Polibek bez duše přehled
Dark Elements série
1. díl >
Jediný polibek může zabít. Layla touží vést normální život teenagera. Chce trávit čas ve škole s kamarády a chodit na rande. Je ale jiná než ostatní a její celoživotní láska, adoptivní bratr Zayne, s ní jedná jako s malou sestřičkou. Zayne je součástí klanu Strážců, kteří byli shůry pověřeni lovem démonů a obranou lidstva. Layla je napůl Strážce, napůl démon a je obdařena výjimečnými schopnostmi. Její polibek má navíc smrtící účinky na každého, kdo má duši. Na scénu vstupuje Roth, výřečný a sebevědomý démon, který Laylu vyvádí z míry, protože zná její nejhlubší tajemství. Roth je šarmantní, pohledný a sexy. Pro Laylu je proto čím dál obtížnější držet si ho od těla a nevěřit jeho slovům, která do jejího života vnášejí pochyby. Démoni navíc nemají duši… Layla stojí před obtížnou volbou, která se jí může stát osudnou. Starosti s polibkem jdou stranou ve chvíli, kdy se na obzoru začne rýsovat povstání démonů, které může narušit rovnováhu života na Zemi. A Layla ví, že musí udělat vše pro to, aby povstání zabránila, a to i za cenu oběti a zrady vlastní rodiny. První díl série Dark Elements.... celý text
Originální název: White Hot Kiss, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Polibek bez duše. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 188 komentářůSouvisející novinky - Polibek bez duše (1)
Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)
17.04.2022
„Lidé s nejčistšími dušemi jsou schopni nevýslovného zla. Nikdo není dokonalý, ať už je na jakékoli straně bariéry.“
Kniha Polibek bez duše v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 16x |
| v Přečtených | 1 254x |
| ve Čtenářské výzvě | 99x |
| v Doporučených | 95x |
| v Mé knihovně | 688x |
| v Chystám se číst | 528x |
| v Chci si koupit | 104x |
| v dalších seznamech | 30x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
tajemství zombie princové pro dívky démoni romantika střední škola městská (urban) fantasy Lilith hadi láska neopětovaná chrliče pro dospívající mládež (young adult) nevlastní sourozenci romantasyJennifer L. Armentrout také napsal(a)
| 2021 | Z krve a popela |
| 2014 | Počkám na tebe |
| 2014 | Buď se mnou |
| 2015 | Zůstaň se mnou |
| 2014 | Jako led |

82 %
79 %

Na tuhle autorku jsem měla políčeno už dlouho. A po této knize můžu říct jediné. Čekání se vyplatilo.
Layla na první pohled vypadá jako normální holka, co ve svém věku řeší jen školu a chození na rande. Ve skutečnosti je napůl Strážce, napůl démon. Vychoval ji klan Strážců, ke kterým patří i Zayne, její adoptivní bratr, do kterého je už dlouho zamilovaná. Jenže mezi nimi nic nemůže být. Mezi její schopnosti totiž patří i to, že jediným polibkem je schopna vysát duši. A pak se v jejím životě objeví Roth - démon, co žádnou duši nemá. A navíc jí začne odhalovat, že jí její rodina v mnoha věcech neříká pravdu.
Věděla jsem, že je v příběhu milostný trojúhelník. Ten mi málokdy sedne tak, abych si ho užila a netrpěla tím, že si hrdinka vybere toho nepravého. Snažila jsem se nepřiklánět ani k jednomu, ale autorka mi tu volbu nakonec usnadnila.
Zayne se zpočátku k Layle choval pořád jako k malé sestřičce a neviděl nebo nechtěl vidět její žárlivé výstupy. Projevil se až když o ni měl strach. To už tu ale byl Roth, který se mohl k Layle bez problému přiblížit a ona mu to dovolila. Nemohla jinak. Zayne byl sice ochranářský, ale s chemií, co měla Layla s Rothem, se to nedalo srovnat.
U Rotha jsem si oblíbila i jeho humor, provokace, které se měnily ve starostlivost, když bylo potřeba. Bavila mě i jeho součást - Bambi. Byla do příběhu skvěle zakomponovaná a to, že i ona k Layle v průběhu přilnula bylo očividné, ale že se to tak doslova stalo i na konci, to nemělo chybu.
Drama na konci bylo výborné, ale zároveň mě tak nesemlelo. Tušila jsem, co přijde. Stejně tak se mnou nic neudělalo zjištění, kdo je Laylin otec. Neměli spolu pomalu žádnou scénu, tak to kolem mě jen tak proplulo.
První díl mi rozhodně sedl a na ty další počítám s tím, že to budou ještě nervy.