Amethyste Amethyste komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Pokud patříte mezi ty, co alespoň jednou litovali nějakého rozhodnutí, přemýšleli nad tím, jaký by byl život, kdyby jste rozhodli jinak, tak je ta kniha pro Vás.
Hlavní hrdinka Nora má možnost prožít svůj život několikrát a pokaždé jinak. Jak to s ní dopadne, si musíte přečíst sami. Za mě je
to zajímavý příběh s neotřelým dějem.

08.02.2023 4 z 5


A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Útlá knížečka s dojemným příběhem, vztahu vnuka a dědy, nebezpečného stárnutí a ztráty paměti.

31.01.2023 4 z 5


Chci tvůj život Chci tvůj život Amber Garza

Začátek začíná slibně, pak se příběh trošku vleče, ale konec má spád a nečekaný závěr. Za mě super thriller.

29.01.2023 4 z 5


Kufr paní Sinclairové Kufr paní Sinclairové Louise Walters

Kniha mě zaujala, protože má dvě časové linie - minulost o životě Dorothy a přítomnost o životě Roberty, která se snaží přijít na to, co její babička Dorothy skrývá. Tenhle typ knih mám ráda, ale tahle je průměrná. Příběh je pěkný, ale konec smutný. Víc mě zajímalo to, co prožila kdysi Dorothy než to, co v přítomnost prožívá Roberta. Dočíst bylo docela náročné, ale nelituji. Znovu bych ji, ale nečetla.

28.09.2022 2 z 5


Společenství Společenství Bentley Little

Do knihy jsem se pustila ze zvědavosti, zaujala mě anotace. Začátek se mi líbil. Příběh by byl i uvěřitelný - nesmyslná pravidla, která si ve společenství zavedli, bezpečností opatření, nenávist vůči lidem ve městě. Bohužel postava pahýla, existence dobrovolníků coby novodobým otrokům, únosy a vraždy, mi přišly už přehnané a konec mě zklamal. Škoda, mohl to být dobrý příběh.

14.08.2022 1 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Přiznávám, že o knize jsem se dozvěděla až díky seriálu. Tloušťka mě trošku odrazovala, ale díky tomu, že jsem viděla dříve seriálové zpracování, tak mi kapitoly rychle utíkaly, i když některé pasáže byly zdlouhavé. Příběh samotný je zajímavý, ale pro náročného čtenáře průměr.

24.07.2022 4 z 5


Vražda na golfovém hřišti Vražda na golfovém hřišti Agatha Christie

Mám ráda Agathu Christie a její detektivky. Tento příběh mi však přišel trošku složitější a rozuzlení komplikované, takže jsem se trošku ztratila, i přesto mohu knihu doporučit - děj ubíhá rychle a není nad to přečíst si klasickou detektivku.

18.07.2022 4 z 5


V dobrém i zlém V dobrém i zlém Kimberly McCreight

Zajímavý příběh s kriminální zápletkou. Některé pasáže jsou zdlouhavé, ale děj plyne rychle a rozuzlení bylo pro mě nečekané.

26.06.2022 3 z 5


Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Musím přiznat, že po knize jsem sáhla náhodou. Mám ráda příběhy, kde se minulost prolíná s přítomností a tahle kniha splnila má očekávání. I když jsem příběh Carrie měla nutkání přeskakovat, tak moc jsem chtěla vědět, co se stalo Sofii. Nakonec jsem odolala a přečetla knihu jedním dechem.
Krásný příběh, který ale není pro každého. Je zde uvedeno hodně historických faktů, takže kdo není milovník nebo nadšenec do historie, nebude nadšen.

19.06.2022 4 z 5


Fáma Fáma Lesley Kara

Kniha se čte velmi dobře, některé pasáže jsou zdlouhavé, ale finální drama a rozuzlení stojí za to.

05.06.2022 4 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Tuto knížku jsem zkusila díky recenzí na jedné webové stránce. Nejsem fanoušek YA, ale jednou za čas je potřeba sáhnout po něčem odpočinkovém a lehce naivním. Líbí se mi, jak je kniha napsaná, jak nenápadně odkazuje na některá známá díla a využívá neobvyklé obraty jazyka.
Samotný příběh je milý a lehce úsměvný, vztah kterým prochází Amélie a Nolan, situace do kterých se dostávají.
Kniha se čte jedním dechem a mohu ji jen doporučit.

20.03.2022 3 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Moje první kniha od této autorky. Příběh se čte jedním dechem a je napínavý od začátku až do konce.

13.02.2022 4 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Tina Frennstedt

Na knihu jsem narazila nahou v knihovně a jelikož mě krimi baví, rozhodla jsem se ji vyzkoušet. Děj je napínavý, i když některé pasáže jsou zdlouhavé a dle mého názoru i zbytečné. Závěrem odloženého případu i "běžícího" jsem byla překvapená, pachatele jsem neodhalila.

13.02.2022 3 z 5


Sleduj mě Sleduj mě Kathleen Barber

Velmi čtivá kniha, která poukazuje na to, jak nebezpečné je zveřejňování fotek a každého kroku na sociální sítě. Nikdy nevíte, kdo vás sleduje.
V polovině knihy jsem měla tušení, kdo by mohl být dotyčný pronásledovatel, ale konec mě překvapil.
Můžu jen doporučit ;)

30.01.2022 4 z 5


Spolubydlící Spolubydlící C. L. Pattison

Odpočinková kniha. Příběh je jednoduchý a některé situace se dají předvídat, ale konec mě překvapil.

15.11.2021 4 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Listopád je moje první kniha od paní Mornštajnové. Začala jsem ji číst ze zvědavosti, knihkupectví a články ji zmiňovaly a zvědavost zvítězila. Popisovanou dobu jsem nezažila, znám ji pouze ze školy a z vyprávění. I přesto mě příběh donutil přemýšlet nad tím, co všichni dnes máme a jak by věci mohly vypadat, kdyby vše dopadlo tenkrát jinak. I když si myslím, že některé situace nebo postupy zmiňované v knize jsou těžko uvěřitelné než aby se někdy mohly stát, je to fantazie autorky. Kniha se mi líbila.

27.06.2021 4 z 5


Ghostwriter Ghostwriter Alessandra Torre

Velice zajímavý příběh. Když jsem knihu držela poprvé měla jsem velmi malou představu o čem bude a velice mě překvapila. Vzpomínky hlavní postavy - spisovatelky Heleny, se prolínaly s přítomností a přinesly tak celkový obraz jejího života. Závěr mě velice překvapil.

16.05.2021 4 z 5


Tatínkovy holčičky Tatínkovy holčičky Tasmina Perry

Dobrá oddechová kniha :)

13.05.2021 3 z 5


Zlatokopky Zlatokopky Tasmina Perry

Četla jsem ji dříve a bavilo mě to. Je to příjemná oddechovka. Malé nakouknutí do světa bohatých.

13.05.2021 2 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Zpočátku se mi příběh četl trošku hůře, ale pak se to trošku rozjelo. Kniha je napínavá až do konce (pro průměrné milovníky thrillerů ;)
Závěr mě překvapil, takové rozuzlení jsem nečekala.

13.05.2021 3 z 5