AngeliS AngeliS komentáře u knih

☰ menu

Sežrali ho v Polynésii Sežrali ho v Polynésii Eva Talpová

Já nevím co říct. To bylo strašně divné. :D Asi jsem nikdy nečetla nic divnějšího. Naštěstí se vážně jedná o krátké povídky.
Popravdě jsem myslela, že se jedná o starší knihu. Pardon, ale ... asi nejhorší byla mluva teenagerky! Z toho mi krvácely oči.

19.02.2024 3 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Jako dobré, ale co dál? Kniha skončila a mně to bylo co? Jenom fuk. V podstatě mi přišlo, že šlo o nic.
Autorka je ale skvělá, vidno, že psát umí. Při popisech hájenky jsem cítila smrad a viděla, jak to je docela humus. Řízek bych si asi u někoho, kdo vleze do postele v holinách, nedala. Tyhle popisy fajn. Ale jinak proč? Přišli mi všichni nakonec moc přehrocení. Kdyby nebyli takoví blbci, nestalo by se nic. To by pak nebyl příběh, ale prostě mě nezajímali. Na stranu druhou to odsejpá, a není to vyloženě napsaná slátanina. Prostě, OK, fajn. A jdu od toho.

19.02.2024 3 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Toto je dílo, které se dotýká jednoho z nejtmavších období naší historie, a to s takovou intenzitou a emocionální hloubkou, že čtenář nemůže zůstat netečný. Příběh hrdinství a nezlomné lidskosti uprostřed nejextrémnějších podmínek přináší silný kontrast mezi krutostí a soucitem, temnotou a nadějí.
Čtení této knihy bylo pro mě osobně velmi náročné, nejen kvůli jejímu temnému obsahu, ale i kvůli způsobu, jakým autorka předkládá hrůzy, kterým byli lidé v těchto táborech vystaveni. Detailní popisy situací, které jsou natolik děsivé, že překračují hranice mého porozumění, mě nutily přemýšlet o hloubce lidského utrpení a zlu, které se lidé mohou dopustit.
Nejvíce mě zasáhly popisy, které se týkaly nejzranitelnějších - dětí, jejichž osudy byly vykresleny s takovou barvitostí a detailností, že to vyvolalo ve mně silnou emoční reakci. Tento aspekt knihy byl pro mě zvláště obtížný a vyvolával pocity úzkosti a znechucení.
Přesto je "Porodní sestra z Osvětimi" nesmírně důležitou knihou, která nám připomíná, jak důležité je pamatovat si minulost, abychom mohli lépe pochopit hodnotu humanity, odvahy a nezlomné síly ducha, i když jsou okolnosti sebevíc temné.

31.01.2024 4 z 5


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Tato kniha se mě pokusila přilákat zajímavým tématem, ale bohužel se mi její provedení nijak zvlášť nezamlouvalo. Příběh se většinou točí kolem hlavní postavy, která neustále opakuje "miluju tě", což vytváří monotónní a mírně únavný motiv. Je pravda, že občas kniha nabídne něco jiného, ale skutečný děj je zde vzácností.
Pokud hledáte oddechovku, může vám kniha posloužit – v tomto ohledu jí nelze upřít určitou relaxační hodnotu. Nicméně její obsah je z velké části omezen na popisné scény, které se někdy táhnou do nekonečna a ztrácejí svou poutavost.
Jde skoro o literární ekvivalent cukrové bomby, která vám může zkazit chuťové buňky.
Pokud jste fanouškem konkrétních a důležitých momentů v příběhu, doporučil bych čtenáři začátek, několik stran uprostřed a poté klidně konec. Zbytek knihy, bohužel, působí spíše jako výplň bez významného obsahu.
Celkově bych tuto knihu doporučila opravdu pouze těm, kteří hledají něco, čím zabít čas a nemají zrovna po ruce jiný zdroj zábavy. Existuje mnoho dalších literárních děl, která nabízejí hlubší a poutavější zážitek.

25.10.2023 2 z 5


Jedeme na dovolenou Jedeme na dovolenou * antologie

Na dovolenou jako prdel na hrnec! Super i na dlouhý let. :) Jsou to takové příběhy, které by klidně vydaly na knihu, ale přesto super. Paní s dětmi v autě, to jsem soucítila jako blázen a to děti nemám. Jenže takhle to prostě je. V jednu vteřinu vás dítě štve do nepříčetnosti a v druhou byste ho upusinkovali. To byl příběh jak o ničem a přitom o VŠEM. Ten se mi fakt líbil.

16.10.2023 4 z 5


Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

tak tohle byla jízda panečku! Fakticky jsem se nasmála. Skvělý, skvělý, skvělý! Tím víc, že mám babičku, která by rozhodně chtěla na Kubu a s dědou by si rozuměly strašně! Což je sice děsivé, ale zároveň by možná byla sranda. Další věc, takového Svaťu máme taky! A pasáže jsem příteli předložila a viděl ho tam! :D Dokonalý! Míšo Janečková, prosím jeďte ještě někam a pište! Miluju vás. Možná mě i vemte s sebou. :D
Přišlo mi, jak kdyby tam byly 2 vykradené scény z přátel. Ale takovou srandu vždycky život napíše, to prostě nevymyslíte. :D

16.10.2023 5 z 5


Kdo ti píše? Kdo ti píše? Dagmar Digma Čechová

Začnu tím, že se mi líbí obal. A tím to skoro končí. To bylo tak o ničem. Na dovolené jsem navíc tolerantnější, ale číst to doma, asi nedočtu. Bylo mi jasné jak to dopadne. A tak to přesně dopadlo, ba co hůř .. trapně pateticky. Zklamání až na půdu. Těšila jsem se na čtecí dovolenou a díky tomuhle! Jsem tomu moc nedala, až mě skoro otravovalo, že zase budu muset k nim do příběhu, který mě nezajímá. Všichni jsou padlí na hlavu. Nereálné, stupidní, povrchní. Dobře, ještě fajn bylo, že to bylo z pohledu všech. Díky. Tohle zpracování i časové skoky se mi líbily moc. To je vše. 3* jsou asi ještě moc, ale dočetla jsem, tak smolík.

16.10.2023 3 z 5


Mise Rio Mise Rio Petr Frey

Mise Rio je kompaktní kniha plná akce a napětí. Příběh sleduje ovdovělého architekta Henryho, který se musí postavit mafii a zachránit svou dceru. Strhující zápletky a rychlé tempo činí z knihy ideální odpolední čtení pro milovníky akčních příběhů.

31.08.2023 5 z 5


Rok v ráji Rok v ráji Sarah Goodwin

Za mě skvělý námět. To téma mě fakt pohltilo. Jenže, mylo to za mě takové nedotažené. Chybělo mi velké WOW. To zní nabubřele, ale cítím to tak. Možná je to i tím, že je to těžké téma. S plným žaludkem, v teple a mezi lidmi se mi to brble, že. :) Jenže. Tem příběh byl hlavně o ní , ale kdo ví jak jsem jí nefandila. Teď to nevypadá, ale vážně super kniha.

16.07.2023 4 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Ve výsledku je to o ničem! Nevim proč dávám pět hvězd!
Kecám, vím. Dala bych i sedm. Ten styl, jakým je to napsané mi prostě hrozně sedl.
A po dlouhé době jsem se u knížky fakt nahlas smála.
Asi jsou mi blízké vtipy jako polemizovat o tom, zda může ešus do kostela.
Nesnáším erotické scény a přesto mi tady nevadí, je to prostě sex, ne trapárna.
Jsou to myšlenkové pochody, a ty jsou skvělý. Rozumím tomu ale, že to nesedne všem. Ale mně tak moc, jak kdyby to napsala pro mě. (Ani náhodou o mně mimochodem.) :D

04.06.2023 5 z 5


Neil Armstrong Neil Armstrong Maria Isabel Sánchez Vegara

Pro malého čtenáře je tam dosti složitějších výrazů, které se mu těžko čtou. Ale na takové první čtení je to fajn a poučné. Ilustrace krásné.

02.06.2023 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Fuj! Strašně fuj!
Je to tedy tady na pomezí 5/4*. Ten konec už jsem přeskakovala. Ale ono to asi bylo tiiim, že jsem fakt chtěla už vědět.
Bylo to strašně opravdové. Víc než kdybych viděla film. Opravdu jsem vše slyšela, snad i cítila! Fakt humus! Bála jsem se. Jak mam teď asi usnout?

30.05.2023 5 z 5


Vyšetřování ztráty třídní knihy Vyšetřování ztráty třídní knihy Zdeněk Svěrák

Říkala jsem si, že to nebude ono, když to neuvidím jako divadlo. Ale ne! I k přečtení je to super. Samozřejmě si u toho i tak představuju hranou scénku.

28.05.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Dodnes to slyším hlasem naší paňčelky, jak to četla. Ona to uměla! Dala tomu ještě přidanou hodnotu. Už tak skvělému příběhu. Takže k ní cítím ještě takový kousek nostalgie. "Nakresli mi beránka."

28.05.2023 5 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Fuuuha teda!!! Chvílemi jsem mela strašnou chuť to otočit na konec, kdo ze je sakra ten vrah! Naštěstí jsem to neudělala. Ale nemohla jsem se od toho odtrhnout! Štvalo mě, že musím žít život a nemůžu číst. Skvělý!

27.05.2023 5 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Byl to takový velmi, velmi hluboký pohled do zákulisí. Do zákulisí jedné duše. Myslela jsem, že jel více v hodně tvrdých drogách. Čekala bych klasicky příběh. Peníze = drogy, party.
Ale ne. Je to v hlavě. A chápu ho. Ale je to konec? Zvládl to?
Za mě to skákalo až moc, často se vše opakovalo. Jiné knize bych to neodpustila.
Tohle jsem ale chtěla a musela vědět.
Nebylo mi při tom dobře. To se přiznávám.

23.05.2023 4 z 5


Kočka myši nenechá Kočka myši nenechá Marie Rejfová

Pardon, nemám k tomu moc co říct, četla jsem to, ale ta slova se mi vůbec nespojila v příběh. Asi ani netuším o čem jsem četla. Na mě moc jmen, postav, nuda. Neoslovilo mě to jednoduše.

19.05.2023 2 z 5


O mašince Tomášovi 02 O mašince Tomášovi 02 Wilbert Awdry

Je to tak jednoduše napsané, příběhy mají ponaučení, pěkné obrázky.

05.05.2023 5 z 5


O mašince Tomášovi 10 O mašince Tomášovi 10 Wilbert Awdry

Je to tak jednoduše napsané, příběhy mají ponaučení.

05.05.2023 5 z 5


Velká kniha o mašince Tomášovi Velká kniha o mašince Tomášovi Wilbert Awdry

Já osobně ji nemusím, ale to hlavně proto, že jsem ji musela číst stále dokola. Takže dětskýma očima hodnoceno rozhodně 5*.

05.05.2023 5 z 5