Tisíc polibků

Tisíc polibků https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322063/bmid_tisic-polibku-wLE-322063.jpg 4 580 217

„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“ Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život. Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří. Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká. Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

A Thousand Boy Kisses , 2016


více info...

teepe
teepe
11.03.2024 5 z 5

Knížku jsem si objednala, protože jsem zahlédla nějakou ubrečenou recenzi na tiktoku, ani anotaci jsem nečetla, takže jsem vůbec netušila o co půjde. No... a musím říct, že tohle byl vážně masakr. Já sama jsem brečela už na patnácté stránce a pak ještě několikrát v průběhu knihy. Bylo to smutné, ale bylo to krásné. Hlavně to smíření hlavní hrdinky mě vzalo za srdce. Za mě 5*. Před lety jsem četla hvězdy nám nepřály a to se nedá srovnat.

LucyEcstasy
LucyEcstasy
20.02.2024 3 z 5

Tisíc polibků je kniha pro fanoušky titulů Hvězdy nám nepřály či Pět kroků od sebe.

Rune a Poppy se znají od pěti let. Od první chvíle vi, že v budoucnu z nich bude něco víc než nejlepší kamarádi. Jeden bez druhého jsou jako tělo bez duše a jejich spojení je něco neuvěřitelného. Jejich láska je hluboká, křehká a spalující. Dokud se Rune neodstěhuje. Od tohoto okamžiku není nic jako dříve.

Já osobně očekávala vtipnou oddechovku s kapkou klišé a naivity. Spletla jsem se. Máme tu citlivý příběh, v kterém se řeší nejedno těžké téma a kdy i já uronila pár slz. A to už u druhé kapitoly.

Poppy je snílek a každým coulem pozitivní osoba. Je také empatická, přátelská a silná žena. Rune je..miláček. Já si ho zamilovala víc jak Poppy. Severský drsňák, viking, lamač srdcí, který má ale oči jen pro tu jednu jedinou. Prostě úžasňák.

Kniha je roztomilá, je nepopsatelná. Má kouzlo, které vás chytne a nepustí dokud nedočtete. Jedinou výtku, kterou mám je bonusová kapitola v tomto novém vydání. Za mne by tam vůbec nemusela být a nic by se nestalo. Od takových kapitol čekám to finální “wow, které se nedostavilo.

Celkově u knihy prožijete všechny možné emoce a autorka umí skvěle tento prožitek umocnit.


Matri
Matri
14.02.2024 3 z 5

To som si teda na seba uplietla bič! Prečo som si vopred neprečítala nejaké recenzie!?!
Kniha nie je zlá, keby mám 15+ tak patrí medzi moje topky. Ale...
Ja mám takú depresiu! Ja takého knihy nečítam, vyhýbam sa tomu, a keby viem o čo pôjde tak ju asi nikdy nezačnem ani čítať!
Keď som konečne na cca stej strane prišla na to, o čo kráča, vlak bol dávno rozbehnutý, a tak som dočítala - spoiler - povinná výbava vreckovky (bez nich sa to naozaj nezaobišlo a to hneď viac krát!!!).
Oceňujem hlavne postavu Runeho - originálne vymyslený hlavný hrdina - nórsky Viking s imageom rockera/motorkára (nebol ani jedno z toho) a sklonom k temnote a hnevu. Vďaka nemu bol príbeh pre mňa určite zaujímavejší. Poppy bola milá, ale akosi som si k nej nenašla cestu...
Našlo sa niekoľko múch, ktoré jednoducho išli proti logike - či už rozhodnutia najmä Poppy, ich rozhovory, kde v jednej vete tvrdím jedno, v ďalšej toho opak. Sem tam som sa aj nudila a doslova preskakovala odstavce - trošku sa to už točilo dokola.
Okrem toho, mne sa nozaj nepáčil ten epilóg! :( Ja chápem, čo tým autorka chcela povedať, aký pocit vyvolať, ale pre mňa to bolo len potvrdenie toho, že kniha už nie je pre mňa...
Mladým čitateľ srdečne odporúčam - opakujem vreckovky majte po ruke! ;-)
Za mňa 3,5 hviezdičky (prikláňam sa ale nadol, nakoľko viac vecí, a najmä epilóg za mňa bohužiaľ NIE).

lena.o.knihach
lena.o.knihach
30.01.2024 5 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Knihu jsem četla už v roce 2017, kdy u nás vyšla poprvé. Tehdy jsem jí dala plný počet hvězdiček a nemohla jsem si vzpomenout, proč jsem ji poslala dál a nenechala si ji. Teď už to vím.

Když jsem si Tisíc polibků přečetla znovu po těch letech a rovnou na jeden zátah, došlo mi, proč jsem si 1. vydání nenechala. Já si nedokázala představit, že bych si tento příběh ještě dobrovolně někdy přečetla. Protože to, co jsem u knihy prožívala celé jedno dopoledne, to bylo neskutečný.

V polovině knihy mi začaly téct slzy a v poslední třetině jsem na text přes pláč skoro ani neviděla a musela si dávat pauzy, abych se trochu vzpamatovala.

Nebudu vám říkat, o čem kniha je, ale měli byste vědět, že jsem ji určitě nečetla naposledy. Mám v plánu si zvýraznit některé pasáže, napsat k scénám poznámky, zkrátka si ji celou vyzdobit lepíky a barvičkami a už se jí nikdy nevzdat.
To samé radím i vám, pokud jste si Tisíc polibků doposud nepořídili. A nezapomeňte, že v novém vydání je navíc bonusová kapitola.

Books_by_Dee
Books_by_Dee
23.01.2024 5 z 5

Moje srdce puklo tisíckrát při čtení téhle YA knihy, která letos vyšla u Yoli v druhém vydání. Ne, opravdu. Mám zazáložkováno a přesně 16x jsem se rozbrečela, z toho 4x opravdu plakala, že jsem neviděla na čtení a v podstatě tak 50 stránek do konce mě už ty slzy prostě tekly a já byla naprosto emočně rozdrcená.

Že jsem už za svůj život přečetla ne jednu smutnou knihu, ale tohle mé srdce opravdu rozervalo a těžce se mi ho bude dávat dohromady. Láska Poppy a Runeho se mnou ještě hodně dlouho zůstane.

Tihle dva se totiž zaslíbí své polibky už v 8 letech, bohužel se jejich cesty na pár let rozdělí a když se Rune opět vrací do Ameriky chce vědět, proč mu Poppy, která má zaslíbila svou lásku přestala odpovídat na dopisy a telefony. Netuší však, že jej čeká ještě větší bolest, než kterou zažil při jejím ignorování.
Absolutně nechápu, jak autorčino psaní na mě dokázalo přenést takové emoce a o to více jsem byla nadšenější, když jsem se dozvěděla, že v letošním roce vychází další kniha v sérii o sestře Poppy – Savannah. A jestli má autorka připravenou podobnou emoční bombu tak mé srdce bude roztříštěná na milion kousků zas. Knížka bude v angličtině vycházet 20. června 2024 a ponese název A Thousand Broken Pieces.

Pokud si chcete pořádně zaplakat a chcete mít bolavé srdce, tak knihu 100 % doporučuji. Pokud chcete ušetřit kapesníky, tak se ji velkým obloukem vyhněte.

evineckY
evineckY
15.01.2024 5 z 5

Je to už drahně let, co jsem u této knihy probrečela celý čas jí věnovaný.
Je to tak krásná a smutná kniha, že mě bolí srdce.
Procítí jen ten, kdo přišel o někoho milujícího a moc blízkého.
Spisovatelka se nechala inspirovat svými blízkými a napsala letos její pokračování a modlím se, aby jí někdo vydal velice brzy.

Slova autorky:
A nakonec děkuji svým báječným čtenářům. Chci vám poděkovat, že jste si přečetli tento román. Dokážu si představit, že právě teď máte opuchlé oči a zarudlé tváře od všeho toho pláče. Přesto doufám, že milujete Poppy a Runeho stejně moc jako já. Doufám, že jejich příběh zůstane ve vašich srdcích navěky.

Annyshga
Annyshga
06.01.2024 5 z 5

Tisíc polibků
Tillie Coleová
352
2/2024
5

Anotace:
„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“ Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život. Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří.
Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká.

Recenze:
Tisíc polibků pro mě bylo velkým překvapením. Čekala jsem nějakou klasickou náctiletou romanci ale to, čeho se mi dostalo byla neskutečná emoční jízda. A pozor kapesníčky jsou nutnou výbavou .

Kniha nás provází životem Runa a Poppy. Celý příběh je situován do čtyř částí - čtyř okamžiků definující život Runa. Nejvíc se mi líbil první okamžik - jejich seznámení a dětství. Přesto, že se děj už od začátku nese na smutné vlně vzešlo z něj jedno nádherné a hlavně originální poselství pro Poppy. Sklenice s tisícem prázdných papírků ve tvaru srdce. Na ně si má během svého života zaznamenat každý výjimečný polibek, aby na ně mohla vzpomínat a předat svůj příběh vnoučatům, tak jak to před svou smrtí udělala i její babička. Úžasný nápad, který tvoří základní kámen příběhu.
Jaké jsou další okamžiky vám bohužel prozradit nemůžu, jinak bych vás okradla o všechny zvraty a překvapení. Co ale říct naopak musím, je to, že si užijete každou chvíli ve společnosti Runa a Poppy, kteří vás donutí zamyslet se nad životem a věcmi, co jsou pro nás opravdu důležité .

ivca6341
ivca6341
18.11.2023 5 z 5

Musím říct, že jsem si u téhle knihy musela dávat pauzu mezi jednotlivými kapitolami. Byl to hodně silný příběh. Málokdy u knih brečím. U této knihy jsem brečela od začátku až do konce.

KnihomolkaKatka
KnihomolkaKatka
12.11.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších knih letošního roku. Je to strašně krásná, romantická, ale i velmi smutná knížka. Škoda, že u nás nevyšlo více autorčiných knih. Bohužel (nebo naštěstí?) takový příběh ze života. Více jak čtvrtinu knihy jsem probrečela. Konec knihy už jsem myslela, že přes slzy ani nedočtu.

Dizzy3
Dizzy3
13.07.2023 5 z 5

Asi jedna z nejtíživějších knížek, co jsem četla.. a mé srdce téměr puklo.. Vím, že si ji už nikdy nepřečtu, ale jsem za přečtení ráda, protože ač to byla fikce, měla v sobě neskutnečné množství pravdy. A především neskutečné ryzí lásky. Opravdu doporučuji, ale bude se vám celou dobu svírat srdce.

zuzanie1
zuzanie1
02.06.2023 5 z 5

Krásná a hodně dojemná knížka. Ani nedokážu spočítat kolikrát jsem při čtení měla slzy v očích. Ale ten epilog? Proč?

barcamilujecist
barcamilujecist
25.03.2023 5 z 5

Kniha mi zlomila srdce, probrečela jsem ji celou ale bylo to úžasné čtení. Určitě doporučuju

AnastasijaV
AnastasijaV
25.03.2023 5 z 5

Ve svých 24 letech jsem na tuto knihu narazila omylem. Trošku jsem se styděla, když jsem z knihkupectví odcházela s young adult knihou, ALE ... probrečela jsem jí od začátku do konce tak moc, že do teď mi v knize slzy nevyschly. Velmi dojemné, romantické, milé a smutné.

terikus
terikus
22.02.2023 5 z 5

Nebudu lhát, trošku mi to zlomilo srdce, bylo to hrozně smutný. Asi v půlce to začínalo být trošku nůďo a pak už člověk doslova čekal na smrt...konec to zase trochu zvedl, ale epilog byl asi trošku přehnanej na můj vkus. Každopádně celkově ve mně ta knížka zanechala dojem, ta jejich láska mě nadchla a proto hodnotím 5*

NikolaSkop
NikolaSkop
09.12.2022 4 z 5

Noooo ten epilog mi docela zkazil celkovy dojem. Pribeh byl smutny ale dle meho ne zas tak moc jak se pise v komentarich. Celkove me to zas tak moc nevzalo. Znam spousty knih ktere jsou alespon pro me daleko emotivnejsi.. Jinak celkovy dojem - dobry ale urcite ne na plny pocet..

Nieroccoon
Nieroccoon
06.08.2022 2 z 5

Ze začátku se mi to moc líbilo a dokonce jsem i brečela, ale asi nějak v poslední třetině nebo kdy mě to už totálně nudilo, pořád to samé dokola, jako v kruhu až mi to zprotivilo i zbytek knihy.

Luc00inka
Luc00inka
17.07.2022 5 z 5

Tahle knížka je další na seznamu mých nej knížek. Vztah mezi Poppy a Runem je tak krásný a silný, že to ani není možné. Moc se mi líbilo, jak Poppy vnímá život. Jak si dokáže užít každou minutu a radovat se z něho. A na Runem se mi líbilo snad všechno. To jakou lásku cítil k Poppy a jak pro ni dokázal udělat cokoli, aby byla šťastná, bylo prostě nádherné. Ani jsem nečekala, že ten příběh bude tak emotivní a srdce trhající. Určitě doporučuji.

ctuvnoci
ctuvnoci
07.07.2022 4 z 5

Hezká knížka o předčasném odcházení, o lásce. Vytkla bych epilog, moc nechápu, proč? Nechat konec otevřený by mi přišlo lepší, ale budiž, je to volba autorky. A trošku mi místy vadil překlad. Zvolená slova dialogů mi někdy připadala neskutečná, takhle se běžně nemluví. Udělat dobrý překlad je určitě těžké, ale vyplatí se do toho investovat, protože to celkový dojem z knihy může dost ovlivnit.

VercaV
VercaV
21.06.2022 4 z 5

Tak tohle byla naprosto emociálně výživná knížka. Brečela jsem snad od začátku do konce. Ze začátku jsem si myslela, že oparvdu nebudu cílovou skupinou, ale nakonec jsem to přehodnotila a moc sem si to celé užila.
Bylo to krásné, milé, krásná láska s tragickým osudem. I když mě trochu zklamal epilog. Milovala jsem je, jak se Rune snažil jí splnit všechna přání, to jak Poppy byla smířená se svým osudem a snažila se všechny připravit na svůj odchod a ulehčit jim to. Bylo to prostě krásné.
Jediné co mě trochu zklamalo, tak byl ten epilog. To jsem opravdu nečekala, ale asi mě vlastně žádný jiný konec nenapadá, než aby byli spolu a dodrželi svoje sliby. Opravdu moc krásné.

MAU256
MAU256
09.06.2022 5 z 5

Zavřel jsem oči a poslal tichý vzkaz: Tady jsou tvé polibky, Poppymin. Slíbil jsem, že k tobě přijdou. Že najdu způsob jak ti je poslat.

Tak tohle byla srdcovka. Myslím, že se mi srdíčko rozbilo na tisíc kousků a zítra mě bude bolet hlava z těch tisíců prolitých slz.
Zamilovala jsem si Poppy za její odhodlání žít a prožít každý okamžik. Milovala jsem Runa za to, jaký tu byl pro Poppy.
Tato knížka byla plná lásky, neskutečné bolesti ze ztráty poloviny srdce, které tepe pro druhou osobu. Pokud máte pocit, že máte dostatek slz, které se potřebují dostat ven, tak doporučuji tento příběh, je tomu stvořený.