Barik05 Barik05 komentáře u knih

☰ menu

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Skvělé!

04.03.2021 5 z 5


Němý viník Němý viník Maureen Johnson

Bohužel mi to přišlo maličko slabší než první díl, který mě, na rozdíl od tohoto, bavil už od začátku. Křiváky jsem četla někdy před rokem a pamatuji si, že jsem z toho byla úplně unešená, a tak jsem se na pokračovaní hodně těšila. Abych byla upřímná, tak už si první díl zas tak moc nepamatuji, ale myslím, že se od Němého viníka výrazně lišil. Druhý díl má totiž hodně pomalý rozjezd, což mi úplně nevyhovuje. Ale asi od sté strany ani ne se tam konečně začalo něco dít a začalo mě to vážně bavit.
Tahle YA detektivka má skvělý styl vyprávění, krásnou atmosféru, kterou jsem si hned oblíbila, a děj je poutavý a tajemný, ale ne strašidelný. Musím vás upozornit, že to rozhodně nebude nic pro vás, pokud máte rádi něco krvavějšího. Tempo je spíš pomalé a na velké zvraty si musíte počkat, ale mně to vyhovovalo. Ale stejně si myslím, že už to na mě začíná být trochu moc dětské. Spíš než YA mi to zavání middle grade, ale je to na hraně.
Postavy mi sice nijak zvlášť nepřirostly k srdci, ale četlo se mi o nich dobře a neměla jsem s žádnou problém. Stevie mi už v prvním díle přišla fajn, ale mnohem víc jsem si oblíbila vedlejší postavy Janelle, Natea a Vi.
Když to vezmu jako celek, tak se mi to líbilo a doporučuji to, ale jak říkám; berte v potaz, že se to trochu naklání k middle grade. Hodně se těším na další díl a doufám, že brzo vyjde!

24.01.2021 5 z 5


Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Musím bohužel poznamenat, že jsem od této knihy čekala trochu víc. Bylo to sice moc dobré, ale četla jsem už i mnohem lepší knihy na válečné téma, doporučuji třeba V šedých tónech. Tohle bylo oproti tomu mnohem klidnější a nedonutilo mě to tolik přemýšlet.
Příběh mě ale upoutal a bylo hodně zajímavé přečíst si pro změnu něco z druhé strany, za to ode mě kniha dostává palce nahoru. Taky mi připadalo, že to bylo tak akorát dlouhé a nebylo to zbytečně natažené. Asi si nevzpomenu na žádnou scénku, která by mě vysloveně nudila. Jenom konec mi trochu neseděl, chápu, proč to tak autor napsal, ale já osobně bych to uvítala jinak, protože takhle to působilo trochu naivně a ne úplně reálně.
Postavy mi byly povětšinou sympatické a hlavní postava Magdy byla za mě vážně povedená. Četlo se mi o ní dobře a dokázala jsem se do ní vžít, což je hodně důležité.
Ostatní postavy byly fajn, ale bohužel mi žádná vedlejší postava nepřirostla k srdci.
Styl psaní se mi líbil a četlo se mi to rychle a pohodlně. Bohužel mě to ale nějak nezasáhlo a čekala jsem od toho trochu něco jiného.
Takže doporučuji, ale víckrát si to už asi nepřečtu.

05.11.2020 3 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Tuto knihu jsem dostala zdarma k nákupu, takže jsem pochopitelně nečekala, že by to mohlo být nějak výjimečně úžasné. Ale neuvěřitelně mě to překvapilo! Bylo to tak skvělé, že jsem se od toho vůbec nedokázala odtrhnout už od první stránky. Nebylo to vůbec složité na přemýšlení a děj nebyl zbytečně překombinovaný, což je velké plus, protože jinak většinou vůbec nemám přehled.
Hlavní hrdinka byla skvělá a moc sympatická, po celou dobu čtení jsem s ní soucítila a uměla jsem do příběhu skvěle vžít. Nepřipadala mi zbytečně ukňouraná, ani moc chladná.
A do kalifa Chálida jsem se nejspíš zamilovala, miluji komplikované postavy a on je napsaný velice dobře.
Takže druhý díl si určitě také přečtu a už se na to moc těším. Určitě doporučuji, přestože kniha nenabízí žádný složitý fantasy příběh a je docela předvídatelná, tak je to velice příjemné čtení a na oddech ideální.

22.04.2020 5 z 5


Dcera Sherlocka Holmese Dcera Sherlocka Holmese Leonard S. Goldberg

Tato kniha mě velice mile překvapila. Neměla jsem od ní velká očekávání a nejspíš proto se mi nakonec tolik líbila. Bylo to velice dobře a čtivě napsáno a četlo se to rychle, takže po technické stránce to bylo skvělé. Po příběhové stránce jsem z toho byla také nadšená, hlavní hrdinové byli skvělí i když mě místy vážně rozčilovali. Joanna se často chovala nepřiměřeně a občas mi připadalo, že je až neskutečně bystrá. Mělo to nejspíš navozovat atmosféru Sherlocka, ale mě osobně to spíš vadilo. Také si myslím, že Watson by toho po tolika letech s Sherlockem přece věděl více, ne? Ale tady ze sebe spíš dělal hlupáka.
Ale příběh mě moc bavil a byla jsem až do konce zvědavá jak se to celé vyřeší, takže celkově to ve mně zanechalo dobrý pocit a i přes nepříjemné chyby to bylo skvělé. Rozhodně doporučuji!

23.03.2020 4 z 5


Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem Henrik Tamm

Kdybych byla mladší určitě bych to zařadila mezi Top knihy, takže pro mladšího sourozence určitě super kniha třeba jako dárek.

13.02.2020 4 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Pokaždé na konci brečím jak želva! Je to neuvěřitelně nádherný příběh, který bych mohla číst stále dokola. Miluji tu knihu!

13.02.2020 5 z 5


Mauglí Mauglí Jan Hora

Toto je krásná kniha, ale připadá mi trochu surová. Příběh je sice zajímavý a originální, ale mě za srdce zas až tak moc nechytil. Je to škoda.

28.01.2020 3 z 5


Nevlastní sestra Nevlastní sestra Jennifer Donnelly

Wow, nemám slov. Celou knihu jsem přečetla jedním dechem a nemohla jsem se od toho odtrhnout. Fakt nemám slov tohle bylo tak dokonalé, tak hořké, tak děsivé a tak nádherné. Moc doporučuji, nejspíš to pro mě bude nejlepší kniha roku 2019. Úžasné!

27.12.2019 5 z 5


Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Hezký vánoční příběh, který vás příjemně naladí na Vánoce. Určitě moc doporučuji

14.12.2019 4 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Dokonalost, nemám slov. Jediné, co mě trochu vadilo byly Harryho pubertální výlevy, těch nemuselo být tolik. Jinak já to zbožňuju ❤️

05.11.2019 5 z 5


Magický náramek Magický náramek Natalja Ščerba

Jsem vážně zklamaná. Po přečtení Casodeju jsem se na to vážně těšila, ale bylo to fakt zklamání. Snad to vylepší druhy díl.

27.09.2019 1 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Taková příjemná fantasy jednohubka, která neurazi ani nenadchne. Pokud hledáte jednodušší a rychle fantasy čtení, tak je to určitě pro vás, ale nečekejte od toho nějaké zajímavé zvraty, intriky a podobně.

12.09.2019 3 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Super, nezklamalo mě to i když si musím stát za tím ze Kroniky Pozůstalých byly lepší.

22.08.2019 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Skvělé, ale konec mě trochu zklamal. Rozhodně doporučuji, tohle je prostě moje srdcovka.

01.08.2019 5 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Úžasné nevím či napsat. Příběh mě chytí za srdce a myslím ze jsem ho nečetla naposledy. Doporučuji, asi mi to přišlo i lepší než Hvězdy nám nepřály. Vážně skvělé.

25.07.2019 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Nic moc, ani jsem se nedonutila to dočíst. Přirovnání k Harry Potterovi je naprosto zcestné.

15.07.2019 1 z 5


Zářijová světla Zářijová světla Carlos Ruiz Zafón

Krásné, tajemné a zajímavé. Tuto knihu mi doporučila paní knihovnice a rozhodně nelituji že jsem dala na její doporučení. Rozhodně doporučuji.

09.07.2019 5 z 5


Zelenější tráva Zelenější tráva Františka Sylva Vokurková

Skvělá kniha, atmosféra z přímo sálá a příběh mě velmi zaujal. Občas jsem se v hlavní hrdince přímo viděla ☺. Skvěle popsaný svět "outsiderů" s knihou v ruce.
Autorku znám osobně a musím říct, že je to velmi milá a sympatická dívka.

02.07.2019 5 z 5


Koruna času Koruna času Natalja Ščerba

Čekala jsem trochu jiný konec a je pravda, že některé věci nebyly tak úplně dotáhnuté do konce. Ovšem to nic nemění na tom, že kniha byla naprosto úžasná! Stejně jako předchozí díly série. Moc jsem si tuto sérii oblíbila a těším se na další knihy od této autorky. Rozhodně 5* ale upřímně konec jsem si vážně ještě nedokázala srovnat v hlavě. Ale nebudu tady nic víc psát, protože bych mohla prozradit moc z děje. Takže můžu jen říct že rozhodně doporučuji.

25.06.2019 5 z 5