Kopírák přehled

Kopírák
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507971/bmid_kopirak-zb1-507971.jpg 4 712 712

Nejděsivější krimi thriller roku! Má krutost nějaké hranice? Anglii ochromí série hrůzných vražd. Každá byla spáchána jinou metodou, brutální … a povědomou. Pachatele totiž podle všeho inspirovali nechvalně proslulí sérioví vrazi – Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Edmund Kemper a další. Vysloužil si proto přezdívku Kopírák. Co když se ale rozhodne své vzory ještě překonat?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Echo Man , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kopírák. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (229)

ClaireW
23.07.2024 3 z 5

Vrah kopíruje známé seriové vrahy. Třeba Dahmera jsem poznala hned. Dost se mi ze začátku pletli bratr vyřetřovatelky a její parťák ale pak si to sedlo. Zvratů v knížce bylo kopec. Vrah vydržel ukrytý až do konce. Ale za mě jen lepší průměr.

Verunka289
15.07.2024 4 z 5

Thrillerů mám načtených poměrně hodně, takže už mám problém s tím, že jen tak něco se mi nelíbí. Kopírák byl ale napínavý, čtivý, plný zvratů a poměrně nečekaného rozuzlení. Četl se mi hodně dobře hlavně proto, že odkazoval na jednotlivé sériové vrahy a já, jakožto fanynka true crime, jsem byla velmi potěšena, protože mám v tomto "oboru" celkem přehled. Určitě se pustím i do další knihy autorky.


matufran
06.07.2024 2 z 5

Na tento krimi thriller jsem četl a slyšel samou chválu. Tak jsem se na něj vrhl.

Ze začátku jsem se nemohl začíst. Jaksi mě neseděl styl vyprávnění. Přišlo mi to takové uspěchané, jako by se autorka snažila příběh rychle odvyprávět, aby jí neutekly všechny nápady. Jakmile jsem však začetl, bylo to o maličko lepší.

Koncept vraha, který napodobuje proběhnuvší zločiny je rozhodně zajímavý. Nicméně ne tak originální, jak bych čekal. Kniha je dle mého skromného soudu zaměřena spíše na příležitostné čtenáře. Jednak proto, že vraždy jsou sice popsány brutálně, ale nijak zvlášť popisně. Ale také proto, že jsem při čtení neměl pocit komplexnosti příběhu.

Střídají se vyprávění z pohledu různých postav a čtenář má možnost nahlédnout, jak do mysli vraha, tak i ostatních protagonistů. Při čtení jsme neměl pocit, že by postava samotného vraha měla nějakou osobnost. I když je v průběhu vyprávění příběh prokládán materiály z jeho života, které ho mají čtenáři přiblížit. Jedinou protagonistkou, která byla nějak vykreslena (a podezřívám autorku, že se do ní vprojektovala) je samotná hlavní vyšetřovatelka, kterou jsem si oblíbil. O zbytku osazenstva se to říct nedá, vzhledem k tomu, že jsem si odstupem nemohl vzpomenout na jejich jména.

Vyprávění tak nějak plyne, v polovině knihy jsem měl tip na vraha (který se mi 2x změnil), nicméně ani jednou jsem se netrefil. Musím uznat, že autorčinou silnou stránkou je budování napětí, ne jednou se mi stalo, že jsem musel číst dál, abych pak zjistil, že jsem o nic nepřišel. Příběh není, takhle zpětně, nijak složitý a de facto se točí kolem 5-6 postav, které mají nějaký vliv na děj.

Jako oddychová četba je Kopírák super počtečníčko. Nemyslím si, však že je to pravé ořechové pro někoho, kdo má načteno spoustu detektivek.

všechny komentáře

Související novinky (12)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023


10 nejprodávanějších knih (28. týden)

19.07.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Kopírák v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených912x
ve Čtenářské výzvě139x
v Doporučených33x
v Knihotéce296x
v Chystám se číst399x
v Chci si koupit128x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

Sam Holland
americká
2023  75%Kopírák
2024  82%Číslo 20