Elka252 Elka252 komentáře u knih

☰ menu

Poselství deště Poselství deště Tanya Stewner

Jako fakt - ten konec? Ale jinak to bylo moc pěkné. Alela je kniha na které vyrůstám. Takže hodnocení se odvíjí od toho že už nejspíš nejsem cílená skupina.

21.11.2021 3 z 5


Skrz prázdnotu Skrz prázdnotu S. K. Vaughn

(SPOILER) Knihy sci-fi obvykle nečtu, ale tahle mě strhla vyprávěním, které bylo napsáno s obrovskou dávkou lidskostia a tajemném které provází celý příběh. Zaujal mě jak příběh ve vesmíru, tak i ten který May zažívala v boji mezi vzpomínkami. Začátek knihy a prvotní adrenalin se mi líbil více než vleklý konec. Nebyli domyšlené souvislosti - May byla nakažena virem... Tuto skutečnost při její záchraně nebrali jako důležitou. Věc s černým pasažérem byla moc rychle vyřešena. Neoblíbila jsem si žádnou postavu...

21.11.2021 4 z 5


Stínové eso Stínové eso Amanda Foody

Kniha se se mi moc nelíbila. Neuměla jsem se začít a dlouho jsem ani nechápala souvislosti. I když se mi Levi jevil jako ten typ chlapce který by se mi mohl zamlouvat, na konci knihy jsem necítila simpatie k žádné postavě. Co se mi líbilo bylo město ve kterém se příběh odehrává- plno gangů, násilí, překvapení... Rozhodně to nebylo co jsem čekala takže jsem zklamaná..

21.11.2021 2 z 5


Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Kouzelná kniha přečtená jedním dechem. Tajemná verze našich pohádek. Nejvíc jsem si oblíbila Příliš chytrý lišák a Když voda zpívá oheň.

21.11.2021 5 z 5


Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

Kniha se mi velice líbila. Chvíli mi trvalo než jsem se zorientovala ve všech názvech ale potom začal děj šlapal jako hodinky. Konec mě velice překvapil.
Nejvíce simpatickou postavou pro mě byla Scarlett a Finiah. Oblíbila jsem si i Tye. Naopak sem si nevytvořila žádné citové pouto k Cat nebo k Kalovi. Aurora mě vyloženě štvala. Mrzí mě že neměla víc prostoru Zila.

13.08.2021 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Moc pěkná kniha která dokázala propojit náš svět s tím který má přijít. Tajemno a hrůza která se mi při čtení zažírala až do morku kostí mizela jen ve chvílích kdy jsem se smála Ernovým a Ravenovým vtipům. Svět je skvělé propracovaný ale zezačátku jsem se trochu ztrácela v pojmech. Ilan i celá pětadvacítka mi byla simpatická a já toužím objevit jejich tajemství. Jen mi trhá nervy že jim Ilan pořád neoznámila že je dívka.

13.08.2021 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Moc pěkná kniha která dokázala propojit náš svět s tím který má přijít. Tajemno a hrůza která se mi při čtení zažírala až do morku kostí mizela jen ve chvílích kdy jsem se smála. Svět je skvělé propracovaný ale zezačátku jsem se trochu ztrácela v pojmech. Ilan i celá pětadvacítka mi byla simpatická a já toužím objevit jejich tajemství.

13.08.2021 4 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Atmosféra, zápletka, dobrodružství, celkový děj, potenciál a čtivost příběhu se mi velice líbila. Anna mi od začátku nebyla moc simpatická. Měla ale kuráž a i když byla místy najivní, vždy věděla co chce. Ramson se mi líbil i když jsem nevěděla zda mu věřit nebo ne. Jen ta jeho slabost pro Annu mi trochu vadila protože jsem v něm viděla většího podrazáka než ve skutečnosti byl. Přesto jsem fandila společné romantické lince. Myslela jsem že bude více vysvětlena Přízeň.

11.08.2021 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Druhý díl stejně výborný jako díl první. Akce, napětí, nečekané zvraty, atmosféra! K tomu temná stránka života v Ketterdamu a promyslený život že světa Grišů. Šestice hlavních postav byla taky velmi sympatická!

11.08.2021 5 z 5


Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

(SPOILER) Takže... Kniha mě na první pohled zaujala obálkou a příběhem. Na druhý pohled je kniha horší.
Lea - dětinská, tvrdohlavá, trucující, umanutá, „vesnická holka“ která dělá caviky když má spát na zemi nebo se projít v dešti. Ke vstahu k jejímu manželovi - sem tam ho něčím poleje nebo bodne do ruky svatebním darem ale jinak se snad cítí snad i zamilovaně. Pozor ale velice krásná!
Thomas - žárlivý, ješitný, egoistický týpek který se i přes to že má manželku vydá přes půl země hledat dávnou lásku. I když není lhostejný ke své ženě sem tam ji dá nějakou nechtěnou, hrubou pusu nebo s ní flirtuje stylem nemýstných vtípků. Pozor ale je urozený, „čestný“, krásný a navíc skvělý válečník!
Co k těm dvěma říct. No snad to že i přes příšerné charaktery jsem si je oba oblíbila.
To už se ale nedá říct o jiných podivnostech - služka zaklepe ale otevřít si nemůže - poněvadž má plné ruce, v jedné zemi svítí snad slunce i v noci v jiné zemi ho neviděl sedmnáctiletý mladík, to nemluvím o třetí zemi kde tě zbičují pokud nejsi upraven nebo služka co hází zelím po prodavačích. I když Stela je kapitola sama pro sebe. Copak nikomu nepříde divné že umí promění slzy ve sklo (nebo co to mělo být) uchovat lilie v kouli, prodloužit vlasy? Podivné. Hlavně to že to spolu s magii Honorů nebylo vůbec vysvětleno. Další věc - autorka má potřebu neustále házet jídlem :-).
Na obhajobu, kniha se rychle a čtivě četla. Líbili se mi i potenciál Fleur.
( Ps: o tom válečníkovy který cestoval s ním se jako slehla zem?)

11.08.2021 3 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Knížka mě hned zaujala - líbila se mi už poutavě napsaná zadní strana nebo obálka. Samotný příběh byl milí, napínavý a dokázal pohltit. Oblíbila jsem si kapitoly Zvířete, které měly jakousi hloubku. To co mě mrzelo je že se příběh až příliž držel předlohy. Hledala jsem nějaký zvrat kterým se od originálu odprostí... Taky mě mrzel odbytý konec.
Bylo jasné jak to s Jevou dopadne, ale i přes to jsem fandila Solmirovi.

09.06.2021 4 z 5


Kořeny Kořeny Andrea R. Cremer

(SPOILER) Autorka dodala do „zakončené“ série nový díl. Který byl ale celkem zklamání. Děj byl táhlý, vlekl se a hluchá místa střídali nezáživné scény. Bavila mě linka Logana kterého jsem si z předchozích dílů oblíbila ale jeho povaha byla dost změněna. Mnohdy jsem si říkala kdy se z toho rozmazleného fakana stal takový necitlivý tyran... Změna osobnosti mně čekala u mojí další oblíbené postavy. Stejně jako byli prič Connor a jeho vtipky a Adne se svojí otevřeností. Marně jsem hledala i Callinu smečku i když její absence mě tolik nemrzela. I když co to bylo se Shayem (né že by mi na něm záleželo. Já jsem dávala přednost Renovi. Ale jako poslík? To ne. Jeho linka mi tam přišla moc násilná nechodila se mi tam, vzhledem k tomu že byla ve třetím dílů celkem slušně zakončena) ? A celkově to byl jako konec? Nevím jestli z toho vůbec usnu :-). Kniha sedm let stará, s otevřeným koncem a na dohled pokračování žádné.

02.06.2021 3 z 5


Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Kniha se mi celkem líbila. Byla plná akce, měla spád, žádná hluchá místa ale... Začínalo mě štvát rozhodování Cally zda si vybere Rena nebo Shaye. Bylo celkem jasné který z nich to bude i přes to Calla pořád váhala. Já osobně jsem fandila Renovy. Oblíbila jsem si ho společně s Connorem a Loganem. Ten kdo mi tam překážek byl Shay. Nachápala jsem co na něm Calla vydí. Když už jsme u Cally bylo fain že to není žádná vyvolená superhvězda nebo slečna dokonalá ale obyčejná holka v pubertě.. Ale neměla by být jako vůdkyně alespoň trochu sebejistá? Tím že neví co dělat se dostávám i k problému 1.- Shay X Ren. Zatím mi přišlo že si moc nepomohla (neprojevila své vůdcovské schopnosti) . Nepřímala úkoly od Strážců ale pro změnu od ochránců. Zvláštní mi taky přišlo jak rychle se Ren a Adne zblížili.

01.06.2021 3 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

(SPOILER) Pěkné zakončení série. Líbil se mi styl autorky, příběh, milostný trojúhelník. Nebo stačilo když se někde ochomýtl Kaden. Jasně, Rafa jsem Lie přála ale Kaden byl prostě moje srdcovka a doufám že najde klid u takové milé duše jako je Pauline. Jediné co mi na knize vadilo krom té věci z darem která je podle mě celkem zbytečná ( posloužila jen k tomu aby měl v prvním dílu Kaden záminku Liu nezabít) a závěrečná bitva která byla sice velkolepá ale i tak mi připadala zvláštní v tom že skončila tím že Lia prostě promluvila k lidu. Každopádně jsem si to užila.

01.06.2021 4 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Kniha se mi velice líbila. Líbí se mi styl autorky a když se k tomu přidá fain příběh s dobrou zápletkou... Nebo prostě stačí když se v pozadí mihne někdo takový jako Jase :-). Začátek se sice rozjížjel až moc pomalu ale nakonec jsem ho přelouzkala a čtení se pro mě stalo napínavé. Klid mé dušičce přidalo i to že vím jak to dopadlo z Liou, Rafem, Kadenem a Pauline.

01.06.2021 4 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Druhý díl se mi líbil méně než první. Nepostrádá však intriky, Vendský dvůr zamilovanou linku....
Oblíbila jsem si, jak Raffa tak Kadena. Kaden my v mnoha ohledech přišel zajímavější ale Raffovi jsem zase fandila aby skončil s Liou. I přesto že byl Komizar záporák nějaká jeho část mi byla simpatická. Lia mě někdy pěkně štvala.

24.05.2021 4 z 5


Vzpoura Vzpoura Andrea R. Cremer

Nemůžu říct že by mě nebavila ale byla slabší než předchozí díl. Byla plná energie a příjemných zvratů a přesto byla spíše oddychová. Líbilo se mi že se autorka vrací do minulosti (protože jsem první díl četla už před delším časem) a mnoho částí je napsáno jako tehdy. Mrzí mě že se v knize nevystupoval Ren, kterému ještě stále fandím. Tento díl jsem se jen utvrdila v názoru na Callu - na to že je to vůdkyně, neví co chce. Další díl si přečtu hlavně proto abych se setkala s Tess, Connorem, Ethanem, kteří mi stejně jako ostatní Hledači přirostli k srdcy. Překvapila mě také Sabine, kterou jsem nemohla vystát.

09.05.2021 4 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Kniha mě na první pohled moc nezaujala ale dala jsem ji šanci a jsem nadšená! Moc se mi líbil skvělý nápad, prostředí, atmosféra, samozdřejmě čtivost a romantická linka. Skvělí byli i hlavní hrdinové. Zamilovala jsem si jak drzou a nenapravitelnou Lou tak i poctivého a čestného Reida. Ve výsledku tvořili velice sympatickou dvojici. Už se těším na další díl.

06.05.2021 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Zjizvený král je fantasy kniha která spojila knihy Griša a Šest vran. Jak by se dalo čekat, žádná slaďárna, zato plná dobrodružství a nečekaných zvratů. Protože jak řekl král Nikolaj „Když se nemůže nic podělat, není to napínavé.“ Většinu postav už jsem znala ale stále mě bavilo je dále poznávat. Líbila se mi dějová linka Nikolaje, Zoji a později i Niny (tam mi chvíli trvalo než jsem se začetla tak aby mě to doopravdy bavilo).
SPOILER: Jediné co mi na knize vadilo byli podivní svatí. To bylo moc fantasmagorie i na mě.

30.04.2021 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Kniha byla skvělá. Zajímavý byl nápad s princem a zabijákem. Líbilo se mi taky že ač má čtenář celou dobu pocit že má navrh ale ve skutečnosti je zcela ztracený. I když jsem od knihy očekávala fantazy tak se mi zpracování v podobě romantického příběhu nakonec moc líbí. Nechybělo ani dobrodružství.. Určitě si přečtu i další díly.

27.04.2021 5 z 5