andysek88 andysek88 komentáře u knih

☰ menu

Gazely Gazely Patrik Hartl

Zkrátka je vidět, že knihu psal muž.

1. ženy si chlapy nepředstavují při prvním setkání nahé (Helena - Erling)
2. strašně mě iritovalo neustálé zmiňování "opruzenin pod prsy" (častější jsou odřená stehna, když už..)
3. smrt králíka byla vyloženě úchylná

Nejslabší Hartl. Knížka teda fakt o ničem, dočetla jsem ji včera a již teď nevím, jak bych její obsah odvyprávěla.

26.03.2024 1 z 5


Závěj Závěj C. J. Tudor

(SPOILER) Mám z toho rozporuplné pocity. Místy to bylo překvapivé, kniha je napsaná jednoduchým čtivým stylem. Nicméně příběh jako celek byl strašnej paskvil. U scén, jako byl císařský řez, vybuchování helikoptéry, únik přes suchý hajzl nebo přežití ohořelého pilota, jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet.
Konec byl taky divnej. Už se k ní nevrátím.

06.03.2024 2 z 5


Děti jsou taky lidi Děti jsou taky lidi Zdeňka Šíp Staňková

Já to hodnocení tady opravdu nechápu. Kniha není výplodem žádného odborníka, ODBORNÍCI NAPSALI POUZE PŘEDMLUVU! A to opravdu není dostačující, vzhledem k tomu, že se jedná o výchovu dětí. Paní Staňková už nadělala víc škody než užitku se svými radikálními názory. Člověk, který by sám potřeboval psychologa, protože jeho duševní zdraví očividně není úplně v pořádku, radí ostatním lidem, jak vychovávat svoje děti.

Dva roky práce učitelky v mateřské školce z člověka nedělá odborníka na dětskou psychiku. Lidi zamyslete se než si takovou knihu přečtete. O svých psychických problémech se taky nechodíte radit za Růženou z prasečáku, že ne?

14.12.2023 odpad!


Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

S dětmi milujeme jako audioknihu namluvenou panem Koptou. Slyšeli jsme minimálně 50x.

30.11.2023 5 z 5


Bohemia Bohemia Jan Svěrák

Svěráky miluju. ALE! Tady máte spíš pocit, že čtete Viewegha. Celý příběh se točí okolo jednoho neuspokojeného debila.

30.11.2023 2 z 5


Skutečné zločiny po Česku Skutečné zločiny po Česku Miloš Vaněček

To bylo skvělý! Musím vypíchnout zpracování jednotlivých kapitol, kdy po krimi příběhu následují rozbory pitvy a po ztotožnění vraha i zápisy ze soudních líčení. Miluju. Pro náročnější čtenáře, kteří vyhledávají tuto tématiku? Možná.. Ale stojí za přečtení.

30.11.2023 5 z 5


Jazyk, srdce, mozek, krev Jazyk, srdce, mozek, krev Martin Pecina

Ta se opravdu povedla. Nádherné zpracování, úžasná grafika, krásné fotografie, vymazlene jednoduché recepty. Na této kucharce je vidět hodně práce a snahy. Je to šperk naší skromné knihovny.

14.11.2023 5 z 5


Řecké štěstí Řecké štěstí Kateřina Panou

Hezká milá knížka, pěkné povídání o zvycích v Řecku. Nicméně jsem čekala asi trošku víc. Na dovolenou čtení ideální.

15.08.2023 3 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Dlouho jsem se na Šest vran chystala a musím říct, že mě knížka ani trochu nezklamala. Jediný problém jsem měla s věkem hlavních hrdinů, chovali se až moc dospěle (v mém imaginárním světě měli všichni 20+). Už se těším na další díl.

07.08.2023 4 z 5


Pohádka Pohádka Stephen King

Pohádka se zařadila do mého seznamu "Knihy, které chci zapomenout, jenom proto, abych si je mohla přečíst znovu."
Kniha, která nechcete aby skončila a litujete, že má tak málo stran (735). Jako milovnici fantasy mě bavila každá strana, každá kapitola. Bylo mi potěšením princi Charlie.

18.07.2023 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Jedna z prvních knížek, kterou jsem od Kinga četla. Klasický King - trocha fantasy, trocha tajemna, zla, napětí a děsu.

18.07.2023 5 z 5


Vlaštovka v bublině Vlaštovka v bublině Markéta Lukášková

Skvělá. Styl psaní Markéty Lukaskové mám moc ráda.

14.02.2022 4 z 5


Jak si uvařit vesMÍR Jak si uvařit vesMÍR Kamila Rundusová

Toto "dílo" jsem dostala od Ježíška léta páně 2021, asi usoudil, že když mám doma Nejbarevnější kuchařku a Mexiko, další "kuchařku" jistě ocením. Tímto chci Ježíškovi poděkovat za dárek, ale mohl si ušetřit 1500 a dvouleté nervy (příště Ježíšku prosím raději nějaký severský thriller).
Na insta profilu paní kuchařky jsou neustále zveřejněny děkovné zprávy, lidé pláčou a dojímají se nad obsahem knihy, Kamila jim zachraňuje prakticky celé životy a ukazuje správnou životní cestu...
I já jsem po otevření tohoto "díla" plakala, ale štěstím to rozhodně nebylo.
Nicméně, nechtěla jsem psát recenzi hned po otevření této, dejme tomu, knihy. Nechtěla jsem dát na pocity, které mám poslední 2 roky z autorky a jejího přítele, který dle mého subjektivního pocitu, jenom parazituje na jejím úspěchu. Nechtěla jsem dát na pocity, které ve mně nechala předchozí kuchařka Mexiko. Tak jsem si řekla, že Vesmír nejdřív přečtu a až poté si udělám názor, vždyť obálka je přece krásná, karty jsou nádherně kreslené (cením především Lenu Brauner, její kresby miluju a jeden obraz mám doma), třeba konečně něco, co se Kamile povedlo.
Hele, long story short, nepovedlo. Nedočetla jsem to. Po měsíci trápení a snahy, jsem to vzdala. Chtěla bych vidět někoho z řady těch nadšených fanoušků, kdo to doopravdy přečte celé. Na začátku si můžeme přečíst životní příběh naší "dvojice". Inu, stylisticky a obsahově je to jako deník ufňukané patnáctky, myšlenky schizofrenicky skáčou od jedné události k druhé.
V duchu stylistické a obsahové katastrofy se vleče celá kniha. Rychlokvaška stříká na všechny strany. Kuchařka to není, odborná literatura to není, je to jakýsi paskvil ke ždímání peněz z fanouškovské základny v hávu kreseb od českých úspěšných umělců. Buďme upřímní, kdyby se na vizuálu nepodíleli, Vesmír si nekoupí ani ta fanouškovská základna.
Kniha obsahuje pár receptů. A i těch pár receptů je odfláknutých a všechny (VŠECHNY!) jsou kopie receptů volně dostupných na internetu, avšak s mizerným překladem. Recepty jsou samozřejmě bez fotek, což by asi tak nevadilo, kdyby zbytek za něco stál.
Jak už bylo mnohokrát na našich internetech řečeno, zbytek knihy jsou kopie textů z různých koutů internetu, knih a časopisů. Bez citace, bez uvedení zdroje. To už komentovat nebudu, to mluví samo o sobě.

Na závěr si dovolím jednu nevyžádanou radu: Kamilo, vykašli se na to a dělej co ti doopravdy jde a to je vaření, žádná spisovatelka z tebe nikdy nebude.

Bývala jsi fajn, ctižádostivá mladá holka, co fakt uměla vařit a šla si za svým. Kde ty loňské sněhy jsou že? Tímto s tebou nadobro končím, jsi toxická osoba, na které parazituje její neúspěšný, ne moc chytrý přítel a toto dílo vám dvěma přesně odpovídá.

Za animace a obálku bych dala plných pět hvězd, ale to není dílo autorky, její jsou pouze kopírované texty, tipy na přečtení dalších knih a "životní příběh". Proto hodnotím nejnižší možnou známkou.

28.01.2022 odpad!


Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

Neni to žádné literární veledilo, ale jako bývalý pracovnik v cestovním ruchu musím uznat, že je to dost přesný. Pobavilo. Ideální dovolenkova četba.

12.01.2022 5 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Nejslabsi díl Zaklinace, ale i přesto je skvělý.

09.12.2021 4 z 5


Nejbarevnější Mexiko Nejbarevnější Mexiko Kamu (p)

Kuchařku jsem si koupila vzhledem k obrovské marketingové masáži, pěkným, zajímavým obalem, a protože jsem byla Kamily velká fanynka. Když jsem knihu dostala, byla jsem nadšená, barevná, krásná se spousty zajímavých receptu. Ale tady moje nadšení skončilo. Je vidět, že recepty jsou rychlokvaska, v půlce receptu chybí v postupu ingredience, takže na konci koukáte, co jste udělali špatně, že vám něco zbylo. Barevnost a vyhypovanost v praxi je peklo. Kniha pěkná maximálně na výstavu do knihovny, ale jako kuchařka nepoužitelná. Co si budeme, když si kupujete kuchařku, čekáte spíš pravý opak. No, kniha šla dál za třetinu ceny a dost lituji, že jsem si ji vůbec kupovala.

05.12.2021 1 z 5


Prodloužená jízda Prodloužená jízda Václav Kopta

Odpočinková četba. Krásně a jednoduše napsano. Moc děkuji za takovou knížku.

03.08.2021 5 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Skvělé, napínavé, překvapující. Knížka se dobře čte. V tomto žánru patří určitě k těm lepším, příběh neni vůbec hloupý a předvídatelny. Doporučuji vsema dvaceti.

20.05.2021 5 z 5


Tanec s draky Tanec s draky George R. R. Martin

Moje srdce plesalo, celou sérii jsem dala na jeden zátah, krásné čtení. Modlím se, aby R. Martin stihl dokončit poslední dva díly. Miluju.

20.05.2021 5 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Super knížka na dovolenou. Pokud hledáte něco odpočinkového, můžu jenom doporučit. Kniha se dobře čte, ostatně jako ostatní knihy této autorky.

Nicméně mám už v tomto žánru něco načteno a toto dilo od Lapeny patří mezi ty slabší kousky. Příběh se 2/3 knihy vleče, pořád dokola se opakuji stejné domněnky, propojení postav nezajímavé, konec měl být asi šokující, mne spíš přišel přehnaný a fádní.

20.05.2021 2 z 5