Věřit znovu

Věřit znovu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406813/bmid_verit-znovu-w7z-406813.jpg 4 1551 302

Začít znovu / Znova série

< 2. díl >

Ona se vzdala lásky. On se ale nikdy nevzdá jí. Ve chvíli, kdy Dawn potká Spencera, ví, že je ztracená. Spencer je sexy, vtipný a okouzlující – zkrátka její typ. Přesněji, byl by její typ, kdyby se Dawn nerozhodla držet se dál od všech kluků a pochybných vztahů.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Omega
Originální název:

Trust Again , 2017


více info...

Zuzíček77
Zuzíček77
15.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Dawn si prošla těžkým obdobím, před kterým utekla do Woodshilu. Potkala super partu kamarádů do které patří i Spencer. O její minulosti nikdo z přátel neví. Spencer se o Dawn snaží a opravdu si dávají načas. Autorka píše velmi realisticky, tak je opravdu jednoduché se do toho příběhu vžít. Tahle série mě moc baví a přijde mi, že s každým dílem to graduje o stupeň výše.

adela.hol
adela.hol
02.03.2024 5 z 5

Dawn se už rok snaží ignorovat Spencerovo nadbíhání a neodbytné flirtování. Jenže když se vídají prakticky neustále skrz jejich nejlepší přátele, tak se jeden druhému těžko vyhnou. Navíc Spencer je sexy, šarmantní a zábavný, přesný prototyp ideálního partnera. Tak proč ho vlastně Dawn odmítá? Protože by nepřežila mít znovu zlomené srdce. Jenže co když je Spencer jiný? Co když i on za těmi neustálými vtípky skrývá tajemství, které mu rve duši na kusy? Může Dawn po odhalení jeho tajemství znovu věřit v lásku? Přesvědčí ji Spencer, že nikdy nebude stejný jako její bývalý?

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Dawn. Zatímco v předchozí recenzi mi chyběl pohled mužské postavy, tady nebyl potřebný. Autorka umí vystavět příběh a postavy tak, že i bez nahlédnutí do Spencerovy hlavy doslova pociťujete každou emoci jich obou. Stejně jako v prvním díle, který se věnoval Allie a Kadenovi, si obě hlavní postavy v sobě nesly něco bolestivého z minulosti, co jim bránilo jít dopředu. A takové příběhy já můžu. Když je tam něco navíc.

S Dawn jsem sympatizovala od začátku, protože jsem se v ní stoprocentně viděla. Chápala jsem její uzavřenost před láskou, aby jí znovu neublížila i následný blok, který jí nedovoloval se posunout. Stejně tak jsem rozuměla jejímu strachu, když před přáteli skrývala to, co ji dělalo opravdu šťastnou. Odhalit přede všemi svoje nitro, není jednoduché.
Spencer oproti ní působil jako někdo, koho nemůže nic rozházet, ale i on se uměl rozsypat jako domeček z karet, když se právě Dawn svěřil se svým tajemstvím. Ale i přes svou bolest, myslel za každé situace jen na ni a na to, aby ona byla v pořádku. Kdo by ho za to nemiloval?

A forma, kterou použila Dawn, aby jí Spencer odpustil po jejich zásadní hádce, nemohla být jiná. I já bych se pro ni rozhodla, protože jinak bych to nedokázala.


zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
19.01.2024 3 z 5

Bohužel, stejně jako mě zklamal první díl, mě zklamal i díl druhý. V jedničce jsem si Spencera a Dawn hodně oblíbila, proto jsem doufala, že by se mi tenhle díl mohl líbit víc než předchozí, ve kterém mě vytáčel mužský hrdina. Ale pravdou je, že tady mě vytáčeli oba hrdinové. Oba byli strašní paličáci, byly přehnaní tajnůstkáři, ani jeden z nich nechápal, že když někdo řekne "ne", znamená to "ne"... Ke všemu to bylo na můj vkus příliš natahované a sexu by tam taky mohlo být míň. Z prvního dílu jsem čekala, že by mezi sebou mohli mít dobrou chemii, ale při čtení dvojky mi to pořád přišlo takové nijaké, pořád mezi sebou měli nějaké problémy a hádali se, ale konec už byl samozřejmě růžový...
No já vám nevím, ale zatím z téhle série zas tak odvařená nejsem. Sice plusy převažují nad mínusy, ale zatím mě ani jeden z prvních dvou dílů nepřesvědčil o tom, že by se mělo jednat o boží romantickou sérii.
Ale pořád se nevzdávám, doma na mě čeká třetí díl a budu doufat, že bude skvělý. Sawyer a Isaaca jsem si totiž v tomto díle oblíbila, tak prosím, ať to s nimi nedopadne stejně jako s Dawn a Spencerem, moc prosím.

Silvisek
Silvisek
08.12.2023 5 z 5

Opet moc prijemny pribeh. Jsem zvedava na dalsi dil

majavcelicka
majavcelicka
01.12.2023 4 z 5

Četlo se to velice dobře, příběh také zajímavý. Ale chyběl mi takový ten wow efekt, kdy člověk nemůže knihu odložit.

Pauvka
Pauvka
21.11.2023 5 z 5

Prijemne, oddechove cteni. Me se pribeh moc libil.

cukrovka
cukrovka
13.11.2023 5 z 5

Opět příjemné oddechové čtení. I když nejsem cílová skupina, příběh jsem si užila. Víc by se mi líbilo, kdyby byl příběh vyprávěn z pohledu obou postav. Trochu jsem nerozuměla Dawn a jejímu traumatu z rozchodu a strachem z nového vztahu, ale to bude i mým věkem.

Ála1968
Ála1968
07.10.2023 5 z 5

Myslím, že pro mladší ročníky je to úžasná série.Vlastně se to líbilo i mě.I když musím přiznat, že tenhle díl byl o kousek lepší než první.

klarinka9974
klarinka9974
21.08.2023 3 z 5

Dobře, kniha byla skvěle napsaná, dobře se četla a děj plynul celkem v poklidu. Ale rozhodně se mi líbil první díl víc. Nějak spíš jsem nechápala Dawn jak dokáže, tak dlouho Spencrovi odolávat, sakra, vždyť to byl ten nejvíc sexy chlap.... Kniha měla sice menší tajemství a průběžné odhalení, ale jinak to byla prostě taková klasická romantika. Jsem zvědavá na další díl.

Lucyeinstory
Lucyeinstory
15.08.2023 3 z 5

Pribeh vypravi o mlade divce, ktera se rozhodla, ze se uz nikdy nezamiluje. Minuly vztah pro ni byl dost velkym ponaucenim. Kdyz vsak potka Spencera vi, ze bude mit problem. Spencer je presne jeji typ. Postupne si k sobe zacinaji hledat cestu a Dawn zjisti, ze se ji svet zacina pomalu obracet vzhuru nohama, a ze on by mohl byt ten pravy. Dokaze mu ale Verit?

Za me to byla nejslabsi knizka z cele serie. Byla ctiva, vtipna a moc hezky napsana, ale jak uz jsem jednou rikala, obcas mi pripominala After. A ja serii After nemam moc v lasce.

Ann98
Ann98
01.08.2023 4 z 5

Prvním dílem autorka nasadila laťku hodně vysoko. Tento příběh už pro mě nebyl takové "wow" jako předchozí díl. Čtivost knize rozhodně nemůžu upřít. Příběh je samozřejmě předvídatelný, u tohoto žánru to ani jinak nejde, ale i špetka toho tajemství se tu najde.
Dawn a Spencera jsem si zamilovala. Spencer byl milý kluk se srdcem na správném místě. Šarm a vtip mu rozhodně nechyběl. Líbilo se mi, jak neúnavně o Dawn usiloval. Zamilovanost z něj čišela v každé větě. Dawn jsem si oblíbila už v prvním díle. Romantická linka mezi Dawn a Spencerem byla hodně pozvolná, hodně dlouho si dávali načas.
Podle mě mohlo v příběhu být méně erotických scén. Chtělo to nějak odlehčit. Naopak se mi moc líbilo, že se vždy dozvíme i něco o postavách z předchozího dílu.
Mona Kasten psát umí, na to kolik má kniha stránek, tak ubíhá pod rukama. Čte se to samo a emoce se střídají jako na kolotoči. I slza mi ukápla. Místy to bylo vtipné, místy napínavé a hlavně nechybělo plno romantiky. Bylo mi až líto, že příběh skončil. Nicméně moc se těším na další díl o Sawyer.

Ewe291
Ewe291
30.06.2023 5 z 5

Ano znova sa potvrdilo, ze je jedno ci to citam prvy alebo treti ci desiaty krat. Prosto Vas to "chyti" a nepusti. Pytate, coze a preco a ako?! A mate chut niekoho preplesknut alebo objat. Bolo to prosto skvele a myslim, ze to vsetko co bolo v knihe bolo vazne silne a skvelo spracovane. Za mna mozem len odporucit a nejdem nic prezradzat, pretoze by som nechtiac prezradila vsetko a to nechcem.

Niu
Niu
10.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Téměř hned po první knize jsem sáhla po této. Pěkně to na sebe navázalo a já jako čtenářka jako bych byla součástí party. Opravdu jsem si oblíbila Sawyer a celkem se těším na následující knížku. Co se mi líbí, je čtivost, s jakou autorka píše. Je to prostě o životě. A to zasazení literární části do knihy je pro knihomola vždycky super počtení. Taky situace, které se řeší často vychází z reality, a je pěkné vidět i ta řešení a progres - prostě neopustit příběh větou "a žili spolu šťastně až navěky". Ale neodpustím si pár drobných ale. Když jsem začínala číst, tak Spencer byl vykreslen trošku "zmetkoidně" oproti prvnímu dílu a celkem mě překvapilo, jakou měl vyřídilku a trošku i agresivní povahu (ale to bude pak vysvětleno). Věkovým zasazením mi všechno to přišlo tak 25+, i třicátníci by se nemuseli stydět, kdyby řešili takové problémy. Prostě se mi to zdálo na věk 20-21 "too much". Jojo, je to sice román pro ženy, ale i "too much" v sexu chvilkama připomínal spíš erotický žánr. No a do třetice - Dawn a Nate, ufff, tohle se mě hluboce dotklo, takže někdy četba byla pro mne dost náročná. No ale, život jde dál :o) Moje druhá kniha od Mony Kasten a určitě ne poslední. Takže doporučuji.

hanka1580
hanka1580
23.05.2023 5 z 5

Tento díl jsem četla s menší pauzou,byla jsem trochu skeptická, když jsem zjistila, že příběh se bude soustředit na Dawn, ale musím se omluvit autorce i sama sobě. Krucinál, jak já jim fandila. A u milostných scén jsem byla rudá snad až za ušima. Autorka to píše tak realisticky, že Vám běhá mráz po zádech. No už teď se nemůžu dočkat, až budu mít čas vrhnout se na další díl. Myslím si, že tahle série bude skvělá.

capar
capar
16.05.2023 3 z 5

Druhý díl jsem četla s velkým odstupem, takže mi chvíli trvalo si vzpomenout, kdo patřil do jedničky..ale ono to možná bylo teď i lepší..mohla jsem si užít ten novy příběh..co si budeme, je to slaďárna, co člověk spolkne jedním hltem...ale jako na oddech, k vypnutí se...velmi dobré

E.T.007
E.T.007
08.05.2023 3 z 5

Táto kniha sa mi páčila o trošku viac než Začať znova, no nenadchla ma a vôbec by som nemala problém vrátiť ju do knižnice nedočítanú. Každý predsa vie, ako sa to skončí, takže nie je problém seknúť s tým napríklad v polovici.

Dawn a Spencer - hlavne Spencer - mi boli sympatickejší než Allie a Kaden, hoci Dawn mi niekedy poriadne liezla na nervy, keď sa neustále nechávala ovplyvňovať minulosťou a všetko okolo jej bývalého ju vyvádzalo z rovnováhy. Síce sa také pocity dali pochopiť, no podľa mňa jej reakcie boli dosť prehnané - a to bolo otravné. Áno, aj tu sa našli pasáže, pri ktorých som gúľala očami a nešťastne vzdychala.

Dej bol miestami zbytočne naťahovaný a autorka si opäť neodpustila akože zamotávať príbeh umelo vytvorenými nezmyselnými nedorozumeniami a tajnostkárstvom okolo minulosti oboch hlavných hrdinov. Akoby sme aj tak nevedeli, kam to celé povedie - k šialenej romantike.
Ale keď vidím to vysoké hodnotenie, tak na väčšinu čitateliek to asi zaberá...

Mondaika
Mondaika
30.04.2023 3 z 5

Příběh dvojice Dawn a Spencer... Ze začátku jsem se zacetla, ale po chvíli opět můj zájem upadal. V některých místech byl příběh také zbytečně moc natahovaný... Nutný, zbytečně dlouhý... Hlavní postavy z prvního dílu zde byly úplně jiné, nedostaly tolik prostoru...jejich charakter zde vůbec nebyl důvěryhodný s první knihou... dost mi to nezapadalo...zklamalo.

1259
1259
16.04.2023 5 z 5

Ach bože. Já prostě miluju tady ty příběhy a love story.

kikikrat
kikikrat
29.03.2023 4 z 5

Spencr je můj velký oblíbenec a já si užila každou stránku o něm. Dawn je velká sympaťačka a její práce dodává knize na zajímavosti. Celkově jsem se s touhle partou cítila skvěle a ráda s nima strávila čas. Jediné co mi vadilo byla místa, která se mi zdála delší a bez nějakého posunu.
Už se těším na další díl.

Butterfly340
Butterfly340
05.03.2023 4 z 5

Přiznám se, že jsem zatím první díl nečetla, takže nemám moc s čím srovnávat.
Každopádně, abych to shrnula, prvních 200 stran jsem byla úplně unešená, velmi mě bavilo to číst. No, to se po těch dvou set stranách zlomilo. Občas jsem měla i pocit, že bych nejradši knihu odložila a už se k ní vůbec nevrátila.
Nakonec jsem to ale dočetla a víceméně nelituju.

Začala bych klady knížky. V první řadě je to ten začátek. Člověk se začte už po první stránce. Taky se mi líbilo, že hlavní hrdinka Dawn je spisovatelka. Inspirovala mě k tomu, abych si našla svůj dlouho rozepsaný příběh a něco napsala.

Těch negativních aspektů je asi víc, alespoň pro mě. Bylo dost věcí, které mi na knize nesedly.
V prvé řadě mi vadilo, jak autorka pracovala s vedlejšími postavami. O nich se v knize prakticky nic nedozvíme. Všechny mají dost ploché charaktery a jsou tam je tak. V ději se objeví zčistajasna a některé se i zčistajasna zase vypaří, třeba takový Micah. Někde kolem strany tři sta měl horečku a dále už se tam neukázal. Záhada.
Dále bych zmínila erotické scény rozepsané na xy stránkách. Nebavilo mě to číst. Permanentně u toho vydávali nějaký skřeky. Jako vážně, na konci už jsem si z toho chtěla rvát vlasy.
Pak mi přišlo takové divné, že na přednáškách mají studenti prezentace. Nevím, jak je to v USA, ale pochybuju, že by to tam tak bylo. S tímhle souvisí i zlozvyk nazývat každého vyučujícího "profesor".

Poslední, k čemu míří moje připomínky, jsou místy nereálné dialogy (schválně, kolik z vás používá v běžné mluvě výrazy jako "nýbrž" nebo "není-liž"?). Nevím, jestli tam občas nezapracoval i překlad, protože i popisy pohybů byly místy zvláštní.

Suma sumárum, dávám čtyři hvězdy za to, že to nebylo úplně pitomý. Z romantických knih je to vcelku nadprůměr.