Ready Player One - Hra začíná přehled

Ready Player One - Hra začíná
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119273/bmid_ready-player-one-AXq-119273.jpg 5 2618 2618

Ready Player série

1. díl >

Píše se rok 2045 a svět, utápějící se v energetické a ekonomické krizi, je velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny. Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich. A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace - tady už jde o život.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Jota
Originální název:

Ready Player One , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ready Player One - Hra začíná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (660)

PetraN15
22.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Úžasné! Tak tohle se mi hrozně líbilo. Už od začátku velmi čtivá a zajímavá kombinace informací a akce. Líbí se mi celá logika nápadu - hlavní hrdina, spolu s ostatními, žije v tak neutěšeném světě, že chápeme motivaci pokusit se vyhrát právě vyhlášenou soutěž ve virtuálním světě Oasis. Hra o vejce mě úplně vtáhla. Soutěž je nesmírně těžká a člověk se musí obdivovat inteligenci a znalostem hlavního hrdiny. Někdo tu zmiňoval, že v čase bídy je nelogické, aby všichni měli drahé vybavení na virtuální realitu. Ale musím trochu nesouhlasit. Jednak, jestli jsem to správně pochopila, ho neměl úplně každý a nebo měl nějaké staré, a také v rámci Oasis hlavní hrdina dlouho ani neměl peníze, aby mohl opustit planetu, kde je škola. Ale hlavně je to trochu jako to, že dnes má každý iPhone. Hrozně mě bavily ty různé zvraty, jako třeba když se Wade infiltruje do IOI. O tom by se dalo psát dlouho :) Jediná drobnost mi to maličko pokazila byla skutečná identita kamaráda Aeche. Jednak v dnešní době si člověk nepomůže, aby si nemyslel, že je to z "woke" důvodů, ale taky si myslím, že kluk prostě potřebuje mužského kamaráda a tohle je zklamání. Navíc to, že jí pomůže prezentovat jako bílý muž je s prominutím naprostá hovadina. Ale na odebrání hvězdičky to nebylo. Ale zkrátka celé to užití videoher, filmů, písní pro řešení těžkých úkolů, celý ten design v Oasis, celá tá "přesnost" popisu mě velmi bavily.

Patrochilles
07.07.2024 5 z 5

Film jsem ještě neviděla (ale jsou na něj dobré recenze, tak se možná mrknu), ale bude mít, co dělat, aby byl tak dobrý jako kniha! Vůbec jsem nečekala, že by se mi mohla až takhle líbit. Určitě doporučuji :)


kasparoza
07.07.2024 5 z 5

I já viděl film a teprve až potom se mi do ruky dostala kniha. A popravdě jsem si užil oboje. Skvělé čtení.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Jedinečné dobrodružství z READY PLAYER ONE pokračuje!

09.01.2023


Knižní novinky (12.3. - 25.3.)

07.03.2018


Hra začíná - dobrodružný thriller z blízké budoucnosti

23.05.2016


Citáty z knihy (5)

Posouvej se levou rukou, střílej pravou a snaž se zůstat naživu, jak dlouho to jenom půjde.


Teď musíš prožít zbytek života s vědomím, že jednoho dne umřeš a navždy zmizíš.


Holka, do které jsem se virtuálně zamiloval by klidně mohla být ve skutečnosti nějaký blb středního věku jménem Chuck s chlupatými zády a plešatou palicí.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2012 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Ready Player One - Hra začíná v seznamech

v Právě čtených47x
v Přečtených3 426x
ve Čtenářské výzvě460x
v Doporučených438x
v Knihotéce1 028x
v Chystám se číst886x
v Chci si koupit247x
v dalších seznamech22x