Skrz prázdnotu

Skrz prázdnotu https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429874/bmid_skrz-prazdnotu-xLp-429874.jpeg 3 31 8

Z temnoty mě vyvede tvůj hlas. Je Štědrý den roku 2067. Troskami kosmické lodi, která se bezmocně vznáší v prázdnotě, zní Tichá noc. Na palubě se z umělého spánku probouzí kapitánka May — poslední přeživší z posádky vyslané na průzkumnou misi k Europě, měsíci Saturnu. Nikdo neví, že je naživu a že zásob ubývá. Mayino rozhodnutí zúčastnit se mise rozvrátilo její manželství s předním vědcem NASA — ten jediný ji však může zachránit. Když na Zemi konečně dorazí její zpráva, Mayin manžel neváhá a přispěchá jí na pomoc. Netuší ovšem, že ne všichni si její bezpečný návrat přejí. A co je snad ještě hrozivější — na lodi možná není sama. Skrz prázdnotu je vesmírný thriller, který potěší fanoušky románu Marťan nebo povídky „Příchozí“.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Host
Originální název:

Across the Void , 2019


více info...

Přidat komentář

Artep25
16.10.2023 4 z 5

Bylo to trochu přeplácané to je pravda ,ale četlo se to dobře .Nebyla tam hluchá místa a děj odsýpal svižně .Také si umím představit podle knihy natočený film ,jak už bylo v komentářích zmíněno .Celkem slušné scj-fi.

ozzy79
04.03.2022

Vezmete vsechno to, co mate radi na Martanovi a misto toho tam nacpete Kaju Marika a mate Skrz prazdnotu. Tech 460 stranek jsem se fakt pronudil a jen diky tomu, ze sex a knizky v pulce neprerusuju, jsem se dokopal az do konce.


Elka252
21.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Knihy sci-fi obvykle nečtu, ale tahle mě strhla vyprávěním, které bylo napsáno s obrovskou dávkou lidskostia a tajemném které provází celý příběh. Zaujal mě jak příběh ve vesmíru, tak i ten který May zažívala v boji mezi vzpomínkami. Začátek knihy a prvotní adrenalin se mi líbil více než vleklý konec. Nebyli domyšlené souvislosti - May byla nakažena virem... Tuto skutečnost při její záchraně nebrali jako důležitou. Věc s černým pasažérem byla moc rychle vyřešena. Neoblíbila jsem si žádnou postavu...

shootingstar
14.11.2021 4 z 5

Začnu kritikou: Ta vztahová rovina mě nezajímala, ale to je můj problém.
Dialogy šustily papírem. V reálném životě nikdo nepřijde tak rychle s tak brilantní odpovědí.
A teď to pozitivní:
Bylo to čtivé a jako film to bude bezva.

Petronela16
19.01.2021 1 z 5

Jaj bože, ľudia moji zlatí, to som si ale dala s touto knihou! Začalo to vlastne tým, že som , opäť, po dlhšom čase dostala chuť na sci-fi.(Naposledy to bol tuším Marťan, to bolo fajn, potom Artemis a to som ani nedocitala.)
No ale späť, čiže chuť na sci-fi, ochutnávka tejto knihy, všetko celkom chutné...Ale ako som sa prejedávala touto knihou, čím ďalej, tým viac sa mi zdala horšie a horšie stráviteľná.Vlastne takto: Menej stráviteľné sa striedalo s celkom chutnými sústami, len tých tam bolo úboho málo.Zbytocne strašne veľa omáčky, siahodlhé opisy nejakých technickych veci, ktoré som nemala šancu si predstaviť a ešte k tomu napísané odborným slovom.Ja si viem predstaviť tak kozmickú loď, nejaký ten interiér tam, ale ostatné, že rôzne moduly a bla bla ...fúha tak to už bolo nad moju predstavivost. Hlavná hrdinka mi bola vrcholne nesympaticka, jedna chladná, nechutná ženská.Este aj ten palubný počítač bol sympatickejší od nej.
Možno , keby to bolo o 150 strán kratšie, bolo by to malo želaný efekt.Ten koniec totálne presladeny, už mi to sklzavalo do červenej knižnice a sci-fi roman bol zrazu fuč. Za mňa dnes slabota slaba, verím, že fanúšikovia sci-fi mi po prečítaní románu dajú za pravdu.Ale ok, sama som si chcela dať dávku sci-fi, mám ju mať.A mám zase pár mesiacov pokoj.Ostanem ja pri mojej klasike - detektívky a krváčiky,sem-tam romantikuš, to je pochutnaničko, mňam!

Racek213
30.12.2020 1 z 5

(SPOILER) Jo, souhlaím . Polovina super, pak se to zvrtne v neobyčejnou slátaninu naprosto nelogických událostí, nejasnými motivy jednajících a pak se v tom už člověk vůbec nevyzná. 1,5 bodu, skoro 2 za první půlku.
ProsímVás, můžete mi říci jestli ta hrdinka přinesla tu nákazu na zem nebo ne? Nějak se na to zřejmě cestou zapomělo. Tak to je tedy asi to nejhorší, co jsem letos četl.

Ládja
03.12.2020 2 z 5

No teda. Zbytečně moc překombinované a neuvěřitelné. Snad jedna z nejhorších knih roku 2020 co jsem četl. Aspoň posledních 300 stran. Začátek, cca těch 150 stran, zajímavý a dokázal vtáhnout, ale potom se to všechno začne patlat dohromady a je to zbytečné. Kdyby od toho člověk nečekal, dle pochvalných recenzí, něco více, ale takhle je to zklamání roku...1,5* za začátek.

snehule
28.11.2020 3 z 5

Na můj vkus až moc překombinované. V téhle knize už chyběl jen vesmírný Vetřelec a bylo by tam všechno. Tohle se s Weirovým Marťanem nedá srovnat, ten měl hlavu a patu a byl uvěřitelný, tohle ovšem nikoli. Ale místy nemůžu hlavní hrdince upřít vtipné hlášky, ty mne bavily.

Štítky knihy

sci-fi

Autorovy knížky

S. K. Vaughn
americká
2020  56%Skrz prázdnotu