Mister

Mister https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413424/bmid_mister-z2T-413424.jpg 4 421 135

Londýn v roce 2019. Maxim Trevelyan vede bezstarostný život. Je pohledný, má přátele v aristokratických kruzích a peníze. Nikdy nemusel pracovat a zřídka spí sám. Vše se ale mění vlivem nešťastné události, po níž Maxim zdědí šlechtický titul, bohatství a nemovitosti, avšak také veškerou související zodpovědnost. Na tuto roli není připraven a zdráhá se jí zhostit. Daleko větší výzvu však pro něj představuje potlačování touhy, již cítí k záhadné mladé ženě, která nevlastní o mnoho víc než nebezpečnou a vtíravou minulost a teprve nedávno se přistěhovala do Anglie. Uzavřená, krásná a hudebně nadaná žena je přitažlivou hádankou, jež mění Maximův chtíč ve spalující vášeň, jakou nikdy předtím nepocítil a ani se ji neodvažuje pojmenovat. Kdo je Alessia Demachi? Dokáže ji Maxim ochránit před zlobou, která ji pronásleduje? A jak zareaguje Alessia, až zjistí, že i Maxim skrývá svá vlastní tajemství? Nechte se unášet ze srdce Londýna napříč divokou panenskou krajinou Cornwallu až k drsné a hrozivé kráse Balkánu. Mister je jako jízda na horské dráze plné nebezpečí a touhy, kterou prolétnete se zatajeným dechem až do poslední strany.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Mister , 2019


více info...

Přidat komentář

Ivanka83
21.04.2024 4 z 5

Já jsem nadmíru spokojená. Dostala jsem co jsem zrovna potřebovala. Oddechové čtení se spoustou romantiky, erotiky, napětí a trochu hudby.
Doufám, že bude pokračování.

m2056
29.10.2023 2 z 5

Kniha se čte dobře ale je to stejná klasika bohatý chlap chudá holka a ještě panna nic zvláštního co člověka překvapí tohle je hodně předvídatelné.


Jita160
23.10.2023 4 z 5

Nalákala mě paní spisovatelka díky, které jsem objevila erotickou literaturu. Tak mě třeba zabijte :,-) Nesrovnávám a proto jsem nic od toho příběhu neočekávala,ale dostala jsem vášnivý příběh z Londýna ,který se prolíná až do tvrdého Balkánu. Ta země je pro mě tak neprobádaná a naprosto nepochopitelná.
Byl to vzrušující příběh o bohatém playboy a chudé dívce, která utekla ze své země kde si měla vzít může,která ji rodina vybrala. Díky lásce, kterou našla byla ta její cesta snesitelnější i když velmi bolestivá.
Vzrušující čtení až do konce.

Knihotyna
22.10.2023 4 z 5

Tu o Popelce znáte? Pokud ano, ale už jste vyrostli z dětské verze, doporučuji tuhle pro dospělé čtenáře!
On je bohatý, ona je chudá. On je Angličan, ona pochází z malého města v Albánii. On truchlí pro svého bratra, ona se ocitla v situaci, kdy je v zemi ilegálně. On se do ní zamiluje a ona se zamiluje do něj!

Pokud od knížky budete očekávat romantiku - a to vlastně dosti předvídatelnou (a protože to mnohdy potřebujeme a chceme, tak to vlastně vůbec nevadí!), tak po této knize sáhněte. Situace, kdy se muž úplně změní kvůli jedné, cizí ženě, pro kterou by udělal vše a chránil by ji vlastním životem - a že i takové situace tady jsou!
Oceňuji, že autorka do příběhu zapojila evropskou zemi, o které se mnoho nemluví a nastínila mimo jiné i její tradice, přírodu a stinné stránky.

Příběh končí otevřeně, letos vyšel 2. díl a já doufám, že vyjde i u nás! :)

DJDunda
23.08.2023 3 z 5

Kniha vôbec nespadá do môjho vkusu a sama by som si ju cielene asi nevybrala. Po prvých stranách som mala obavu, že ju budem čítať veľmi dlho, no postupne sa to zlepšilo. Oceňujem romantickú linku príbehu, i keď osobne by som ju oveľa viac rozvynula. Samozrejme pri tejto autorke som to ani nečakala na mňa bola kniha až príliš vulgárna a to, čo sa týka sexu aj Maximovho vyjadrovania. Postava Alessie mi bola nesympatická a jej správanie mi prišlo neprirodzené, rovnako postava Caroline mi bola nesympatická ale u jej správanie bola aspoň ucelené.
Knihu by som pokojne ukončila, po ich návrate do Londýna. ,,Posledná časť,, už na mňa pôsobila dosť silene.
Oceňujem, že časti Maxima a Alessie na seba plynule nadvezovali a neboli medzi nimi skoky.

essene
15.07.2023 3 z 5

Moc se mi líbila.I když předvídatelná,přesto milá

Kiwisska
06.07.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, občas potřebuje člověk trochu pohádek, aby lépe zvládal skutečný svět.

Maky1505
12.05.2023 5 z 5

Nádherný, výjimečný příběh, pohádka, kterou si člověk někdy nutně potřebuje přečíst.

Nifgai
22.04.2023 3 z 5

Za mě byla kniha čtivá a místy napínavá, ale zasloužila by si tak o 50 stranek víc na konci. Příběh byl strašně seseknuty. Nesouhlasím, že byla stejná jako 50odstinu.

Edit: 6/23 vychází druhý díl, což konečně vysvětluje ten hloupý konec

AnastasijaV
25.03.2023 2 z 5

50 odstínů šedi s přejmenovanými postavami a dějem usazeným v jiném konci světa. Snad pokus napsat i něco jiného než 50 odstínů, které autorka nejspíš již nikdy nepřekoná.

miloslava3256
16.02.2023 4 z 5

Velmi napínavé, čtivé, člověk u toho zůstane přilepen a hltá. Taková dospělá pohádka, jen škoda konce. Když byla kniha už tak obsáhlá, určitě by si zasloužila trošku rozvinout konec.

moma08
16.09.2022 4 z 5

Ač je tato kniha tlustá, ovšem od autorky jsou snad všechny knihy tlusté nebo obsáhlé, tak jsou taky velmi čtivé a čtenář přečte příběh a ani neví jak.
Tohle byla taková pohádka, která by se v reálném životě stát nemohla, i když nikdy neříkej nikdy.
U mě splnila očekávání a sice tam bylo spousta věcí zbytečných a některé nedotahnuté, tak mi to kupodivu nevadilo.

Vknihách
23.08.2022

(SPOILER) Ako verná fanúšička a milovníčka 50 odtieňov, som sa na Mistera odhodlávala dlho. Úprimne, obávala som sa. Veď to poznáte… Kristen Stewart nemala lepšiu/známejšiu úlohu ako v Twilight a rovnako sa dá polemizovať, či J.K.Rowling napísala niečo lepšie/známejšie ako HP…tak to proste je :/ Raketový štart kariéry, ktorý už (možno) nič neprekoná. Takže ako Erica u mňa dopadla s Misterom?

Anotácia vám poskytne nápovedy, čo v príbehu môžete nájsť a očakávať. Keďže ja si anotácie nečítam, šla som do príbehu naslepo. Sama netuším, prečo vo mne obálka evokuje historickú romancu. Príbeh sa odohráva v roku 2019. Z toho som bola zaskočená. Nie však nepríjemne. Bola som zvedavá…
Hlavným hrdinom je Maxim, druhorodený syn, dedič šľachtického titulu a majetkov. Ženy strieda častejšie ako spodné prádlo a v úvode sa vyspí s najlepšou kamarátkou. Zo smútku. Na tom by nebolo nič zarážajúce, keby najlepšia kamarátka nebola zároveň manželkou jeho brata. Zosnulého brata. Trochu preskočím v deji, ale k tejto žene sa viac nebudem vracať. Bola mi nesympatická od prvej zmienky a neskôr sa ukázalo, že moje predtuchy boli správne. Čo ma ale dosť šokovalo bolo, že nepodnikla ráznejšie kroky za svojím cieľom a len zhrbila plecia. Pri čítaní pochopíte o čom konkrétne píšem.
Maxim má ako člen šľachtickej rodiny, úplne bezstarostný život a netají sa tým, že si robí, čo sa mu zachce. Venuje sa hudbe, komponovaniu a tiež mixovaniu(DJ v luxusnom podniku). Je teda logické, že si neupratuje svoj apartmán sám. Má na to domácu. Krystyna je z Poľska, kam sa vrátila a na jej miesto prišla Alessia z Albánska. Je krásna, tichá a nesmelá ako väčšina albánskych žien-lebo sú tak vychovávané,ale tiež inteligentná a hudobne nadaná.
Ich prvé stretnutie zoči voči, bolo ako rana blesku do stromu! Naozaj! Neviem si pomôcť, ale James vie vytvoriť svojím štýlom písania tak neuveriteľne realistickú chémiu medzi postavami, až sa červenáte a máte pocit, že “tam” nemáte čo robiť! Ste nechtiac ako voyeur/šmírák( nenapadne ma žiadne vhodné slovenské slovo). Veľmi sa mi páčilo, ako autorka dala Alessii zázračný dar nielen hudbu počuť, ale si ju aj vizualizovať. Spôsob, akým sa dostala do Anglicka mi vyrazil dych a len jej znalosť jazyka, odhodlanie a odvaha ju zachránil pred osudom, ktorý by jej zničil život. Zároveň však Erika vďaka tomuto vplietla do deja hneď niekoľko zvratov. A nie hocijakých! Alessa si toho teda vytrpela dosť. No aby nebolo násilia na striedačku s eufóriou z novovzniknutej lásky málo, E.L. James nám prostredníctvom hlavnej hrdinky prerozpráva život v Albánsku a prečo sa rozhodla odísť do krajiny, kde mala len jednu osobu, na ktorú sa mala spoľahnúť, keď kvôli peniazom to nebolo. Jej rodičia mali iba jedno dieťa a nežili si vôbec zle. Okrem sexuálnych scén, ktorých je v tvorbe tejto autorky dosť, sa však príbeh zameriava na viaceré problematiky…Aby som vám nevyzradila šokujúce odhalenia, tieto linky týkajúce sa hlavných postáv nebudem konkretizovať.
Malinké pripomienky, s ktorými som sa vysporiadavala počas čítania- miatol ma štýl písania. Akoby bol raz príbeh písaný v prvej osobe, raz v tretej. Na to som si musela zvykať takmer polovicu knihy. Vynechala by som z príbehu jednu až dve strany. Podľa mňa na taký rozsah sa dá napísať, koľkokrát hlavný hrdina povedal alebo si myslel, aká je Alessia krásna, nádherná, talentovaná, nadaná…. Toto autorka používala naozaj, ale že naozaj pričasto, až to bolo rušivé. Aj záver by som si priala na viac strán. Ale… nemôžme mať všetko :D
Ak máte chuť na 500 stranový román autorky 50 odtieňov, smelo do toho ;) myslím, že táto ‘stand alone’ kniha vás bude baviť.

Rapeh
15.04.2022 5 z 5

Kniha je úplně jiná než 50 odstínů. Není nouze o drama, romantiku a trocha erotiky se také najde. Přečteno za dva dny, nemohla jsem se odtrhnout.

hadenka
18.03.2022

Trošku jiný šálek kávy od této autorky. Ale jinak kniha je čtivá,poutavá,má děj bavilo mě to.

Fidibus
14.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Příběh je určitou variací na Popelku. Maxim, užívající si života a žen, se stává nečekaně lordem a potká albánskou uklízečku, pronásledovanou stíny domova i obchodníky s bílým masem. Bohužel mi kniha přišla dost natahovaná od začátku, i erotické scény už byly zdlouhavé a na konci jsem už skákala. Padesát odstínů mne zaujalo víc.

romca4180
02.01.2022 4 z 5

Abych pravdu řekla, bylo to lepší čtení jak Padesát odstínů.. Žádná vnitřní bohyně (naštěstí) a taky se něco dělo a ne pořád jedno a to samé dokola.. Stále tomu něco chybí, ale číst se to dá :)

Marfuška89
22.11.2021 2 z 5

Lidi, tak tohle vážně je utrpení :( .

Kapitoly nudné a příšerně dlouhé. Tam se nic neděje a když už se něco pomalu dozvídáme, tak ne že to budeme rosplétat celý zbytek knihy, aby nás to nutilo číst dál, ale my se to dovíme vzepětí?

Asi v polovině 15 kapitoly jsem to vzdala :( , protože jsem zjístila, že tuto knihu už ani nevnímám a je mi vlastně úplně jedno, jak to dopadne :( .

Ani se mi nechce věřit, že Mister je od E. L. James, té spisovatelky, která napsala Padesát odstínů, které tolik miluji :( .

Bohužel, nedočteno :(

happy19
26.10.2021 4 z 5

Slušná čtivost,originální životní příběh...
Já byla (u)spokojená:-D
Tak vášnivá romantička se nezapře;-))))

,,Nejbláhovější sny dávaly lidem odjakživa největší sílu."

verkazd
14.10.2021 5 z 5

Za mě po Sérii Odstínů milé překvapení. Velmi čtivá kniha. Přečteno za dva dny. Nemohla jsem se odtrhnout.

Štítky knihy

sex pro ženy

Autorovy další knížky

E. L. James (p)
anglická, 1963
2012  60%Padesát odstínů šedi
2013  68%Padesát odstínů temnoty
2013  67%Padesát odstínů svobody
2016  69%Grey
2019  70%Mister

Kniha Mister je v

Právě čtených12x
Přečtených638x
Čtenářské výzvě69x
Doporučených19x
Knihotéce347x
Chystám se číst212x
Chci si koupit41x
dalších seznamech7x