Mise Rio

Mise Rio https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513734/bmid_mise-rio-gNo-513734.png 1 33 16

Mise Rio série

1. díl >

Henry, ovdovělý architekt po padesátce, rezignuje na svou kariéru i celý svět. Musí ale napnout všechny své síly, aby zachránil dceru Pavlínu před mafií a jistou smrtí. Jenže to není vůbec jednoduché a klacky pod nohy mu hází nejen podsvětí, ale i policie a vlastní minulost. Podaří se mu rozkrýt mafiánské praktiky a uvidí ještě někdy svou dceru? Román Mise Rio je napínavá četba s překvapivými zápletkami, který jen tak neodložíte.... celý text

Přidat komentář

Radka.karasova
12.04.2024 1 z 5

Po dlouhé době kniha, kterou jsem měla problém dočíst. Styl vyprávění je na začátku zajímavý, ale pak mě začali z čtení vytrhovat chyby, přenudné pasáže a vlastně se pořád opakující situace jen z pohledu jiných osob, než se začalo něco dít. Navíc některé scény působili až tragikomicky. Měli asi působit dramaticky, ale to bychom musel být ve špatné filmu o mafiánech z 80. let.

Misa.Michalkova
22.03.2024 1 z 5

Na tuto knihu jsem byla opravdu zvedava. Protoze hodnoceni jsou extremni. Bohuzel musim souhlasit s tim, ze kniha je nedovarena. Uz po prvni tretine jsem se zacala extremne nudit, protoze se vse neustale opakuje dokola z pohledu ruznych postav. Navic dialogy, ktere obvykle pribeh posouvaji, byly extremne amaterske. Kdy naspoledy jste v knize cetli pul odstavce, kdy se jedna postava predstavuje druhe a pak treti? To vidam u svych zaku ve slohovych pracich, v knize bych to necekala. Nicmene popis prostredi byl krasny, jedine plus.


Veronika.malova
14.03.2024 1 z 5

Bohuzel dost zklamani, pribeh neodsypa, neustale se opakuje jedna zapletka dokola. Postavy mluvi jedna jako druha a nektere dialogy mi silne pripomeli tvorbu z Wattpadu.

Reny7
24.09.2023 4 z 5

Dočetla jsem. Byla jsem dost zvědavá, jak to na mě bude celé působit, po všech různorodých reakcích v diskuzi. Musím říct, že je to celkem originální debut. To, že měl korektor na pár místech asi špatné brýle, mně moc nevadilo. Příběh mě vtáhl a chvílemi jsem se cítila opravdu jako v Riu. Znalost toho místa se autorovi rozhodně upřít nedá, stejně jako vztahy v drogových kartelech a dalších skupinách (milice).
Konec příběhu je silný, a jak jsem zaznamenala, autor nyní píše jeho pokračování. Jsem na pokračování příběhu Pavlíny upřímně zvědavá a myslím, že nás čeká stylově vybroušenější druhá kniha.

ErikaJed
06.09.2023 odpad!

Naprosto souhlasim s B.kaspik.

ErikaJed
05.09.2023 odpad!

To fakt neslo docist. Posledni kapka byla, kdyz se modlila ke sve matce.

B.kaspik
04.09.2023 odpad!

Kniha se mi nelibila hned z nekolika duvodu. Chyby, spatna ctivost textu, postavy jedna jako druha. Na to jak je to kratka knizka, je neskutecne zdlouhava. Taky mi vadilo stridani pohledu postav.

Henry6
04.09.2023 5 z 5

Zdá se, že kniha Mise Rio budí trochu vášně. Svědčí o tom i známkování od pěti hvězd až po odpad. Od chvály po odsouzení. Dost se ale opomíjí ještě něco jiného. Kniha přináší nový pohled na současnou Brazílii, takovou jak ji moc neznáme. Nemusíte číst spousty bedekrů a autor vás provede Riem dnešních dnů během napínavých honiček a zákulisních jednání. Její hodnota je právě v tom.

Férově musím říct, že jsem našel několik věcí, které možná korektorovi utekly:
Avanida/Avenida
on vacation/on vacation
churascaria/churrascaria
Ale například
Antônio/Antonio, určitě chybou není. V prvním případě jde o nápis na vývěsním štítu baru, a ve druhém o jméno jednající postavy.
Také další uváděné příklady jsou většinou součástí typu slangu, kterým mluví postava.

Určitě to ale nejde shrnout, jako absenci korektury nebo to, že se kniha nedá kvůli chybám číst. To je nesmysl a snad i záměr.

Také střídání pohledů jednotlivých postav přináší čtenáři vysvětlení jejich motivů a jednání. Stejně tak vypadá promyšleně i střídání časů . Přítomný u thrillerové akce a minulý u flashbacků. Takže za mne je to určitě zajímavý nakladatelský počin, který možná nezapadá do něčích představ, ale na ceně mu to neubírá.

Belohlavek.D
02.09.2023 odpad!

Tolik chyb v knize, to je opravdu strašný. Jako by knihu před vydáním nikdo neviděl. Nedalo se to dočíst.

Pečenka
01.09.2023 5 z 5

Kniha má napětí od začátku do konce. Všechno a všichni mají svůj důvod. Příběh má spád, překvapivé momenty a nečekané zvraty.

AngeliS
31.08.2023 5 z 5

Mise Rio je kompaktní kniha plná akce a napětí. Příběh sleduje ovdovělého architekta Henryho, který se musí postavit mafii a zachránit svou dceru. Strhující zápletky a rychlé tempo činí z knihy ideální odpolední čtení pro milovníky akčních příběhů.

šneček
30.08.2023 4 z 5

Zajímavé, čtivé.
Netradiční prostředí, děj má spád, spousta akce, překvapivý závěr. Zhltnuto za jeden večer a byl to rozhodně příjemný zážitek.

Henry6
30.08.2023 5 z 5

Musím říct, že jsem nejdřív nevěděl, co si pod pojmem exotický thriller představit. Bylo to ale velmi příjemné překvapení. Poměrně krátké kapitoly jsou nabité dějem a nenechají vás moc vydechnout. Na poměrně malé ploše se toho děje hodně, a nechybí ani opravdu překvapivý závěr.

Takže, díky za to přenesení na jiný kontinent i pár magických prvků. Tato kniha je dle mého názoru překvapivá a výrazně jiná.

Berenice038
23.08.2023 1 z 5

Při ponoření se do stránek této knihy lze zaznamenat příslib literárního potenciálu a nápaditosti. Bohužel však zážitek z čtení ztrácí na lesku kvůli množství nepřehledných literárních chyb, které už jen doplňují chyby typografické. Absence korektury a jazykové redakce umocňuje tuto nekonzistentní atmosféru a narušuje příjemné ponoření se do děje. Slibný potenciál autorova vyprávění je zastiňován nejen chaotickým spletencem chyb, ale i neschopností zajistit minimální gramatickou úroveň.

V knize lze pozorovat neopodstatněné střídání pohledů postav (POVs), což způsobuje zmatek a narušuje plynulost vyprávění. Autor se zdá ztracený v této nesourodé směsi perspektiv, často bez jasného důvodu měnících se pohledů postav, což brání čtenáři hlouběji se vcítit do příběhu. Toto nedůsledné střídání POVs vyvolává dojem, že autor nemá pevný záměr nebo hlavní hlas, což komplikuje sledování děje a provázanost postav. Vše je pak ještě negativně umocňováno střídáním časů (1. osoba přítomného času, 3. osoba přítomného času, 3. osoba minulého času). Navíc všechny 1. osoby mluví naprosto stejně, nějakou verzí hovorového jazyka. Bylo by bývalo zřejmě lepší sjednotit vše pod jednu osobu, nejlépe jako hlas autora-vypravěče.

Množství překlepů, gramatických chyb, stylistických nedostatečností dovršuje chaotická práce typografická (nerozumím různým velikostem písma v názvech kapitol, na straně 80 pak například odsazení nové kapitoly dokonce splývá s předchozím textem).

Pár příkladů:

vylez/pomoh má být vylezˈ/pomohˈ
ubytovaní koně
zhluboka se napil
on vocation má být on vacation
Antônio/Antonio
Brasilia má být Brasília
churascaria má být churrascaria
skýtal se z něj pohled
Avanida má být Avenida
a tak dále a tak dále

Opravdu nebývale velký počet chyb pak završuje jedna naprosto nepochopitelná, a tou je neskloňování názvu města, ve kterém se příběh odehrává: "v Rio de Janeiro". V češtině máme několik možností: v Riu de Janeiru, v Rio de Janeiru, dokonce i v Riu de Janeiro, ale neskloňovat k nim nepatří.

Tato kniha bohužel působí dojmem nedokončenosti a uspěchanosti ve svém vydání. Je patrné, že nedostatečná pozornost byla věnována detailům a ladění textu. Nedostatek pečlivého propracování je znát nejen v obsahu, ale také ve formě, kde se nepřesnosti a typografické chyby stávají nedílnou součástí celkového dojmu. Čtenáři jsou tímto připraveni o plnohodnotný zážitek.

CELKOVÉ HODNOCENÍ: 5%/Berenika Silva

JanaJochova
22.08.2023 odpad!

Spojení Ria a ČR mi přišlo zajímavé, ale ta kniha působí nedotaženě. Je v ní neskutečné množství chyb. To přece není možné, že to prošlo nějakou korekturou.

lucakuca
04.05.2023 4 z 5

Teda. Příběh, který má ubohých 137 stran, a přitom panečku to frčí jak auta na dálnici.
Kniha mě hodně překvapila. Nemusí cákat krev, nemusím s hrdiny seškrabávat tekoucí mozky ze zdi či zkoumat sklepní natahováče na skřipec, stačí strach o osobu blízkou a napínák je na světě!
Ubohých 137 stran a dozvěděla jsem se úplně nejvíc! Děj má vlastnost, že není brutální, i když je o škaredých věcech. Prostě tak jak to je, bez zvýrazněných morbidit. Samozřejmě by to šlo a mohlo. Ale vlastně proč? Tam nejde o vězení ani o kartely, ale o otcovskou lásku.
Když jsem o knize vyprávěla, kolegyně mi říká: "Ježda, to musí být tlustá kniha."
"Ne, jsem někde na 50 straně."

Čtivé, napínavé a ten konec, pane Petře, nečekala jsem. Boba jo, ale Henryho...

Autorovy další knížky

Petr Frey
česká, 1957
2023  28%Mise Rio
2011  50%Marketingová komunikace: Nové trendy 3.0
2024  0%Msta v Riu

Kniha Mise Rio je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x