Zahrada kouzel

Zahrada kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56528/mid_zahrada-kouzel-UDN-56528.png 4 244 68

Romantický příběh dvou sester z malého městečka v Jižní Karolíně, které mají magické nadání a trable s láskou. Claire pěstuje na zahradě jedlé květiny, z kterých vaří kouzelné delikatesy a mění jimi životy lidí, Sydney dokáže česat a líčit tak, že vyzdvihne to, co je na každém nejkrásnější. Přesto se Claire bojí lásky a Sydney utíká od násilnického manžela. Pomůže jim kouzelné muškátové víno, které k vám přiláká toho, koho nejvíc potřebujete?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Garden Spells , 2007


více info...

Přidat komentář

Tamirai
20.02.2024 4 z 5

Krásna. Oplatí sa prečítať.

Szilvia1
29.12.2023 5 z 5

Knížka byla kouzelně krásná.


SBH
26.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Námět knihy opravdu připomíná film Magická posedlost, a právě proto jsem po ní sáhla. Na základě zdejších komentářů jsem pořád čekala zradu, naštěstí nenastala.
Úplná spokojenost ovšem také ne. Zápletka byla rozehrána moc dobře, komplikovaný vztah sester, jejich tíživý osud, do toho další postavy z městečka a propletence jejich životů. A samozřejmě jsem čekala konfrontaci s ústředním padouchem.
Autorka dokázala slušně vykreslit napětí mezi Claire a Sydney, mezi Sydney a Emmou, nemluvě o hrozbě, která nad uprchlicí neustále visela. Jenže si podle mého ukousla příliš velké sousto, nebo tomu věnovala málo prostoru.
V důsledku vyjma dvou hlavních postav všechny ostatní působily neuvěřitelně a ploše. Například vyústění vztahu Huntera a Emmy, tam to vyloženě skřípalo, vážný a komplikovaný problém byl náhle zameten pod koberec a bylo hotovo, v případě Freda totéž. Sympatického souseda, malíře Tylera autorka odbyla, ačkoli měl potenciál vytvořit další linii vyprávění.
Nakonec mi začala vadit i taková roztomilá věc, že vlastně všichni v městečku měli nějaké magické nadání. Proč v tom případě šikanovali sestry Weaverleyovy? To nedává smysl.
Četlo se to velmi dobře, příběh jsem slupla za dvě odpoledne a k letnímu cestování byl jako dělaný. Ovšem spousta dobrých nápadů a celkem slušné zpracování nebylo jakoby dotaženo do konce. Jednotlivé linie chtělo víc rozpracovat, u závěrečné dramatické scény se autorka dokonce dopustila logického kiksu, jen aby ji mohla urychlit a kvapně vyřešit. Promrhaný potenciál.

Imor
13.06.2023 2 z 5

Taková pohádka pro velké holky ;-)

Kenan
07.05.2023 4 z 5

Claire žije sama v domku po babičče obklopena svou zahradou bylinek a květin.
Má totiž schopnost, kterou může právě pomocí květin a bylinek měnit životy lidí. Je však uzavřena do sebe a bojí se otevřít novým vztahům, což naprosto nechápe její nový soused Tyler. Její sestra Sydney odmítla podivnost, která se v její rodině dědí a odešla. Nyní ale utíká před svým tyranským manželem a vrací se se svou dcerkou do rodného městečka.
Žádné náhlé zvraty nečekejte. Je to příjemné, milé a odpočinkové čtení, které se mi líbilo.

Nikola13
03.04.2023 5 z 5

Tak tohle bylo krásné, miloučké, přesně jak píší na obálce - půvabné. Číst ji bylo pohlazení po duši. Člověk nemůže očekávat nějaké obrovské zvraty, ale to je přesně to, co jsem u ní nehledala. Je to zkrátka příjemná oddechová kniha, kterou doporučuji číst na zahradě pod stromem nebo v sadu :)

DreamerX9
02.02.2023 2 z 5

Průměrné, milé, předvídatelné a hezky se to četlo. Líbilo se mi spojení bylinek s kouzlem a vlivem na lidské chování. Svižná oddechová kniha

kolacky
23.01.2023 4 z 5

Milé, předvídatelné, hezké počtení!

Jaruš71
18.01.2023 5 z 5

Moc pěkná pohádka, lehce se četla a byla plná kouzel. Doporučuji !!!!

Kaja1
18.12.2021 3 z 5

Romantika s kapkou kouzel. Dobrá kniha pro vánoční čas.

RADOST
28.08.2021 3 z 5

Poklidná, poetická knížka s magickým nádechem. Kniha o strachu. O strachu ze skutečného života, z emocí a plného prožívání všeho, co se nabízí. Všichni obyvatelé městečka jsou zasaženi nějakou slabostí a obavou, nějakým prokletím. A je jen na nich, aby to včas pochopili a sami se osvobodili.
Pomalá kniha, takové laskavé pohlazení po duši, které je dobré si občas dopřát.

Selket
11.04.2021 3 z 5

Romantické, lehce magické a...docela nudné. Postavy jednaly velice šablonovitě, děj byl od začátku naprosto jasný. Mě to u většiny romantických knih nevadí, ale tady to bylo asi už moc. Nemohla jsem se vyhnout srovnání s Practical Magic (známé jako film Magická posedlost), které ale bylo trochu napínavější. Tady mě bavila tetička s dárečky a drzá jabloň.

petulik330
10.12.2020 5 z 5

Nadpřirozené schopnost a k tomu zásračná jabloň na zahradě... originální příbech plný napětí a lásky. Byla jsem zvědavá na osudy hlavních hrdnů ja se budou dále vyvíjet.

Rodaw
18.10.2020 4 z 5

ZAHRADA KOUZEL
Hodnocení Knihánkova: 3,5 ⭐
Milá oddechovka :-). Na mě příběh působil především jako hledání nových začátků. Soustředíme se tu na dvě sestry - Sydney a Claire. Kniha je protkaná magií a to jí rozhodně prospělo. Je to taková pohádka :). Dostala jsem vlastně vše, co jsem očekávala - i když jsem možná čekala trošičku víc :P. Ale jako odpočinková četba dle mého dobrá volba a doporučuji :). Milé, laskavé, zamilované, kouzly obohacené. Příjemné čtení :-). Ale jednou (asi) stačilo.
Více na mém YouTube :).

Vajinka
11.10.2020 5 z 5

Veľmi pekná kniha ❤

janasim
17.09.2020 5 z 5

Tato kniha na mě čekala velmi dlouho a bože můj, proč jsem jí nečetla hned, jak jsem si jí koupila? To je ta kniha, kvůli které čtu. To je ta kniha, která ve mně i několik dnů po dočtení vyvolává chvění. Špetka magie, stále rodící jabloň, záchvěv větru, tajemné vůně květin očarující pochoutky... Milý, něžný příběh...

Anežka524
11.11.2019 4 z 5

Ta knížka byla jednoduše kouzelná.
Kniha měla vše, co jsem od ní očekávala: Čtivý jazyk, skvělé postavy, originální námět. Skvěle popsaná romantická linka je už jen třešnička na dortu. Určitě jsem tuto knihu nečetla naposled.

Blondebookdevil
06.07.2019 5 z 5

Sarah Addison Allen je kouzelnicí ve svém oboru. Jsem přesvědčená, že v každé knížce naservíruje v malých dávkách lásku, chutné a neobyčejné jídlo a příběh obestřený tajemstvím, který se pomalu rozplétá. Zatímco u Dívky, která sahala po hvězdách to bylo o postavách - dětech a jejich rodičích, zkrátka hlavně o minulosti; tak Zahrada kouzel nám představuje Severní Karolínu zase v jiném světle - kouzelnou zahradu s hlavním elementem, jabloní, jež po lidech mete jablka, která když ochutnáte, bude se vám zdát o největší události vašeho života. Claire mistrně vaří a zapéká nejrůznější dobroty z nezvyklých ingrediencí, a to především z bylin z její zahrady (např. levandulový chleba). Její sestra Sydney, která se svou malou dcerou Bay přijede do Bascomu po deseti letech, zde nachází lásku a pochopení. Evanelle je stará dáma, a obdarovává lidi věcmi, které jsou jim dřív nebo později nějak k užitku. Osud lidí v tomto městě je malými cestičkami propleten a dokonce je na konci napínavý zvrat, při kterém se mi tajil dech.
Tato spisovatelka je nadaná a je mou oblíbenou, protože její sloh je nezaměnitelný. Je obrovská škoda, že u nás vyšly jen dvě z jejích knih, dokonce existuje pokračování Zahrady kouzel, (First frost), kde se zaměřuje na Bay jako teenagera. Uvažuji, že udělám na Megaknihách nákup jejích knížek v angličtině.
Zkrátka si u Sarah můžu být jistá, že to nebude žádná slátanina a každý příběh mě pohladí na duši.

IvetaSl
09.05.2019 4 z 5

Pěkná oddechovka, děj pěkně ubíhal, nic se neprotahovalo. Pěkně popsané momentky a "kouzla" postav.

pip11
12.02.2019 4 z 5

Pěkná oddechová kniha. Příjemné čtení prodchnuté magií a kouzelnou zahradou, v níž má své místo neobvyklá jabloň. Četlo se hezky a pohodově.