My
Him (Baronet) série
< 2. díl
Hokejový útočník Ryan Wesley vede život, o jakém vždy snil. Pět měsíců po nástupu do NHL patří k nejúspěšnějším profesionálním hráčům a každý den se vrací domů k muži, kterého miluje – Jamiemu Canningovi, svému dlouholetému nejlepšímu kamarádovi a nyní i životnímu partnerovi. Je tu jenom jeden malý problém: Nejdůležitější vztah svého života musí tajit, jinak by ho čekala mediální bouře, která by mohla ukončit jeho kariéru. Jamie Wese nade všechno miluje. Jenže tajit vztah je na nic. Tohle není život, jaký si Jamie představoval, a obavy, aby jejich tajemství nevyšlo na povrch, si začínají vybírat svou daň. Nijak nepomáhá, že v nové práci to nejde tak hladce, jak Jamie čekal, ví však, že dokud má Wese, všechno zvládne. Aspoň že ve svém bytě můžou být sami sebou. Nebo snad ne? Když se do stejné budovy nastěhuje Wesův nejvlezlejší spoluhráč, hrozí, že pravda vyjde na světlo. Varování: Obsahuje milostné scény, vibrující křeslo a důkaz, že hokejisti jsou sexy ve všech odstínech zelené.... celý text
Komentáře knihy My
První díl byl dokonalý. Nemohla jsem se od něj odtrhnout. O to víc jsem se těšila na pokračování. Bohužel se ve druhém díle jejich vztah téměř neřešil a místo toho se zaměřil na jiné problémy. Což ubralo na zajímavosti daného dílu.
OMG! Jak já miluju tuhle menší sérii a knížky od téhle autorky! Knížku jsem sice četla před dlouhou dobou, ale stále si vybavují různé scény. Jamie a ovečky, no to je topovka! A Blake tomu dodal tu třešničku na dortíku. Ovšem bylo mi velmi líto Jamieho a jeho problémů. Ale jeho máma je úžasná, kolik dávala lásky k Wesovi. Tenhle pár je jeden z mých oblíbených, což možná už samo o sobě vypovídá. Jo, chybí mi uvítala bych pokračování o těchto dvou!
Hezké pokračování... nemá sice ten wau efekt prvního dílu, ale bylo to fajn. Citlivý a ochranitelský přístup Wese byl fakt boží.
Opět velmi čtivé a plné emocí......
Bohužel pokračování nedosahuje kvalit prvního dílu, je to jen průměrný příběh. Nic světoborného. Ale cením logické závěry při řešení partnerské krize.
(SPOILER)
Po skvělém prvním díle, kde byla hlavním tématem žhavá letní láska, je pokračování poměrně zklamáním. Příběh je na sílu tlačen směrem k problémům, aby zde bylo nějaké to drama. Jenže to moc nefunguje - je to prostě hrozně křečovité a neuvěřitelné.
Navíc je v příběhu tolik logických chyb, že celkový děj nedává vlastně ani smysl. Vypíchnu pár největších:
1. Wes a jeho snaha utajit svoji orientaci před světem - už tohle je logická blbost. V prvním díle (a i ve druhém) je jasně řečeno, že o jeho orientaci ví celý jeho bývalý vysokoškolský tým. Dále je tam zmíněno, že Wes vystřídal spoustu partnerů. Takže co chce tajit? V realitě by ho někdo z nich viděl jednou jedinkrát v NHL a už by žhavil drát do bulváru, aby se podělil o tohle velké tajemství. Celé okolí to vědělo, ale jakmile se z něj stala hvězda NHL, všichni to zapomněli a mlčí? Tak určitě.
2. Blake a jeho vynucené návštěvy - další trapárna. Wes, který si střeží soukromí jako oko v hlavě, není schopen zajistit, aby se k němu jeho spoluhráč nenacpal pokaždé, kdy se mu zachce? I zde je vidět to, jak se autorky snaží na sílu přivést do příběhu nějaký konflikt, byť to nedává smysl.
3. Blake a jeho chování - z knihy tušíme, že Blake zjistil jejich tajemství prakticky při první návštěvě (narážky v ději to potvrzují). Tak proč jim proboha nedal pokoj? Když věděl, jak to mají, proč jim nenechal trochu soukromí? Nedává to smysl.
4. Chování Jamieho - stal se z něj ukvičený, ukřivděný chudák, který si svoji frustraci léčí na partnerovi. Byť je v knize stále omíláno, jak se vždy zvládli bavit o všem, tady se spolu o problémech nebaví. Opět z toho čpí ta snaha křečovitě vyvolat konflikt.
5. Děj v nemocnici - no co dodat, zesláblého nemocného (navíc v horečkách), který se sotva udrží na nohou, by sotva po pár dnech z nemocnice propustili, že jo.
6. Jess a Blake - vedle leží bratr v horečkách, skoro umírá, ale sestra si to rozdává v obýváku s klukem, kterého vlastně vůbec nezná. Wtf?
7. Žádost o ruku - po 8 měsících vztahu, kdy se skoro rozešli, polovinu doby spolu nemluvili a Jamie před Wesem utekl přes půl světa, přichází svatba? To opravdu zavání velkým průserem :)
Celkově slabota. Z té lechtivé, vášnivé lásky v ději moc nezbylo. Celé je to vlastně o tom, že spolu ti dva vůbec nekomunikují a stále dokola se tam opakuje stejný problém, jak na kolovrátku.
„MY“ je super pokračováním prvního dílu „ON“. Děj je plynulý, dobře se čte a kniha je opravdu zábavná. U některých pasáží jsem se pořádně zasmál, což mě příjemně překvapilo. Má skvělý mix spice a sexy momentů, což jí dodává šťávu. Celkově to byla fajn čtení, které mě opravdu bavilo a splnilo očekávání jako pokračování.
Dobre... viackrát som vybuchla do smiechu, párkrát mi stislo srdce (možno som skoro pustila aj slzu), koniec knihy som zase čítala s priblblým úsmevom. Oceňujem, že druhá kniha neskĺzla do lacného porna. Čo ma trochu mrzí, je chýbajúca komunikácia medzi hlavnými hrdinami. Aspoň mám pocit, že si niektoré veci vlastne nepovedali, len sa zázračne vyriešili. Možno nejaká srdcervúca úprimnosť by dodala príbehu ešte trochu viac šťavy. Ale inak príjemné, zábavné, nenáročné a milé čítanie, ktoré v človeku (alebo aspoň vo mne) zanechá dobrý pocit.
Moc krásná série, oba dva díly. Strašně jsem Jamiemu i Wesovi fandila. Dokonce jsem si i pobrečela. Myslím, že se je knihám určitě ještě znovu vrátím.
Koho by zajímal příběh Blaka a Jamieho sestry Jess, tak může rovnou začít s knihou Hodnej kluk
Tak musím říct, že první díl byl lepší! Ne, že by tento nebyl skvělý. Byl. Ale přece jen mě na tom všem asi nejvíc bavilo to, jak se v prvním díle Jamie a Wes sbližovali, oťukávali a dávali dokupy.
Přesto jsem si zamilovala i tento díl. Tady bylo skvělé osvěžení když se objevil Blake, v první chvíli mě tam strašně štval, nakonec mě neskutečně bavil!
Jsem moc ráda, že to mělo konec, jaký mělo. Oběma klukům jsem přála všechno štěstí a pochopení světa.
Oceňuju, že se tu autorky zabývají tématem homofobie. Božééé, je 21. století, lidi proberte se :)
Za mě lepší než první díl! Wes je stále moje jednička. V knize je zmíněno několik vztahových a životních obtíže, které jsou napsané vcelku uvěřitelně. Nechybí ani něžnosti a erotika.
(SPOILER)
Po skvělém prvním díle tu máme díl druhý.
Naši hoši se přestěhovali do Toronta. Jamie dal přednost kariéře trenérské před brankářskou a šel za mužem svých snů.
Wes je hvězdou hokejového týmu Toronta. Nicméně chce rok počkat, než společný vztah přiznají. Z tohoto důvodu se tváří, že jsou jen spolubydlící.
Kluci se potýkají s problémy společného bydlení, skrývání svého vztahu... A až vše praskne, tak se musí vyrovnat i s tímto problémem a hlavně mediální pozorností, která je jim oběma věnována.
Líbila se mi Jamieho rodina i nová postava Blake. Blake je Wesův spoluhráč, soused. Pěkně vlezlej soused a kámoš.
A okolí? Opět mají všichni pochopení - spoluhráči, trenéři, zaměstnavatelé. I když zaměstnavatele chápu - bylo to i v knize uvedeno - v dnešní době je diverzita potřeba. :)
Je fajn, že autorky napsaly i další díl. První díl skončil tak, jako končí snad všechny romantické příběhy. Druhý díl je takový "milujeme se, budeme žít spolu a jak to bylo dál" aneb mráčky v ráji.
Tato kniha se mi zdála maličko slabší. Mně se zkrátka líbila ta část se sbližováním...
Recenze na celou sérii!
Série HIM sleduje vztah dvou nejlepších přátel "Wese" Wesleyho a Jamieho. První kniha On zachycuje jejich postupné sbližování a vyrovnání s láskou ke kamarádovi. Druhý díl My pak ukazuje, jak skloubit fungování vztahu s tlakem veřejnosti, profesionálním sportem a osobními nejistotami.
Wes a Jamie jsou prostě dokonalá dvojka! Od první stránky mezi nimi jiskří neskutečná energie, ať už jde o přátelské popichování, hrají hokej nebo řeší vážnější momenty. Jejich vztah působí přirozeně a vše plyne postupně – od přátelství, přes nejistotu až po hluboký vztah. Líbí se mi, že autorka dokázala skvěle vystihnout rozdíly mezi Wesem a Jamie, ať už se to týká zázemí (miluju Jamieho rodinu) nebo povahy. Dohromady ale fungují perfektně.
Kniha obsahuje hodně intimních scén, ale jsou napsané s citem (nepůsobí lacině či nepřirozeně a mají opravdovou emocionální hloubku). Jamieho objevování vlastní sexuality je napsané citlivě a realisticky.
Příběh se točí hlavně kolem hlavní dvojici, takže vedlejších postav tu není mnoho, což je možná trochu škoda. Na druhou stranu, pokud byste chtěli víc, rozhodně doporučuju i další knihu ze stejného světa – Hodnej kluk .
Celkově je série HIM skvělou volbou pro všechny milovníky MM romancí. Autorky vytvořily uvěřitelný příběh, který dokonale kombinuje romantiku, přátelství a hokejovou atmosféru.
Pokračování ve stejném duchu jako u prvního dílu, možná i o chloupek lepší. Jamieho koučování mladých kluků je hodně dobrý motiv, ten mě moc bavil.
O Wese člověk nemusel mít strach, ten dovede zkušeně a prostořece odpálit každého homofoba, a taky to po celý díl statečně činil, včetně závěrečného zúčtování s rodiči.
Tentokrát je více zápletek než v prvním díle, všechny jsou podány uvěřitelně, čtivě, bez nějakých afektovaných zvratů nebo bombastických dramat v ději. Klasické „méně je někdy více“.
Pěkné pokračování Jamieho a Wesova příběhu. Dějově malinko prázdnější než předchozí díl, za to se do popředí stále více dostává roztomilouš Blake a na jeho šťastný konec se moc těším.
Určitě doporučuji přečíst, je to velmi poučné pro všechny.
Líbí se mi, že kniha je jedna z těch realističtějších, co se týče vztahů v NHL. Zvrat nečekaný a skvělý. Kniha mě velmi bavila a určitě doporučuji přečíst.
Na konci prvního dílu to vypadá na "a žili šťastně až do smrti". Druhý díl navazuje a ukazuje jak každodenní realita ovlivňuje vztah Jamieho a Wese a že vše není jednoduché a zalité sluncem. Oba skrývají kvůli Ryanově kariéře svůj vztah a před světem se prezentují jako spolubydlící. Čím déle to trvá, tím je to obtížnější. Oba se díky tomu nedobrovolně izolují před ostatními, komplikuje jim to navazování přátelství, protože nechtějí svou situaci vysvětlovat a do života se jim nabourá Blake, Wesův spoluhráč, který se přistěhoval do stejného domu a soukromí rozhodně neuznává (a ovce :-)). Když Jamie onemocní, někdo je s Wesem v nemocnici vyfotí a vypukne mediální smršť a jejich vztahu to taky nepřidá.
Za mě moc příjemné pokračování, které ukazuje narušení soukromí, nutnosti se obhajovat nebo vysvětlovat. Ale taky přátelství a podporu. Čtivé a dobře napsané. Doplněné (obrovskou) špetkou humoru Blakea.
(SPOILER) Druhý díl ze série On, už nebyl tak zajímavý a napínavý jako první díl, přesto jsem si čtení moc užila. Knížka jako taková se mi líbila, jednalo se o témata jako práce, utajení vztahu, reakce ostatních na jejich společný život a také nemoc Jamieho, která vypadala v jeden moment pro Wese velmi těžce. Ale spolu vše přečkali a byli spolu. A svůj vztah potvrdili i svatbou. :')) Dávám 3*, protože první díl se mi líbil víc.
Četla jsem protože první díl jsem si totálně zamilovala. I tahle kniha byla skvělá. Tematicky vážnější a již ne tak překvapivá.
Nejvíc jsem si oblíbila Blakea, který tomu dal šťávu i přes závažnost situace. Je otázkou, jestli by hokejové prostředí bylo opravdu tak otevřené tomuhle uspořádání. Ale kéž by tomu tak bylo.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
- My / daramegan.cz
- Předskokan románu Hodnej kluk / http://www.svet-mezi-radky.cz

80 %
77 %
Prečítané po rokoch a je to skvelé, dokonca sa mi viac páči ako prvá časť. Asi som trošku ovplyvnená seriálovým fenoménom Heated Rivalry, ktorý je super. Užila som si to parádne.