Sleduj mě

Sleduj mě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475873/bmid_sleduj-me-TTw-475873.jpg 4 137 46

Od autorky románu Truth Be Told vychází varovný příběh o tom, kam až může zajít sdílení osobních informací na sociálních sítích, pro fanoušky Jessicy Knoll a románu Ty od Caroline Kepnes. Každý touží po nových sledujících… dokud ho nesledují až do ložnice. Audrey Miller má záviděníhodnou novou práci ve věhlasném muzeu, úžasnou postavu díky pilates a stovky tisíc sledujících na Instagramu, kteří tomu všemu nadšeně přihlížejí. Právě se přestěhovala do Washingtonu a má plné ruce práce. Musí udělat dojem na svou novou šéfovou, udržovat kontakty s fanouškovskou základnou a odhánět slizkého souseda, který bydlí o patro výš. Pomáhají jí přitom jediní dva lidé, které ve velkoměstě zná: bývalý přítel, od kterého se nedokáže držet dál, a ambiciózní kamarádka z dob studií s prestižním zaměstnáním a záhadnou minulostí. Rozbitý zámek na dveřích nového bytu ovšem představuje jen začátek všeho, s čím by si Audrey měla dělat starosti. Aniž by to tušila, díky změně bydliště se ocitla na dosah někomu, kdo ji oddaně sleduje celé roky – od prvního blogu na WordPressu až po poslední instastory. Jenže sledování zpovzdálí už není dostatečně naplňující, a tak se vrhne do hlubin darkwebu pro rady, jak Audrey získat jen a jen pro sebe. V cestě za dobytím jejího srdce neexistují překážky, kterých by se zalekl – nic není nemožné, nic nezůstane skryté. Po dočtení poslední stránky strhujícího thrilleru od Kathleen Barber si budete přát jediné – zamést za sebou všechny digitální stopy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Follow Me , 2020


více info...

Přidat komentář

freejazz
10.04.2024 5 z 5

bŕŕ. a pritom je to také jednoduché. netreba žiadne gdpr ani super ochranu počítača či mobilu. stačí iba premýšľať, čo o sebe vykvákam a koho oslovím.
myslím, že takýto príbeh vznikne len kvôli tomu, že z ľudí sa stávajú sociopati neschopní normálne komunikovať, naháňači šťastia a života vo svetle reflektorov.
zručne napísané až do trochu nečakaného konca.
stalking nie je taký výnimočný produkt záadnej civilizácie, ako by sa mohlo zdať. mal som možnosť sledovať ho takmer v priamom prenose. a čo je zaujímavé, obeť do poslednej chvíle nechcela uveriť tomu, že nadmerná pozornosť a sledovanie na každom kroku by jej mohli naozaj ublížiť. našťastie to skončilo dobre.

JankaV80
22.01.2024 3 z 5

Knížka se četla dobře, člověka žene zvědavost, kdo je tím stolkerem, který Audrey otravuje život. Náznaků a indicií je v ději hodně, člověk se nad tím musí pořád zamýšlet.
Že by ve mně ale knížka zanechala jiný poznatek, než že je nutné si dát pozor na své digitální stopy, to, bohužel, ne. Audrey ani Cat bych za kamarádku nechtěla, obě byly hodně specifické - Audrey potřebou strhávat na sebe všude pozornost a Cat téměř svým zvláštním chováním upoutat se k někomu (až už k Audrey nebo ke Connorovi). Závěr knížky se mi zdál hodně useknutý.


archivářka115
22.12.2023 3 z 5

Kniha byla čtivá, ale nepravděpodobná. Rozčilovalo mě chování Audrey. Stále byla ve stresu, ale že by netušila, proč se jí to stává? Nevím. Setkání se stalkerem bylo víc než nepravděpodobné. Chování Cat jsem nechápala. Proč zvala Audrey k sobě domů, ale přitom jí to vadilo.

TVer
28.11.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla jsem z ní napjatá. Přemýšlela jsem, kdo je ten stalker až jsem si byla téměř jistá a pak zase spíš ne. Hvězdu ubírám kvůli konci, který se mi nelíbil - Audrey se v ničem nepoučila, skončila s kým neměla a ještě to za mě bylo neuzavřené a nedokončené.

Parwana
09.10.2023 2 z 5

Velmi průměrný thriller, děj měl sice spád a četlo se to relativně dobře, ale hlavní hrdinka mě příliš nezaujala, místy jsem si říkala, ať už jí někdo zakroutí krkem a je konec. Konec nepřekvapil.

Biba_with_Book
14.03.2023 3 z 5

Dej mel spad, linka tri postav byla napinava, ale taky mi to prislo vic jako roman nez thriller. Zaver taky celkem povedeny..mozna jenom kdyby autorka vybrala sympatictejsi postavy...
Jinak tema hodne zajimave..taky jsem dost skeptik co se socialnich siti a hlavne Instagramu tyce...dost uz o tom vypovidala ta pasaz, kdy si Audrey stezovala na osamelost i pres velky zastup followeru..k cemu jsou pak nejaci virtualni followeri, kdyz clovek nema komu zavolat, s kym si popovidat....k nicemu, presne tak.

kikoooša
06.03.2023 3 z 5

Příběh krásně rozjetý, čtivý, zajímavý, promyšlený...a závěr zklamal..jako by autorka najednou vařila z vody a bohužel převařila.

Petra88
26.11.2022 4 z 5

Pro mě to byla super oddechovka. Jen škoda toho happy endu na konci. Klidně bych děj ukončila o pár stránek dřív.

TeaPeter
22.11.2022 3 z 5

Jednoznačně román pro ženy - mezi thrillery bych ho neřadil. Ale opravdu strašidelný. Cokoli se ocitne na internetu se může dostat na oči komukoli a z internetu nejde nikdy a nic smazat. Kdo si z téhle knížky neodnese alespoň trochu stihomamu, tak má opravdu nervy ze železa.

groula
19.10.2022 3 z 5

No nevím. Spíš mi to přišlo jako dívčí román pro pubertacky než nejakej thriller.
Chvilkama jsem měl husí kůži, ale zbytek byla taková ne příliš povedená červená knihovna...

nela3812
12.10.2022 2 z 5

Tohle bylo velké zklamání. Očekávala jsem od příběhu mnohem svižnější rozjezd, ale bohužel téměř 250 stran je příběh vlažný a nenabere absolutně žádný spád.

Sledujeme dějovou linku z pohledu 3 různých postav, které jsou však charakterově velmi nevýrazné. Hlavní hrdinka se alespoň po čase začne trochu vybarvovat a jako čtenáři máme možnost si k ní vytvořit jisté sympatie, ale u ostatních bohužel nic.

Čekala jsem, že IG bude hrát v příběhu mnohem větší roli, ale až na pár zmínek tam je podle mě hodně upozaděna jeho role v celkové situaci. IG je tam spíše vyobrazen jako pracovní nástroj jedné z postav, ačkoliv se mělo jednat o hlavní sledovací prvek našeho stalkera. Cesty naší hlavní hrdinky a jejího stalkera se celou knihu téměř nekříží a obě dějové linky si tak žijí vlastním životem a vyvrcholí až na posledních 30 stránkách? Není to trochu pozdě? Když už dojde ke konfrontaci Audrey se stalkerem, tak ej to jak blesk z čistého nebe. Jak se rychle objeví, tak rychle zmizí.

Z pohledu stalkera vyústí příběh až příliš jednoduše a díky tomu celá dějová linka, která je s ním spojená, nemá nic společného s mrazivým thrillerem.

Po celou dobu čtení jsem nechápala proč je tolik prostoru věnováno kamarádce Cat. I po dočtení nesouhlasím s tím, kolik prostoru jí bylo věnováno, protože jsme nedostali žádné podstatné informace.

Musím však ocenit konec knihy. Na posledních 10 stránkách jsme se dozvěděli nejvíce infromací, příběh konečně získal spád a došlo i a pár překvapivých objevů. Takový závěr jsem nečekala a je jediným důvodem, proč nedám knize pouze 1/5.

Nakonec hodnotím 2/5. Ač byl příběh čtivý a konec překvapivý, tak mě nezaujal a s čistým svědomím jej nemohu doporučit dál. Škoda, skutečně jsem se na tento příběh těšila.

Damonka12
10.10.2022 2 z 5

Tak tohle mě nenadchlo. Kniha mi přišla hrozně nudná a zpomalená. Námět zněl skvěle a díky tomu jsem od knihy očekávala mnohem víc.

Rosse
06.09.2022 4 z 5

Nejsem člověk, který záměrně vyhledává podobná témata, ale tenhle příběh mě svým způsobem fascinoval a děsil zároveň. Člověk si někdy ani nechce připustit ten fakt, že by se měl zamyslet nad tím, co všechno na sociálních sítí sdílí a zda nepřekročil bezpečnou mez. Věřím, že jsou mezi námi desítky, ne-li stovky lidí, kteří balancují na té hraně, která je pro ně osobně bezpečná.

Suma sumárum – kniha byla velmi čtivá. Hned v začátku má čtenář několik tipů na to, kdo se skrývá za tajemnými kapitolami označené „ON“. Příběh byl napínavý. Závěr mě docela překvapil, jak vyuzlením, tak mírným překombinováním, ale na druhou stranu si to přesně o takový konec říkalo. Za mě tedy velké doporučení. Rozhodně se jedná o knihu, která by milovníkům thrillerů neměla ujít.:-)

Emma27
20.08.2022 2 z 5

Pruměrny thriller

romanka26
01.08.2022 5 z 5

Kniha byla skvělá, napínavá od začátku do konce.. Po přečtení si člověk raději bude dávat pozor, co zveřejní na internetu :)) Jen teda ta hlavní hrdinka mi byla děsně nesympatická.

tess.de.veles
27.07.2022 4 z 5

Nebylo to zas az tak špatné....Prvnich asi 70 stranek me nebavilo..., ale potom jsrm se zacetla a lamala si hlavu, kdo by "to" asi tak mohl byt...

veverrka11
30.06.2022 4 z 5

Knížka je čtivá a děj rychle ubíhá. Střídá se více pohledů a vy díky tomu máte docela ucelený přehled.
Audrey je, dle mého názoru, příslušnice jednoho zvířecího druhu. Jednak si opravdu nedává pozor, co kde sdílí, jednak je strašný egocentrista. Oproti ní Cat je jiná, na můj vkus až moc přemýšlivá. Na Jeho jsem měla tip a do poslední chvíle jsem doufala, že to tak nedopadne. Mé přání nebylo vyslyšeno.
Tahle knížka mě chytila hodně rychle. Mrazivá tedy začíná být až ve své druhé polovině, ale čte se hodně dobře. Navíc může sloužit jako výstraha před přílišnou závislostí na sociálních sítích. Nebýt toho překombinovaného konce, knížka by dostala lepší hodnocení.

L.Helena
12.06.2022 3 z 5

Do mrazivého thrilleru, jak slibuje obálka, to sice má hodně daleko, ale číst se to dá.

andulka1406
19.05.2022 4 z 5

Kniha se čte rychle a nevázne. Kdo je ON jsem tušila zhruba v půlce knihy. Měla jsem dva typy. Konec mě poměrně překvapil. Kniha Vám dá taky dobré zamyšlení o dnešní době. Co vše člověk sdílí na internetu a může tím o sobě říci víc, než by chtěl. Řekla bych, že je to jeden z lepších thrillerů. Určitě by mohl zaujmout ty, kterým se líbí YOU od Caroline Kepnes.

knizni.taurus
07.05.2022 4 z 5

Tohle byla síla. Kdo z nás nemá v dnešní době instagram, že? A uvědomujeme si, co všechno sdílíme na sociálních sítích a kdo nás může sledovat?

Kniha je vyprávěna z pohledu tří osob, naší hlavní hrdinky Audrey, její (psycho) kamarádky Cat a stalkera (ON). Bylo super, nahlédnout do mysli každého z nich, každý pohled měl něco do sebe - Audreyina bezstarostnost, Catina závistivost a Jeho posedlost. Všechno tohle dalo dohromady jeden zajímavý příběh s hodně reálnou zápletkou.

Autorka píše velmi čtivě a přesvědčivě. Přečteno jsem to měla za “chvilku” (čemuž hodně pomáhají krátké kapitoly) a celou dobu čtení mi to připadalo, jako kdybych se koukala na nějaký seriál na netflixu. Dokázala jsem si představovat celý děj.
I když jsem skoro v polovině knihy odhadla kdo je ON a vzalo mi to tak ten prvotní šok, tak mi to ani nevadilo. Jakmile se příběh začal vyhrocovat, tak jsem měla husí kůží po celou dobu, bylo to děsivé. Uvědomila jsem si, čeho všeho si nemusíme všimnout, jací lidi se kolem nás točí atd.

Konec mě trochu zklamal. Přišlo mi, že to bylo v jednu chvíli až předramatizované a zároveň ukončené až moc jednoduše. Nicméně.. pokud máte chuť na super čtivý a zajímavý thriller s opravdu reálnou zápletkou, tak knížku můžu s klidem doporučit :)