Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem

Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183674/nindza-timmy-a-honba-za-ukradenym-smichem-183674.jpg 4 21 8

Ve městě Elyzandrium, kde se bambusové mrakodrapy tyčí vysoko k obloze plné horkovzdušných balónů, žije kocouří vynálezce Timmy se svými kamarády norkem Šimonem a selaty Gasparem a Kašparem (kteří jsou vážně dobří v matematice). Jejich vzrušující dobrodružství začíná v jedné z temných uliček, kudy nesou čerstvě dokončený automatizovaný loupač pomerančů na opačný konec města, aby ho prodali tamnímu kupci. Po cestě je však okradou kančí bratranci Gráblovi. Naši hrdinové se rozhodnou postavit dalšímu páchání zla a také vypátrat, proč se děti z celého Elyzandria přestaly smát. S kouzelnými přístroji hračkáře Alfréda se ze čtveřice stane odvážný gang nindžů bojujících se zločinem. Napínavý příběh Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem si vychutná celá rodina. Je prvním ze série o tomto neohroženém kocourovi a jeho mazaném nindžovském gangu.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , B4U Publishing
Originální název:

Ninja Timmy and the hunt for the stolen laughter , 2011


více info...

dr.horrible
dr.horrible
30.01.2022 3 z 5

Nejak sa stalo, že som sa dostal ku detskej knižke. Pokúsim sa nebyť moc kritický. Ilustrácie sú nádherné a celkové temné ladenie do fialových a tmavomodrých odtieňov vytvára kúzelnú atmosféru rozprávky na dobrú noc. Postavy perfektné, hlavne (všetkých) záporákov by som si kludne pozrel aj na striebornom plátne. Problémy som s tým mal len dva: Zaprvé, je to moc komorné. Z Elyzandria neuvidíme takmer nič, kresby aj text sa zameriavajú výhradne na konkrétne scény, a mimo úvodných a záverečných “obalových” dvojstránok nám neukážu žiadne celky. Postavy prídu a sú, väčšine z nich nepredchádza žiadny dej. Tammov svet je moc malý. Podruhé, a neviem či to bola chyba českej verzie, alebo už pôvodného vydania: Všetky, doslova všetky obrázky predbehne text o jednu alebo dve strany. Bol to úmysel?

téravokudlaná
téravokudlaná
31.01.2021 5 z 5

Pěkná knížka , četla jsem před pár lety a ráda se k ní vracím :)


renisla
renisla
27.10.2020 5 z 5

Skvělá kniha nejen pro kočkomily :) Četly jsme se synem před spaním.

Barik05
Barik05
13.02.2020 4 z 5

Kdybych byla mladší určitě bych to zařadila mezi Top knihy, takže pro mladšího sourozence určitě super kniha třeba jako dárek.

musska
musska
10.05.2019 5 z 5

Tohle je jedna ze dvou knih, které máme z knihovny půjčené potřetí. Kromě ilustrací, ty nás nalákaly hned, máme moc rádi příběh nesmělého, ale statečného kocourka...bez zkušeností se z něj stává nindža odhodlaný bojovat s šířícím se zlem......navíc je vše opředené kouzly a kamarádstvím...tomu se ani napotřetí nedalo odolat. A k tomu - my prostě máme rádi kočky :)

RenoPi
RenoPi
04.01.2019 3 z 5

Další jedna z mnoha knížek pro večerní hlasité čtení malému na dobrou noc. I když ono to k pohádce, při které by se dalo příjemně usínat, má trochu daleko. K podobnému typy knížek mám trochu chladnější vztah, ale nejsem to já, kdo si vybírá. Je fakt, že ilustrace jsou nádherné a reklamní štítek, že kniha je od spolutvůrců Shreka, je na místě. I překlad Radky Knotové je více než povedený a technické pasáže dopravních prostředků všeho druhu jsou přesně to, co dnešní kluky zajímá- balónoloď, zlí leguáni na chopperech a letadlo s křídly ptáka.

rarášek
rarášek
11.10.2018 5 z 5

Myslím, že na takové knížky ještě nejsem moc stará :D V příběhu jsou hlavními postavami kocour Timmy, norek Šimon a prasátka Kašpar a Gaspar. Ti se setkají s hračkářem Alfrédem, jehož hračky jsou kouzelné. S jeho pomocí a s kočkou Florentinou se stanou nindžy, kteří chrání slabé a snaží se zabránit, aby všem dětem v Elyzandriu zmizel smích. ❤️ Knížka má nádherný příběh, u kterého se můžete zasmát a určitě s sebou nese i nějaké to poselství. :) A navíc má naprosto úžasné ilustrace a ty předsádky jsou vůbec BOŽÍ!! :)

Nifredil
Nifredil
02.05.2015 3 z 5

Pro třeťáky a nebo už zdatné čtenáře ve druhé třídě by to mohlo být první setkání s fantasy knihou používající prvky steampunku. A setkání úspěšné. Nádherné obrázky ukazují celý svět Elyzandria jako smyšlený svět plný technologií. Knížka má jasný a pěkný příběh. Je vidět, že její autor má zkušenost s animovaným filmem. Celá totiž působí až skoro dojmem převyprávěného animovaného filmu. Zároveň je ale příběh dost komplexní na to, aby vyplnil pěkně knihu. Jazyk odpovídá schopnostem porozumět textu právě tak na úrovni druhého čtení. Snad jediná chyba je ale právě ta, že celý román opravdu působí jako přepis filmu do knihy, tak moc popisný je. Je to škoda a promarněná šance. Příběh sám o sobě by měl na víc.

Autorovy knížky

Henrik Tamm
švédská, 1972
2013  84%Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem

Kniha Nindža Timmy a honba za ukradeným smíchem je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce6x
Chystám se číst3x
dalších seznamech1x