jitka_dankova Online jitka_dankova diskuze u knih

☰ menu

Na Vianoce budem doma Na Vianoce budem doma Silvia Demovičová Jezerská

Kniha se ještě neobjevila v ebook podobě ke koupi :-( Nevíte, jestli vůbec někdy bude pro čtečky a nebo tohle nakladatelství na čtenáře s elektronickými čtečkami kašle?

10.03.2024


Nezdolná Nezdolná Karen Lynch

Ach, přečetla jsem si třetí díl této dívčí fantasy trilogie v angličtině (česky vyjde v dubnu a už se nemůžu dočkat, až si ho přečtu znovu) a tato série je opravdová pecka! Nádherný, akční a promyšlený příběh, který mě vzal za srdce. Ano, tohle je srdcovka! A tajně doufám, že se bude série hodně prodávat, aby nakladatelství přeložilo i knihu Warrior, což je celá trilogie z pohledu Nikolase a taky stojí za to, fakt jsem se bavila. Doporučuji sérii všem milovnicím dívčích fantasy!

01.01.2024 5 z 5


Bez duše Bez duše Simona Michálková

Pekelný plášť byl fajn, ráda bych podpořila autorku a koupila si i tuhle knížku, ale do své čtečky, na fyzické výtisky prostě nemám doma místo. Nevíte, jestli bude jako ebook a nebo se na mne, jako na čtenářku preferující ebooky, opět kašle?

14.12.2023


Zlaté enklávy Zlaté enklávy Naomi Novik

Tak Kosmas už má ebook Zlatých enkláv k prodeji :-)

22.11.2023 5 z 5


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Lenka.Vílka: Kritika na sociálních sítí dokáže změnit mnohé. Uspěla jsem už mnohokrát, když jsem se nebála vyjádřit svou frustraci veřejně. Uspěla jsem u jiných nakladatelství, když jsem se nebála ozvat kvůli absenci ebooku. Nespokojených lidí se stejným problémem je více, jen nemají potřebu to ventilovat na síti, tak jako já, ale když se potom spojí a nakladatelství napíšou třeba e-mailem, kolikrát se hnou ledy.

21.11.2023 4 z 5


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Milá Lenka.Vílka, ano, nakladatelé nemají za povinnost vydávat eknihy, u dětských a obrázkových knih nebo třeba kuchařek se to ani nečeká. A rozhodnout se u čistě textové knihy, že se kvůli financím vykašlu na nemalou část čtenářů, je smutné. A podle mne to akorát poškozuje autora této knížky, když se nepokryje určitý segment trhu (a zablokují tím ale možnost, aby po knize sáhlo nějaké jiné vydavatelství). Prostě už do překladu a vydání nikdo jiný investovat nebude.

Co se týká licencí na vydání eknihy, tak z Ocelotu mi napsali, že je rovnou cíleně nekupují. Prostě pro ně je "správný" čtenář jen ten, který má rád papírovou formu.
Přitom dle videa "Kolik stojí licence na zahraniční knihy?" od Adama Pýchy (CMO KNIHY DOBROVSKÝ) na YouTube je standardem, že je u zahraničních knih licence na ebook součástí toho balíčku, takže to docela nechápu. Navíc je to prý zvýšení jen o malé stovky dolarů, přitom licence je za tisíce dolarů. Vypadá to, že cena eknihy je naopak výrazně levnější, protože v elektronickém formátu už ji člověk má, aby ji mohl vytisknout, jen nemusí platit ten papír a skladování a tak a příplatek v tom balíčku licence je jen malý a online knihkupectví mají propracované systémy knihovniček pro zakoupené tituly a posílání do čteček a náhledy apod. Licence se obvykle sjednává na 5 let.

Teď jen doufám, že se Ocelotu nepodaří vyhmátnout nějaké dobré knihy, protože digitalizovat si ji sama do své čtečky mne potom stojí hrozně moc času... ještě že na Slovensku jsou rozumní a třeba sérii Nebeské království tam už jako ebook normálně vydali (jim se to očividně vyplatí do toho investovat) a holt jsem si ji koupila ve slovenštině a sérii Šest rudých jeřábů tam snad brzy vydají.

19.11.2023 4 z 5


Zlaté enklávy Zlaté enklávy Naomi Novik

Nevíte někdo, kdy se objeví ebook? Vím, že u prvního dílu jim vydání ebooku trvalo snad rok... mám knihu přečtenou v angličtině a moc se těším na zážitek v češtině, ale na své elektronické čtečce, a to čekání mě ničí.

19.11.2023 5 z 5


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Já tipuji, že je jiná knihkupectví asi ani nechtějí, když ignorují potřeby části čtenářů a vykašlali se záměrně na elekronickou formu knih. Všechny jiné novější fantasy a romantické knihy bez problémů seženu pro svoji čtečku, jen knihy od Ocelotu bohužel ne. Problém je, že nejsou pořádně ani na Knihobotu a z druhé ruky na Trhknih či Vinted či bazarech, což může znamenat jen jediné - málo se prodávají obecně. Hm, v Ocelotu to asi s propagací celkově nezvládají...

24.10.2023 4 z 5


Než jsme se odcizili Než jsme se odcizili Renée Carlino

Bohužel, psala jsem rozhořčeně a frustrovaně a naštvaně Ocelotu kvůli absenci vydání jiných hezkých knih ve formě ebooku a odepsali mi:

"Bohůžel Vás však musím rovnou zklamat, v tuto chvíli se nechystáme tyto tituly vydat v elektronické formě - změnu do budoucna nevylučujeme, ale ani ji nemůžeme slíbit. Situace je samozřejmě složitější i v tom, že ne vždy máme u všech knih zakoupená práva na vydání e-booku, a museli bychom tedy tato dodatečně kupovat a vyjednávat o ně (což se ne vždy musí vyplatit). Jsme v tomto ohledu asi poněkud tradicionalističtí, neboť věříme, že kniha je nejhezčí ve své fyzické podobě, kdy si člověk může vychutnat dojem z papíru, z krásné obálky nebo i z toho, že mu svazek zdobí domácí knihovničku."

Na tuhle knihu jsem si kvůli absenci ebooku rovnou nechala zajít chuť.

24.10.2023


Šest rudých jeřábů Šest rudých jeřábů Elizabeth Lim

Milá Tenebris-Draco, osobně si myslím, že Ocelot má velmi špatnou politiku propagace knih. Nevydává e-book a už tím některé knihy zbytečně potopí. A třeba je to i důvod (jen odhaduji), proč se knihy nedají koupit všude - protože jim chybí ta elektronická verze a přehlížejí a diskriminují část čtenářů. Já už se docela děsím, která hezká knížka jim padne do ruky. Osobně doufám, že tuhle sérii vydají i na Slovensku, kde obvykle s ebooky takový problém nemají, a přečtu si ji kdyžtak ve slovenštině.

22.10.2023


Příliv démonů Příliv démonů Laurie Forest

Už se nemůžu dočkat na hezký český překlad, přecejen číst to v angličtině bylo náročné. Už aby bylo září!

16.07.2023 5 z 5


Pekelný plášť Pekelný plášť Simona Michálková

Nevíte někdo, jestli bude kniha k dispozici i jako ebook pro elektronické čtečky?

01.06.2023 5 z 5


Dvanáct měsíců Dvanáct měsíců Eleanor Corvin (p)

Nevíte někdo, kdy bude k dispozici ebook verze této knihy pro elektronické čtečky?

29.05.2023 4 z 5


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Pro všechny milovníky elektronických čteček, kteří čekají na elektronickou verzi této zajímavé knížky a preferují elektronickou verzi (jako já) mám špatnou zprávu. Vydavatelství Ocelot o ebook verzi zatím vůbec neuvažuje, cituji šéfredaktora:

"Mrzí mě proto, že Vás musím zklamat. V současné době se nechystáme knihu vydat v elektronickém formátu, máme jí pouze v papírové formě (pevná vazba s přebalem)."

17.05.2023 4 z 5


Cesta do Els Cesta do Els Kateřina Pojkarová

Nevíte někdo, jestli se kniha plánuje jako ebook?

08.04.2023


Stínová hůlka Stínová hůlka Laurie Forest

Spousta negativních komentářů probírá neustále popisování energetických kanálů apod. Je škoda, že toto je více problém překladu, než samotné knihy jako takové. V angličtině totiž autorka používala spíš jen "lines" jako "linky" a to zní jemněji, je to kratší a vůbec mne to při čtení nerušilo...

22.03.2023 5 z 5


Stínová hůlka Stínová hůlka Laurie Forest

Paní Katarina Korcová (Asistentka nakladatelství KNIHY DOBROVSKÝ) mne informovala, že čtvrtý díl série Kroniky Černé čarodějky v češtině vyjde na podzim 2023 a přesné datum se zatím neví.

15.03.2023 5 z 5


Smrtící vzdělání Smrtící vzdělání Naomi Novik

Myslím, že fanoušky by mohlo potěšit, že se podle této knihy už chystá i film: https://www.syfy.com/syfy-wire/a-deadly-education-meera-menon-directing-film-adaptation

05.12.2022 5 z 5


Poslední absolvent Poslední absolvent Naomi Novik

V září 2022 vyšel v angličtině třetí, závěrečný díl této zajímavé série. Vzhledem k poslední větě tohoto dílu jsem ho prostě musela koupit a "nějak" zkusit přelouskat, abych trošku zklidnila nervy :-) . Jen chci podotknout, že jde o náročnější čtení a pro mne například i náročnější angličtinu. Jestli se do té anglické verze chcete pustit, zvažte, zda jste v tom jazyce už krapet pokročilejší, vysvětlení politiky enkláv a fungování některých věcí tohoto fantasy světa z ní nedělají úplně lehké anglické čtení.

01.12.2022 5 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Tak už je k dispozici i e-book :-)

02.09.2022 5 z 5


Ve stínu moci Ve stínu moci Tereza Richter

Hm, nevíte, jaká je šance, že toto někdy vyjde jako e-kniha pro čtečky knih?

27.08.2022


Čtyřlístek na dlani Čtyřlístek na dlani Lucie Horáková Auzká

Hmm, tohle asi nikdo nevydal znovu jako eknihu, že? Komentáře mne zaujaly, knihu bych si i přečetla, ale holt už nejde koupit...

27.08.2022


Kamarád na sex Kamarád na sex Emma K. Morris

Milá evineckY, právě díky Vám tady přes Databázi knih nacházím zajímavé české spisovatelky a kupuji si jejich knihy a tím je podporuji. A že jich je, těch kvalitních, například Petra Martíšková, Lucie Horáková Auzká, L. Adams, Ivona Březinová, Amélie Salingerová, Nofreeusernames, M. K. Hardy, Kateřina Křikavová, ... jenže tahle kniha je opravdu zklamáním a vidím, že nejen pro mne. Er-forma psaní nemusí být pro tento žánr problém, pokud to s ní spisovatelka umí. Ale tato to bohužel nezvládla. Námět byl dobrý, ale zpracování opravdu velmi špatné. Databázeknih je pro mne skvělé místo, které mi ukazuje, za které knihy se vyplatí utrácet moje vydělané peníze a za které nikoliv. Myslím, že čtenářky opravdu budou povětšinou zklamané, pokud za tuto knihu utratí peníze, a je dobře, že tady ty komentáře ostatním dají najevo, co si kupují. A za ty peníze si koupí třeba raději knihu jiné české autorky, ze které budou mít radost ze čtení a dobrý pocit a to je to důležité. Pokud budeme vyzdvihovat a protěžovat nekvalitní české knihy, moc tím české scéně nepomůžeme. Ráda si přečtu knihy českých autorek a všem budu doporučovat ty kvalitní a hrdě se k nim hlásit, nicméně k této knize se opravdu hrdě hlásit nemohu, spíš se za ni na české scéně bohužel stydím.

27.08.2022 1 z 5


Easy? Easy? Tammara Webber

Bylo by super, kdyby to někdo znovu vydal, nejlépe jako ebook a ještě přeložil i ten druhý díl z pohledu Lucase. Ta prapodivná (amatérská?) chybová přepsaná PDF verze, která koluje internetem, je totiž plná chyb a překlepů a špatných překladů...

25.08.2022 5 z 5


Řekni mi tři věci Řekni mi tři věci Julie Buxbaum

Mrzí mne, že se kniha nedá koupit v elektronické podobě pro čtečku...

18.08.2022 5 z 5


Plameň v hmle Plameň v hmle Renée Ahdieh

Ach, to vypadá skvěle... jaká škoda, že to nikoho nenapadlo vydat jako e-knihu, udělat k tomu větší humbuk a naplánovat vydání dalšího dílu... někdy je to k vzteku, jak se na elektronický formát knížek kašle. Přečetla bych si to ve slovenštině, kdybych měla knihu ve formátu pro svou čtečku. Ale takhle si budu muset koupit holt ebook v angličtině a louskat to s překladačem a tajně doufat, že někoho někdy napadne to přeložit do češtiny, do elektronické formy a všechny díly...

17.08.2022 4 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Ach jo, proč nemůžou vydat e-book ve stejnou dobu, jako tištěnou knihu... čtu tady ty pěkné komentáře a moc bych si už ráda příběh přečetla, ale mám čtečku... doufám, že se toho ebooku aspoň dočkám.

17.08.2022 5 z 5


Cesta za tebou za 80 dní Cesta za tebou za 80 dní K. C. Dyer

Zaujalo mne, že autorka si některá ta místa zmíněná v knize sama procestovala. Zajímalo by mne, jestli z nich sama dávala nějaké fotografie na Instagram či někam (v knize žádné fotky nejsou). Pokud někdo budete vědět víc, předem děkuji za informaci.

11.08.2022 5 z 5


Kamarád na sex Kamarád na sex Emma K. Morris

Kniha je označená jako e-kniha. Kde se prosím dá koupit?

08.08.2022 1 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Ach, četla jsem dva další díly v angličtině a je to nádherná série, hlavně mne dostal ten třetí díl, tolik emocí! Tolik postav mi přirostlo k srdci! Nemůžu se dočkat, až oba díly vyjdou i v češtině.

24.07.2022 5 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Nevíte, jestli bude k dispozici i v elektronické verzi pro čtečky knih?

26.04.2022 5 z 5


Černá čarodějka Černá čarodějka Laurie Forest

Tak čtvrtý díl The Demon Tide dnes vyšel v angličtině. Akorát není poslední, to bude napětí, než vyjde ten poslední pátý díl... je tam něco očekávané a nějaké překvapení. Bojím se o mé oblíbené postavy v tom pátém díle...

01.03.2022 5 z 5


Záležitost s duchem: Mr. Ghost Záležitost s duchem: Mr. Ghost Marie Matušíková

Víte někdo, kde se dostanu k této knížce, jde ještě někde koupit? Lze koupit ebook?
Díky moc za odpověď. Knihu jsem objevila tady přes Databázi knih a moc se nevyznám v tom, jak je to s její propagací a vydáním a tak.

04.01.2022 4 z 5