Tanec s draky přehled
Píseň ledu a ohně série
< 5. díl
Sedm království se zmítá v agónii intrik a zrady. Také proto se pozornost vypravěče upírá jiným směrem – na východ. Za mořem povstává z popela a prachu mocná vládkyně – Daenerys z rodu Targaryenů, matka draků, kteří stále rostou a sílí. Daenerys se stává majákem, ke kterému míří i Tyrion Lannister. Ke slovu se dostává také pouštní království Dorne, na šachovnici se objevují nové figury, aby zaplnily místo těch dávno padlých. Na Zdi, kde se situace zhoršuje doslova každým okamžikem, se stává velitelem John Sníh. Na vrata buší Zdivočelí, kterým jsou v patách Jiní, ani všichni bratři ve zbrani nejsou z volby nadšeni. Zima je prakticky tady a velké finále před branami.... celý text
Originální název: A Dance with Dragons, 2011
Co říkají o knize uživatelé?
Píseň ledu a ohně je fascinující fantasy série, která čtenáře vtahuje do svého komplexního světa. Postavy jsou realistické a jejich příběhy plné napětí a překvapení. Martin mistrovsky kombinuje akci s psychologickými prvky, což dává příběhu hloubku. I když se někteří čtenáři obávají, že série ztrácí tempo, mnozí stále touží po pokračování a doufají v kvalitní závěr. Více v komentářích.
Komu by se kniha Tanec s draky mohla líbit?
- Fanoušci epických fantasy příběhů
- Čtenáři, kteří ocení komplexní postavy
- Milovníci napínavých a překvapivých zápletek
- Ti, kdo hledají propracované světy a detaily
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec s draky. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 243 komentářůSouvisející novinky - Tanec s draky (1)
Knižní novinky (21. týden)
19.05.2019
Ocenění knihy (2)
2012 -
Locus Awards
(Best Fantasy Novel)
2011 -
Goodreads Choice Awards
(Best Fantasy)
Kniha Tanec s draky v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 94x |
| v Přečtených | 4 668x |
| ve Čtenářské výzvě | 177x |
| v Doporučených | 322x |
| v Mé knihovně | 1 504x |
| v Chystám se číst | 877x |
| v Chci si koupit | 329x |
| v dalších seznamech | 15x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
draci magie, kouzla intriky meč a magie historická fantasy Locus Poll Award (ocenění) hrdinská fantasy nemrtvíGeorge R. R. Martin také napsal(a)
| 2000 | Hra o trůny 1 |
| 2017 | Hra o trůny |
| 2019 | Oheň a krev |
| 2014 | Rytíř Sedmi království |
| 2015 | Svět ledu a ohně |

73 %
84 %

"Čtenář zažívá tisíc životů, než zemře," řekl Jojen. "Člověk, který nečte, jen jeden."
A je to tady! Mám za sebou zatím poslední vydaný díl Písně ledu a ohně a tím pádem i celou doposud napsanou ságu!
Tanec s draky je druhou nejdelší knihou ze série. Jak jsem zmiňovala v recenzi předchozího dílu, Hostina pro vrány se zaměřila jen na jednu polovinu postav - druhé polovině postav se věnuje přibližně první půlka této knihy a za půlkou do děje opět vstoupí i postavy z Hostiny. Z hodnocení pořád platí vše, co jsem vypichovala v recenzích předcházejících dílů - Martinovo vyprávění má příjemný styl a navzdory rozsáhlosti je stále velice čtivé. GRRM v této knize děj opravdu hodně rozvětvil a čtení tak bylo velmi bohaté - k uzavření všech dějových linek ale bude vážně potřeba další pokračování (pokud se ho někdy dočkáme). Místy jsem však měla pocit, že děj tím trochu ztrácel dech. Někdy jsem měla také problém s tím, když jsme se po delší době vrátili k některé z postav (např. k někomu, kdo se neobjevoval v Hostině), tak jsem musela bedlivě vzpomínat, kde ji vlastně GRRM zanechal. Proto oproti prvním třem dílům ubírám při hodnocení půl hvězdičky, pořád se ale jedná o hodně kvalitní dílo!
Závěrem musím jako vždy ocenit krásné nové vydání od nakladatelství Argo (vrátily se kvalitní desky pevné vazby!) a barvitý překlad Dominiky Křesťanové. No a doporučení? Tam už bych se musela opakovat - prostě pokud máte rádi fantasy, určitě si přečtěte celou tuto sérii!
Night gathers and now my long wait for The Winds of Winter continues...
Hodnocení: 4,5*
Tento komentář také najdete na mém bookstagramu @knihy_a_kava :)