Anežka524 Anežka524 komentáře u knih

☰ menu

Skin Skin B.B. Easton

Celou sérii jsem četla v angličtině a můžu jedině doporučit!
Není to typická romanťárna s perfektním hrdinou a naivní, krásnou hrdinkou, takže jestli vyhledáváte právě knížky tohoto typu, od Skin dejte raději ruce pryč. Pokud máte rádi neotřelé, originální knihy o dospívání s hl. hrdinkou, která se teprve hledá a s romantikou, která vlastně ani romantika není, je tahle knížka skvělým výběrem.

19.06.2020 5 z 5


Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Lepší než první dva díly, ale pořád ne skvělé.
I přes to, že byly postavy sympaťáci, nefungovalo to. Alespoň podle mě. Co mi vadilo, bylo, že byla Sawyer uplně jiná, než v předchozích knihách. Stejně tak Issac. Zdálo se mi, že ta jeho "proměna" trvala nějak krátce. Na začátku byl popsaný jako stydlivý kluk co se pořád červená, a najednou BUM a je z něj úplně jiný člověk. A stejně jako v předchozích dílech, i tady měly postavy temnou, smutnou minulost se kterou se horko těžko vypořádávají ... Nešlo to jinak, než kroutit nad tím oči.

19.05.2020 3 z 5


Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Nebylo to špatné ale...
Něco tomu chybělo. Navíc mi v knihách hrozně vadí, když mají obě postavy nějaký "hrozný" problém, se kterým se prostě nemůžou tomu druhému svěřit. Takhle to už bylo v 1. díle a vytáčelo mě to...Nechápejte mě špatně, je fajn, když mají postavy hloubku a minulost, ale tohle bylo neskutečně otravné.

19.05.2020 3 z 5


Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Já tak nějak nevím... Vzhledem k silnému obsahu cítím, že by se mi kniha měla líbit, měla bych z ní být nadšená, ale bohužel, nadšení necítím zdaleka. Kniha není špatná, je vážně skvěle napsaná, neměla jsem vůbec problém se začíst. Největší problém je podle mě plochost příběhu. I přes to, že postavy byly sympatické, nedokázala jsem se přimět, aby se mě jejich příběh dotkl nějak víc. Čtení ale nelituji.

07.03.2020 3 z 5


Krvavý lístek Krvavý lístek Crystal Smith

No tak to bylo docela zklamání.
Po přečtení všech nadšených recenzí jsem měla celkem vysoká očekávání, která se bohužel nenaplnila. Kniha nebyla špatně napsaná, příběh je taky originální. Největší kámen úrazu jsou tu pro mě postavy. S žádnou jsem si nedokázala utvořit citový vztah, bylo mi jedno co se jim stane. Dokonce mi bylo jedno, když některá postava umřela, což já většinou nesu špatně. Hl. hrdinka nebyla nejhorší, ale byla hloupá až to bolelo. Naštěstí příběh skončil celkem uzavřeně, takže se nemusím pouštět do pokračování...

24.02.2020 3 z 5


Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Překvapivě skvělé. Ani jsem nedoufala, že by se mi tato kniha mohla tak moc líbit. Je to už dlouho co jsem četla autorčinu jinou knihu-Nebe je všude, která se mi nelíbila vůbec, právě proto jsem se čtením téhle tak dlouho otálela. Jsem ale moc ráda, že jsem knize dala nakonec šanci.Co si budem, téma není zrovna nejoriginálnější, ale to mi ani trošku nevadilo. Myslím si, že hlavním tahákem příběhu jsou především postavy, které si prostě nejde nezamilovat. Není to ovšem proto, že by byli bez chyby, právě naopak. Nejspíš proto jsem si je tak moc oblíbila. Obě romantické linky byly taky skvělé, ani se nedokážu rozhodnout, která se mi líbila víc. To velké rozuzlení na konci, mě sice moc nepřekvapilo, ale vzhledem k tomu, jak moc jsem si čtení užila to autorce prominu. Rozhodně doporučuji!

15.02.2020 5 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Je to dobrá knížka. Ne moje nejoblíbenější, ale dobrá. Je to originální, dobře napsané a postavy skvěle propracované. Ale co je nejhlavnější, kniha má skvělou myšlenku. A ač to není přímo romantická knížka, romantická linka je úžasná. Doporučuji.

04.02.2020 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Hodnotím celou sérii.
Tato fantasy série určitě patří mezi to nejlepší, co můžou česká nakladatelství nabídnout. Je to skvěle napsané, svět úžasný a postavy na jedničku. Podle mě jsou postavy to, co knihám přidává na kvalitě. V prvních 2 dílech stojí za zmínku jen Cealena, Dorian a Chaol. V těch dalších se ale objeví mnohem více skvělých postav, které si určitě získají srdce každého z vás. Jediné co bych všem knihám této série vytkla je určitě jejich délka. Myslím si, že každá by klidně mohla být o čtvrtinu kratší a nic by se nestalo. Ale to je samozřejmě jen můj názor. Pokud jste se do Trůnu ze skla ještě nepustili, určitě byste měli. První dva díly jsou sice pomalejší a ne tak dobré jak ty zbylé díly, které jdou už trochu víc do hloubky, ale určitě nebudete litovat!

09.01.2020 4 z 5


Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Už dlouho jsem z knížky nebyla tak zklamaná... Po přečtení 1. dílu jsem ihned sáhla po pokračovaní a byla jsem zvědavá na osudy hlavních i vedlejších postav. Ze začátku jsem si myslela, že bude tento díl ještě lepší než ten první, mýlila jsem se. Chování postav, hlavně Lily, mě absolutně znechucovalo. Už dlouho jsem nečetla o tak moc zákeřné, sobecké a zlomyslné postavě jako byla právě ona. Což mě dost mrzelo, protože v prvním díle jsem jí měla ze všech postav nejradši. Od poloviny knihy jsem se musela nutit, abych jí vůbec dočetla. Poslední čtvrtinu jsem jen v rychlosti projela. Popravdě ani nevím, jestli budu ve čtení této série pokračovat...

03.12.2019 2 z 5


Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

První díl této série se mi líbil a to především díky skvělému psaní autorky. Kniha byla velmi čtivá, prakticky se četla sama. Dokonce jsem si i oblíbila i postavy, o kterých ostatní psali, že je štvaly.(Po přečtení druhého dílu však musím s názory na postavy souhlasit...) Příběh to byl moc pěkný, i přes to, že tam nebyla žádná akce, moc mě to bavilo.

03.12.2019 4 z 5


Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

Jednoznačně lepší než 1. a 2. díl. Pořád ale ne úplně skvělé. Zdá se mi, že knihy z této série jsou zbytečně moc dlouhé, vůbec nic se v nich neděje . Myslím si, že by jim prospělo, kdyby byly alespoň o 100 stránek kratší... Navíc mi přišlo zvláštní, jak rychle se Zsadist dokázal změnit. A vážně, vážně nesnáším kapitoly z pohledu bezduchých.

28.11.2019 3 z 5


Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Určitě lepší než 1. díl. Stále to ale nebylo perfektní. Mary byla většinu času na ránu. A i tady bych uvítala více akce a kapitoly s bezduchými mě taky nudily...

28.11.2019 3 z 5


Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

No já vám nevím... Neříkám, že to bylo špatné, ale něco tomu chybělo. Chápu, že je to odpočinkové čtení, i přesto by to určitě chtělo více akce, propracovanější děj a kapitoly z pohledu bezduchého bych úplně vyškrtla.

28.11.2019 3 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Líbilo se mi to. Mělo to vše, co jsem od knihy očekávala. Musím se ale přiznat, že mě kapitoly z pohledu Niny moc nebavily, i když je to skvělá postava, stejně tak Hanne, Arik a Leoni. Nejspíš to bylo příběhem, který mě nezaujal tak jako příběh Zoji a Nikolaje.

18.11.2019 4 z 5


Zahrada kouzel Zahrada kouzel Sarah Addison Allen

Ta knížka byla jednoduše kouzelná.
Kniha měla vše, co jsem od ní očekávala: Čtivý jazyk, skvělé postavy, originální námět. Skvěle popsaná romantická linka je už jen třešnička na dortu. Určitě jsem tuto knihu nečetla naposled.

11.11.2019 4 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Bylo to dobré!
S Colleen Hoover mám jako s autorkou zvláštní vztah, některé její knihy se mí líbí moc, některé vůbec. Jsem moc ráda, že tato kniha se řadí k těm oblíbeným. V podstatě není nic, co bych knize vytkla. Byla tak akorát dlouhá, byla čtivě napsaná a postavy, ač s hodně chybami jsem si oblíbila. Jejich přemýšlení, chování, a pocity byly tak opravdově vykreslené, že jsem to vše prožívala s nimi. Není to zrovna lehké čtení, je to vlastně dost depresivní, i přes to ale tuto knihu doporučuji.

10.11.2019 4 z 5


Společnice Společnice Lesley Pearse

Moc pěkná kniha! Hl. hrdinka, ač dost naivní, je sympatická. Projde si během knihy neuvěřitelným vývojem, že ji prostě musíte držet pěsti. Vedlejší postavy jsou taky skvělé. Styl psaní velmi čtivý. Rozhodně doporučuji.

08.11.2019 4 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Celá série patří k mým nejoblíbenějším knihám vůbec! Není tam nic, co by se mi nelíbilo. Má vše, co by měla kniha tohoto žánru mít. Skvělé postavy, příběh, styl psaní, atmosféra. Jednoduše všechno! Alexandr je skvělý, Taťána ještě lepší. Obě postavy si během prvního dílu, vlastně celé série projdou neuvěřitelným vývojem, jak osobnostním, tak vztahovým. Pokud jste tuto sérii ještě nečetli, neváhejte a pusťte se do toho! Nebudete litovat!

08.11.2019 5 z 5


Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Tato kniha se určitě řadí k lepším knihám tohoto žánru. Ke konci to dost připomíná nějakou mexickou telenovelu, ale mě to bavilo moc! Doporučuji!

08.11.2019 4 z 5


Léto plné neskutečných věcí Léto plné neskutečných věcí Rowan Coleman

Moc mě to bavilo. I přes to, že je kniha dost předvídatelná, nenudila jsem se u ní. Skvělá jako oddychovka.

08.11.2019 4 z 5