Mizení

Mizení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480162/bmid_mizeni-DNN-480162.jpg 4 365 104

Policista Tomáš Volf série

< 4. díl >

Temný případ od dvojnásobného držitele ceny za nejlepší českou detektivku. Tomáš Volf řeší nejotřesnější případ své kariéry. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec. Tvrdí, že mu někdo vyměnil rodinu za cizí lidi. Když se však o situaci začne zajímat soukromá vyšetřovatelka Eva Černá, jeho zdánlivé blouznění se rýsuje v děsivých detailech.... celý text

Přidat komentář

Martule44
21.04.2024 5 z 5

Dnes jsem musela nedobrovolně odpočívat s panem paralenem a kapesníky v ruce, tak jsem sáhla po další knize pana Březiny. Zraje on a zraje i Tomáš Volf ve své kariéře.
Tentokrát se pátrání trochu zamotá, ale díky tomu se opět jeho cesty protnout s Evou Černou, která se též snaží vyřešit záhadu.
Napínavé čtení!

EnykyBenyky
30.03.2024 4 z 5

Velmi čtivá česká nekrvavá detektivka, která má spád a bavila mě od začátku až do konce. Mohu doporučit.


Miroslavacte
25.03.2024 5 z 5

Líbí se mi, že autor nepopisuje nic obskurního, postavy jsou lidské, ale ne za cenu toho, že musí být nutně divné. Navíc je příběh napínavý, takže se dobře čte.

Katli
12.03.2024 5 z 5

Vyšetřovatel, který je sympatický, vyšetřovatel, který nemá žádnou podivínskou vlastnost a není ničím výstřední. Skoro by se dalo říct, to se přece nenosí. Ale ono to může fungovat.
Logicky poskládaný příběh, jehož části do sebe zapadají chytře, čím více stránek přečtete.
Moc se mi líbilo i stylisticky, autor si hezky hraje s jazykem, některé slovní obraty jsem si vyloženě užívala:
“pachatel nemá právo dýchat stejný vzduch jako ostatní, pokud tedy není filtrován přes mříže.

Mateo67
09.03.2024 4 z 5

Velmi moderní, velmi současná, velmi civilní detektivka. Tři příběhy v jednom. A postavy jedna vedle druhé (jak jinak) moderní, současné, civilní. Vše do sebe zapadne, ne se vším budete na konci spokojeni. Není to totiž pohádka, ale bohužel to může být reálná současnost. Jen načtení audioknihy mi tentokrát trochu kalilo celkový prožitek.

Naďa2411
10.02.2024 5 z 5

Má prvotina od tohoto autora, která mě velmi empaticky zasáhla u srdce. Doufám, že obsah nebo aspoň část je smýšlená. Hlavní vyšetřovatel Tomáš mi byl velmi sypmatický a přes spousty ran si šel během vyšetřování případu spojené s hářstvím za svým cílem a nic ho neodradilo. V další dějové lince sympaťačka Eva, která pracuje jako tajné očko a vždy pečlivě odvede svou práci. Trochu mi vadilo, že nemyslela na sebe, své mateřství. Další linka byla pro mne velmi citlivá a jako matka si neumím představit, že bych si osobně musela projít vším jako Petra. Srdcervoucí detektivka se dobře četla, nešlo odložit, ještě, že je to příběh, ne realita. Aspoň doufám.

PPardinio
04.02.2024 4 z 5

MIZENÍ jsem si opravdu užil. Tomáš Volf je policista, na kterého jsem si bez problému zvykl. Postava je věrohodná a lidská. To samé se až na pár výjimek dá tvrdit i o Evě Černé. Autor píše opravdu čtivě, děj má dobrý spád a policejní práce je uvěřitelně vykreslená. Navíc se zde povedlo propojit několik silných témat, kdy jsem byl v závěru knihy z jejich rozuzlení dost překvapený. Čekal jsem, že se děj bude ubírat malinko jinam. U mě zatím nejlepší příběh, který jsem od autora četl (čteno po Polednici a Promlčení)

artepeli
17.01.2024 4 z 5

Moje prvni kniha tohoto autora. Zajímavá detektivka, po dlouhé době jsem až do konce knihy netušila, jak se to vyvine. Přiběhy tam byly silné a bylo zajímavé, jak se nakonec propojily.
Jen mi tedy HODNĚ vadilo uspořádání knihy. Mezi jednotlivými odstavci - různými nitkami příběhů - byly pouze mezery a často se stalo, že na nové straně pokračoval jiný příběh než na předchozí straně. Za to hvězdička dolů.

Jiruka Kareru
16.01.2024 5 z 5

Wow. Toto byla má první kniha od tohoto autora. Poradila mi ji naše paní knihovnice. Bylo to úžasný, ale zápletka zároveň děsivá. Knihu jsem přečetl za dva dny a to jedním dechem. Bravo.

CAM
03.01.2024 5 z 5

První moje kniha od tohoto autora. Pěkná detektivka, dobře se čte, zajímavý konec. Určitě sáhnu po dalších dílech.

Kyri
26.12.2023 5 z 5

Další velmi dobrá detektivka od tohoto autora. Trochu mě odrazovala rasistická tematika, takže mi trvalo, než jsem se do knihy pustila. Ale nakonec se tohoto tématu dotýká jen okrajově a naprosto únosně.
Děj má víc rovin. Hlavní hrdinové jsou zajímaví. Obsah dává smysl, i když je, jak je u autora zvykem, trochu přehnaná zápletka na českou kotlinu.
Ještě komentář k eknize: díky nenápadně odděleným odstavcům je text méně přehledný, chvilku trvá, než si člověk všimne, že se mluví o jiné dějové lince.

Paulmain
20.12.2023 5 z 5

Ještě o kousek lepší než předchozí díl. Kniha na mě působí tak nějak více "dospěle", děj je zajímavý, obsahuje několik rovin, které se postupně sbíhají do finále. Jediné, co bych si autorovi dovolil doporučit, je doplnění postavy nějakého většího hajzlíka třeba k policii, aby trochu narušil rozdělení klaďas/záporák - ať to má grády :-)

markulina711
13.12.2023 3 z 5

Série má stoupající tendenci, díl od dílu je lepší. Co se ponejprv tváří jako rasově motivovaný útok se během vyšetřování vyloupne do nechutného obchodu s dětmi. Vrací se Eva, která tentokrát místo,aby svou zbrklostí překážela, pomůže zdárně vyřešit případ.

momo01
16.11.2023 4 z 5

Bavily mě české reálie a všechno (postavy, vztahy, vyšetřování, zápletka) působilo tak nějak přirozeně. Dopřála jsem si ji ve formě audioknihy a připadám si po poslechu příjemně odpočatá. Takže sice první Březina, ale určitě ne poslední.

mila2411
07.11.2023 4 z 5

"Promlčení" se mi líbilo o kousíček více, ale vysoko nastavená laťka série zachována...

lalela
06.11.2023 5 z 5

Opět zamotaná detektivka. Velmi čtivá knížka o tom, jak lehce si koupit dítě, co vás k tomu vede a kam to může až zajít.

snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Zápletka sice trochu předvídatelná, ale nevadilo to, protože byla dostatečně propracovaná. Člověk tak, i když tušil, co se děje, mohl být zvědavý na to, jak se to děje. K čemuž přispívalo i simultánní dělení do tří dějových linií, které se posléze protnuly. Sice to není kniha, u které bych zažila nějaký WOW efekt, ale i tak je to soudobý kousek, který uspokojil. Protože naštěstí nepůsobí jen jako námět pro jeden díl z mnoha zaměnitelných českých krimi seriálů, ale má už spíše filmové parametry. Chybí už jen málo a mohl to být už víc román než jen detektivka.

Janadvorackova
04.11.2023 3 z 5

Příběh mi zpočátku přišel lehce inspirován žhářským útokem ve Vítkově (romská rodina, dvouletá Natálka). Asi každý o tom slyšel. A taková, i když choulostivá témata, by se měla připomínat a řešit jejich následky.
Příběh románu se ale pak trochu "odlehčil" množstvím jiných. Bylo celkem napínavé sledovat jak se ze dvou směrů dostáváte k jednomu konci.

WaN635
28.10.2023 5 z 5

Již minulý díl mi přišlo, že autor zvedl laťku a to ,,fest,, a čtvrtý díl byl snad ještě lepší.
Jak mi Eva ve dvojce lezla na nervy, tak teď jsem si ji oblíbila a těšila se na setkání s ní.
Tomáš se v životě již taky našel, v práci mu to klape. Tentokrát Tomáš řeší odporné vraždy s rasistickým podtextem, kde nějakou dobu tápe a Eva jako soukromý detektiv řeší problémy klientů a bilancuje vlastní život. Nakonec si vše sedne a dostaneme se k překvapivému závěru.
Mám před sebou díl pátý a doufám, že nebudu zklamána, a autor vydrží a laťku udrží.

Dimas
06.10.2023 4 z 5

Mé první setkání s autorem. Zajímavé téma ve velmi čtivé formě.