Kočka myši nenechá

Kočka myši nenechá
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440607/bmid_kocka-mysi-nenecha-JbR-440607.jpg 4 198 198

Josefína Divíšková série

< 6. díl >

Do městečka Brod přichází jaro a Josefína Divíšková hodlá malovat. Plány jí však překazí neočekávaný příjezd syna Vincenta a jeho podivínského kamaráda Kamila. Ve vile nastane poprask, a když se ještě k tomu v místním pivovaru stane zločin a na scéně se objeví komisař Tvrdík, dny klidné dovolené nenávratně končí. Proč byla mrtvola nalezena zrovna ve spilce? Kdo se pokouší sabotovat výrobu piva? Proč se po městě pohybuje vzteklý zubař? A jak se vším souvisí krádeže v hotelu U Křepelků a osoba krásné paní sládkové? Svérázná učitelka Josefína musí řešit dilema – zda je snesitelnější rodinný život ve vile ve společnosti potrhlých příbuzných, nebo policejní vyšetřování po boku nesnesitelně přitažlivého komisaře Tvrdíka.... celý text

Přidat komentář

Snílek1980
08.07.2024 5 z 5

Další z úžasných dobrodružství svérázné Josefíny. Bavila jsem se jako vždycky. Na jednu stranu jsem byla zvědavá, kdo zločin v pivovaru spáchal, na druhou stranu jsem se děsila, že už bude knížky konec. K sympatickému Tvrdíkovi a jedinečné učitelce Josefíně přibyl ještě tvrdohlavý voříšek, který je samý průšvih úplně stejně, jako jeho panička. Tahle trojka rozhodně nezklame.

rafan65
17.06.2024 5 z 5

Opět dobře napsané čtení které nepostrádá spoustu humoru. Josefína je prostě skvělá a její sestra Miroslava tvrdí muziku. Jediné co mě v tomto případě chybělo je Miroslavin manžel Karel který tvoří rovnováhu mezi těmito dvěma ženami. Všechny postavy těchto případů mají svůj jasně daný charakter a dohromady tvoří rovnováhu kterou musí čtenář ocenit. Moc se těším na další příběh, určitě to bude stát za to.


bookie25
30.05.2024 5 z 5

Šestý díl a pořád mě to baví. Potřeštěná Josefína v roli detektiva amatéra i komisař Tvrdík, strážmistr Švec, nerudná sestra Miroslava a celé městečko Brod. Velkou devizou této série je humor. Alespoň pro mě. Nevzpomínám si, kdy jsem se u detektivky tak často a od srdce zasmála. Nejsou tu žádné psychologické manévry, nejsou tu žádní tvrďáčtí policisté s rozervanou duší, co je právě pustili z psychiatrické léčebny (i když i Tvrdík se umí poprat) a se sklonem k alkoholismu. Josefínina láska k vínu se nepočítá. Mám ráda tyhle „cozy mystery“, které plynou s úsměvem. Mám po přečtení příjemný pocit, že spravedlnosti bylo učiněno zadost a hlavní hrdinové to přestáli bez ztráty kytičky. Nemusí se mi zdát o psychopatickém vrahovi, který mě čtvrtí ve vaně. Raději se půjdu začíst do dalšího dílu se sklenkou dobrého moku v ruce. A člověk se i poučí. Neocenitelné rady Josefíniny babičky mají své kouzlo…

gabriela8704
26.03.2024 3 z 5

Takové klidné rychlocteni. Chvilku trvá než se zakousnete a pak knihu nepustite.

Honey0105
30.10.2023 4 z 5

Zase nálož zábavy. Autorka mě opravdu baví. Knihu jsem navíc poslouchala v audiu a je velmi dobře namluvená. Ideální oddechovka na noční. Tenhle díl mě zase nadchnul. Rozhodně bavil Kamil i Vincent. No a Dostálovic kluci, ty bavěj každý díl. Samozřejmě nemůžu opomenout Tvrdíka, který nesmí chybět (bez něj by to nebylo ono). Určitě se těším na díly další.

knihovniceS
18.09.2023 3 z 5

Kočka myši nenechá
Pivní detektivka, nenáročné čtení kořeněné jemným humorem. Nenadchne ani nezarmoutí. Dá se číst a dávám 3 hvězdy.

AngeliS
19.05.2023 2 z 5

Pardon, nemám k tomu moc co říct, četla jsem to, ale ta slova se mi vůbec nespojila v příběh. Asi ani netuším o čem jsem četla. Na mě moc jmen, postav, nuda. Neoslovilo mě to jednoduše.

Lenndy
14.11.2022 4 z 5

Příjemné oddechové čtení,s dávkou humoru a skvěle načtená audiokniha od Zdenky Volencové-Žádníkové.

Kackac77
26.10.2022 4 z 5

Další kniha v sérii...co k tomu říct?! Opět sympaticky ztřeštěná Josefína, správňák komisař Tvrdík, a spousta dalších postav...prostě fajn oddechovka

Johny_H.
23.10.2022 3 z 5

Není to špatné, ale jde jí lépe když se zaměřuje na dvě tři postavy tady je to opravdový guláš a pokud si nepomatujete 10 a více jmen jen kvůli 247 stránkám tak jste v háji stejně jako já. Nejhorší na tom je, že spoustu příběhů nemá vliv na konečný případ. Kolem jedné vraždy dá rodinné trable druhé rodinné trable romanci svého syna a synovce vydírání loupeže atd. Stane se tu moc věcí lépe zaměřit se na jeden případ a nedělat takovou motanici.

marwinmh
13.10.2022 2 z 5

Tentokrát bohužel jedno velké NE. Nemohla jsem se začíst, v dialozích jsem se ztrácela a celkově mi všechny postavy přišly jakoby na něčem celou dobu "ujížděly". Autorka to umí lépe.

janina66
02.10.2022 5 z 5

Přečteno za 1,5dne. Josefina mě baví i její všetečnost strčit nos do všeho. Skvělý humor. A závěrečné posezení na židlích na zahradě a s bábovkou, to jsem se třískala smíchy.

Honzin
01.10.2022 4 z 5

Nevím, ale při čtení série "Josefíny" mi došlo, že jsem vlastně nikdy žádnou knihu autorky neviděl v kamenném knihkupectví. První (netuše o Jozefíně vůbec nic) jsem si objednal na e-shopu, další v knihobotu a ostatní půjčil v knihovně.
V této knize mi mimochodem přišla docela sympatická i Miroslava.

renefer
21.09.2022 3 z 5

Tak jsem přišla této spisovatelce celkem na chuť. Poslouchám jako audio při práci, člověk nemusí mít strach, že o něco přijde. Navíc je to perfektní relax, prokládám si tím totiž sérii od Cartera :)

moničina
20.09.2022 3 z 5

Dalo sa. Netradičné prostredie, netradičná i keď dosť umelá posobiaca akcia na záhrade Dostálových . Dobre a vtipné vykreslenie rôznorodých postav, i keď, čo sa týka počtu postáv, niekedy je menej viac. Opäť, autorka mala vynechať tie nasilu pósobiace prekáračky medzi Jozefinou a Tvrdíkom, bolo to nevierohodne a opäť, ziadna chémia medzi nimi.

konicekbily
13.08.2022 4 z 5

V pivovaru existují roury
a jimi teče pivo.
Po vraždě jedné coury
bylo v Brodu živo.
Knížka pěkná byla
rychle odskakoval děj,
Josefína nám vše vysvětlila,
autorko - příběh další přichystej!

katallinka
13.08.2022 3 z 5

Opět příjemná oddechovka. Nicméně případ mě tentokrát moc nebavil, ale Josefína je stále vtipná a policejnímu sboru leze dál na nervy, a to mě na této sérii baví nejvíce.

Acnaj
12.06.2022 3 z 5

Zábavné čtení na víkend...

Hrabalka007
16.05.2022 4 z 5

Dobrá oddechovka.

Vesmich
07.05.2022 4 z 5

V tomto příběhu jsem čtenářsky narazila na limity hlavní postavy. Zatímco slečna Marplová, dáma v letech, nemusí procházet téměř vůbec žádným vývojem a funguje to, u Josefíny to nefunguje. Její stále stejné všechno mě tentokrát nudilo téměř od začátku, až to přešlo do lehké averze! Což mě překvapilo, protože sérii čtu celou a rozhodně je to čtení zábavné a příjemné a Josefína mi byla vždycky sympatická. A tady najednou ne. Takže jsem to víc zkoumala, proč to tak je, když ona je přeci stále stejná..a ono právě proto. Příběh je jinak nápaditý, všechno kolem také, jako vždycky.