Ghostwriter

Ghostwriter https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443144/bmid_ghostwriter-4BW-443144.jpg 4 189 54

MOJE POSLEDNÍ KNIHA BUDE MOU ZPOVĚDÍ… Lhala jsem. Policii, přátelům i rodině jsem kdysi vyprávěla příběh, vylhaný od začátku až do konce. A víte co? Všichni mi uvěřili. Ale není se čemu divit. Vyprávění příběhů mě přece proslavilo. Patnáct bestsellerů. Miliony fanoušků. Sláva a úspěch. Nyní mi zbývá napsat už jen poslední příběh. Ten ale bude ze všech nejlepší, s dechberoucí zápletkou a vyvrcholením, které srazí čtenáře na kolena. Jejich reakce mě však už trápit nemusí. Říká se, že smrt může být vysvobozením. Tak uvidíme…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Ghostwriter , 2017


více info...

Přidat komentář

anibeni
03.03.2024 5 z 5

Přes nenápadný začátek kniha neskutečně gradovala. Nedokázala jsem ji "prokouknout", takže jsem s každou stránkou byla sice blíž pravdě, ale tu jsem dlouho nemohla odhalit. A když k tomu došlo, tak jsem tomu nemohla uvěřit..
Kniha mi přijde originální svým pojetím příběhu - spisovatelka píše svoji poslední knihu a píše ji tak nějak netypicky - a kniha je to opravdu poslední..

ZuzanaZ83
03.03.2024 5 z 5

Velmi působivý příběh mladé spisovatelky v terminálním stadiu rakoviny. Helena je samotářská a velmi chladná žena s pravidly proti kontaktu s lidmi. Když se ale blíží její čas, rozhodne se spojit s její hlavní konkurentkou a sepsat svůj příběh jako poslední knihu.

Tuhle knihu jsem nedokázala odložit.


Leído
24.01.2024 4 z 5

Alessandra Torre je Paní spisovatelka. Kniha je originální, skvěle zpracovaná, udržuje zvědavost čtenáře, dává tušit tak akorát a konec je šokem. Líbí se mi, že se autorka dělí o poznatky ze své spisovatelské praxe a že se nebojí komplikovaných charakterů. Mě doměle dokonalé hlavní hrdinky nudí.

Nicméně první část knihy mě moc nebavila. Byla jsem sice zvědavá, ale chtěla jsem to tajemství znát co nejdříve. Přiznávám se ale, že to možná bylo jen tím, že jsem po knížce sáhla ve špatnou dobu, na dovolené. A toto opravdu není odpočinková četba.

Tina.orl
21.12.2023 5 z 5

Příběh, který zprvu vypadá tak nějak fádně se nakonec promění v něco velmi poutavého a plného emocí.

Hlavní postava mi byla velmi nesympatická, ale jak příběh postupoval, začala jsem s ní soucítit. Její poslední kniha je její zpovědí. Tak nějak jsem očekávala, co ta zpověď přinese, ale ne až do takové míry. Nebýt toho závěru, hodnotila bych o hvězdu méně.

Kniha ve mně zanechala spoustu emocí a rozhodně ji mohu doporučit. Nečekejte ale žádné pozitivně naladěné čtení.

Knižnípauza
01.12.2023 4 z 5

Ghostwriter je mé první setkání s autorkou a já netušila co čekat.
No.. musím přiznat, že začátek knihy byl pro mě trochu utrpení. Nesympatická, panovačná hlavní hrdinka mi úplně nesedla do nálady a já přemýšlela zda knihu neodložit.
Ale!
Dala jsem tomu šanci a ještě že jsem to udělala. :)
Kniha se rozjela a já chtěla vědět co je to tajemství které hlavní hrdinka má a co se v její rodině vlastně stalo. Všechno se postupně rozkrývá, hltala jsem stránku za strankou a pak, když to přišlo jsem jen valila oči.
Silné, drsné a velmi smutné.
Nakonec jsem s hlavní hrdinkou trochu i soucítila.

Styl jakým je kniha napsaná se mi četl dobře a já do budoucna určitě další knihu od autorky skusím. :)

Áža707
21.09.2023 5 z 5

Od autorky jsem četla již Hříchy Hollywoodu a proto jsem se na další knihu velmi těšila a byla jsem zvědavá, co nám přinese a musím říct, že to bylo doopravdy něco.

Helena je spisovatelka, která se rozhodne napsat svojí poslední knihu, ve které odhalí všechna svá dosavadní tajemství. Hned na začátku příběhu víme, že se něco stalo, ale naprosto netušíme o co jde. Potkáváme se s Helenou, která nám svůj příběh předává. Střídájí se zde vzpomínky a současnost a postupně odhalujeme celý příběh a skládáme ho dohromady.

Helenu nejspíš budete nenávidět, protože je to neobvyklá postava, která v hodně ohledech myslí jen na sebe a řád, který se musí dodržovat. Pravidla cpe úplně všude. Vlastně se tváří, že díky ním žije dokonalý život. Jenže opak je pravdou a myslím, že vás na konci překvapí. I přesto, že jsem ji nechápala, tak mi ji bylo v závěru doopravdy líto.

Marek je taková vichřice, který se Heleně dostane do života a to teprve začíná ta správná mela. Je to správný chlap, kterého si zamilujete a i přesto, že si prožil svoje, tak dokáže vnést smích a přátelství Heleně do života.

Příběh se četl dobře, držel čtenáře v napětí a dával mu prostor pro vlastní teorie. Odhalení na konci bylo radikální. Musím přiznat, že jsem koukala s otevřenou pusou a nevěřila jsem vlastním očím. A přesně v ten moment je vám Heleny doopravdy líto. Byl to šílený šok.

Musím přiznat, že i když čtenář věděl, kam to s Helenou směřuje, tak mě to stejně dostalo. Naprosto otevřeně přiznávám, že posledních několik stran jsem bulela jak želva. Cely příběh byl naprosto emotivní a vysilující, ale přesto dokonalý! Hlavně ten závěr, kdy sice Helena nebyla schopna čelit všem svým démonům přímo, ale to co se rozhodla udělat bylo krásné!

Do tohohle příběhu jsem se doopravdy zamilovala, byl skvělý! Byla to emotivní jízda a doporučuji ji prožít každému.

P. S.: pokud vám někdo řekne, že je kniha nudná a trapná, tak ho neposlouchejte, děkuji.

5/5

Vlaďkaa4
22.08.2023 5 z 5

První kniha od autorky. A je to wow. Vždy před tím, než začnu číst knihu si přečtu pár komentářů. A pak si je znovu přečtu po přečtení knihy. Je fascinující, jak stejné texty mohou měnit význam podle dosažených informací.
Knihu hodnotit nebudu přečtěte si ji stojí za to.

Nuttelka
29.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Zase úplně jiná kniha, než jsem u Alessandry zvyklá.. Celou dobu jsem si říkala, co se ze zpovědi vyloupne, jaké tabu vypluje na povrch. Helena mi k srdci nepřirostla vůbec, hned od začátku víme, jak to s ní dopadne.. Slzy jsem ronila, až posledních 12 stran, hlavně u zanechaného dopisu pro Marka, kterého jsem si oblíbila hned, jak se ukázal u Heleniných dveří.. Je to hodně smutná kniha, ale dost silná.

rodak
26.07.2023 5 z 5

Nečtu autorčinu erotickou literaturu, ale tento poklidně vyprávěný nevím jestli zrovna thriller mě velmi bavil. Jak se píše níže je to nálož citů a emocí.

blurrydenisa
08.05.2023 4 z 5

Celých tak 200 stránek jsem během čtení přemýšlela nad tím, jak dám knize negativní hodnocení, protože se mi zdálo, že se všechno až moc táhne, z toho důvodu taky odebírám jednu hvězdičku.

Ale teda, byl to takový ten klid před bouří. Každičká stránka, kterou jsem četla spíš z důvodu, že nerada nedočítám knihy, nakonec stála za to. Těch posledních 70 stránek? Hurikán emocí. Nejvíc mě dostal epilog, dle mého to všechno nádherně zakončil.

Jestli váháte, dejte knize určitě šanci. :)

kikikrat
31.01.2023 3 z 5

Vůbec jsem s touto knihou netušila do čeho jdu. A byla jsem překvapená její čtivostí a příběhem. Člověku se zdá, že se nic moc neděje ale opak je pravdou. Stránku za stránkou vám do sebe začnou zapadávat dílky skládačky a vy jen hádáte co se mohlo, sakra stát. Ten konec jsem nečekala a překvapilo mě to a rozbilo. I tak byl ale ten rozjezd takovej pomalejší a konec na mě nezapůsobil tak moc abych dala plný počet hvězd. Dejte Heleně šanci aby vám mohla vyprávět svůj příběh. A určitě dejte šanci spisovatalce protože píše vážně dobře.

Nikkaa
15.01.2023 3 z 5

Prvotní nadšení zmizelo po pár stránkách,mislela jsem že knihu odlitím a jsem ráda že jsem tak neudělala.Tak emotivní zpověď na posledních 50 stranách byla no úplně úžasně napsaná...že jsem se nemohla odtrhnout...

evineckY
26.10.2022 5 z 5

Uf... To jsem si říkala, že minulá kniha byla emotivní !
A co že jsem psala, že budu číst anotace ???
Na takový konec se nikdy člověk nepřipraví.

SPOILER:
Chci, ať už tenhle život, nebo co to je, skončí.
Jestli existuje nebe, jsem na něj připravená.
Jestli existuje peklo, věřím, že mi není předurčeno.
A jestli není nic než zapomnění, jsem připravená zavřít oči
a nechat se do té prázdnoty unášet. Jsem připravená na nicotu.
Jsem připravená říct tomuhle světu sbohem a zemřít.

janina66
13.10.2022 5 z 5

Tak to byla naprostá citová masáž.
Knihu bych měla za 2 dny přečtenou, ale tím, jak byla dojemně silná, jsem si musela od ní odpočinout. Konec mě totálně odrovnal. Poslední kapitoly jsem proslzela.
Skvělá kniha.

martina.tim
02.07.2022 5 z 5

Jedním slovem “WOW”. Příběh byl tak poutavý, že jsem se od nej nemohla ani hnout. Helenu jsem si kupodivu oblíbila od začátku a ani netuším proč. Chovala se příšerně. Možná jsem v ní viděla tu bolest, nevím.
Obdivuji, jak autorka dokázala vykreslit veškeré emoce tak, že jsem je cítila až na kost. Občas jsem se usmála, občas cítila lítost, občas zlost a na konci i slzy. Dlouho jsem nic takového nečetla. A vím jistě, že si ji dám někdy znovu a pak znovu. Vřele doporučuji.

Ophelie
21.05.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, dobře se četla, děj hezky plyne, vyprávění z pohledu více postav mi nevadilo a pasáže kurzívou udržovaly napětí, při čtení chcete vědět, co se Simonovi a Bethany stalo a jaký podíl na tom měla Helena? Musím říct, že konec a odhalení celého příběhu mě dostal. Kombinace šoku (no ty kráso) a i slz (dojetím). Knihu rozhodně doporučuji (líbit se bude asi více ženám).

lihate
13.05.2022 5 z 5

Helena umírá. Helena je spisovatelka a umírá. Číst knihu s tématem umírání, ať už za jakýchkoliv okolností, nesnáším. Nesnáším mít depku kvůli knize, protože čtení by mě mělo těšit. A tady mě to teda netěšilo ani chvíli, a i přesto jsem tuhle knihu zhlta za dva večery. Paradox.

Tahle kniha je tak zvláštní, že vlastně nevím, jestli byla úžasná nebo vůbec. Díky krátkým kapitolám a úžasnému stylu psaní, se to čte hrozně rychle. Díky tomu, že je to thriller a ne čistě romantika, vás to nenechá se od stran odlepit.

Helena je ten typ hlavní postavy kterou buď nenávidíte nebo milujete. Nic mezitím. A já jí od první strany nesnáším. Ona je totiž ve svých očích dokonalá. Skvěle píše, všude má uklizeno, s ničím nemá problém, žije život jaký chce....

Jenže ve skutečnosti je tohle všechno lež. Protože Helena umí jednu věc úplně nejlépe. Lhát. A tak postupně zjišťujete, že Helenina dokonalost je vším, jen ne skutečností. Přesto všechno je pohled v knize podaný tak, že s Helenou soucítíte. Musíte. I přes to, že je vlastně psychopatka, je vám jí líto. Všichni jí ubližují a ona je oběť. Na konci knihy ji i tak milujete, protože víte, co se za vším skrývá, a že není taková, jaká se prezentuje.

Já vůbec netuším, proč tuhle knihu čtu a proč pořád potřebuju pokračovat. Je to ten typ knihy, který vás zlomí. Rozcupuje na kousíčky, ale už nesloží zpátky. V knize není jediná strana, kde by nešlo necítit, že je Helena nemocná, že má rakovinu a umírá.

Bolestně těžké věty střídají rádoby vtipy, které ale v celkovém kontextu nejsou vůbec vtipné. Navíc... Čím víc se blíží konec, tím čekáte něco lepšího, ale tady je to přesně naopak. Je to utrpení v písmenkách. Je to bolest. Smutek. A nic víc nebude. Žádný východisko. Na konci knihy není ani tečka. Jen pět písmen KONEC

Navíc ve chvíli, kdy vám dojde, že v knize nejde jen o smrt samotné Heleny, je hned téma ještě několikanásobně těžší. A pořádně zamotaný.

Tahle knížka mě rozladila asi na celkem dlouhou dobu, ale i tak jsem ani chvíli nepřemýšlela o tom, že ji odložím. Když vám v průběhu života zjistí nevyléčitelnou nemoc, nejste si vůbec jistí, jak budete reagovat na takové téma a knihu protkanou od začátku do konce smrtí. Do teď jsem se knihám kde je jen zmínka o něčem takovém vyhýbala. Úspěšně! V průběhu knihy jsem si prošla různými druhy reakcí. Čekala jsem, že to bude horší, ačkoliv občas jsem ji musela nechat až na další den. Občas prostě nešlo číst a někdy jsem dlouhé myšlenky o tom, jak se Helena cítí jednoduše přeskočila. I tak mi na konci tečou neovladatelné slzy.

Myslela jsem si celou dobu, že jedno vím teď už jistě. Tuhle knihu snad nikdy znovu číst nechci, prodám ji, strčím dozadu do knihovny, nevím...., i přesto, že byla svým způsobem naprosto skvělá. Ale ta kniha je vlastně úžasná. Spouští ve čtenáři tisíce pocitů, ať už pozitivních nebo negativních. Je jiná. Surovostí. Příběhem. Emocemi. Protože ve skutečnosti zjistíte, že je úplně o něčem jiném, než vám tady píšu. A taková je Helena a její život.

"Je to jako číst jednu z jejích knih. Nápovědy leží před ním. Ale ani za nic je nedokáže rozluštit."

"K úspěšnému řešení rovnice milostného příběhu musíme splnit několik požadavků. Láska + věrnost = šťastni až navěky. V tomhle životě jsem napsala a přečetla dost, abych pochopila, že splnění podmínek rovnice úspěch nezaručuje, nicméně porušení jejích pravidel typicky zaručí selhání."

"Takový je život, ukládá nám na bedra břemena a vůbec ho nezajímá jejich váha. Buď je uneseme, nebo nás jejich tíže zlomí."

Haduwig
11.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Kniha je rozhodně napínavá, díky krátkým kapitolám se čte rychle a nejde ji odložit. Helena není typickou postavou, ke které byste hned cítili sympatie, někdo si k ní cestu časem najde a někdo ne, a emocí je zde také požehnaně.

Co za mě bohužel ubírá na kvalitě je to, že se dá poměrně rychle odhadnout, co se před těmi čtyřmi lety stalo za tragédii a pak už jen čekáte, abyste zjistili jak to bylo. A to jak bylo navíc trochu přitažené za vlasy - opravdu skončila v místnosti, kde jsou informace, jak někoho zabít + návod k bojleru + nutné nářadí + náhradní klíče? A ta neaktivita policie mi tam taky zcela nepasuje.

Štěpničák
28.02.2022 2 z 5

Tak trochu zklamání. Kniha je tak z 90% romantika, která v pozadí skrývá thrilerový podtext. Celou dobu čekáte, že se něco bude dít, ale až na posledních 50 stránek se toho děje opravdu málo. Slibné natahování hlavní zápletky vyvrcholí v trochu bizární maglajz. Spíš než nad vyřešením situace budete rádi, že jste na konci. To ani nemluvím o tom, na jak dlouho se dá natáhnout popis jedné scény. Pokud chcete romantiku, tak směle do toho. Jestli chcete napětí, tak ruce pryč.

popeluška
23.02.2022 5 z 5

Tato kniha je naprosto ale naprosto dokonalá.Nemůžu uvěřit jak moc mě bavila.Nedala se skoro vůbec odložit.Velké díky autorce :-)