 z 5

Tohle bylo první setkání s autorem a to díky ČRo. Málo jsem četla české autory ani nevím proč a teď to napravuji.
Kniha byla napínavá, měla spád, líbilo se mi jak se případy propojily a Tomáš díky tomu a své trpělivosti mohl vyřešit případ Veroniky.
Opravdu to bylo skvělé, bavilo mě to, přečtu si všechny díly ze série, už se těším.

p.stranska
22.04.2024 4 z 5

Audiokniha ČRo. Moc pěkná detektivka. Autor nepotřebuje žádné morbidity nebo drsné popisy, přesto je příběh napínavý a má spád.

LuckaH2
21.04.2024 5 z 5

Slyšela jsem také zpracování na ČRo. Moc jsem si to užila. Netradiční pokus, netradiční úmrtí a ještě případ z minulosti, který dokreslují deníky. Skvělé

hanap
21.04.2024 5 z 5

To bylo něco, poslouchala jsem audio četbu. Líbí se mě jak Tomáš Volf trpělivě pátrá a hledá pravdu. Příběh plný napětí.

Martule44
18.04.2024 5 z 5

Tedy ten Tomáš Volf to nemá vůbec jednoduché. Ale musím uznat, že má rozhodně trpělivost a pátrání do něhož se pouští je nerozluštitelné do poslední chvíle.
Pan Březina u mě získává palec nahoru:-)

Michaela91
11.04.2024 4 z 5

Knížka se četla moc dobře, pro mě hodně čtivá. Začínám mít autora čím dál radši.

Miroslavacte
02.04.2024 5 z 5

Docela obratně si autor se čtenářem pohrál, takže většina mých typů (co, kdo, kde a proč) byla mimo. Skvělé čtení.