AnastasijaV AnastasijaV komentáře u knih

☰ menu

Exorcistův dům Exorcistův dům Nick Roberts

Kniha plná klišé. Od začátku jsem nad tím kroutila očima a knihu často odkládala. Čekala jsem něco nového, co mě posadí na zadek. Kolem 90. strany jsem se zařekla, že knihu dočtu bohužel pouze ze zvědavosti. Když jsem použila všechnu fantazii co mám, kniha ubíhala rychle (sem tam docela brutálním a extrémním způsobem). Věřím, že kdyby si autor a James Wan plácli, mohl by to být skvělý kinopočin.

07.11.2023 3 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Útlá a milá kniha. Některé pasáže mě velmi dojaly, ale celkový pocit nezachránily. Nápad skvělý, bohužel nedotažený. Věřím, že kdyby byla kniha o pár desítek stran delší (a tím i hlubší k zamyšlení) dostávala by lepší hodnocení

15.09.2023 3 z 5


24 osobností Billyho Milligana 24 osobností Billyho Milligana Daniel Keyes

Wow ... tohle si budu pamatovat hodně dlouho. Pro mě (jakožto obyč "zdravého" čtenáře) to je poměrně scifi kniha. Chvílemi se mi ani nechtělo věřit, že se to všechno (Billyho porucha i následné chování všech zúčastněných lidí a institucí) opravdu stalo. O to víc mi v hlavě rezonuje ten wow efekt, který jsem po dočtení měla. Lidský mozek je neuvěřitelná hříčka přírody.

03.08.2023 5 z 5


Vosí továrna Vosí továrna Iain Banks

Z knihy jsem byla ze začátku velmi nadšená. Všechno to chaotické vraždění zvířat a dětí, zvláštní rituály hlavního hrdiny, jeho myšlenkové pochody mě nutily číst dál. Vymyslela jsem si 1000 různých zakončení knihy ještě před jejím dočtením. Konec mě však tolik neodrovnal, ba naopak .. zkazil mi celkový dojem z knihy. Kdyby např. měl Frank rozdvojenou osobnost a byl by vlastně Erikem, byla by to pro mě "TA KNIHA". Takhle je to o trochu lepší průměr.

13.06.2023 3 z 5


Démonologové Démonologové Gerald Brittle

Ze začátku byla kniha velmi čtivá a poučná, sem tam mi naskakovala husí kůže. Přibližně od 200. strany mě kniha začala nudit a absolutně nijak mě neděsila. Nic nového jsem se nedozvěděla, pořád dokola to samé, jen v jiných případech. Dočetla jsem pouze ze zvědavosti.

22.04.2023 3 z 5


Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Bral Bulgakov drogy? Nevěřím, že toto autor vymyslel s čistou hlavou. Vynikající tréning fantazie a představivosti pro každého čtenáře. Skvělé!

07.04.2023 5 z 5


Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Ve svých 24 letech jsem na tuto knihu narazila omylem. Trošku jsem se styděla, když jsem z knihkupectví odcházela s young adult knihou, ALE ... probrečela jsem jí od začátku do konce tak moc, že do teď mi v knize slzy nevyschly. Velmi dojemné, romantické, milé a smutné.

25.03.2023 5 z 5


Mister Mister E. L. James (p)

50 odstínů šedi s přejmenovanými postavami a dějem usazeným v jiném konci světa. Snad pokus napsat i něco jiného než 50 odstínů, které autorka nejspíš již nikdy nepřekoná.

25.03.2023 2 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Ze začátku se kniha zdála nudná. Psycho otec, matka úplně v jiném světě a malý Rudolf, který se chce otci zavděčit. Z obyčejného chlapce v knize vyroste zrůda. Lidská zrůda, které dají úkol a on jej chce splnit na 170%.
Nechutné. Nevěděla jsem jestli dřív plakat nebo zvracet.
5* dávám za to, že kniha ve mně zanechala velmi silné a hluboké pocity, dokonce i lehkou nenávist k lidem.

25.03.2023 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Ani se mi nechce věřit, že jsem to dočetla. Myslím, že jsem cítila jak mi při čtení klesá IQ ...

25.03.2023 odpad!


Růženky Růženky Stephen King

Je ve všech Kingových knihách tak neskutečně dlouhý popis všeho? Kinga/Kingy jsem chtěla vyzkoušet už dávno a téma Růženek mě VELMI zaujalo, proto jsem po nich sáhla. Než jsem se začetla bylo 300 stran pryč, zbytek jsem četla pouze proto, abych knihu dočetla. Dlouhá nuda, tak o 200 stran méně a bylo by to čitelnější. Nezachránil to ani samotný příběh.

25.03.2023 2 z 5


Satanův deník Satanův deník Leonid Andrejev

(SPOILER) Skvělý nápad vrátit se na zemi v podobě člověka. Čekala jsem na konci nějaké vzrůšo, kdy se Satan naštve a všechny tam poseká. Bohužel se tak nestalo a nechal se vlastně ponížit od lidí. To by snad Satan neměl dopustit, ne?

25.03.2023 4 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Přijde mi, že je Shari knihu od knihy nudnější a předvídatelnější. Za mě basic thriller, který nenadchne ani neurazí.

25.03.2023 3 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Miluju, naprosto MI-LU-JU tuhle knihu. Doporučuji ji všem s kým se kdy bavím o knihách. Příběh Charlieho mě pokaždé dojme úplně k slzám. Jak jsou někteří lidé zlí, a že vlastně být hloupý je lepší. Miluju.

25.03.2023


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Kniha se mi moc líbila. Námět skvělý, řekla bych možné okénko do budoucnosti světa. Dosazení lidí místo hospodářských zvířat a následný detailní popis musí zacloumat s každým. Jak je již zmíněno, autorka chtěla mít konec velmi rychle za sebou, tak to prostě ukončila.

25.03.2023 5 z 5


Psycho Psycho Robert Bloch

Bomba. Krátké, rychlé, čtivé. Poslední kapitolka vše otáčí úplně jinam, než jste čekali. Po dočtení knihy jsem se mrkla i na film ... za mě - kniha lepší. :)

25.03.2023 5 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Velmi milá kniha. Moc se mi líbil způsob a styl psaní. Vložení příběhu do reálné doby s reálnými postavami je naprosto skvěle zpracované. Ke konci jsem byla trochu smutná, ježto (:)) jsem si uvědomila, že Sinuhet byl opravdu celou dobu sám a bylo mi ho trochu líto. Jako kdyby odcházel můj blízký přítel.

25.03.2023 5 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Čtivé, díky spoustě obrázků Vám přijde, že knihou jen profičíte. Kniha má rychlý spád, žádné zbytečné protahování. Pro čtenáře thrillerů závěr opět žádné velké překvapení. Vždycky za všechno můžou lidé!

25.03.2023 3 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Rozruch kolem této knihy mi přijde maličko přehnaný. Obálka skvělá, obsah už tolik ne. Velmi jednoduché věty, školácky napsané a spousta vulgarit. Avšak kvůli krátkým kapitolám se kniha čte rychle. Pro čtenáře thrillerů konec nebyl žádným velkým překvapením. Téma je velmi slibné, dokážu si ho ale představit děsivěji než je v této knize psáno.

25.03.2023 2 z 5