Smrtící vzdělání přehled
Scholomance série
1. díl >
Škola magie jako žádná jiná Do téhle čarodějné střední byste chodit nechtěli: místo profesorů zde vyučuje drsnými metodami sama škola a na každém kroku číhá zlý tvor, takže jediná vteřina nepozornosti vás může stát život. A tam se ti dva potkají: Galadriel, kterou škola systematicky připravuje na dráhu nejděsivější černé čarodějky světa, jak to prorokovala její prababička, a Orion, syn jedné z nejvlivnějších kouzelnických rodin, školní hrdina a ochránce slabých. Jenže ona se ze všech sil snaží, aby se proroctví nenaplnilo, a on jí ani trochu nevěří. Dokážou ti dva změnit dávné řády školy — nebo aspoň vlastní život?... celý text
Originální název: A Deadly Education, 2020
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Smrtící vzdělání" od Naomi Novik zaujala čtenáře svým originálním pojetím fantasy. Příběh se odehrává na nebezpečné škole, kde studenti bojují o přežití. Hlavní postava Galadriel je sarkastická outsiderka, která se snaží vyrovnat se svým osudem. Čtenáři oceňují humor a propracovaný svět, i když někteří se potýkají s náročností textu a složitostí děje. Celkově však kniha sklidila pozitivní ohlasy a mnozí se těší na pokračování. Více v komentářích.
Komu by se kniha Smrtící vzdělání mohla líbit?
- Fanoušci temné fantasy
- Čtenáři hledající originální příběhy
- Milovníci sarkastických hrdinů
- Ti, kdo ocení propracované světy
- Čtenáři YA literatury
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrtící vzdělání. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 106 komentářůSouvisející novinky - Smrtící vzdělání (1)
Knižní novinky (35. týden)
29.08.2021
„Když jsme se vracely, už jsem to nevydržela: „Jenom by mě zajímalo - proč? Co jsem kdy udělala, že lidem tak vadím?“ Čekala jsem obvyklé důvody: jsi hrubá, jsi chladná, jsi zlá, jsi vzteklá, všecky ty věci, co lidi říkají, aby to vypadalo jako moje chyba. Ale ona si mě prohlédla, svraštila čelo, jako kdyby o tom opravdu přemýšlela, a pak rozhodně prohlásila: „Působíš, jako kdyby mělo pršet.““
„ Moje máma říkala, že všichni kluci tajně nosí ve spodkách ochočeného mala, a když s nimi holka zůstane sama, tak ho vypustí.“
Kniha Smrtící vzdělání v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 8x |
| v Přečtených | 536x |
| ve Čtenářské výzvě | 62x |
| v Doporučených | 51x |
| v Mé knihovně | 266x |
| v Chystám se číst | 386x |
| v Chci si koupit | 128x |
| v dalších seznamech | 19x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
přátelství, kamarádství mafie americká literatura čarodějnictví pro dospívající mládež (young adult) americké romány fantasy romány škola čar a kouzelNaomi Novik také napsal(a)
| 2019 | Ve stínu Hvozdu |
| 2021 | Smrtící vzdělání |
| 2020 | V zajetí zimy |
| 2007 | Drak Jeho Veličenstva |
| 2022 | Poslední absolvent |

72 %
83 %

Dalo mi chvilku si zvyknout na prostředí této fantasy, ale hned jak vše zapadlo jsem byla okouzlena. Rozhodně to není jako Bradavice, tato škola je naprosto smrtící a přitom plná otázek. El jsem si celkem oblíbila, i když byla věčně kousavá, ovšem na jejím místě to chápu.
Víc mi vadilo, jak se zde neobjevuje tolik přímé řeči. I když oceňuji, že se nás autorka snaží obeznámit se vším, někdy jsem prostě musela přeskakovat. Akce tam také byla, ale ne v tom měřítku, které mám ráda (ale to je jen subjektivní pohled), ovšem to nijak neomezovalo chuť dovědět se víc, takže knížku doporučuju (a moc :), ale chce to trpělivost .