V dobrém i zlém

V dobrém i zlém https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460807/bmid_v-dobrem-i-zlem-9t7-460807.jpg 4 159 49

Lizzie je mladá a úspěšná právnička. Navíc je šťastně provdaná za Sama, který je jí zcela oddaný. Jednoho dne jí zavolá starý známý, jenž je obviněn z vraždy své ženy Amandy, a žádá ji o pomoc. Zach je hlavní podezřelý. Lizzie dlouho váhá, ale nakonec souhlasí, že se jeho případu ujme. Čím víc se Lizzie noří do nablýskaného světa brooklynské smetánky, tím intenzivnější má pocit, že tu něco nehraje. Zach netušil o své ženě spoustu zásadních věcí, a Amandini přátelé sotva věděli, že její manžel existuje. Jak Lizzie postupně odkrývá pravdu, je nucena čelit temným tajemstvím, která souvisí i s jejím zdánlivě dokonalým manželstvím…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Good Marriage , 2020


více info...

Přidat komentář

essene
22.04.2024 4 z 5

Příjemná a čtivá kniha-stále se něco dělo... pěkně napsané,napínavé-vrah-všichni a nikdo)))

Gugu
16.04.2024 3 z 5

Tak já nějak nevím, byo to čtivé, to ano, ale...celá pointa, ten závěr...ušité horkou jehlou, mi přišlo. Vztah ústřední dvojice neobjasněný, motiv vraždy tak nějak nepodložený...anebo mi něco uniklo. Ta "intermezza" vkládána mezi kapitoly pro mě bez nějaké přidané hodnoty... No, celkový dojem spíš rozpačitý, ačkoliv jsem knihu přečetla velmi rychle.


Danuše7
07.04.2024 5 z 5

Napínavé až do konce. Strašidlo z minulosti silně ovlivnilo život mrtvé. A manželovi zavražděné ženy jsem vůbec nefandila. A za jeho chování k ní si ho spravedlnost našla.

čef
24.03.2024 4 z 5

Takový právnický thriller, který se trochu vymyká z tohoto žánru. Obhájkyně se do obhajoby vůbec nehrne a má také proč, ale přesto neúnavně bojuje za práva obviněného, i když vychází najevo spousta jeho dalších prohřešků a také bez ohledu na rodinné poměry jejího života s alkoholikem. Další rozdíl je, že se nekoná závěrečný proces tak, jak je v těchto knihách zákonem. Bezpochyby velmi dobré.

Kačkalka
20.02.2024 4 z 5

Příjemně čtivá kniha. Líbila se mi zápletka i hlavní postavy... Až do posledního okamžiku jsem nevěděla kdo je vrah, což je pro mě změna. A po dlouhé době to byla kniha, která mě nutila ke čtení dál a dál..ke konci mě čekalo překvapení a mě se kniha líbila :)

knihomol1985
12.02.2024 4 z 5

Zajímavá kniha s dobrou zápletkou. Do konce jsem nevěděl kdo byl vrah.

THERISA
22.01.2024 4 z 5

Za mě rozhodně TOP ve svém žánru! Do poslední chvíle se dohadujete, kdo je vrah, abyste na to stejně nejspíš nekápli.. a tak to má být! Od knihy jsem vůbec nic nečekala, dokonce jsem jí zakoupila někde ve výprodeji a bavila mě moc. Autorka umí velmi dobře budovat napětí a psychologii postav, děj plyne takovou příjemnou rychlostí a finální rozuzlení není přepálené a je uvěřitelné. Bavilo mě nejen střídání vypravěček, ale i občasné nahlédnutí do výpovědí svědků, či čtení zprávy z vyšetřování kyberútoku na školu. Nic mi nepřišlo ke škodě, nikde jsem nezaznamenala nešvar dnešních autorů, kdy si říkáte, že ubrat 100 stran příběhu a nic moc by se nestalo. Zde bylo všeho tak akorát a fajně to odsýpalo. Hned po přečtení jsem zakoupila další autorčiny knihy a těším se na ně! Škoda, že právě takovým autorům jako je McCreight se nedostává podobné publicity jako např. Shari Lapena či B.A.Paris, jejichž knížky za nic nestojí, ale kdo je nečte, jako by nebyl.

patricia8137
20.01.2024 3 z 5

Kniha V DOBRÉM I ZLÉM je mojou treťou prečítanou knihou od autorky.
Kapitoly sú písané z pohľadu zavraždenej manželky Amandy, z doby pred jej vraždou a z pohľadu právničky Lizzie, ktorú si najme hlavný podozrivý z Amandinej vraždy - jej manžel Zach. Kniha obsahuje aj výpovede svedkov pred veľkou porotou, keďže Amanda bola zavraždená hneď po večierku, ktorý každoročne organizuje jej priateľka Maude a jej manžel Seb. Okrem nich tam hlavnú rolu zohráva aj druhý manželský pár Sarah a Kerry a manžel Lizzie - Sam. Autorka sa okrem vyšetrovania vraždy zameriava aj na manželské vzťahy spomínaných postáv. Žiadne manželstvo nie je dokonalé, niektoré musí čeliť temným tajomstvám....
Po prečítaní anotácie som sa potešila, že si autorka zvolila za jednu z hlavných postáv práve právničku, keďže obľubujem knihy z právnického prostredia. O to viac ma mrzí, keď musím hneď na začiatku napísať, že rovnako ako autorkina prvotina - Případ Amélia, má ani táto kniha neohúrila tak, ako ostatných čitateľov. Na obálke knihy si čitateľ prečíta, že ide o napínavý triler, ale bohužiaľ, sa s tým nestotožňujem. Prvá polovica knihy bola pre mňa veľmi zdĺhavá, niektoré časti ma nudili a rušili od hlavného deja, príbeh bol pre mňa až moc zamotaný, chýbalo mi tam napätie a aj napriek neočakávaným zvratom som sa musela do čítania nútiť.
Na druhú stranu, námet bol zaujímavý, páčilo sa mi, že autorka použila obeť vraždy ako jednu z rozprávačiek, čo je podľa mňa veľmi originálne. Dobre vykreslila charaktery a psychológiu postáv a vzťahy medzi jednotlivými postavami.
Autorka má sama vyštudované právo, pracovala ako právnička, a preto musím pochváliť skvelo spracované časti zo súdneho sporu a vyšetrovania.
Celkovo nebola kniha úplne zlá, ja ju hodnotím ako lepší priemer.
Mnohí čitatelia si knihu nevedia vynachváliť, preto sa nemusíte báť po nej siahnuť. Veď sami dobre viete, že 100 ľudí, 100 chutí.

vendul_
11.09.2023 4 z 5

Moc se mi líbila zápletka. Téměř do konce jsme nevěděla, kdo je vrah. Stále jsem tipovala někoho jiného. Jednu hvězdu ubírám za začátek knihy, který mě nedokázal vtáhnout do děje, což se ale postupně změnilo

marara
17.08.2023 4 z 5

Kniha se dobře četla, mělo to spád. Obě dvě vypravěčky, Amanda i Lizzie, měly složité dětství a mládí, bavilo mě sledovat, jestli se z něj dokážou oklepat. Opět se ukázalo, že mít tajnosti není dobrý nápad. Co když je někdo vyhrabe a zneužije?

pegasek
16.06.2023 4 z 5

Kniha byla velmi dobrá.Temer do úplného konce jsem si myslela,že vrahem bude někdo jiný.Kazdopadne mi tu chybí 1.co se stalo se synem oběti?2.jak dopadl Zach?3.jakto nakonec dopadlo s Milli? A za 4.podarilo se Lizzie zachránit její manželství?v těchto 4 věcech mi přijde kniha nedokoncena

raty
12.12.2022 5 z 5

Autorka spředla tak neskutečnou síť, že jsem se ani nesnažila ji rozmotávat. Nechala jsem se unášet chytrou zápletkou a překvapit koncem.
Knihu bych neoznačila za bombu, ale mě velmi překvapila a bavila. Zajímavé použít jako jednu z vypravěček oběť vraždy. Postavy byste si asi za kamarády nevybrali, rozjezd celkem pomalý, ale na mě to fungovalo. Příjemná změna.
A nesmím zapomenout poděkovat Mandlevest, jejíž komentář mě k tomuto čtení přivedl.

Vlaďkaa4
25.11.2022 4 z 5

Konec knihy mi přišel až moc prekombinovaný. Nic méně to mělo spád a dobře se to četlo.

Beky
20.11.2022 2 z 5

(SPOILER) ... SPOILER
Nebyly mi tady vůbec sympatické hlavní postavy - nějaká sebranka zazobaných a narcistních jedinců s pochybnými manželstvími a oběť, které splývá realita s minulostí ??
Přišlo mi to zbytečně překombinované a natahované, načato dost věcí, které nakonec nebyly dotaženy do konce - bankrot nadace, jak dopadla Millie, co se stalo se synem oběti, ... ?
Po tomhle všem utrpení střídání vyšetřování s kapitolami o tom, co se dělo Amandě než zemřela, přišel konec sice nečekaný, ale tak uspěchaný, že se divím, že jsem vůbec na samotný konec knihu dočetla ...

MAU256
28.09.2022 5 z 5

Příběh s vraždou Amandy a její rozuzlení. Když už jsem si myslela, že vím, kdo ji zabil, objevilo se zase něco nového. Vůbec jsem konec nečekala, bylo to pěkné čtení.

ZuzanaZ83
14.09.2022 4 z 5

Podařený thriller, který vypráví o smrti Amandy. Za její vraždu je zatčen Amandin manžel Zach. Ten požádá o pomoc dávnou kamarádku Lizzie.
Kniha je psaná z pohledu Lizzie, kapitoly se střídají se zápisy z vyšetřování i pohledem Amandy z doby před její smrtí.
Postupné zjišťování pravdy, několik linek vedoucích mimo a odhalování souvislostí je docela povedené.

Hella
13.08.2022 4 z 5

Líbilo se mi to a doporučuji. Jediná maličkost, co mě při čtení rušila, je že se hrdinka nechá - byť krátkou dobru - vůbec vydírat.... že na to přistoupí a nezatočí s tím hned. Ale jinak opravdu dobré, věrohodné a velmi čtivé.

Amethyste
26.06.2022 3 z 5

Zajímavý příběh s kriminální zápletkou. Některé pasáže jsou zdlouhavé, ale děj plyne rychle a rozuzlení bylo pro mě nečekané.

princeznaaura
13.06.2022 4 z 5

Autorka otevrela nekolik linii a temat a bohuzel nechala jich par neuzavrenych. Napr. Nadace vs. Zach, a dalsi. Jinak se cte kniha svizne, nejake salodlouhe popisky take preskakuju,ty jsou zbytecne a nejake chybi.

Maky78
20.11.2021 5 z 5

Svižné, čtivé, inteligentní.
Poutavý děj, který udrží čtenářovu pozornost.