Pokrevní pouta

Pokrevní pouta https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82962/bmid_pokrevni-pouta-pokrevni-pouta-5WB-82962.jpg 4 1043 140

Pokračování Vampýrské akademie. Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí. Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Domino
Originální název:

Bloodlines , 2011


více info...

Přidat komentář

Kate3003
04.04.2024 4 z 5

Když booklab oznámil, že bude vydávat i Pokrevní pouta s novými obálkami od Adela Stopka byla jsem tou zprávou nadšená, protože Vampýrská akademie mě až na pár míst opravdu bavila a přestože Adrian tam nedostal tolik prostoru jeho postava mě zaujala.
Pokrevní pouta se tempem trochu liší od VA, protože Sydney je oproti Rose spíše přemýšlivý typ a než něco udělá dobře si promyslí jaké by to mohlo mít následky. Takže nečekejte bláznivé eskapády jako v VA, protože tady věci plynou o něco pomaleji. Pořád ale dost svižně na to aby si udrželi pozornost čtenáře.
Já si celkově Pokrevní pouta užila více než VA, protože mě víc baví hrdinové, kteří se nad svým jednáním logicky zamyslí než aby zkratkovitě jednali. I dialogy mi zde přijdou o něco lepší.
Zápletka příběhu má dvě propletené části, které jsou fajn zpracované a i když určitá část je naprosto průhledná a čtenář ji odhalí velmi brzy. Tak druhá část zápletky je skvěle zamotaná až do konce a já vůbec netušila, že se to odehraje právě takto.
Chemie mezi Adrianem a Sydney mě opravdu bavila a líbilo se mi, že Sydney byla k Adrianovi upřímná a nebála se mu říct do očí co si o některých věcech myslí. Jill mě svým chováním trošku rozčilovala, ale to už je asi úděl její rodiny.
Jsem velmi zvědavá jak si autorka poradí s příběhem dál a jak se to bude celé vyvíjet. Taky jsem zvědavá na další obálky, protože ty u VA byli nádherné, ale Pokrevní pouta je překonala.

VeDny
18.02.2023 4 z 5

Po Vampýrské akademii se těžko píše pokračování. Zatímco u VA jsem ani nedýchala a četla a četla, tady mi připadalo, že děj občas stojí. Pořád jsou na stejných místech, problémy se blíží velmi pomalu, řeší se poměrně nevýrazné malichernosti, Sydney dlouze řeší své vnitřní rozpolcení na několika frontách a vývoj postavy je střízlivě a realisticky pomalý a v neostrých obrysech, takže to pro mě nebylo takové "vzrůšo", jaké produkovala divoká Rose. (Syndey je sympatická v mnoha ohledech, oceňuji, jak je rozvážná, spolehlivá a kompetentní, velmi mi imponuje její nadšení pro vědomosti a její vzdělání, ale tento typ knih mě táhne spíše kvůli postavám jako je Rose, které jsem povahově na hony vzdálená, tudíž mě fantazie s ní více uchvacuje než s chladnější a "hodnou" Sydney, ke které se blížím spíše.)
Na druhou stranu mám velmi ráda autorčin styl. Adriana mám v oblibě už od VA a je milé sledovat, jak se hledá a dospívá. Svět dhampýrů a morojů se ještě více rozkrývá, což oceňuji, přišel mi dost zajímavý. Svět alchymistů je naopak jako drátem do oka, ovšem i on skrývá zajímavé postřehy a myšlenky. Navíc se objevují i známé postavy.


ElizPetrova
25.09.2022 3 z 5

Kniha má velmi pomalý rozjezd, téměř nic závratného se v příběhu nestane, nicméně i přesto byla pro mě aspoň natolik zajímavá, že mě nutila číst dál, abych zjistila, jak to nakonec dopadne. Sydney pro mě zatím postrádá jakékoli osobní kouzlo, Jill mi většinu času lezla na nervy a měla jsem chuť ji něčím praštit. Autorčin styl psaní se mi líbí, kniha se čte rychle, Vampýrskou akademii jsem si docela nakonec oblíbila, takže i její pokračování si přečtu. Snad se v dalších knihách rozjede více akce.

LanaBear
19.07.2022 5 z 5

Pokrevní pouta mě překvapila. Čekala jsem, že jako většina komentujících budu nadržovat spíše VA, ale opak je pravdou.

Tam, kde Rose byla nezkrotná a impulsivní, je Sydney racionální a logická. Kde Rose jednala, Sydney přemýšlela. Dialogy jsou také mnohem lepší než v VA, nejsou tak dětské a naivní. A chemie mezi Adrianem a Sydney je pozvolná, ale právě proto tak uvěřitelná.

Zároveň si myslím, že kdybych četla PP v nějakých 14-15, ztotožním se s většinou komentářů a Rose mi bude bližší. Jakožto vysokoškolačka naopak vydvihuju vyspělou Sydney, její touhu po studiu na univerzitě a skvělou profesorku.

Twinny
21.02.2022 4 z 5

Vampýrskou akademii jsem četla před nějakými deseti lety a bála jsem se, že tohle nebude ono. Ale netrvalo dlouho a rychle jsem se začetla. Sydney je fajn a příběh se mi zatím líbí.

deedulka
03.09.2021 3 z 5

Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4 hvězdičkami. Jelikož z Vampýrské akademie jsem byla opravdu nadšená, tak jsem kvůli menšímu zklamání dala jen ty 3. Kniha mne do sebe nedokázala pořádně vtáhnout, chyběla mi tam Rose a Dimitirij, školní prostředí mne spíše odrazovalo a celkově to bylo většinou bez akce. Chyběly mi napínavé bitvy se Strigoji a pořádný náboj. Ale sérii chci dát určitě ještě šanci a třeba budou další díly akčnější.

vlkove
27.08.2021 4 z 5

Slabší než VA, ale i přesto doporučuji a těším se na další díly.

Chou
13.08.2021 4 z 5

Určitě doporučuji nejdříve pročíst sérii Vampýrská akademie. Její děj byl napínavější než u této série. Navíc na ni přímo navazuje a proto některé věci už v této knize nejsou vysvětleny.

cukrovka
06.08.2021 3 z 5

Vampýrskou akademii jsem nečetla, tak nemůžu srovnávat, ale tato knížka mě úplně nenadchla. 2/3 příběhu se vůbec nic neděje a až v poslední 1/3 je nějaká akce. Do dalšího dílu se přesto pustím, protože mě zaujali postavy, prostředí a vztahy mezi alchymisty a vampýry.

rosalindaaa
16.07.2021 3 z 5

Zatím se mi líbí víc série Vampýrská akademie, tak doufam , že mě další díl více nadchne ....

mysimas
12.03.2021

Po Vampýrské akademii obrovské zklamání. Minimálně do půlky knihy (kde jsem četbu vzdala) se nic neděje a Sydney zkrátka není ten typ, co dokáže podobné deficity vyvážit svým osobním kouzlem - na rozdíl od Rose, hlavní hrdinky VA, kterou se Sydney nejde nesrovnávat, obzvlášť pak ne po Rosině cameu.

Karoli282
02.03.2021 5 z 5

Po přečtení série Vampýrská akademie jsem rychle sáhla i po téhle sérii a musím říct, že jsem udělala dobře. Příběhy našich hrdinů zde pokračují, jen místo Dimitrije s Rose máme Adriana, Sydney, Jill a další. Tento díl je takový rozjíždějící. Seznámíme se s hlavními postavami, novou situací i prostředím. Dozvíme se také více o alchymistech. Vývoj vztahu Adriana se Sydney je pozvolný, těším se na další díly.

miluju_knizky
06.10.2020 5 z 5

super kniha❤❤

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Další podařená série od Richelle Mead. Četla jsem od ní všechno co vyšlo a vždycky se mi to líbílo :-) stejně jako u VA je to spíše pro mladší ročníky, ale to mi nevadilo :-) Jen mě mrzí , že jsem si to nemohla přečíst, když jsem já byla ten mladší ročník :-)

Leat
22.08.2020

Četla jsem hned po Vampýrské akedemii. Dočetla jsem a na další díl se nechystám. Je to pořád dokola.

sydneysage04
18.06.2020 5 z 5

Nejdříve jsem si myslela, že mě kniha nebude bavit, protože je o Sydney, kterou jsem ve VA moc nemusela. Mile mě ale překvapila. Každý díl jsem četla nejméně dvakrát, je to dokonce lepší jak VA.

Catyna
17.05.2020 5 z 5

Moc jsem se na pokračování těšila

Cress
09.04.2020 5 z 5

Na tuhle sérii jsem se těšila strašně dlouho, měla jsem vážně vysoká očekávání a nezklamala mě. Asi začnu postavama. Hlavními postavami byly vedlejší postavy z VA. Sydney, mladá alchymistka, která se dostala do problémů, protože pomohla Rose. Adrian, bývalý přítel Rose se zlomeným srdcem. Eddie, mladý strážce, který si velice váží přátelství. A nakonec Jill, mladší sestra Lissy, nemanželské dcery Erica Dragomira. Spousta lidí chce dostat Lissu z trůnu a jdou na to přes její sestru Jill. Proto se musí ukrýt a právě již zmínění tři lidé jedou s ní.
Asi nejzajímavější bylo vidět některé postavy z pohledu jiných postav. Abeho z pohledu Sydney. Více prostoru dostal i Adrian za což jsem moc ráda. Bylo vidět, že na něj hodně působí, co se stalo s ním a Rose.
Hlavní zvrat byl moc dobře promyšlený a Richelle Mead opět předvedla, že je opravdu dobrá spisovatelka. Já si nemůžu na nic stěžovat.

marianna7090
04.02.2020 4 z 5

Adrian. Adrian Ivaškov. Nič viac asi nemusím dodávať.
Ale nie, predsa len sa niečo nájde. Slabý rozbeh. Dlho mi trvalo sa dostať do deja. Ale nakoniec konečne prišiel zlom a naozaj som hrozne potrebovala zistiť ako to všetko skončí.
Takže zatiaľ dávam 4 hviezdičky a uvidíme ako sa to bude vyvíjať.

Audrina
27.12.2019 5 z 5

Po letech jsem se vrátila k Vampýrské akademii i k tomuto pokračování a i po té době se mi tahle série líbí víc než původní příběhy. Bude to zřejmě pro mě sympatičtějšími hrdiny, kteří se musí popasovat s novou várkou nebezpečných úkolů

Štítky knihy

upíři alchymie pro dívky

Autorovy další knížky

Richelle Mead
americká, 1976
2009  88%Vampýrská akademie
2011  92%Poslední oběť
2011  89%Pokrevní pouta
2011  82%Trápení
2010  91%Stínem políbená

Kniha Pokrevní pouta je v

Právě čtených9x
Přečtených1 711x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených183x
Knihotéce514x
Chystám se číst349x
Chci si koupit91x
dalších seznamech20x