Chou Chou komentáře u knih

☰ menu

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Určitě doporučuji nejdříve pročíst sérii Vampýrská akademie. Její děj byl napínavější než u této série. Navíc na ni přímo navazuje a proto některé věci už v této knize nejsou vysvětleny.

13.08.2021 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

První půlka se celkem táhla, ale další část už byla lepší. Jen mě štve, že to už neukončila. Jen doufám, že na další díl nebudeme čekat zase skoro dva roky.

11.08.2021 4 z 5


Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Super, ale před čtením této série doporučuji si přečíst nejprve serii Nástroje smrti a poté Pekelné stroje. Z těchto serií tato kniha vychází.

26.07.2021 5 z 5


Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Docela ušla jen ty přirovnání a některé výrazy v češtině byly dost rušivý. Někdy je míň opravdu víc.

06.07.2021 3 z 5


Sexy hoteliér Sexy hoteliér Alice Clayton

Dobrá. Okrajově se objeví i postavy že sérií Zrzka a Nabíječ

26.05.2021 4 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Přečteno. Na tuto knihu jsem se chystala už více než rok. Několikrát jsem ji rozečetla a pak zase odložila. Nebyla tak špatná, ale styl psaní autorky mi moc nevyhovuje. Skákání v příběhu do minulosti a zase zpátky. Ale kniha Slepý vrah byla horší

24.05.2021 4 z 5


Utopie Utopie Thomas More

Docela ušla. Jen mi trochu vadil ten zastaralý jazyk ve kterém to bylo napsáno a komunistický doslov.

15.05.2021 4 z 5


My My Elle Kennedy

Tato kniha předchází sérii Wags. Škoda že u nás nevyšla dříve nez tato série. Protože jsem Wags četla už to pro mě nebylo tak napínavé, protože jsem tak trochu tušila co se v ní stane.

10.01.2021 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak to teda bylo maso! Něco úplně jiného než její ostatní knihy. Přesto se mi líbila. Přečtena za den.

16.08.2020 5 z 5


Jiskření Jiskření Louise Bagshawe (p)

No nebylo to vyloženě špatné, ale něco tomu prostě chybělo. Přišlo mi to dost překombinované. Zápletka byla čitelná už od začátku.

04.03.2020 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Absolutně boží!

28.12.2019 5 z 5


Slepý vrah Slepý vrah Margaret Atwood

Uf. Dočteno. Nemít knihu na čtenářskou výzvu tak jsem ji hned na začátku odložila. Na začátku celkem zmatečné skákání z jedné dějové linky do druhé a příliš květnatý jazyk.

13.08.2019 4 z 5


Hlas srdce Hlas srdce Lisa Kleypas

Jako vedlejší postava se zde objevuje Marcus Marsden lord Westcliff, který je hlavní postavou 2. knihy série Čekanky. Tato kniha dějově předchází sérii Čekanky

08.08.2019 5 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Tak to byla síla. Nešlo přestat číst.

17.11.2018 5 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Tak konečně dočteno! Tuhle knihu jsem četla rok. Opravdu jsem se do ní nemohla ponořit. Nápad určitě dobrý. Nevím jestli za to, že se mu tak špatně četla nemohla absence uvozovek u přímé řeči. Dialogů tam bylo celkem dost. Hlavní postavy otec a syn byly celkem ploché. Na to, že spolu pořád mluvili tak to bylo celkem o ničem. Vlastně ani jsem nepostřehla, že by měli nějaké jména. Celý příběh mi připadal jako by ho vyprávěl dyslektik. Autor skákal od jednoho k druhému.

17.02.2018 2 z 5


Pohádky Pohádky J. R. R. Tolkien

Poučné pohádky spíše pro dospělé pro radost i k zamyšlení.

24.10.2017 4 z 5


Hostina pro vrány 2 Hostina pro vrány 2 George R. R. Martin

Tak tahle kniha mi dala docela zabrat. Neustále jsem musela čtení přerušovat a číst jiné knihy. Byla to dost nuda celkem bez akce až na několik světlejších momentů. Opravdu hrozilo, že se ke knize už nevrátí a nedočtu ji. Že v této knize chyběly příběhy poloviny hlavních hrdinů je pravda. Pro mě to byla dost škoda. Autor si mohl odpustit věčné vysvětlování pohnutek všech postav, všeho moc škodí. Věčné monology hlavně Jaimeho před hradem v Řekotočí byly přímo k nepřežití. Nakonec dočteno, ale musím si dát chvíli pauzu protože jestli další díl bude vypadat jako tento tak asi Martina přestávám číst.

03.04.2017 3 z 5


Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

U nás je tato kniha na seznamu doporučené literatury k maturitě. Musím přiznat, ikdyž jsou hlavní postavy náctileté, nemyslím si že by to byla literatura právě pro tuto věkovou skupinu.

25.02.2017 3 z 5


Mluvčí za mrtvé Mluvčí za mrtvé Orson Scott Card

Mluvčí za mrtvé se četl obtížněji, než Enderova hra. Ze začátku mi tam chyběl starý Ender. Svět kde se příběh odehrával byl tak jiný než ten z předchozí knihy. Co mě vtáhlo do děje byly fantasticky vykreslené postavy, nejen jejich pozitivní, ale i negativní stránky, které z nich udělaly téměř hmatatelné, živé lidi. I noví mimozemšťané mě mile překvapili. Postava mluvčího za mrtvé stojí také za povšimnutí, někdo kdo ukáže zemřelého takového jaký skutečně byl, odhalí to jak se člověk jevil navenek mělo své dobré důvody a pomůže se smířit s jeho odchodem. Pokud máte rádi sci-fi tak vřele doporučuji.

25.02.2017 4 z 5


Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

U mě to bylo nejdřív film a potom kniha. Když srovnám film a knihu tak u mě kniha vyhrává nad filmem. Jako většinou. Kniha mě prostě chytla a už nepustila. Na rozdíl od filmu jsem konečně pochopila postoje některých postav. Ikdyž jsem rámcově věděla co se bude dít, tak jsem stále nacházela nové a nové věci. V některých ohledech může kniha působit jako varování, před tím, čeho všeho je armáda schopná pokud k tomu má volnou ruku.

25.02.2017 4 z 5